Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 13/01/2012 16:57
Cottbus chyba najciekawiej się zapowiada i raczej się tam stawię w tym nudnym sezonie ogórkowym. Liczę, że trochę masek się wybierze, choć wpływu na mój wyjazd raczej to mieć nie będzie.
Zaczęło się 28 sierpnia 1993 i tak jest do dzisiaj!
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 21/01/2012 15:46
Po sparingu z Polkowicami wyraźnie widać, że jesteśmy w stanie wystawić dwie równorzędne jedenastki. Cieszy bramka Zwolińskiego. Doda mu odrobinę pewności siebie.
Kto był na sparingu? Jak zagrali nowi? (Golla, Mosnikov, Budka, Jemelins)
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 21/01/2012 15:52
Zwoliński bramka plus bardzo ładna asysta przy bramce Rogala, zgranie głowa po podaniu Aki.
Z nowych najbardziej podobął mi się Budka, walczył i ładnie śmigął po prawym sktrzydle, zaliczył też asyste przy bramce Zwolinskiego.
Mosnikov niewidoczny, a Golla z racji pozycji nie ma jak pokazać fajerwerków acz moim zdaniem przyzwoicie.
Lewandowski też ładnie sobie radził po kontuzji nie ma już śladu.
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 21/01/2012 16:47
W I połowie grała praktycznie podstawowa jedenastka z poprzedniej rundy (nie licząc Fabiniaka). Ładne bramki Frączczaka i Szałka (występ obu według mnie na plus). Donald sporo walczył ale ślizgał się strasznie. Ława przeplatał dobre zagrania z chujowymi. Chyba Radler zawalił przy bramce dla gości ale dokładnie nie widziałem bo byłem po drugiej stronie. Parę ładnych akcji ale też sporo przestojów. W drugiej połowie cały skład wymieniony, na boisku nowi zawodnicy + rezerwowi z poprzedniej rundy. Skład trochę eksperymentalny i niezgrany więc było trochę chaosu na początku ale powoli się to zazębiało. Na duży plus Zwoliński - bardzo zaangażowany, dużo walki i kilka ładny zagrań + bramka. Dobrze zagrał też Lewandowski, który był bardzo aktywny (świetna akcja gdzie wywalczył piłkę wślizgiem przy linii końcowej) i wg mnie dzisiaj lepszy niż Kolendowicz. Z nowych zawodników ładnie Budka, dobrze Golla (ciekawa będzie rywalizacja z Szałkiem), Mosnikov faktycznie niewidoczny. Co do Jemelinsa ciężko mi się wypowiedzieć bo z drugiego końca słabo widać poczynania obrony. Bramki dla Polkowic też zbytnio nie widziałem. Ogólnie widać to co było wiadomo od dawna - w ofensywie i w środku mamy duży komfort a potrzebujemy solidnych stoperów.
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 21/01/2012 18:05
W pierwszym sparingu podobała mi się gra Sobolczyka na prawej obronie. Bardzo dobrze wyprzedzał, włączał się, podejmował trafne decyzje. Szybki i zdecydowany. Łuszkiewicz dyrygował całą grą, całkiem nieźle to wyglądało. Bardzo słabo Wiśniewski i Kostkowski. Wólek też niczym się nie wyróżniał na tle słabego przeciwnika.
Drugi sparing tak jak wyżej zostało napisane - Zwoliński. Zasługuje na to, żeby zadebiutować i przy takiej grze na pewno tak się stanie. W pierwszej połowie trudno kogoś wyróżnić. Mecz był wyrównany. Ładne bramki z naszej strony i błąd Radlera po którym padła bramka. W drugiej połowie fajnie grał Aka z Lewandowskim. Pod koniec uaktywniła się druga strona, czyli Rogalski i Budka co przyniosło dwie bramki. Słabiej niż reszta Golla i Mosnikov, ale im trzeba dać czas.
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 21/01/2012 18:17
Byłem ,widziałem,zmarzłem.... W 1 połowie na plus Kolendowicz i momentami Szałek.Donald ubrał nieodpowiednie buty i strasznie się przewracałDobrze w bramce Fabiniak.Frączak plus za bramke,ale minus za gre na skrzydle.Jak się tam powinno grac, pokazał mu w 2 połowie Budka.Bardzo szybki zawodnik z dograniem.Dlatego sprawa rywalizacji tych zawodników wydaje się byc łatwa do przewidzenia.Kolejny wielki pozytyw to Lewandowski.Bardzo dobrze na lewej stronie.I potrafił kiwnąc,dograc piłkę a nawet zawalczyc odbierając piłkę przeciwnikowi.I na tej stronie będzie miał Sasal ból głowy.Jednak największe wrażenie dziś wywarł Zwoliński.Jak ten chlopak będzie tak grał, to kolejny napastnik jest nam niepotrzebny.Szybki,mocno trzymający się na nogach,potrfi kiwnąc i dograc.Łatwośc w dochodzeniu do sytuacji,gdzie czasami brakuje mu jeszcze "zimnej krwi".Ale to z czasem.Bramki stracone po błędach Radlera i Rogalskiego(choc ten fajnie współpracował na prawej stronie z Budką i jest to ciekawa alternatywa dla Hricko).Dobrze zagrał też Aka.Co do Mosnikova i Golli to lepsze wrażenie wywarł ten pierwszy,ale bez fajerwerków.Golla natomiast słabo,i póki co to Szałek jest lepszy.Jaliens jak dla mnie nie zaprezentoiwał nic ciekawego,także nie zdiwie się jak mu podziękują.Jeszcze parę słów o kibicach.Było ok.500 osób.Nieprzypadkowo o tym piszę.Fakt było zimno i browarek jak najbardziej wskazany.Ale taki chlew(butelki,puszki) jaki zostawili po meczu to chamstwo.Nie rozumiem jak można "srac w swoje gniazdo".
Odnośnie meczu to nie rozumiem, czemu nie można było rozegrać tego na dole gdzie są trybuny i np toalety.. szczególnie ze sporo ludzi się wybrało a momentami wyglądało to jak na B-klasie jak każdy stał przy linii albo były rzecznik stał na jakieś przyczepie nagrywając mecz...- no ale cóż do ekstraklasy mamy jeszcze czas więc może niech niektórzy wykorzystają ten czas bo wygląda to słabo.
Odp: Sparingi przed runda wiosenną - 22/01/2012 05:16
Przygotowania do rundy wiosennej rozpoczęte niecały tydzień temu, a już Spacerović z Hricko bale w Rockerze urządzają! Takie podejście naprawdę wkurwia otoczenie.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Przygotowania do rundy wiosennej rozpoczęte niecały tydzień temu, a już Spacerović z Hricko bale w Rockerze urządzają! Takie podejście naprawdę wkurwia otoczenie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.