Część II - Obrońcy Pogoni - oceny, opinie, sugestie - 13/10/2004 14:20
Matlak 8/10 najlepszy defensywny zawodnik w drużynie, waleczny i
skuteczny
Michalski 7/10 solidny punkt obrony, silny fizycznie i dobrze wyszkolony
technicznie
Masternak 7/10 znakomite warunki fizyczne i doświadczenie, wielki potencjał
niestety nie zawsze wykorzystywany
Magdoń 6/10 także znakomite warunki fizyczne ale czegoś mu niestety
brakuje
Celeban i Chwałek - niewątpliwie wielkie talenty ale muszą jeszcze wieeeeele
pracować
Julcimar 7/10 najlepszy z obcokrajowców w bloku defensywnym, solidny
gracz ale chyba zbyt często przeplata dobre mecze ze słabymi
Rodrigo 5/10 przeciętny gracz raczej nie na 1 ligę
Mauro 4/10 nie wiem kto go wrzucił na obronę ale on tu niepasuje
Odp: Część II - Obrońcy Pogoni - oceny, opinie, sugestie - 13/10/2004 14:49
po prostu napisałem jaki potencjał posiadają dani zawodnicy ponieważ uważam iż to jak zawodnik gra zależy od odpowiedniego ustawienia go w drużynie i podejścia do niego na treningu a ja się skupiłem na umiejętnościach, potencjale fizycznym i doświadczeniu danych graczy a skala jest oczywiście na miarę polskiej ligi gdzie 10/10 dostaliby najlepsi obrońcy tacy jak Zieliński czy Stolarczyk i nawet nie ma co równać kogokolwiek ze światowych graczy do tej tabelki.
PS
Roberto Carlos jest poza wszelką skalą.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
po prostu napisałem jaki potencjał posiadają dani zawodnicy ponieważ uważam iż to jak zawodnik gra zależy od odpowiedniego ustawienia go w drużynie i podejścia do niego na treningu a ja się skupiłem na umiejętnościach, potencjale fizycznym i doświadczeniu danych graczy a skala jest oczywiście na miarę polskiej ligi gdzie 10/10 dostaliby najlepsi obrońcy tacy jak Zieliński czy Stolarczyk i nawet nie ma co równać kogokolwiek ze światowych graczy do tej tabelki.
PS
Roberto Carlos jest poza wszelką skalą.
uwazam iz w naszej lidze nie ma obrnocy kotry by mial 10/10 !!
Odp: Część II - Obrońcy Pogoni - oceny, opinie, sugestie - 13/10/2004 15:12
Matlak 8/10 - główny atut - waleczność. Bez niego obrona to już nie to samo, Rodrigo przy nim to trampkarz. Szkoda że przytrafiła się mu taka kontuzja, bo może z nim w składzie udałoby się uzbierać więcej punktów. Prawie zawsze najjaśniejsza postać na boisku.
Michalski 6/10 - dobry w ofensywie, gorszy w defensywie. Z mojego "punktu widzenia" to często źle sie ustawia na boisku przez co tracimy dużo goli po akcjach ze skrzydła. Jednak napewno lepszy niż Mauro i Guliano (gdy grają na prawej obronie)
Masternak 7/10 - dobrze, że go mamy. Jeden z głównych atutów to wzrost, który umie wykorzystać czy to w defensywie czy w akcjach ofensywnych przy stałych fragmentach.
Magdoń 6/10 - niby ma warunki, ale to jednak nie to samo co Masternak. Gra troche za ostro i łapie niepotrzebne kartki. Najlepszym chyba rozwiązaniem pod nieobecność Matlaka, jest ustawienie go na środku z Julcimarem, a przesunięcie na lewo Masternaka - chyba każda opcja oprócz Rodrigo jest dobra...
Julcimar 6/10 - niby oceniany jako najlepszy obrońca Pogoni, ale to głównie po jego błędach, czy to w indywidulanym kryciu czy złym w ustawieniu w linii, padają gole dla przeciwników.
Celeban ? - gra(ł) w kadrze U-19 i chyba bez powodu powołany tam nie był. Szkoda że Baniak nie dał mu szansy pod koniec poprzedniego sezonu, bo może przekonałby tych którzy jego nie widzą w składzie. Z tego co widziałem w meczach rezerw, to dużo razy zagania się pod pole karne przeciwnika, ma dobry drybling. Nasza "przyszłość" i napewno wielkim błędem byłoby pozbycie się jego (oddanie) do klubów z niższych lig...
Chwałek ? - widziałem go raz na oczy w meczu rezerw Pogoni z Lechem II na początku sezonu więc na temat jego gry się nie wypowiadam. Tylko wkurza(ło) mnie gadanie Baniaka jak mieliśmy problemy ze stoperami (kartki), że nie chce wystawiać Chwałka bo jest młody i niedoświadczony (coś w tym stylu). Jak teraz nie dostanie szansy to nigdy nie będzie dobrym zawodnikiem, a talent na napewno.
