Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> LPR moze wszystko spiepszyc ! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Wojtas.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7882 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 27/09/2004 23:22
Postarali sie dziady jedne heheh
I Ptaszek będzie zadowolony :]
Tera lecimy na szczyt tabeli :P i zdobywamy Puchar Poski :) heheh

Tylko Pogoń!
jebudubu
Kibic
Na forum od 7891 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 27/09/2004 23:26
> no to wszystko poszło ok.
> 255/04 - zmieniająca uchwałę w sprawie opłaty targowej
> Głosujących ZA: 13 Głosujących PRZECIW: 6 WSTRZYMAŁO SIĘ: 3 Głosujących : 22
> no to teraz piąć się tylko w góre tabeli :):):):):)

AMEN!!

Żyleta
Kibic
Na forum od 8141 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 27/09/2004 23:46
Co jak kurde będe dużo pisał KAPTALNIE :D!!!!!

Bo jest paru ludzi... Piraci
seeedzik
Kibic
Na forum od 8086 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 00:16
Na poczatku bylem optymista w kwestii tych oplat targowych na rzecz Pogoni, teraz sie zaczynam zastanawiac, czy mieszanie Pogoni w polityke to jest taka dobra sprawa, wiadomo bez polityki sie nie obejdzie, w koncu kibice to lakomy kasek wyborczy, miejmy tylko nadzieje ze nie znajda sie przydupasy z haslami w stylu "Mamy dawac pieniadze na klub, a co to za reklama, banda pijanych wyrostkow jezdzaca po kraju i robiaca rozroby to ma byc reklama miasta, lepiej te pieniadze przeznaczyc na cos innego" tego sie boje, bo takie haselka sa chwytliwe ,szczegolnie wsrod emerytow i zapalonych dzialkowiczow :D, ta pomoc powinna byc chwilow na rok nie dluzej, za ten czas trzeba zoorganizowac przetarg na jasnych zasadach, zwyciezca niech stawia co chce, wazne zeby przynosilo zyski (o hali sportowej, kortach, auqa parku mozemy zapomniec, wiadomo postawia jakas szopke na odczepnego ale nie liczmy na wiecej, to nie przynosi kroci) a procent o tych zyskow niech idzie na Pogon, zadnych przetargow ustawianych pod ptaka, bo marian kiedys przestanie byc prezydentem i zielone swiatlo moze sie skonczyc, ktos zacznie szperac w papierach, zacznie pytac dlaczego to akurat ptak dostal tereny, patrzac na to od naszej strony , od strony kibicow jest nam wszystko jedno kto bedzie finansowal Pogon, wazne zeby druzyna reprezentowala godny poziom sportowy
PS Marian ty nam tu nie mydlij oczu oplatmi targowymi, CO ZE STADIONEM modernizacja starego ,budowa nowego, mam to w nosie ale niech cos sie zacznie w koncu dziac, skonczmy gadac zacznijmy dzialac (i oby dzisiejsza decyzja byla dobry poczatkiem, dobrym znakiem ze w koncu skonczy sie o Pogoni mowic i pisac a zacznie podejmowac konkretne dzialania, podejmowac konkretne decyzje)
AVE tyle mojego

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
olo84
Kibic
Na forum od 8858 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 00:20
W koncu jakas pozytywna wiadomosc. Mam nadzieje ze nie bedzie juz zadnych problemow.

Swój cel widzę, do przodu idę i choćbyś chciał, nie podetniesz skrzydeł...
M@ZUR
Kibic
Na forum od 8211 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 00:22
jakieśtakie mieszane mam uczucia.

God, I'm glad I'm not me.
KEDZIOR
Kibic
Na forum od 8403 dni

**

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 00:25
Dzisiejsza sesja rady miasta byla skandaliczna, nie moglem patrzec na radnych klubu Od Nowa ktorzy opowiadali jakimi to nie sa wielkimi fanami Pogoni, ogolnie rozpizdziel, brak przygotowania, zadnej merytorycznej wiedzy i nie konczace sie bezsensowne wypowiedzi radnych SLD, to tyle!!!A z samego wyniku glosowania tez nie jestem zadowolony!!!

