Pomocnicy Pogonicy - opinie, oceny - 02/11/2004 11:49
Przemysław Kaźmierczak 9/10
Obecnie największa melodia przyszłości portowców, imponujące warunki fizyczne dobre czytanie gry i precyzyjne podania w tak młodym wieku zapowiadają mu wielką karierę, mam nadzieję tylko że niewypłynie zbyt szybko na głębokie wody gdzie zatopiono już niejeden taki talent
Sergio Batata 9/10
Magik, frywolny aczkolwiek magik, nonszalancja w rozgrywaniu piłki miesza się z jego boską zdolnością do opanowania piłki, drybling, magiczna technika, silny i precyzyjny strzał czyli taki nasz szczeciński Roberto Carlos i przy okazji mój ulubieniec
Rafał Grzelak 8/10
Gracz zdecydowanie nieprzeciętny, szybki i dobry technicznie bramki strzelone w tak piękny sposób (L)egii i hercie berlin to nie przypadek drzemie w nim duży potencjał który jednak nie jest do końca wykorzystywany bynajmniej nie w każdym meczu - podsumowując talent ale do oszlifowania
Tomasz Parzy 7/10
Dobry i solidny punkt drużyny, waleczny i bramkostrzelny
Michał Łabędzki 6/10
Cóż powiedzieć gracz dobry aczkolwiek aż nazbyt przeciętny
Łukasz Trałka 6/10
Dużo pracy przed nim
(Skala ocen mierzona do jakości polskiej ligi)
Terlecki -
Giuliano -
Wymarzony środek:
Kaka<>Ronaldo de Assis Moreira<>Zidane Zinedine Yazid<>
Cristiano Ronaldo<> Pavel Nedved
Najlepszy pomocnik świata: (niejestem w stanie wybrać)
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Pomocnicy Pogonicy - opinie, oceny - 02/11/2004 12:50
Scarface - z tego co pamietam to z Giuliano kontrakt rozwiązali takze go nie ma juz
Moja ocena:
Kaźmierczak - 8/10 - ma chlopak przyszlosc przed soba jezeli dalej bedzie sie tak rozwijac jak teraz
Batata - 7/10 - cos nam Sergio ostatnimi czasy forme zgubil. w 2 lidze czarowal, teraz sie odnalezc nie moze. no ale mam nadzieje ze jeszcze bedzie mieszal u nas
Grzelak - 8/10 - nieprzeciętny talent tak jak Kaźmierczak. ladne bramki z Legią
Parzy - 8/10 - taki jakby czarny koń naszej druzyny w tym sezonie
Łabędzki - trudno mi sie wypowiadac na temat tego zawodnika
Trałka - bez oceny go zostawie, duzo biega, jest mlody itp itd
Terlecki - tez bez oceny, tak go wszyscy jadą no ale jakby Maciek zime odpowiednio przepracował, zrzucil pare kilo, kondycje pocwiczyl to by byl dobrym zmiennikiem ladnie pilki rozdziela, ma celne podania no i ten rzut wolny z Grójcem dzisiejszy Maciek jest tylko cieniem tego zawodnika ktory byl kiedys i sciagniecie go bylo niewypalem strasznym ale jak juz jest u nas to ja bym mu dal szanse do konca sezonu.
Wymarzona pomoc:
C.Ronaldo, Zidane, Beckham(ale tylko dlatego ze ma celne wrzutki i dobrze rzuty wolne wykonuje bo poza tym typa nie trawie), Gerrard
Najlepszy pomocnik:
trudno wybrac
tak widze że ze Scarface'm sie zgadzam tutaj w kilku kwestiach
Grzelak - 8/10 - Bardzo dobry zawodnik,ale ostatnio w kratkę.Bardzo dobry np w meczu z Legią, a jego cień oglądaliśmy w meczu z Amicą.Jak ustabilizuje forme powinien szanse dać mu Janas.
Łabędzki - 6/10 - Utalentowany zawodnik z dobrym strzałem z dystansu jeszcze troche i będzie czołowym graczem Pogoni.Byle żeby go Ptaki niesprzedały...
Parzy - 7/10 - Bardzo dobra forma w tym sezonie.Solidny gracz oby tak dalej.
