Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Ptak 100% włascicielem Pogoni << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
77
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7768 dni

A. Ptak ma jockera - 13/05/2005 09:01
A. Ptak ma teraz mocną kartę w ręku kiedy będzie się starał po sezonie o tereny (bo okres kiedy liga nie gra zawsze jest do tego wykorzystany). Znów będziemy słyszeć, że jak nie będzie terenów to A. Ptak odejdzie z Pogoni. Nie mam żadnych wątpliwości, że właśnie tak będzie. Termin objęcia tych 100% udziałów też nie jest przypadkowy. Przez miesiąc do zakończenia ligi każdy będzie o tym fakcie pamiętał, może nawet kibice będą wywieszać transparenty na stadionie typu: Pogoń 100% Szczecin. Atmosfera przez miesiąc się "rozpali" i wtedy A. Ptak przystąpi do ataku.
I mam nadzieję, że te działania zakończą się tym, że A. Ptak dostanie w końcu tereny pod inwestycje i Pogoń będzie miała finansowe podstawy do funkcjonowania.
Wydaje mi się więc, że nie ma obaw - tak jak wcześniej napisałem - w żadnym innym mieście nie jest potrzebna Pogoń Szczecin. Nikt przecież, np. we Wrocławiu, nie będzie chodził na Pogoń!

Poinformowany
Kibic
Na forum od 8364 dni

**

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 10:43

m@riuszwie napisał:  

Wydaje mi się więc, że nie ma obaw - tak jak wcześniej napisałem - w żadnym innym mieście nie jest potrzebna Pogoń Szczecin. Nikt przecież, np. we Wrocławiu, nie będzie chodził na Pogoń!

Ale np na Śląsk albo Zawiszę i owszem... My też nie chodzimy na Piotrcovie

Pogoń to My
skarbnik
Kibic
Na forum od 8455 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 12:10

dary napisał:  

Skarbnik napisał:  

chrisxx napisał:  

Jay-J napisał:  
Ponoć miały być zabezpieczenia uniemożliwiające mu przejęcia 100%...

Dokladnie to samo mnie zastanawia...po podpisaniu umowy wszyscy mowili ze nie ma takiej molziwosci zeby Ptak przejal 100% akcji bez zgody kibicow, ktorych jesli sie nie myle reprezentuje Stoawarzyszenie...ciekawy jestem czy ktos to po prostu przeoczyl, czy ktos sie "wylamal" i ulegl Ptakowi dajac mu wladze absolutna...

WYPOWIEM SIE ALE OD RAZU MOWIE, SA TO PRZYPUSZCZENIA MOJE I TYLKO MOJE NIE MAM POJECIA PO PROSTU PRZYPUSZCZAM.
Wedlug mnie jest to po prostu, niedopatrzenie pewnego punktu prawnego, spolka powstawala w bardzo szybkim tempie, nie wszystko mozna bylo zauwazyc, wiec cos czuje ze jest to po prostu przeoczenie ktore Ptak wykorzystal, ale nawet nie chce tu czytac zadnych komentsow krytykujacych PN bo oni zrobili to co mogli i zrobili to idealnie.

Chcecie czytać to czytajcie, jak nie to nie. Tylko proszę nie pier...o czymś o czym nie macie pojęcia...

Pogoń Nowa (PW) podpisywała umowę o powołaniu SSA z kilkoma podmiotami (Stowarzyszenie MKS, Ptak, Stasiak, Dąbrowski). Ptak nie miał wtedy 95% akcji. Wszystko zaczęło się kilka miesięcy temu, kiedy nastąpiło podwyższenie kapitału SSA. Wiedzielismy co się święci, ale skąd mielismy brać kasę na dopłatę do naszych tzw. "akcji". Jakieś pomysły??? Zbiórki na stadionie??? Szczecińskie firmy???Pospolite ruszenie lokalnych patriotów???

Jasne - zawsze można mieć pretensje, że tego nie przewidzieliśmy. Uwierzcie - wtedy nie było kasy nawet na wodę mineralną dla Pogoni Nowej, a co gorsze CZASU na zgłaszanie zawodników do 4 ligi. A tym co teraz mówią, że trzeba było 2 lata temu zaczynać od 4 ligi, powiem, że z chwilą pojawienia się Ptaka w Szczecinie i szans na 2 ligę w Szczecinie, temat czwartoligowej Pogoni upadł w ZZPN. Po Ptaku wybór był prosty II liga albo A-klasa...

Historia nas osądzi...;)

Ale po co na mnie naskakujesz?
Wyraznie napisalem ze to tylko moje przypuszczenia, moze i pierdole o czyms o czym nie mam pojecia ale zrobilem to z wlasnej woli i byly to tylko domysly.