BINDA
Kibic
Na forum od 7784 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 07:16
Zgadzam sie z całą twoją wypowiedzią, tylko apropo stadionu to wole aby był on zmodernizowany a ni zbudowany nowy, np w Dąbiu. Bo ni widzi mi sie zapierdzielać taki kawał. Mam nadzieje że nasza świątynia bedzie stała i rozkwitała cały czas.

I'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air
they fly so high
they reach the sky
and like my dreams
they fade and die !
fortune's always hiding
i've looked everywhere
i'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air !
UNITED !!! UNITED !!!
Ka(L)ina
Kibic
Na forum od 7833 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 07:55
No i wyszło na dobre:D:D:D:D:D

Walczyć Pogoń Walczyc...
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8279 dni

**

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 08:05
Radni pokazali ze los Pogoni nie jest im obojetny, ale nie wiem czemu mam wrazenie, ze to tylko poczatek. Ptak juz sie wypowiada, ze ta forma dofinasowania to za malo...
No i teraz zaczna sie akcje z terenami....

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
Pit.
Kibic
Na forum od 8038 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 08:31
artykuł z Kuriera Sz.:
Radni o Pogoni pomoc przegłosowana

"WCZORAJ na sesji Rady Miasta Szczecina zajmowano się m. in. sprawą doraźnej pomocy (do czasu zrealizowania zamierzeń inwestycyjnych, mających przynosić spółce stały dochód) dla I-ligowej Pogoni, która miałaby polegać na tym, że sportowa spółka stałaby się inkasentem opłat targowych, w tym z giełdy samochodowej. Obrady z przerwami trwały do godz. 23. O tej porze doszło do głosowania. Za proponowaną pomocą było 13 radnych, 6 było przeciw, a 3 wstrzymało się od głosu, więc uchwałę przyjęto.
W tej sytuacji 45 proc. zainkasowanych opłat będzie przeznaczonych na finansowanie piłkarskiej drużyny. Szczegóły ureguluje tworzona właśnie umowa, a prezydenta Mariana Jurczyka zobowiązano, by stało się to w ciągu 14 dni. Zgodę na zawarcie tej umowy umożliwiła głosowana wczoraj uchwała.
Sprawa wywołała sporo emocji, a radni często zabierali głos zadając pytania, lecz jeszcze częściej wygłaszając przemowy.
Pozytywnie do przyjęcia uchwały nastawionych była większość radnych SLD oraz klub "Od Nowa", a przeciwko większość POPiS-u i niektórzy radni niezależni. Jedni wskazywali na wady prawne proponowanej uchwały, inni podkreślali, że nie do przyjęcia są szantaże Antoniego Ptaka o odejściu. Radny Andrzej Mickiewicz (SLD) odpowiedział, że biznesmen nie szantażuje, tylko po prostu odejdzie.
Tylko deklarujemy, a nie pomagamy, zaś klub co miesiąc ma realne wydatki przypominał Edmund Trokowski (SLD).
Pogoń funduje nam kilkanaście widowisk rocznie, średnio po 15 tysięcy kibiców, a kto inny nam coś takiego zorganizuje? pytała radna Małgorzata Jacyna-Witt ("Od Nowa") trzymająca szalik Pogoni choć piłkarskim ekspertem nie jestem chodzę na mecze i bawię się świetnie z najlepszymi w kraju kibicami.
Choć Pogoń da miastu mniejszy procent niż poprzedni poborca opłat mówił Jerzy Kobylański ("Od Nowa") to jednak budżet nie musi na tym stracić, bo opłaty mogą być lepiej ściągane. Mam przy okazji inną propozycję, by miasto objęło akcje w Pogoni.
Oponenci byli jednak głośniejsi. Przeciwko uchwale wypowiadali się m.in. Roman Nowicki (SLD), Bartosz Arłukowicz, Janusz Modrzejewski (obaj niezrzeszeni), a przede wszystkim Arkadiusz Litwiński (POPiS).
Wiceprezes i dyrektor Pogoni Marek Łopiński odpowiadając na pytania mówił m.in., że spółka nie ma nic przeciwko dodatkowym audytom kontrolującym wydawanie pieniędzy. Zaoferował też przedstawicielowi miasta miejsce w radzie nadzorczej spółki. Podkreślał też, że Pogoń nie ma długów i regularnie płaci podatki, a Antoni Ptak zamierza inwestować w Szczecinie i związać się z tym miastem na dłużej. "
(mij)

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
...
Kibic
Na forum od 7877 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 09:16
Bravo! Teraz tylko czekamy na wyniki :D

mike
Kibic
Na forum od 8036 dni

*

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 10:38
a tam. pierdolenie. tereny pod inwestycje to jest to. jakies drobne rzucane rocznie na I ligowy klub to brednie, zmienia sie rzady, zmienia sie uchwaly, pieniedzy nie bedzie, terenow nie bedzie, Pogoni w I lidze nie bedzie...

