| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 16:08
usp ... hehe wałsnie skoki oglądam kto też ogląda hehe ( tak serio to ktoś przedemną wklejił z v.pl strzelców)
[Ostatnio edytowane przez ekil: 2004-02-07 16:08]
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 16:26
Barwo portowcy !!! Myslalem ze bedzie ciezko doprowadzic do takiego wyniku a jednak udalo im sie tak !! Oby tak w lidze ale bez tych 3 straconych goli !! Ekil ja ogladam skoki ... Małysz 27
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 16:32
Rzeczywiście wynik wyglądałby bez tej trójki lepiej, ale teraz chyba sie tego zmienic nie da, więc cieszmy się, że wygraliśmy. W końcu graliśmy z zespołem tylko klase niżej.
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 16:34
> Rzeczywiście wynik wyglądałby bez tej trójki lepiej, ale teraz chyba sie tego
> zmienic nie da, więc cieszmy się, że wygraliśmy. W końcu graliśmy z zespołem
> tylko klase niżej.
No chyba się nie da zmienić
|
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 16:35
> Rzeczywiście wynik wyglądałby bez tej trójki lepiej, ale teraz chyba sie tego
> zmienic nie da, więc cieszmy się, że wygraliśmy. W końcu graliśmy z zespołem
> tylko klase niżej.
spoko, bez emocji. to dopiero ptzygotowania do rundy. wyniki sparingow sa nieistotne. jak dla mnie mogli nawet dostac 0:3, oby tylko zbudowali forme na lige.
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 16:43
Wlasnie wrocilem.
Dwa pierwsze gole stracone ze stalych elementow gry. 15 min zupelnego balaganu. A potem juz uspokojenie gry i przewaga Pogoni. Po przerwie znaczne zmiany, zeszli m.in Siara(chyba to byl), Olo, Labedzki i meczyk sie wyrownal . Strzelcow juz macie to nie bede przepisywal.
No i qrews... padalo. Ale od czego sa samochodziki Szczegolnie te na koronie stadionu [boiska znaczy sie]
Pozdrowienia od zalogi zoltej Alfy 
|
Zawsze wierni. Emigracja 2004.
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 16:44
Sparing to napewno co innego nzi mecze o punkty nie am co sie martwic bedzie coraz lepiej Kotwica to naprawde dobry zespół widac ze nie przypadkowo sa wiceliderem 3 ligi [Ostatnio edytowane przez kawek: 2004-02-07 16:44]
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 18:34
Bramka Mauro była przepiękna, chłopak przerzucił sobie piłkę nad obrońcą i uderzył z woleja w długi róg. Szkoda, że padał deszcz, bo piłka dostawała ogromnego poślizgu i trudno było nad nią zapanować.
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 19:18
> Bramka Mauro była przepiękna, chłopak przerzucił sobie piłkę nad obrońcą i
> uderzył z woleja w długi róg. Szkoda, że padał deszcz, bo piłka dostawała
> ogromnego poślizgu i trudno było nad nią zapanować.
Ogladales caly sparing bo interesuje mnie glownie jak zaprezentowal sie wlasnie Mauro. Beda z niego ludzie, czy tylko kolejna mega-gwiazda firmowana przez swojego menadzera? Ale nie chodzi mi tylko o bramke. Czy widac bylo, ze jest lepszy od reszty naszych rodzimych grajkow?
ok, hehe, pojawil sie opis meczu i zgrubsza juz wiem jak wypadl Mauro. [Ostatnio edytowane przez mike_evil: 2004-02-07 19:42]
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 07/02/2004 21:41
> > Bramka Mauro była przepiękna, chłopak przerzucił sobie piłkę nad obrońcą i
> uderzył z woleja w długi róg. Szkoda, że padał deszcz, bo piłka dostawała
> ogromnego poślizgu i trudno było nad nią zapanować.
Ogladales caly sparing
> bo interesuje mnie glownie jak zaprezentowal sie wlasnie Mauro. Beda z niego
> ludzie, czy tylko kolejna mega-gwiazda firmowana przez swojego menadzera? Ale
> nie chodzi mi tylko o bramke. Czy widac bylo, ze jest lepszy od reszty naszych
> rodzimych grajkow?
ok, hehe, pojawil sie opis meczu i zgrubsza juz wiem jak
> wypadl Mauro.
[Ostatnio edytowane przez mike_evil: 2004-02-07 19:42]
Ogólnie to Mauro jest niezły technicznie, ale specjalnie, poza tą akcją, niczym się nie wyróżnił i nie popełnił poważnego błędu.
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 08/02/2004 13:15
problem Pogoni polegal na tym ze w banalny sposob traci bramki. kotwica dwa razy strzelala na bramke i dwa razy trafila. Pogon dala sie zepchnac na swoja polowe i przez pol godziny nie oddala strzalu na bramke. tyle sie mowi o nowym ustawieniu. chyba trzeba wierzyc ze wine za tak slabe spotkanie nalezy zrzucic na pogode.
pozdrawiam
(pozdro dla kolegow z zakopanego passata)
|
acidland
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 08/02/2004 20:52
po sparingu z Kotwicą
Mówi grający szkoleniowiec Kotwicy
System się nie sprawdzi!
Jakub Lisowski: Jak oceniasz sobotni sparing?
Piotr Dubiela, w latach 2001-2003 piłkarz Pogoni, obecnie trener Kotwicy: Zadowolony jestem z większości pierwszej połowy. Do 30. minuty byliśmy zespołem zdecydowanie lepszym. Później inicjatywę przejęła Pogoń. W drugiej części szczecinianie już zdecydowanie dominowali i zasłużenie wygrali.
