Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 14:51
Olo rozegrał bardzo fajny mecz, dużo ciekawych zagrań, nie odstawiał nogi no i bramka. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Kazadim; grał twardo i zdecydowanie, pewny punkt dzisiejszego meczu. Co do Pyskatego to w zasadzie popełnił 2 błędy, po których Flota mogła nam strzelić. Ogólnie frekwencja jak i mecz na plus
Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 14:54
W I polowie z racji tego, ze siedzialem w takim miejscu nie bylem w stanie obiektywnie ocenic postawy Witomskiego (zreszta nie pamietam nic ciekawego poza groznym dosrodkowaniem i ladnym strzalem z glowki Moskalewicza, w jego wykonaniu). W II polowie natomiast nic ciekawego nie pokazal, a od szybkosci to mamy Rydzaka czy Wolkiewicza. Zwlaszcza wolalbym ogladac tego drugiego niz Witomskiego. Nie dosc, ze to nasz chlopak, to juz ociera sie o kadre, nie chcialbym zeby za pare miesiecy gral w jakims Widzewie, tylko dlatego, ze z Wagrowca sciagnelismy chlopaka o zblizonych umiejetnosciach i warunkach fizycznych. Jak juz kogos na sile tam chca sciagnac, to w nastepnym meczu sprobowalbym tam ustawic Predote. Patrzac na jego dzisiejsza gre i dotychczasowe statystyki odnosze wrazenie, ze skutecznosc nie jest jego najmnocniejsza strona, ale pokazal, ze umie ruszyc do przodu, przepchnac sie wiec moze tam by sie odnalazl, tylko nie widze sensu w testowaniu kogokolwiek na tej pozycji, biorac pod uwage, ze mamy tam Chi-Fona, Wolkiewicza, a i Parzemu ta pozycja nie jest obca.
No i nie zgodze sie, ze Flota zagrala optymalnym skladem, bo brakowalo tam kilku zawodnikow. Bramkarza Prusaka (przeciez bramkarz grajacy w II polowie byl mniej wiecej na poziomie Lapczynskiego i gdyby nie wyglad zewn. to bylbym przekonany ze to on), nie bylo rowniez Hrymowicza, filaru obrony Wyspiarzy. Pietruszki, jednego z motorow napedowych Floty i Buskiewicza, chyba najlepszego strzelca Floty, bez ktorego Dziuba w lidze tez nie byl w stanie nic pokazac. Nie chce tu umniejszac dobrej gry naszych stoperow, bo jak na pierwszy wystep w takim zestawieniu zagrali naprawde dobrze, ale nie chce ich oceniac dopoki nie zagraja z kims bardziej wymagajacym. Zobaczymy za tydzien. Podejrzewam, ze z dwojki Wrobel/Mysiak zostanie tylko jeden, wobec przyjazdu Hrymowicza, ktory byl jednym z najlepszych stoperow w I lidze i sadze, ze na stale zostanie Mysiak, bo jest graczem uniwersalnym.
Ostatnio edytowany przez: Przema, 27 czerwca 2009, 15:03 [1 raz(y)]
Całkowicie sie nie zgadzam. Wg mnie byl jednym z bardziej wyrozniajacych sie zawodnikow. Pociagnal sporo ladnych akcji prawa strona. Mimo niskiego wzrostu mysle, ze bedzie wzmocnieniem w przeciwienstwie do Rydzaka.
Ogolnie wszyscy testowani zawodnicy wypadli na plus (no moze poza Pyskatym, ale w sumie nie mial wielu szans do pokazania sie). Poczekajmy, co pokaza kolejne sparingi..
Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 16:02
Poczekajmy glownie na lepszego przeciwnika . Obecna Flota jest kandydatem do spadku (jezeli nie sciagnie lepszych zawodnikow) . Prawie wszyscy najlepsi zawodnicy odchodza.
Sile Pogoni poznamy glownie w meczu z Lechia jak sprowadzimy wszystkich i zgramy zespol .
Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 16:03
Olo - faktycznie świetny. Kiwka, przegląd sytuacji. Grał jako napastnik, a następnie ( po wejściu Ferdziego ) jako środkowy pomocnik. Jeżeli nie będzie miał kontuzji, to potężne wzmocnienie.
Kazadi - po tym meczu jestem całkowicie na tak. Przekonał mnie. Najpierw grał jako prawy obrońca, a w drugiej połowie po zejściu Petasza przeszedł na lewą stronę.
Prędota - Niezły. Widać że chce i walczy.
Witomski - też nieźle, na pewno lepiej niż Rydzak.
Co do Rydzaka - miał 2 okazję - 1 główka do pustej bramki z ostrego kąta - zrobił wszystko jak należy - piłka szła w okolice okienka na krótkim rogu, wybił ją obrońca. 2 okazja - idzie kontra po prawym skrzydle, Rydzu na pełnym gazie wchodzi w pole karne, rozpędzony obrońca robi wślizg i .... zamiast kiwki Rydzaka i wyjścia na sam na sam czy też z możliwością podania, próba podania przez nogi. Brakuje mu jeszcze zimnej krwi.