Obrazek jpg wstawiony na forum
77
Kibic
Na forum od 7768 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 12:48

Poinformowany napisał:  

m@riuszwie napisał:  

Ale np na Śląsk albo Zawiszę i owszem... My też nie chodzimy na Piotrcovie

Jakbyś wyłożył swoją kasę i to sporą to też chyba chciałbyś być jakoś zabezpieczony. Czy nie?

Ostatnio edytowany przez: 77, 13 maja 2005, 13:01 [1 raz(y)]

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7820 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 14:08
... Spółka sportowa to mimo wszystko spółka akcyjna. I tak powinniśmy na to patrzeć. To prywatna inicjatywa. Jak pana Ptaka nie stać na I ligę, to niech Pogoń gra w drugiej – odpowiada Piotr Podzielny.

Nie od dawna wiadomo, ze radni maja Pogon gleboko w d**ie!!!

Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 13 maja 2005, 14:34 [1 raz(y)]

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
barcish
Kibic
Na forum od 7921 dni

**

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 14:15
i czytajac takie teksty... powiedzcie jak takiemu nie zajebac... i on ze Szczecina jest? ...

POGOŃ SZCZECIN!
rico
Kibic
Na forum od 7556 dni

*

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 14:24
Może tu mi odpowiedzą dlaczego pan Piotr Podzielny jest tak przeciwny Pogoni? Kto go wybrał? Proponuje żeby każdy kto chodzi na mecze w następnych wyborach zagłosował na jego przeciwnika. Może wtedy zrozumie że Pogoń Szczecinowi jest potrzebna tak jak Pogoni Szczecin jest potrzebny

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
MiSiEk_sz-n
Kibic
Na forum od 8079 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 14:46
Mojim zdanim to teraz zaczną sie robić JAJA

LADS FROM SZCZECIN nasze chasło prosto brzmi "dokad siły nam zostanie - my żyjemy by sie bic - po nas przyjda tez nastepni - beda zyli tak jak my "
dary
Kibic
Na forum od 8613 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 15:55

Skarbnik napisał:  

dary napisał:  

Skarbnik napisał:  

chrisxx napisał:  

Jay-J napisał:  
Ponoć miały być zabezpieczenia uniemożliwiające mu przejęcia 100%...

Dokladnie to samo mnie zastanawia...po podpisaniu umowy wszyscy mowili ze nie ma takiej molziwosci zeby Ptak przejal 100% akcji bez zgody kibicow, ktorych jesli sie nie myle reprezentuje Stoawarzyszenie...ciekawy jestem czy ktos to po prostu przeoczyl, czy ktos sie "wylamal" i ulegl Ptakowi dajac mu wladze absolutna...

WYPOWIEM SIE ALE OD RAZU MOWIE, SA TO PRZYPUSZCZENIA MOJE I TYLKO MOJE NIE MAM POJECIA PO PROSTU PRZYPUSZCZAM.
Wedlug mnie jest to po prostu, niedopatrzenie pewnego punktu prawnego, spolka powstawala w bardzo szybkim tempie, nie wszystko mozna bylo zauwazyc, wiec cos czuje ze jest to po prostu przeoczenie ktore Ptak wykorzystal, ale nawet nie chce tu czytac zadnych komentsow krytykujacych PN bo oni zrobili to co mogli i zrobili to idealnie.

Chcecie czytać to czytajcie, jak nie to nie. Tylko proszę nie pier...o czymś o czym nie macie pojęcia...

Pogoń Nowa (PW) podpisywała umowę o powołaniu SSA z kilkoma podmiotami (Stowarzyszenie MKS, Ptak, Stasiak, Dąbrowski). Ptak nie miał wtedy 95% akcji. Wszystko zaczęło się kilka miesięcy temu, kiedy nastąpiło podwyższenie kapitału SSA. Wiedzielismy co się święci, ale skąd mielismy brać kasę na dopłatę do naszych tzw. "akcji". Jakieś pomysły??? Zbiórki na stadionie??? Szczecińskie firmy???Pospolite ruszenie lokalnych patriotów???

Jasne - zawsze można mieć pretensje, że tego nie przewidzieliśmy. Uwierzcie - wtedy nie było kasy nawet na wodę mineralną dla Pogoni Nowej, a co gorsze CZASU na zgłaszanie zawodników do 4 ligi. A tym co teraz mówią, że trzeba było 2 lata temu zaczynać od 4 ligi, powiem, że z chwilą pojawienia się Ptaka w Szczecinie i szans na 2 ligę w Szczecinie, temat czwartoligowej Pogoni upadł w ZZPN. Po Ptaku wybór był prosty II liga albo A-klasa...

