| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Minelo 10 lat od smierci Andrzeja Kujawy moze jakas flaga ku pamieci? - 30/05/2003 15:42
> > Kto to był bo jeszcze się nie oriętuje w tym temacie ?? 
Właśnie czy ktoś
> mógłby mi bardziej przybliżyć kim on był, kim był Faraon. 10 lat temu to byłem
> taki mały, że jeszcze się za bardzo nie interesowałem piłką i nie kibicowałem
> tak bardzo Pogoni jak teraz.
Faraon byl kibicem Pogoni jak my wszyscy, w feralna sobote (29 maja 93) pojechal z grupa kibicow pociagiem na mecz reprezentacji (Polska-Anglia) do Chorzowa byli juz wczesnie rano, wiec wedrowali sobie po miasteczku Katowice, grupka z Faraonem zostala w miescie a reszta poszla pod stadion (nie wiem czy tak dokladnie bylo poniewaz ja przyjechalem w grupie autokarowej), jadacych tramwajem kibicow Pogoni w liczbie trzech zatakowala grupa szmaciarzy z crakovii, mimo licznej przewagi nie dawali rady wiec siegneli po noze i zranili Andrzeja ze skutkiem smiertelnym. mozna powiedziec ze pewien procent winy ponosi tez motorniczy ktory nie chcial zamknac dzwi od tramwaju, moze obeszlo by sie bez tragedii.
ś.p. Faraonie [']
|
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|