Gdybyście ograli Pogoń, zrobiłoby się o was głośno.
- Dziś nie chodziło o wynik. W okresie przygotowawczym, w takich sparingach jak dziś, trzeba wybiegać mecz i nie złapać żadnej kontuzji. To nam się udało. Spotkanie było dla nas lekcją, bo przecież Pogoń gra w wyższej klasie i mierzy w I ligę.
Jak oceniasz ustawienie zespołu Pogoni?
- Moim zdaniem to nowoczesne ustawienie nie sprawdzi się w II lidze. Po paru meczach Pogoń wróci do starego, sprawdzonego systemu. Ale to tylko moje zdanie, a portowcom życzę awansu.
Dlaczego uważasz, że pomysł Bogusława Baniaka nie sprawdzi się?
- Pokazaliśmy w pierwszej połówce jak radzić sobie z ustawieniem 1-4-2-3-1. Wystarczyło podejść blisko, a Pogoń przestawała istnieć. Fajnie, że zawodnicy uczą się czegoś nowego, bo to się im przyda, ale w praktyce, w lidze może się to nie zazębiać.
Dlaczego odmówiłeś przejścia do Lecha Poznań?
- Propozycja była, ale nawet jej nie rozpatrywałem. Przed rokiem zdecydowałem się wrócić do Kołobrzegu na stałe i tam chcę zostać. A poza tym sercem jestem z Pogonią i chcę przyjeżdżać na jej spotkania pierwszoligowe. Szkoda jedynie, że w tej Pogoni na palcach jednej ręki można policzyć szczecińskich zawodników.
GW
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 08/02/2004 22:12
- Pokazaliśmy w pierwszej połówce jak radzić sobie
> z ustawieniem 1-4-2-3-1. Wystarczyło podejść blisko, a Pogoń przestawała
> istnieć. Fajnie, że zawodnicy uczą się czegoś nowego, bo to się im przyda, ale w
> praktyce, w lidze może się to nie zazębiać.
Oby Dubiela nie mial racji. Jesli faktycznie nie wypali nowe ustawienie forsowane przez Baniaka, to punkty stracacone w pierwszych meczach (rozgrywanych w systemie 1-4-2-3-1) moga zawazyc na awansie. Jednak mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Chociaz nadzieja matka...
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 08/02/2004 23:42
Dubiela ma dużo racji. W teorii, najprostszym sposobem obrony przeciwko 1+4+2+3+1 jest właśnie "wyjście blisko" i pressing już na połowie rywala. Dlatego Pogoń MUSI mieć dwóch wybitnych stoperów i zajebistych skrzydłowych (aby odciążyć środek). O skrzydła się nie boję, o obronę bardziej...
Reasumując - pomimo zagęszczenia środka, kluczem do sukcesu tej taktyki jest gra skrzydłami.
Jednak z jednym w wypowiedzi Dubieli się nie zgodzę - jeżeli system nie wypali, nie wolno go zmieniać! Może to przynieść tylko więcej zamieszania. Trzeba wtedy za wszelką cenę poszukać odpowiedniego gracza w miejsce słabszego ogniwa...
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 09/02/2004 14:44
> Dubiela ma dużo racji. W teorii, najprostszym sposobem obrony przeciwko
> 1+4+2+3+1 jest właśnie "wyjście blisko" i pressing już na połowie rywala.
> Dlatego Pogoń MUSI mieć dwóch wybitnych stoperów i zajebistych skrzydłowych (aby
> odciążyć środek). O skrzydła się nie boję, o obronę bardziej...
To prawda obrona nie byla skuteczna ale mimo wszystko trzeba powiedziec ze obraz meczu spieprzyl deszcz i dosc silny wiatr. widac bylo ze Pogon nie gra na 100% i ambitnie grajaca kotwica to wykorzystala.Gra skrzydlami - bo tu trzeba szukac sposobu na odrzucenie rywala w I polowie prawie nie istniala Pogon grala glownie srodkiem i niekiedy lewa strona. wiec kombinujemy podobnie Panie z wieloma 666666.
|
acidland
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 09/02/2004 14:59
Oby Dubiela się mylił, bo inaczej będziemy dostawali 3 od wszystkich a nie każdemu uda się walnąć 5-tkę...
|
A ostatni pierwszymi będą... 
A Pogoń w sercu mym na zawsze... :red:
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 09/02/2004 15:04
nie zapominajcie ze na bramce pierwsze 30 minut stal mlody Fabiniak
Co najmniej jeden gol mozna zrzucic na karb niedoswiadczenia bramkarza, chociaz przy dobrej obronie nawet to nie powinno sie zdarzyc
Jak nasi popracuja moze nie bedzie tak zle.
A w srode sparing w Niemczech
do zobaczyska
|
Zawsze wierni. Emigracja 2004.
|
|
|
|
Odp: Pogon - Kotwica - 11/02/2004 11:17
o ty m że ustawienie sprawdzi sie w lidze bedziemy mogli dopiero ocenić po sparnigach z pierwszoligowcami które rozegramy w turcji !! narazie nie ma co wyciągać zbyt szybko wniosków !! nie ma co krutykować tego systemu jeszcze zwłaszcza że wszystkie sparingi wygraliśmy z dobrym bilansem bramkowym !! a 3 stracone bramki w meczu z kotwicą to nie jest jeszcze powód do krytyki !!
|
PS
|
|
|
- 1
- 2
- 3
-
|