Historia nas osądzi...;)

Ale po co na mnie naskakujesz?
Wyraznie napisalem ze to tylko moje przypuszczenia, moze i pierdole o czyms o czym nie mam pojecia ale zrobilem to z wlasnej woli i byly to tylko domysly.

Przepraszam to nie było personalnie do Ciebie. Wygodnie mi było Ciebie zacytować, bo byłeś na górze ;)

POGOŃ TO MY !
Endless Vibe
Kibic
Na forum od 8556 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 16:31
"Jak pana Ptaka nie stać na I ligę, to niech Pogoń gra w drugiej" – odpowiada Piotr Podzielny.

co to za KUR** JEB***?

Po życia kres!
U-96
Kibic
Na forum od 8583 dni

**

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 18:06
ciekawe czy to sie kiedys skonczy

Szlugi, wóda, gołe baby !
rico
Kibic
Na forum od 7556 dni

*

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 18:09
Przychodzi człowiek do urzędu miasta z dużym bezrobociem i mówi że chciał by zrobic interes który da miejsca pracy dla sporej liczby mieszkańców a urzędnik mówi nie bo pan ma klub w naszym mieście i będzie go z tego finansował. Odpowiedz: A) urzędnik kibicuje Lechowi Poznań B) gdyby nie było klubu to było by ok bo pieniądze pojechały by do Łodzi a on lubi Łódz C) urzędnik przysiągł sobie na początku kadencji że w jego mieście nic nie powstanie. Odpowiedzcie sobie.

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
Sampaio
Kibic
Na forum od 8140 dni

*

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 18:45

pogonfan napisał:  
... Spółka sportowa to mimo wszystko spółka akcyjna. I tak powinniśmy na to patrzeć. To prywatna inicjatywa. Jak pana Ptaka nie stać na I ligę, to niech Pogoń gra w drugiej – odpowiada Piotr Podzielny.

Nie od dawna wiadomo, ze radni maja Pogon gleboko w d**ie!!!

oczywiście za wyjątkiem kampanii wyborczej - wtedy ją żarliwie kochają bo jak tu pogardzić głosami kilkunastu tysięcy wyborców kiedy walczy się o stołki w UM

można by stworzyć jakąś nieoficjalną listę ludzi którzy mają u nas - kibiców Pogoni - nagrabione, bo zobaczycie, że pamięć ludzka jest krótka i przy nastepnych wyborach jeden złodziej z drugim znowu będą próbowali się dobrze sprzedać...

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
fan57
Kibic
Na forum od 8182 dni

fan57 - 13/05/2005 19:01
Piotr Podzielny, radny miasta Szczecina: - Chyba wszystkim potrzebny jest kubeł zimnej wody. Szczecina nie stać na finansowanie piłki nożnej. Jeżeli stać na to pana Ptaka – top proszę bardzo. A jeżeli nie – to niech gra w II lidze. Spółka akcyjna to własność prywatna. Nie ma możliwości prawnej zatrzymania jej w Szczecinie. Jeżeli pan Ptak będzie chciał, to w każdej chwili może zmienić statut i zrobić z klubu piłkarskiego klub hokeja na lodzie. A my nie będziemy tu mieli absolutnie nic do powiedzenia. Szczecin ma problemy z oczyszczalnią, siecią wodno – kanalizacyjną, szpitalami itd. Skąd ma jeszcze brać na Pogoń?

Trudno mi powiedzieć jak Wy szanowni forumowicze uważacie ale mnie się wydaje że ten właśnie pan powinien sobie (albo jemu trzeba wylać kubeł zimnych pomyjów na ten durny łeb) żeby ta gnida zrozumiała że nie tylko jego pierdolone interesy w tym mieście się liczą, a gnój żyje w społeczeństwie tylko dzięki nam i musi się podpożądkować a jak nie to won!!!!!!!!!!
panu podzielnemu dziękujemy!!!

Co o tym myślicie????

PS. Mam nadzieję że pana Podzielnego więcej nie wybierzemy!!!!!!!!!!!!!!

:) Jedno życie, jedno miasto, jeden klub!!!
Rosa
Kibic
Na forum od 7687 dni

Odp: fan57 - 13/05/2005 19:16
TO MOŻE JAKAŚ MANIFESTACJA ?

Walczyć, Trenować Pogoń musi panować!
Endless Vibe
Kibic
Na forum od 8556 dni

Odp: fan57 - 13/05/2005 19:25
panie, daj pan spokoj... istna paranoja... skad tacy poje** sie biora...