Terlecki - ? - Pożyjemy zobaczymy co on gra wszyscy wiemy.
Trałka - 7/10 - Uważam go za ogromny talent czasami miesza jak Batata(no oczywiście z gorszym skutkiem,ale napewno niezle kręci),ale jeszcze dużo pracy przed nim miejmy nadzieje,że niezostanie mistrzem Szczecińskich parkietów.
Batata - 8/10 - Na początku tamtego sezonu był dla mnie najlepszym zawodnikiem Portowców niestety im dalej tym gorzej...teraz jeszcze po kontuzji zobaczymy co z niego będzie narazie jednak cień tego Bataty,który był na początku tamtego sezonu.Aczykolwiek nadal jest dobrym graczem.
Kaźmierczak - 8/10 - Sami wiemy jak Przemek czaruje !.W tamtym sezonie myślałem,że nic już z niego niebędzie a teraz niewyobrażam sobie Pogoni bez niego...PRZEMEK TAK DALEJ!
Moskalewicz - 7/10 - Niestety z konieczności gra na pomocy nieskuteczny jak narazie,ale wole walki to on ma.Bardzo szanuje tego gracza i mam nadziejemy nadzieję,żeby działacze wkońcu przekonali się do Ola
Wymarzona pomoc:
Ronaldo Nedved Zidane Giggs
Najlepsza realna pomoc:
Zając Mila Batata(Kaziu) Grzelak
Najlepszy pomocnik:podzielam przedmówców za dużo ich
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
Odp: Pomocnicy Pogonicy - opinie, oceny - 02/11/2004 17:06
Przemysław Kaźmierczak 9/10 - jak dla mnie jeden z najlepszych środkowych pomocników naszej ligi. Praktycznie ma wszystko to, co powinien mieć środkowy pomocnik: bardzo dobre warunki fizyczne, silny strzał z dystansu, znakomite podania, gra z pierwszej piłki, dobra gra w defensywie. Ogólnie jak na polske warunki bardzo dobry, no i przede wszystkim młody. Przyszłość stoi przed nim otworem...
Sergio Batata 6/10 - ma to "coś", ale nic więcej. Gdyby zechciał troche pobiegać, albo w dobrych sytuacjach podać do lepiej ustawionych kolegów - to ocena byłaby wyższa. Dobry drybling to jego główny atut, ale widać że zimowa aura nie służy mu dobrze. Przez ciągłe kontuzje nie może złapać formy i nie prezentuje pokładanych w nim nadzieji, a są one napewno wielkie.
Dużo poniżej oczekiwań...
Rafał Grzelak 7/10 - ostatnio w formie to on był, jak zdobywał [chyba] mistrzostwo Europy młodzieżową reprezentacją. Gra na swoje możliwości bardzo słabo, ale drzemie w nim ogromny potencjał.Przede wszystkim za mało widać w jego wykonaniu groźnych dośrodkowań w pole karne. Gdy załapie forme, może w znacznym stopniu decydować o ofensywnej sile drużyny.
Licze na niego bardzo w następnym sezonie...
Tomasz Parzy 7/10 - mój ulubiony pomocnik. W ostatnich dwóch, trzech meczach troche spóścił z tonu, ale i tak prezentuje w miare dobrą forme. Dobrze że od kilku spotkań na stałe "wszedł" do pierwszej "11".
Michał Łabędzki 7/10 - niedoceniany. W parze z Kaźmierczakiem umieją świetnie zdominować środek pola. Ostatnio bardzo dobrze sprawdza się jako zmiennik, ale zasługuje na gre w pierwszym składzie.
Łukasz Trałka 5/10 - jak się dobrze rozwinie, to może i będzie dobry. Ostatnio coraz częściej gra końcówki meczy, co napewno wyjdzie mu na "+".
Maciej Tarlecki ? - tak naprawde to w pełnym wymiarze czasowym widziałem go tylko w meczu z Legią. Ostatnio wogóle nie gra i raczej nikt się chyba nie spodziewa że zagrzeje na dłużej miejsce w klubie.
