Na boisku - widać było, że Lyon to jednak inna półka. Piłka im chodziła jak po sznurku. Czy pod presją, czy pod naszą bramką, to podania mieli dokładne i zawsze wiedzieli co oraz do kogo mają grać.
To, że nam nie wbili bramek można zrzucić wyłącznie na karb tego, że grali pewnie na 50% mocy. Jak nie mniej.
U nas duże problemy (zwłaszcza w pierwszej połowie) z rozgrywaniem piłki. Lewa strona wyłączona z gry. Środek zdominowany przez rywali.
Personalnie najlepsi:
Dąbrowski - czyścił wszystko zawodowo. Przyzwyczaił nas do nierównych występów, ten z pewnością był z tych dobrych.
Abdul Mustafa Alledrogo (czy jak on tam się nazywa) - Pewny w tyłach, z przodu urozmaicał grę. Nie bał się indywidualnych pojedynków i je wygrywał. Wniósł sporo ożywienia do gry.
Najsłabszy chyba Ława - mnóstwo strat i niedokładnych podań.
Lyon przeżywał katorgę, wynik ustalony na 0-0, oni grali na 30% swoich umiejętności a i tak byli lepsi.
Doping w sektorach 10-12 bardzo dobry jak na rangę meczu, ale...
tak narzekamy (słusznie) na nasz koślawy marketing a sami nie jesteśmy lepsi...
W piekle tradycyjnie cała gama kolorów, nawet gniazdowi nie potrafią ubrać się w jeden kolor..
zamiast zbierać na flagi zbierajmy na jednolite koszulki, za 2 tygodnie przyjedzie jednolita Legia i znowu będziemy wyglądali jak tęcza na białym tle...
-Dąbrowski- najlepszy w obronie i na boisku. Czytał grę, czyścił, przechwycał
-Donald i Ława- przepracowali solidnie obóz bo utrzymali dotychczasową formę..piach straszy. Ława wiele strat, niedokładnych podań i gra na alibi, w bok lub do tyłu
-Moustapha- dobra zmiana. w odróżnieniu od Ławy nie bał się grać do przodu. Kilka udanych rajdów i podań a i w odbiorze się starał i nie odpuszczał. Będzie coś z niego.
-Chałas-lepszy od Donalda, dobra zmiana
-Bąk-podobał mi się. Jego poruszanie się na boisku, widać, że mu zależy i nie będzie odpuszczał, aż się zdziwiłem że on zszedł a nie Taku
Teoretycznie drugi skład zaprezentował się lepiej od pierwszego. Zejście Ławy ożywiło grę i w przodzie lepiej to wyglądało. Mam nadzieje, że Wdowczyk wyciągnie wnioski i nie będzie się bał pozmieniać i wprowadzić np. Moustaphe
Odp: Pogoń Szczecin - Olympique Lyon, 10.07.2013 - 10/07/2013 22:03
A ja nie chce sie czepiać ale SKPS napisało "Zbieramy się o godzinie 17:30. Niech godzina przed meczem już w perspektywie całego sezonu pozostanie czasem, kiedy pojawiacie się na Piekle. Uwierzcie, że niezmiernie ułatwia to organizację, przekazanie wszystkich istotnych informacji oraz w szczególności prezentację oprawy."
A gniazdowi wpadli jakoś o 18:15, przez te 45 minut nic się nie działo...
edit: Tak też mi się wydawało Jarek, ale nie będę sie czepiać bo chłopaki i tak odwalają kawał dobrej roboty. I weźcie w końcu lansujące się dziewczyny, bo kilka sezonów to wałkujemy, jest pare, które serio robią coś dla Pogoni, ale jest tez gruba pustaków (po ubiorze można poznać), które przychodzą z chłopakiem w raybanach i czapeczce jakby przy jednym kiwnieciu głową miała spaść i się lansują. Tak raz zwróciłem uwage a potem się po meczu 5 typa spięło o to, więc sobie darujcie
Ostatnio edytowany przez: Owczarek, 10 lipca 2013, 22:30 [1 raz(y)]
Kurwa, a czy my musimy być jak Legia? Może zacznij od siebie i sam załóż granatową koszulke i idź na młyn. Gniazdowi ubierają się jak chcą i nie ty jesteś od ubierania ich i reszty kibiców.
Jeśli odpowiednie osoby uznają, że ubieramy się na jeden kolor do wydadzą taki komunikat.
Aha...Dlaczego MW/SKPS ma sponsorwać Ci koszulke? Sam sobie kup. I nie jesteśmy lepsi od marketingu bo nie ubieramy się jednolicie?