Po życia kres!
Maroon 55
Kibic
Na forum od 7683 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 20:14

Sampaio

Nie od dawna wiadomo, ze radni maja Pogon gleboko w d**ie!!![/cytat napisał:  

oczywiście za wyjątkiem kampanii wyborczej - wtedy ją żarliwie kochają bo jak tu pogardzić głosami kilkunastu tysięcy wyborców kiedy walczy się o stołki w UM

można by stworzyć jakąś nieoficjalną listę ludzi którzy mają u nas - kibiców Pogoni - nagrabione, bo zobaczycie, że pamięć ludzka jest krótka i przy nastepnych wyborach jeden złodziej z drugim znowu będą próbowali się dobrze sprzedać...

Sampaio załóż temat: ludzie nieprzychylni Pogoni pamiętajmy . Listę tych ludzi rozpowszechni sie po Szczecinie przed wyborami zobaczymy co sie bedzie działo.

[...] i przyszedł Pan i spojrzał
na prace naszą,
i był zadowolony,
a gdy spytał o zarobki nasze,
usiadł i zapłakał [...]

z Listu św.Pawła Apostoła do Pracowników
SamAxe
Kibic
Na forum od 7819 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 21:27
Wieś tańczy i śpiewa
Pan Radny Piotr Podzielny jest konsekwentny, nie lubi Pogoni i jego dążeniem jest likwidacja klubu. Na sesji Rady Miasta najgłośniej krzyczał, żeby nie dawać klubowi inkasa. Teraz płacze skąd wziąć 20 mln PLN, żeby je oddać Ptakowi, które ten przez dwa lata wpompował w Dumę Pomorza. Jak już uzbiera 20 baniek to Pogońi Ptaka ze Szczecina jak wcześniej Bekasa i Gondora. Wtedy na murawie będą pasły się barany a pan radny będzie im przygrywał na fujarce. A te 20 tys. kibiców wygoni się na ulicy. Młodzież dostanie bejsbole i będzie trenowała zabawy uliczne pod budkami z piwem. Dorośli będą się czołgać szlakiem barykad od knajpy do mordowni z metą w rynsztoku. Taka jest świetlana przyszłość, którą radny Podzielny chce zafundować szczecińskim wyborcom. Niech żyje największy grabarz Pogoni. Jest dobrze przyjeżdżajcie na pogrzeb. Ściskamy pana czule za gardło.
Wielbiciel z piekła rodem

Odpowiedz do pana podzielnego z oficjalki :D

chrisxx
Kibic
Na forum od 8604 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 22:13
Piotr Podzielny

Radny niezrzeszony - Okręg Wyborczy nr II
Poparcie społeczne w wyborach samorządowych 2002 - 1002 głosy

Rocznik 1973. Jest prezesem agencji ochrony osób i mienia. W wolnym czasie nurkuje i kosi trawę. Śpiewa w chórze. Członek Niezależnego Ruchu Społecznego Mariana Jurczyka od 1998-go roku. Członek klubu radnych NRS do rozpadu podczas XV zwyczajnej sesji Rady Miasta Szczecina w dniu 19.01.2004.
coz za zaintersowania, moze wszyscy kibice zamiast Pogoni zabiora sie za spiewanie przy koszeniu....przy okazji zlikwidujemy bezrobocie i na kulture juz nie bedzie trzeba doplacac:D

Tony Montana
Kibic
Na forum od 7588 dni

Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 23:34

chrisxx napisał:  
Piotr Podzielny

Radny niezrzeszony - Okręg Wyborczy nr II
Poparcie społeczne w wyborach samorządowych 2002 - 1002 głosy

Rocznik 1973. Jest prezesem agencji ochrony osób i mienia. W wolnym czasie nurkuje i kosi trawę. Śpiewa w chórze. Członek Niezależnego Ruchu Społecznego Mariana Jurczyka od 1998-go roku. Członek klubu radnych NRS do rozpadu podczas XV zwyczajnej sesji Rady Miasta Szczecina w dniu 19.01.2004.
coz za zaintersowania, moze wszyscy kibice zamiast Pogoni zabiora sie za spiewanie przy koszeniu....przy okazji zlikwidujemy bezrobocie i na kulture juz nie bedzie trzeba doplacac:D

Śpiewa w chórze nastepny *** chórzysta. ten koles na pewno musi byc z poznania.

Ostatnio edytowany przez: Tony Montana, 16 maja 2005, 12:17 [1 raz(y)]

https://media.giphy.com/media/3ohc0SrzhBrmKfudTW/giphy.gif
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768844337 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005