Wymarzona pomoc:
Marcin Zając - Przemek Kaźmierczak - Mauro Cantoro - Marek Sokołowski
Najlepszy pomocnik świata:
Frank Lampard
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Widać,że jednym z naszych ulubionych pomocnikow jest Kaziu
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
Odp: Pomocnicy Pogonicy - opinie, oceny - 02/11/2004 19:31
Przemysław Kaźmierczak 9/10 - choć na początku grał nie najlepiej to teraz jest dobrze i w pełni zasługuje wyżej niż na kadre B; dobrze "widzi" gre,jest wyoski i potrafi dobrze udeżyć
Sergio Batata 7/10 - obecnie to nie jest ten Bati co z początku drugiej ligi; Batata jest wolny ale nawet dobry technicznie;gdyby tylko nie przewracał się tak często...; ale zawsze miło popatrzeć na jego kiwki,przerotki itd.
Rafał Grzelak 8/10 - dobry na tej lewej stronie choć w pełni formy raczej nie jest; ale miejmy nadzieje że mecz od meczu z Legią będzie coraz lepiej
Tomasz Parzy 8/10 - mało widoczny ale bardzo skuteczny; ogólnie jest dovry przy wykończaniu akcji
Michał Łabędzki 8/10 - przykładny pomocnik; dobrze rozgrywa piłke, mógłby więcej grać
Łukasz Trałka 6/10 - młody jeszcze ale szykuje się dobry zawodnik
Maciej Terlecki - niekomnetuje....
Wymarzona pomoc (nie jest dokładnymi pozycjami bo nigdy się nieorientuje...):
Zidane - Nedved - Krzynówek (heh) - Lampard
Realna pomoc:
Kaźmierczak - Parzy - Grzelak - wolne miejsce dla jakiegoś talentu z ligi (Smoliński,Burkhart itd.)
Najlepszy pomocnik:
Zidane (za ostatnie kilka lat)
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
no coz co do ocen to najwyzej oceniam z w tej chwili umiejetnosci Kazmierczaka na 8 /10 jego atutty to wiek ,dobry przeglad pola,swietne podania.strzal , warunki fizyczne ,dobra gra w destrukcji
T.Parzy 7/10 w tej chwili oprocz Kazmierczaka najlepszy pomocnik i strzelec Pogoni dobrze grajacy glowa ,dobrze dosrodkowujacy ,,swietnie sie potrafi znalezc w polu karnym
Moskalewicz 7/10 - wielki walczak, nieustepliwy ,swietnie dogrywa pilki ,tylko szkoda ze nie moze sie przelamac i strzelic bramki w lidze...nie wyobrazam sobie lini pomocy bez Olgierda
Batata- 5/10 cien zawodnika z poprzedniego sezonu byc po teraz po kontuzji bedzie gral lepiej jego atuty to napewno drybilng ,strzal
Labedzki- 6,5 / 10 -dobry przeglad pola,podanie ,strzal...obnizka formy w porowaniu z 2 liga....
Tralka- 3/10 mlody persepktywiczny ciezko cokolwiek powiedziec bo nie pokazal jeszcze nic ciekawego w 1 zespole byc moze dostaje za malo szans lub zjada go strach kiedy wchodzi na boisko 1 ligowe
Guiliano ,Terlecki bez oceny zreszta nie ma co oceniac skoro maja odejsc...
aha no ico do najlepszego pomocnika na swiecie to nie ma mocnych moim zdaniem na Ronaldinho a wymarzona linia pomocy to :
Ronaldinho, Nedved,Zidane, Krzynowek
Ostatnio edytowany przez: Boberek, 3 listopada 2004, 22:49 [1 raz(y)]
no właśnie powinien, a co robi Janas wszyscy wiemy.Jednak licze,że jest jeszcze sprawiedliwośc na tym świecie
Przemysław Kaźmierczak 7/10
Na początku bardzo słaby, potem grał w kratkę. Teraz gra naprawdę nieźle, choć ma jeszcze masę rzeczy do poprawienia. Ma predyspozycje i świetną technikę. Jak będzie dobrze pracował to będzie z niego niezły piłkarz. Ale nie zgadzam się z tymi którzy wróżą mu jakąś międzynarodową karierę. Jak uda mu się wyjechać za granicę, to będę się tylko cieszył że jednak się dobrze rozwinął.
