Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Sparingi przed sezonem 2009/2010 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Pgn.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7042 dni

*

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 14:51
Olo rozegrał bardzo fajny mecz, dużo ciekawych zagrań, nie odstawiał nogi no i bramka. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Kazadim; grał twardo i zdecydowanie, pewny punkt dzisiejszego meczu. Co do Pyskatego to w zasadzie popełnił 2 błędy, po których Flota mogła nam strzelić. Ogólnie frekwencja jak i mecz na plus :)

Przema
Kibic
Na forum od 6541 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 14:54
W I polowie z racji tego, ze siedzialem w takim miejscu nie bylem w stanie obiektywnie ocenic postawy Witomskiego (zreszta nie pamietam nic ciekawego poza groznym dosrodkowaniem i ladnym strzalem z glowki Moskalewicza, w jego wykonaniu). W II polowie natomiast nic ciekawego nie pokazal, a od szybkosci to mamy Rydzaka czy Wolkiewicza. Zwlaszcza wolalbym ogladac tego drugiego niz Witomskiego. Nie dosc, ze to nasz chlopak, to juz ociera sie o kadre, nie chcialbym zeby za pare miesiecy gral w jakims Widzewie, tylko dlatego, ze z Wagrowca sciagnelismy chlopaka o zblizonych umiejetnosciach i warunkach fizycznych. Jak juz kogos na sile tam chca sciagnac, to w nastepnym meczu sprobowalbym tam ustawic Predote. Patrzac na jego dzisiejsza gre i dotychczasowe statystyki odnosze wrazenie, ze skutecznosc nie jest jego najmnocniejsza strona, ale pokazal, ze umie ruszyc do przodu, przepchnac sie wiec moze tam by sie odnalazl, tylko nie widze sensu w testowaniu kogokolwiek na tej pozycji, biorac pod uwage, ze mamy tam Chi-Fona, Wolkiewicza, a i Parzemu ta pozycja nie jest obca.
No i nie zgodze sie, ze Flota zagrala optymalnym skladem, bo brakowalo tam kilku zawodnikow. Bramkarza Prusaka (przeciez bramkarz grajacy w II polowie byl mniej wiecej na poziomie Lapczynskiego i gdyby nie wyglad zewn. to bylbym przekonany ze to on), nie bylo rowniez Hrymowicza, filaru obrony Wyspiarzy. Pietruszki, jednego z motorow napedowych Floty i Buskiewicza, chyba najlepszego strzelca Floty, bez ktorego Dziuba w lidze tez nie byl w stanie nic pokazac. Nie chce tu umniejszac dobrej gry naszych stoperow, bo jak na pierwszy wystep w takim zestawieniu zagrali naprawde dobrze, ale nie chce ich oceniac dopoki nie zagraja z kims bardziej wymagajacym. Zobaczymy za tydzien. Podejrzewam, ze z dwojki Wrobel/Mysiak zostanie tylko jeden, wobec przyjazdu Hrymowicza, ktory byl jednym z najlepszych stoperow w I lidze i sadze, ze na stale zostanie Mysiak, bo jest graczem uniwersalnym.

Ostatnio edytowany przez: Przema, 27 czerwca 2009, 15:03 [1 raz(y)]

bal
Kibic
Na forum od 7443 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 15:55

Przema napisał:  

Witomski - najslabszy na boisku, Mateusza mozna juz teraz odeslac do Wagrowca. Nie pokazal zupelnie nic. Moze i jest szybki, ale bal sie to wykorzystac. Gral asekuracyjnie, podawal do tylu, gdy probowal ciagnac do przodu zaraz tracil pilke, poniewaz z roslymi obroncami Floty nie mial najmniejszych szans. Poza tym na prawej stronie mamy kilku pilkarzy o lepszych umiejetnosciach i warunkach fizycznych, tak wiec wystep tego zawodnika musialby powalic na kolana zeby zaproponowac mu kontrakt.

Całkowicie sie nie zgadzam. Wg mnie byl jednym z bardziej wyrozniajacych sie zawodnikow. Pociagnal sporo ladnych akcji prawa strona. Mimo niskiego wzrostu mysle, ze bedzie wzmocnieniem w przeciwienstwie do Rydzaka.

Ogolnie wszyscy testowani zawodnicy wypadli na plus (no moze poza Pyskatym, ale w sumie nie mial wielu szans do pokazania sie). Poczekajmy, co pokaza kolejne sparingi..

goral1982
Kibic
Na forum od 7711 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 16:02
Poczekajmy glownie na lepszego przeciwnika . Obecna Flota jest kandydatem do spadku (jezeli nie sciagnie lepszych zawodnikow) . Prawie wszyscy najlepsi zawodnicy odchodza.
Sile Pogoni poznamy glownie w meczu z Lechia jak sprowadzimy wszystkich i zgramy zespol .