Ps. Pozdrawiam wszystkich - to mój pierwszy post na tym forum.
A wlasnie ,ze Marek Lesniak!
W Radiu Szczecin byla z nim rozmowa i mowil wlasnie,ze nazywa sie Marek Lesniak i czesto ma pytania o to, czy jest jakos powiazany rodzinnie z Markiem Lesniakiem "Valdano"
Pyskaty - nie wiem w czym jest lepszy od Wójcika? przy cornerach bardzo niepewny, poza tym nie miał okazji się wykazać. Niestety już jest raczej przesądzone że podpisze kontrakt.
Wróbel i Mysiak - duży plus, na środku obrony ładnie czyścili, Flota nie doszła do żadnej klarownej okazji, do tego duży spokój i kontrola całą linią obronną - także potrafili wymienić kilka podać, a nie wybijali na aferę do przodu.
Khadi - pierwsza połowa słaba, w drugiej pokazał że grać potrafi, z przodu dobrze mu szło, lecz dało się zauważyć gdy piłka była na 25-30m od naszej bramki dość dziwnie się ustawiał z tyłu - zostawiał dużo miejsca bocznemu pomocnikowi. Lecz w porównaniu z Zawadzkim to można go spróbować.
Witomski - podobnie jak pisał Przema, poziom zbliżony do Wólka i Rydzka. Szybki jest, zwodu nie ma praktycznie żadnego, zbyt asekuracyjny jak na skrzydłowego. Jak miał kogoś przed sobą to nawet nie próbował zaatakować. Miał jedną sete - zmaścił, 90% dośrodkowań blokowanych - raczej się nie sprawdzi.
Prędota - trzeba go brać. Dwie dobre sytuacje, raz ewidentnie na lewej nodze mu podskoczyła i wyszedł strasznie kiepski strzał. Trzeba też zauważyć, że tą sytuacje stworzył sobie sam. Dobry balans ciała i bez dotykania piłki zgubił stopera Floty. Szybkość też ma przyzwoitą, dobrze schodzi do środka pola, waleczny. Będą z niego ludzie.
Olo - nie trzeba pisać, będzie spore wzmocnienie - oby tylko kontuzję go omijały.
Co do reszty:
Koman znowu najlepszy na boisku. Petasz, Woźny, Dymek pozytywnie. Reszta przyzwoicie.
Tak sie składa, że to mój kuzyn. I uwierz mi, że to Marek. Chłopak gra w IV lidze lubuskiej ( Błękitni Dobiegniew - 4 lub 5 miejsce na koniec sezonu)
Ktoś gdzieś go wypatrzył i pojechał pokazać się na wyspie.
No, ale Imie i Nazwisko to ma typowo szczecińskie.
Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 19:34
pierwszy raz takie ustawienie obrony, a sama gra wielkim zaskoczeniem na plus. Widać, że Leonowicz, Wróbel i Mysiak nie są przypadkowi. Do tego dojdzie Hrymowicz... naprawdę, jeśli będą mieli z kogoś zrezygnować, to będzie ciężko. Chyba, że któryś obniży loty w następnych sparingach.
Btw. : myślałem, że Wróbel to prawy obrońca?
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Co Wy się tak podniecacie tym Khady'm? Dla mnie nie zagrał naprawdę nic specjalnego, widać było dużą wolę walki i ambicję, ale kto nie walczy ambitnie w meczach testowych? Parę udanych odbiorów (kilka z nich bardzo szczęśliwych) nie oznacza, że jest jakimś wybitnym piłkarzem, z mankamentów które ja zauważyłem to czasami brak pewności (co u obrońcy powinno być obowiązkiem) i za wolne powroty po podłączaniu się do akcji ofensywnych, zobaczymy jak w kolejnych meczach, po tym nie mogę powiedzieć żebym się do niego przekonał.
Moskal?!
Przy okazji, co z Kowalem? Widziałem przechadzał się po trybunie, dalej choruje?
A moim zdaniem właśnie nic specjalnego, to co miał dać do przodu dał, to co bronił to bronił, ale niczym szczegolnym sie nie wykazał - raz zawalczył ostro jak leżał na ziemi. Trzeba mu sie jeszcze przyjrzeć. Bardziej przemówił do mnie skrzydłowy z nr 24, ale niestety tylko pierwsza połowa
Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 27/06/2009 21:55
Kurcze! Ile ludzi tyle opinii. Niech każdy wyrazi swoją i będzie ok. A nie jeden pisze, że było w porządku a drugi zwraca mu uwagę, że jednak nie. Nie sposób wszystkim dogodzić...każdy ma inne spojrzenie na piłkę.
Odp: Sparingi przed sezonem 2009/2010 - 03/07/2009 16:58
No zobaczymy czy Nowi tak wychwalani beda prezentowac poziom z przed tygodnia czy moze jeszcze wyzszy Pewnie na bramce zobaczymy w jednej polowie Pyskatego a w drugiej Janukiewicza no ciekawe jak oboje sie zaprezentuja
To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768762146 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.