Scarface
Kibic
Na forum od 7820 dni

*

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 11:39
Ja bym się tam tak nie cieszył radni odbili piłeczkę i wywinęli się sianem dali ochłapy a o terenach i tak nic nie słychać ale teraz za to mają wymówkę że oni już pomogli i umywają ręcę.
PS
Obym się mylił.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Mati.
Kibic
Na forum od 8139 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 11:49
pożyjemy zobaczymy jak to będzie aczkolwiek jest to dobry gest radnych...wreście...

Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 12:57
A teraz tak na spokojnie, bez emocji...

Pomimo tego ze pozytywna decyzja radnych ratuje nam druzyne to ja rowniez nie uwazam ze jest to dokonca dobra dla Pogoni i Szczecina uchwala. A dlaczego? Poniewaz nie daje ona praktycznie nic za wyjatkiem 1 -1,5 mln zlotych w kasie Pogoni. Wiem ze i tak jest to calkiem nie zla kasa ale... Gdyby radni Miasta Szczecina mieli choc troche oleju w glowie mogli postapic z kozyscia dla Pogoni oraz z wielka kozycia dla miasta! Jak? Ano dajac Antosiowi grunty z ktorymi on juz by zrobil co trzeba bo to potrafi bez watpienia. Kase miala by Pogon - to raz! Miasto zyskalo by ponad tysiac miesc pracy co w skali bezrobocia w naszym miescie jest sprawa niebagatelna! Wreszcie podatki placone przez kupcow w potencjalnych halach targowych Ptaka szly by do kasy miejskiej... czyli miasto defakto zarobilo by na tym interesie. Niestety nikt tego albo nie rozumie albo nie chce zrozumiec bo waznejsze sa rozgrywki partyjne. Dwie najwieksze madrale z PO (niestety nasza szczecinska nie ma nic wspolnego z ta ogolna z liderami na czele) Litwinski i Nitras wyliczyli sobie ze grunty wokol stadionu sa warte 40 mln. Zgoda pewnie tyle teoretycznie sa warte natomiast pytanie ile sa warte w praktyce? 4 razy mniej czli 10 mln? 10 razy mniej czyli 4 mln? Ciekawe kto da 40 duzych baniek za tereny ze zrujnowana infrastruktura (patrz baseny), za tereny bez dobrej komunikacji (proble drog - za Gondora mowilo sie o przebudowaniu skrzyzowania za okolo 50 mln!!! czyli wiecej niz te cholerne 40 obliczone przez znawow z PO). Niestety zdrowy rozsadek nie jest najmocniesza strona naszych radnych...

Kto nie pije ten donosi....
mike
Kibic
Na forum od 8036 dni

*

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 13:14
sprawa terenow wokol stadionu ma jeszcze jeden watek. Pamietacie Gondora? byl kiedy taki ( ;) ) i chcial te tereny -> nie dostal -> miasto chuj wie czemu zerwalo negocjacje -> gosc wytoczyl proces -> wygral -> miasto ma mu dac 30 mln -> miasto sie odwoluje -> sprawa w toku. i teraz sprawa najwazniejsza. jezeli Ptak dostanie tereny przy stadionie, miasto bedzie musialo wytlumaczyc sie w sadzie dlaczego ten inwestor jest lepszy niz tamten, dlaczego Ptak dostal tereny, a nie Gondor. Przeciez obaj maja (mieli) plany na prawie identyczne inwestycje. I jezeli Ptak dostanie teraz te tereny, sad zapyta: dlaczego teraz? nie mozna bylo wczesniej? zadne uchwaly w miedzy czasie nie wyszly, nic nie zmienilo sie wokolo tych dzialek, wiec czyja wina byla za czasow Gondora? odpowiedz jasna: miasta, i miasto przegra apelacje i kazda nastepna, bo Gondor juz wtedy nie popusci... proste, nie? jestesmy skazani na chwasty na Pogoni...