Sergio Batata 8/10
Od wielu lat w naszej lidze. Jeszcze 2 lata temu wyróżniająca się postać ekstraklasy, rok temu najlepszy piłkarz Pogoni jak i całej 2 ligi (runda jesienna). Gdyby nie kontuzje pewnie by grał teraz w jednej z najlepszych polskich drużyn lub gdzieś za granicą. Jednak ma dużo pecha i jak na razie nie może wrócić do formy. Jednak jak wróci i zdrowie będzie dopisywać to będzie z niego wielki pożytek miała Pogoń a może i reprezentacja?
Rafał Grzelak 9/10
Od wielu lat jeden z największych talentów w naszej piłce. Jedna z największych gwiazd reprezentacji U16 i U19 kiedy sięgały po medal MME. Mówiono że doczekaliśmy się nowego Bońka... W wieku chyba 18 lat nie udała mu się przygoda w Dusiburgu, a po powrocie do ekstraklasy zamiast ją podbić... to zgasł. Jednak cały czas uważam że lepszy lewy pomocnik od niego w 1 lidze jest tylko jeden - Marek Zieńczuk. On jest dla mnie na 2 miejscu razem z Kiełbowiczem i Radzewiczem. Jednak ta dwójka ostatnio nie gra najlepiej, a Grzela jest najmłodszy z całej czwórki, więc na pewno ma szansę stać się piłkarzem wielkiego formatu. Może nie Bońkiem, ale drugim Krzynówkiem na pewno.
Tomasz Parzy 6/10
W 2 lidze bardzo dobry miał początek. Później przygasł. Najlepszy jak na razie strzelec Pogoni, jednak ostatnio bez formy. Ale jeszcze coś w ekstraklasie osiągnie, jeśli będą go omijać kontuzje. Bo to one na pewno spowolniły rozwój jego kariery. To taki pechowiec i szczęściarz zarazem. Pechowiec przez kontuzje, szczęściarz bo zawsze jak wraca strzela bramkę
Michał Łabędzki 5/10
W 2 lidze niezły, ale czułem że na 1 za słaby, przynajmniej na razie. Mam nadzieje że się jeszcze odpowiednio rozwinie, choć na razie gra bardzo przeciętnie.
Łukasz Trałka 4/10
Młody i ponoć utalentowany. Na razie jak gra wyróżnia się tylko zwodami. Zobaczymy jak się rozwinie.
Terlecki - 5/10
Udowodnił że talentu się nie traci. Tylko oprócz talentu trzeba jeszcze pracować. Gdyby zrzucił te kilogramy i zaczął walczyć, mógłby należeć znów do elity polskich piłkarzy. Jeśli faktycznie przejdzie do Widzewa to to będzie jego ostatnia szansa. Jesli zostanie w Pogoni dłużej i nie wykorzysta szansy u nas to już nic z niego nie będzie...
Odp: Pomocnicy Pogonicy - opinie, oceny - 06/11/2004 17:14
Jay-J tylko w jednej kwestii się z Tobą niezgodze. Ja dałbym Łabędzkiemu 6,5. Moim zdaniem jest to bardzo dobry piłkarz. Udowodnił to ostatnio np. w meczu z Amicą. Pozdro ;]
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Jay-J tylko w jednej kwestii się z Tobą niezgodze. Ja dałbym Łabędzkiemu 6,5. Moim zdaniem jest to bardzo dobry piłkarz. Udowodnił to ostatnio np. w meczu z Amicą. Pozdro ;]
Jaj-j prosze cie........nie przesadzaj z tym Swierczewskim i Bąkiem przeciezoni juz swoje najlepsze lata maja juz dawno za soba. Przypomne ci tylko ze Swierczeswki w zadnym z ostatnich klubow w Lechu nie zagral ani jednego dobrego meczu a w Cracovii nie zagral ani minuty........
Jaj-j prosze cie........nie przesadzaj z tym Swierczewskim i Bąkiem przeciezoni juz swoje najlepsze lata maja juz dawno za soba. Przypomne ci tylko ze Swierczeswki w zadnym z ostatnich klubow w Lechu nie zagral ani jednego dobrego meczu a w Cracovii nie zagral ani minuty........
W sumie masz racje... ale ja jestem zwolennikiem piłkarzy doświadczonych w środku pola.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768876583 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.