Owczarek, ten komunikat zapewne był wydany po to żeby ludzie przyzwyczaili się przychodzić wcześniej, no bo co za informacje miałyby być przekazywane dzisiaj. Np. na meczu z Legią gdzie będzie oprawa (być może skomplikowana) wcześniejsze pojawienie się na młynie napewno pomoże w tym żeby wyszła zajebiście.
Mały był to incydent i krótkotrwały, niemniej kompletnie niepotrzebny moim zdaniem, choć wiem jak jest [choć nie do końca rozumiem
"fenomen" zjawiska] - najbardziej nośne są hasła z wulgaryzmami.
Poza tym każdy widział jak było, niech to będzie punkt wyjścia do stałego poprawiania dopingu - potencjał jest
Nie musimy być jak Legia, a nawet nie powinniśmy.. tylko jak chcemy pokazać Pogoń to MY, cała Pogoń zawsze razem to wyglądajmy w miarę jednolicie !!!! Spójrz jak wygląda to na innych stadionach i zastanów się dlaczego jesteśmy kibicowską 3 ligą !!
O moją koszulkę się nie martw, a może właśnie w tej granatowej koszulce jestem na piekle? i boli mnie to, że co piąty ma białą koszulkę z (L) a nie umiemy na swoim stadionie stworzyć przewagi swoich barw??
Piszę o zbiórce bo zaraz będzie gadanie, że nie każdego na nią stać.
Dlaczego nie jesteśmy lepsi? bo tak samo kuleje wszystko - dobrze, że MW wrócili i mam nadzieję, że ogarną chłopaki wszystko bo potrafią to robić i chwała im za to!!
Co do posta Owczarka - ma chłop racje - są wszyscy o 17:30 albo nie ma apelu wcale
Doping dobry, czasami niezłe pierdolnięcie, stadion poza młynem pełen piknik mam nadzieję że na lidze się to zmieni.
A Ci co się czepiają o jeden bluzg na jakiś francuzów to chyba od azotów podstawieni...
Barwy na młynie wyglądają co raz lepiej, nie rozumiem tych lamentów...wiecznie coś nie pasuje...
Odp: Pogoń Szczecin - Olympique Lyon, 10.07.2013 - 10/07/2013 22:36
Generalnie były zajebiste momenty jeśli chodzi o doping. Jednak 40% meczu przespaliśmy. Tyle było osób a długimi chwilami było dość cicho. Trzeba dążyć do tego żeby tych dobrych momentów było w meczu jak najwięcej.
Co do barw fajnie jakby każdy miał granatowo-bordowe. Należy jednak pamiętać, że połowa dzisiejszego młyna to byli ludzie, którzy pewnie znaleźli się na nim po raz pierwszy. Wydaje mi się, że prędzej ogarniemy ten temat jeśli chodzi o wyjazdy niż mecze u siebie.
A Ci co się czepiają o jeden bluzg na jakiś francuzów to chyba od azotów podstawieni...
Barwy na młynie wyglądają co raz lepiej, nie rozumiem tych lamentów...wiecznie coś nie pasuje...
Noo... wyzywajmy od kurew gości którzy przyjeżdżają do nas w odwiedziny. Świetny pomysł. Z pewnością to przyciągnie kolejne kluby zainteresowane towarzyskimi sparingami.
Przecież lepszy byłby sparing z Chojniczanką Chojnice...
Odp: Pogoń Szczecin - Olympique Lyon, 10.07.2013 - 10/07/2013 22:46
Serio będdziecie płakać o ten jeden bluzg? Zaraz przyjedzie Lechia, Lech czy Cracovia i teź będą pretensje? Wrzućcie na luz. Co do zapełnienia trybun to niestety, ale termin najwygodniejszy nie był. Środek tygodnia, troche osób porozjeżdżało się na wakacje itp. Sam z resztą nie mogłem być. Z frekwencji nie ma co robić tragedii. Myślę, że na inauguracje sezonu będzie frekwencja, która wszystkich zadowoli, a przy odrobinie dobrych wyników może uda się ją utrzymać na zadowalającym poziomie. Najważniejsze, żeby młyn się zapełniał w większym stopniu niż w zeszłym sezonie
Śpiewanie "strzelcie kurwom gola" w meczu sparingowym, dodatkowo z zagranicznym przeciwnikiem, to był szczyt buractwa.
Mały był to incydent i krótkotrwały, niemniej kompletnie niepotrzebny moim zdaniem, choć wiem jak jest [choć nie do końca rozumiem
"fenomen" zjawiska] - najbardziej nośne są hasła z wulgaryzmami.