Mati.
Kibic
Na forum od 8139 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 13:45
Ja jednak się ciesze, że Ptak nie dostał terenów przy stadionie Pogoni. Po pierwsze: Tereny są warte 40 mln zł a Ptak chciał je za darmo. Po za tym chciał jak się nie myle być zwolniony od podatków i takie tam. Jeżeli dostał by tereny nie było by żadnej pewności, że na nich coś wybuduję. Mogło by się okazać, że dostał tereny i nic na nich nie wybuduję. A przypominam, że gdy wstąpiliśmy do Uni Europejskiej ceny ziemi będą ciągle rosły. Czyli z tego wynika, że mógłby dostać tereny, nic nie wybudować i sprzedać je za pare/parenaście lat z zyskiem. Drugi aspekt sprawy. Jakby dostał tereny(żle ujmuję POGOŃ by dostała tereny) i by coś spółka wybudowała nie zdziwił bym się, że na początku inwestycji powstałby hipermarket, ale mniejsza o to. Jak wcześniej wspomniano Gondor i Bekdas terenów nie dostali. teraz sprawy toczą się w sądzie. Więc jakby teraz Ptak(spółka) dostał tereny to by było wbrew logice, bo czemu dostał ktoś teraz a nie wcześniej. A przypominam iż Szczecin ma sprawe w toku z Gondorem o wielomilionowe odszkodowanie tych, że terenów. Wydaję więc mi się, że tereny przy stadionie Pogoni są warte/będą bardziej warte i za pare lat ktoś je wykupi i będzie z tej rzeczy duży zastrzyk finansowy dla miasta Szczecina z racji kupna/dzierżawy ziemi, płacenia podatków itp. Dlatego jestem za tym aby spółka Pogoń Szczecin dostała tereny pod inwestycje gdzieś na obrzeżach miasta, gdzie będzie mogła wybudować hale targowe i co tam sobie zapragnie na ziemiach mniej wartych niż ta przy stadionie. Bo nie wydaję mi się dobrym rozwiązaniem, że w centrum miasta powstaną tego typu rzeczy jak: hale targowe, hipermarkety itp. A jeżeli by to powstało trzeba przecierz zbudować drogi dojazdowe zmienić system komunikacji wokół inwestycji. A z resztą nie wydaję mi się, że Antoś jest na tyle bogaty by budować aquparki, jakieś boiska treningowe itp. Więc podsumówująć moją wypowiedź jestem za tym aby tereny przy Pogoni sprzedać w przyszłości bogatemu inwestorowi a spółce Pogoń dać tereny mneij warte na obżerzach miasta gdzie może budować hale tagrowe,hipermarkety, boiska treningowe??? i tp. bu utrzymywać pierwszoligową POGOŃ SZCZECIN.

ale się rozpisałem:biggrinbounce2:

Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
fan57
Kibic
Na forum od 8183 dni

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 17:00
Pomysł przedstawiła Platforma Obywatelska. Zamiast oddawać cenne grunty, lepiej wspomagać klub finansowo w zamian za szkolenie młodzieży i promowanie wizerunku miasta. Sportowa spółka zostanie więc inkasentem opłat targowych w imieniu miasta.
Źródło: szczecin.itvp.pl

http://www.szczecin.itvp.pl/ViewPage.php?Cat=7&id=2004/09/21/7851

A co o tym sądzicie już po głosowaniu, trzeba o tym pamiętać przed wyborami i rónież być czujnym po nich!!!!!

:) Jedno życie, jedno miasto, jeden klub!!!
christoph
Kibic
Na forum od 8585 dni

**

Odp: LPR moze wszystko spiepszyc ! - 28/09/2004 17:19
Ale platforma była przeciw....ja i tak uważam, że to jeszcze nie koniec zaraz się zaczną jakieś protesty i szukanie kruczków na nielegalność tego wszystkiego....Myślę, że to dopiero początek tej historii

Ps. Jeśli już ten temat ma służyć do wyrażania opiniina ten temat to może ktoś by poprawił w końcu błąd w jego tytule....a może i sam tytuł (znavzy założyciel albo admini )

Dziękuję :)
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768861392 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005