Woold
Kibic
Na forum od 6049 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 16:03
Olo - faktycznie świetny. Kiwka, przegląd sytuacji. Grał jako napastnik, a następnie ( po wejściu Ferdziego ) jako środkowy pomocnik. Jeżeli nie będzie miał kontuzji, to potężne wzmocnienie.

Kazadi - po tym meczu jestem całkowicie na tak. Przekonał mnie. Najpierw grał jako prawy obrońca, a w drugiej połowie po zejściu Petasza przeszedł na lewą stronę.

Prędota - Niezły. Widać że chce i walczy.

Witomski - też nieźle, na pewno lepiej niż Rydzak.

Co do Rydzaka - miał 2 okazję - 1 główka do pustej bramki z ostrego kąta - zrobił wszystko jak należy - piłka szła w okolice okienka na krótkim rogu, wybił ją obrońca. 2 okazja - idzie kontra po prawym skrzydle, Rydzu na pełnym gazie wchodzi w pole karne, rozpędzony obrońca robi wślizg i .... zamiast kiwki Rydzaka i wyjścia na sam na sam czy też z możliwością podania, próba podania przez nogi. Brakuje mu jeszcze zimnej krwi.

Ps. Pozdrawiam wszystkich - to mój pierwszy post na tym forum.

StargardBoy
Kibic
Na forum od 6303 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 16:21
interia o sparze

tie
Kibic
Na forum od 6840 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 16:32
Paweł Leśniak a nie Marek.
Pogoń.v.pl podało info że Marek.
Ta strona to totalny szrot.

Ostatnio edytowany przez: tie, 27 czerwca 2009, 16:40 [1 raz(y)]

szalikNa miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....raca
pit26
Kibic
Na forum od 8282 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 16:46

tie napisał:  

A wlasnie ,ze Marek Lesniak!
W Radiu Szczecin byla z nim rozmowa i mowil wlasnie,ze nazywa sie Marek Lesniak i czesto ma pytania o to, czy jest jakos powiazany rodzinnie z Markiem Lesniakiem "Valdano"

Vi kommer sammen!
Danske liv... Odense...
kiko
Kibic
Na forum od 7033 dni

*

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 17:18
Jak na pierwszy sparing, sporą grupę testowanych graczy - wyglądało to całkiem nieźle.

Pyskaty - nie wiem w czym jest lepszy od Wójcika? przy cornerach bardzo niepewny, poza tym nie miał okazji się wykazać. Niestety już jest raczej przesądzone że podpisze kontrakt.

Wróbel i Mysiak - duży plus, na środku obrony ładnie czyścili, Flota nie doszła do żadnej klarownej okazji, do tego duży spokój i kontrola całą linią obronną - także potrafili wymienić kilka podać, a nie wybijali na aferę do przodu.

Khadi - pierwsza połowa słaba, w drugiej pokazał że grać potrafi, z przodu dobrze mu szło, lecz dało się zauważyć gdy piłka była na 25-30m od naszej bramki dość dziwnie się ustawiał z tyłu - zostawiał dużo miejsca bocznemu pomocnikowi. Lecz w porównaniu z Zawadzkim to można go spróbować.

Witomski - podobnie jak pisał Przema, poziom zbliżony do Wólka i Rydzka. Szybki jest, zwodu nie ma praktycznie żadnego, zbyt asekuracyjny jak na skrzydłowego. Jak miał kogoś przed sobą to nawet nie próbował zaatakować. Miał jedną sete - zmaścił, 90% dośrodkowań blokowanych - raczej się nie sprawdzi.

Prędota - trzeba go brać. Dwie dobre sytuacje, raz ewidentnie na lewej nodze mu podskoczyła i wyszedł strasznie kiepski strzał. Trzeba też zauważyć, że tą sytuacje stworzył sobie sam. Dobry balans ciała i bez dotykania piłki zgubił stopera Floty. Szybkość też ma przyzwoitą, dobrze schodzi do środka pola, waleczny. Będą z niego ludzie.

Olo - nie trzeba pisać, będzie spore wzmocnienie - oby tylko kontuzję go omijały.

Co do reszty:
Koman znowu najlepszy na boisku. Petasz, Woźny, Dymek pozytywnie. Reszta przyzwoicie.