Poza tym każdy widział jak było, niech to będzie punkt wyjścia do stałego poprawiania dopingu - potencjał jest
masz chłopie rację, weźcie się wkońcu ogarnijcie z tymi wyzwiskami!!!
Jedno serce, jeden klub...
POGOŃ SZCZECIN!!!
"Mam tatuaż z herbem Pogoni na sercu. W ten sposób pokazuję swoje przywiązanie do tej drużyny, tych kibiców i granatowo-bordowych barw." - R. Majdan
[cytat=thomithomass]Śpiewanie "strzelcie kurwom gola" w meczu sparingowym, dodatkowo z zagranicznym przeciwnikiem, to był szczyt buractwa.
Dokładnie. Zero szacunku dla rywala.
To tylko i wyłącznie wina piłkarzy, jakby strzelili to by nie trzeba było śpiewać, a poza tym żabojady nie rozumieją naszego więc ich to nie ubodło, najwyżej Mroczek się zapluje.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Pogoń Szczecin - Olympique Lyon, 10.07.2013 - 10/07/2013 23:03
Nie dość, że środek tygodnia, wakacje to jeszcze 10 dzień miesiąca gdzie wszyscy z utęsknieniem czekają na wypłaty
moich dwóch znajomych też z tego powodu nie mogło się stawić na stadionie. Frekwencja naprawdę nie była najgorsza biorąc pod uwagę te wszystkie czynniki. A o kilka buzgów nie ma się co przypierdalać.
[cytat=thomithomass]Śpiewanie "strzelcie kurwom gola" w meczu sparingowym, dodatkowo z zagranicznym przeciwnikiem, to był szczyt buractwa.
To tylko i wyłącznie wina piłkarzy, jakby strzelili to by nie trzeba było śpiewać, a poza tym żabojady nie rozumieją naszego więc ich to nie ubodło, najwyżej Mroczek się zapluje.
Ojjj właśnie okazało się, że to słowo akurat doskonale rozumieli
Odp: Pogoń Szczecin - Olympique Lyon, 10.07.2013 - 10/07/2013 23:34
Robicie z igły widły. Nie ugrzeczniajmy się na siłę, zwłaszcza że jeśli ktoś z Was byłby na Piekle to by wiedział, iż było to zarzucone tylko raz w ramach eksperymentu. Lyon, nie Lyon, co nas to obchodzi? Poza tym serio myślicie że a) jakiś "większy" klub z którym mielibyśmy zagrać sparing zatrudni tłumacza, każe mu obejrzeć mecz i szukać padających bluzgów? b) zagramy znowu taki mecz w najbliższym czasie?
Ludzie, bez przesady, to był tylko cholerny sparing...
Edit: To w głównej mierze apropos dwóch ostatnich postów kolegi Arathorna
Ojjj właśnie okazało się, że to słowo akurat doskonale rozumieli
No i co żal Ci ich
Kurwa ludzie widzę,że niektórzy należą chyba do tej niezadowolonej grupy do której kierowałem słowa na początku meczu czyli osoby bedące niekoniecznie na młynie wynikającej chęci śpiewania tylko przyciągneły ich najtańsze bilety...
Ten jeden bluzg miał na celu pokazać Wam samym że można głośniej No i chyba się udało.
A to czy jakieś francuzy to zrozumiały czy nie mało mnie obchodzi i za buractwo tego też nie uważam.
Podsumowując jak na trening dopingu nie było źle mam nadzieję,że następnym razem spotkamy się w bardziej fanatycznym gronie bez zbędnych wylansowanych typków rozsianych po skrajach sektorów.
Do następnego.
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Odp: Pogoń Szczecin - Olympique Lyon, 10.07.2013 - 10/07/2013 23:55
Jeszcze chyba nigdy nie widziałem na młynie tylu pierdolonych bumelantów co dzisiaj. Jeden najebany drze pizdę że "jesteście wiochą" (wtf?!) a reszta ma ubaw po pachy. Drugi maca swoją kobietę po dupie i mają z tego ubaw, jeszcze inni siedzą i piszą smsy albo pierdolą o dupie maryny. Zlot dziwaków kurwa. Tam gdzie nie sięga wzrok gniazdowych dzieją się sceny nie do opisania.
Wielki plus to dobre nagłośnienie. Nowa przyśpiewka jeszcze do dopracowania, do odrobienia jako "zadanie domowe" i będzie git.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768712708 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.