Rodrigo 4/10 - hmmm...co on robi w podstawowym składzie to ja nie wiem. Lewa obrona na której gra jest dziurawa jak szwajcarski ser pod nieobecność Matlaka. Napewno lepszym wyjściem było wystawie na jego pozycji Magdonia czy któregoś z "młodych".
Mauro 3/10 - ni to dobry obrońca, pomocnik czy napastnik. "Troche" zjebał sobie dalszą "kariere" w Pogoni (i nie tylko) przez głupie błędy w meczu z Legia i Wisłą...widziała je "cała Polska" oglądając na żywo relacje w C+...Wątpie żeby kiedyś jeszcze zagrał w podstawowym składzie w Szczecinie...
Wymarzona linia obrony (raczej nierealna): Baszczyński, Bosacki, Bieniuk, Jarzębowski.
Najlepszy obrońca na świecie: [obecnie] Ricardo Carvalho
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Matlak 9/10 - moim zdaniem w lidze mogą się z nim równać tylko Mijailović i Stolarczyk. Ma praktycznie wszystko, co potrzebne jest porządnemu wingback'owi - jedyną wadą jest szybkość.
Michalski 5/10 - dobrze wyszkolony technicznie? Bez żartów, to jeden z najgorzej wyszkolonych obrońców w lidze (taki drugi Jerzy Wojnecki). Jest drewniany i statyczny, ale nadrabia ambicją i to się ceni. Poza tym, dobrze gra w powietrzu.
Masternak 7/10 - znakomity w grze głową, twardy, bardzo doświadczony. Inna sprawa, że cholernie nieruchawy, ciężko się porusza. Chyba w przyszłym sezonie trzeba będzie poszukać lepszego partnera dla Julcimara.
Magdoń 5/10 - jego gra mi się zupełnie nie podoba. Gra bezmyślnie, nie ma za grosz techniki, źle się ustawia. Atuty: niezła szybkość, wzrost.
Julcimar 8/10 - jest młody, ale pod względem ustawiania się ani trochę nie ustępuje Zielińskiemu. Brakuje mu warunków fizycznych i tego się nie da poprawić, za to można poprawić zdecydowanie w grze - a tego również czasem brak i wychodzą z tego groźne sytuacje.
Rodrigo 3/10 - od Walburga lepszy, ale żeby go przerastał o klasę to nie powiem. Właściwie nie posiada zalet, jedynie mniejsze lub większe wady. W Płocku bodajże zaliczył asystę przy golu Parzego, ale nawet Walburgowi się to kiedyś udało - nie widzę więc powodu do entuzjazmu. Do wymiany jak najszybciej.
Mauro 1/10 - taki z niego obrońca, jaki ze mnie operator snopowiązałki. Skrajny pomocnik, w dodatku dużo słabszy od Parzego - po co więc go trzymać?
Celeban, Chwałek ?/10 - no comments, nie widziałem ich w grze.
Wzmocnienia możliwe do zrealizowania (prawa obrona):
1. Kuś (chyba najlepszy prawy obrońca w Polsce, obecnie w rezerwach Polonii bo nie zgodził się na umorzenie długów klubu wobec niego, stara się o rozwiązanie kontraktu).
2. Skrzypek (powoli ze składu Amiki wypycha go młody Kucharski).
3. Wiśniewski (o dziwo, jest rezerwowym w Cracovii)
4. Fonfara (bardzo uniwersalny gracz z rozpadającego się GKS).
Partner dla Julcimara:
1. Romuzga (uwielbiam tego gracza, ciągle jest dobry i będzie co najmniej solidny jeszcze przez dwa lata).
2. Kowalczyk (w Wiśle się nie przebije, a to przecież kawał gracza).
3. Widuch (niezbyt perspektywiczny, ale bardzo doświadczony i dobrze wygląda fizycznie, pogra jeszcze spokojnie ze 3 lata na solidnym poziomie).
4. Dziewicki (całkiem dobry był jakiś czas temu, ale w Amice mają Bieniuka i Stasiaka...).
5. Szymiczek (niesamowicie waleczny, zdarzyło mu się grać w barwach Odry z pękniętą szczęką i wstrząsem mózgu - poza tym młody i bardzo zdolny).
Lewa obrona: Szary (kolejny gracz Odry, chyba obecnie - poza Rockim i Grzybem - najmocniejsze ogniwo tego zespołu) i nikt więcej.
ja nie jebię czy teraz w szkołach nie ma już zajęć z czytaniem ze zrozumieniem tekstu przecież napisałem że 10/10 dostaje według mojej skali najlepszy polski obrońca i według nich jest skala.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768876571 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.