TomY
Kibic
Na forum od 8509 dni

**

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 18:09

tie napisał:  

Tak sie składa, że to mój kuzyn. I uwierz mi, że to Marek. Chłopak gra w IV lidze lubuskiej ( Błękitni Dobiegniew - 4 lub 5 miejsce na koniec sezonu)
Ktoś gdzieś go wypatrzył i pojechał pokazać się na wyspie.
No, ale Imie i Nazwisko to ma typowo szczecińskie. Flaga Pogoni

Pit.
Kibic
Na forum od 8037 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 19:34
pierwszy raz takie ustawienie obrony, a sama gra wielkim zaskoczeniem na plus. Widać, że Leonowicz, Wróbel i Mysiak nie są przypadkowi. Do tego dojdzie Hrymowicz... naprawdę, jeśli będą mieli z kogoś zrezygnować, to będzie ciężko. Chyba, że któryś obniży loty w następnych sparingach.
Btw. : myślałem, że Wróbel to prawy obrońca?

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
xAdamx90
*zablokowany
Na forum od 6284 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 21:03
Powiem krotko takich zawodnikow jak Kazi i Moskal nam potrzeba!:D

To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
eF^
Kibic
Na forum od 8049 dni

*

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 21:09

xAdamx90 napisał:  

Co Wy się tak podniecacie tym Khady'm? Dla mnie nie zagrał naprawdę nic specjalnego, widać było dużą wolę walki i ambicję, ale kto nie walczy ambitnie w meczach testowych? Parę udanych odbiorów (kilka z nich bardzo szczęśliwych) nie oznacza, że jest jakimś wybitnym piłkarzem, z mankamentów które ja zauważyłem to czasami brak pewności (co u obrońcy powinno być obowiązkiem) i za wolne powroty po podłączaniu się do akcji ofensywnych, zobaczymy jak w kolejnych meczach, po tym nie mogę powiedzieć żebym się do niego przekonał.

Moskal?! :o

Przy okazji, co z Kowalem? Widziałem przechadzał się po trybunie, dalej choruje?

manisz
Kibic
Na forum od 7608 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 21:37

xAdamx90 napisał:  

A moim zdaniem właśnie nic specjalnego, to co miał dać do przodu dał, to co bronił to bronił, ale niczym szczegolnym sie nie wykazał - raz zawalczył ostro jak leżał na ziemi. Trzeba mu sie jeszcze przyjrzeć. Bardziej przemówił do mnie skrzydłowy z nr 24, ale niestety tylko pierwsza połowa

db1948
Kibic
Na forum od 7553 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 21:55
Kurcze! Ile ludzi tyle opinii. Niech każdy wyrazi swoją i będzie ok. A nie jeden pisze, że było w porządku a drugi zwraca mu uwagę, że jednak nie. Nie sposób wszystkim dogodzić...każdy ma inne spojrzenie na piłkę.

szpadel*
Kibic
Na forum od 6725 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 28/06/2009 13:59

eF^ napisał:  

xAdamx90 napisał:  

Co Wy się tak podniecacie tym Khady'm? Dla mnie nie zagrał naprawdę nic specjalnego, widać było dużą wolę walki i ambicję, ale kto nie walczy ambitnie w meczach testowych? Parę udanych odbiorów (kilka z nich bardzo szczęśliwych) nie oznacza, że jest jakimś wybitnym piłkarzem, z mankamentów które ja zauważyłem to czasami brak pewności (co u obrońcy powinno być obowiązkiem) i za wolne powroty po podłączaniu się do akcji ofensywnych, zobaczymy jak w kolejnych meczach, po tym nie mogę powiedzieć żebym się do niego przekonał.

Moskal?! :o

Przy okazji, co z Kowalem? Widziałem przechadzał się po trybunie, dalej choruje?

Kowal podobno we wrześniu zacznie wracać do gry.

tie
Kibic
Na forum od 6840 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 03/07/2009 10:36
Ciekawe czy Emil Drozdowicz będzie grał w GKP Gorzów w sparingu czy też skończył się okres wypożyczenia i nie jest już zawodnikiem tego klubu?

szalikNa miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....raca
On jest cienki!
Kibic
Na forum od 6956 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 03/07/2009 10:37

tie napisał:  
Ciekawe czy Emil Drozdowicz będzie grał w GKP Gorzów w sparingu czy też skończył się okres wypożyczenia i nie jest już zawodnikiem tego klubu?

Kontrakt miał chyba do 30... więc nie powinno go chyba być.

xAdamx90
*zablokowany
Na forum od 6284 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 03/07/2009 16:58
No zobaczymy czy Nowi tak wychwalani beda prezentowac poziom z przed tygodnia czy moze jeszcze wyzszy:D Pewnie na bramce zobaczymy w jednej polowie Pyskatego a w drugiej Janukiewicza no ciekawe jak oboje sie zaprezentuja:)

To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
Fyfy
Kibic
Na forum od 6665 dni

Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 03/07/2009 17:53
Teraz takie male pytanko, organizujemy panowie jakis doping jutro na sparingu? Przydalo by sie chyba co? Przy okazji trening spiewu, co na to MW? :)

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768762146 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005