| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Piwo na stadionie - 07/04/2004 21:00
Obecnie głownym sponsorem Pogoni jest Browar Bosman, który tak naprawde za znak na strojach piłkarzy oraz parę reklam na stadionie utrzymuje szczecińską drużynę. Moim zdaniem robi to za fraaajer.
Jestem tego pewien, że MKS Pogoń znajdzie się w I lidze i zaczną się problemy z cenami biletów ( pewno ostro pójdą w górę ). Otóż zastanawia mnie taka rzecz.... czy szczecińscy kibice dojżeli do tego, aby na stadionie było sprzedawane PIWO BOSMAN ?? myślę, że tak. Moim zdaniem dzięki temu, że na stadionie będzie sprzedawane piwo ceny biletów by nie wzrosły, ponieważ część pieniędzy z tej sprzedaży pokryły by te różnice cenowe jakie istnieją pomiedzy meczami drużyn I i II ligowych. Bardzo ważną rzeczą jest też nasze wejście do Unii Europejskiej, która to może pogrążyć naszego lokalnego browarka ( przypominam, że akcyza na piwo w Niemczech jest dwa razy mniejsza, a co za tym idzie piwo o lepszej jakości będzie tańsze od BOSMANA ). Jeżeli nasz główny sponsor nie pomyśli o stałym wpływie gotówki, a taką dawali by kibice Pogońi to wkrótce możemy pogodzić się z utratą głównego sponsora, ponieważ nie będzie go stać na finansowanie drużyny piłkarskiej, ponieważ głównym problemem Bosmana po wejściu do Uni może być własna egzystencja w ścisłym tego słowa znaczeniu. Pozdrawiam piwoszy z MKS...oby platkikowymi kubkami po piwku nie rzucali w kibiców siedzących nieco niżej
|
prax
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 21:05
Prax moim zdaniem piwo na stadionie nie powinno być sprzedawane. Ludzie i tak chodzą pijani (nie mów że nie zauważyłeś) a tak by nie byli już w stanie nawet chodzić. Kultura nasza jest taka że podstawa to się nachlać. Luźniej by było trochę na trybunach bo kolejka do browca była by przez cały mecz. Pozdro dla nie pijących na meczach.
|
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 21:13
alkohol jest dla ludzi i nienależy ich myllić z napierdolonymi dresami...którymi notabene nie cierpie. Mój pomysł pewno zaakceptowała by większa część kibiców. Np. W USA na każdym meczu footbolu amerykańskiego sprzedawany jest browar, zdążają się na nim rozruby chyba nawet częsciej niż w polsce a mimo to jest tam wciąż sprzedawany, ponieważ w ogromniej większości zasila konto klubu!!!!
Tam też prawo jest ostrzejsze dla kibiców - duże grzywny!!!! i więzienie. W ten sam sposów Anglicy pozbyli się chołoty na stadionach. Mam pytanie czy widzieliście na zachodnich stadionach takie płoty przed murawą jak na Twardowskiego   
Otóż nie, dlatego jestem na TAK dla PIWA na POGONI
oraz na
TAK dla KILKUTYSIĘCZNYCH kar finansowych za rozbój na stadionie i wokół niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
prax
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 21:30
W jednym z paragrafów w regulaminie stadionowym jest wyraźnie napisane że sporzywanie alkoholu na stadionie jest surowo zabronione (czy jakoś tak ). A tego raczej nie wymyślili włodarze Pogoni tylko sam PZPN - tego zakazu raczej nie da się przejść więc nici z Twojego pomysłu
Wogóle gdyby znieśli ten zakaz to na stadionach było by więcej burd, co drugi (albo nawet każdy) były najebany i nie miałby nawet siły kibicować A ten pomysł z karaniem takich osób też by nie przeszedł bo kluby musiały by zainwestwać w monitoring trybun, co na polskie realia jest niemożliwe.
|
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 21:40
prax powiem ci tylko ze nie ma co porownywac Anglii czy Niemiec gdzie jest sprzedawane piwo na meczach i nie ma zadnych plotow bo tam jest inne podejscie do tego tam pije sie jedno ,dwa piwka tylko dla smaku a unas to od razu wielu ma podejcie ze trzeba sie od razu najebac -niestety taka prawda- widac to najbardziej na meczach Pogoni kiedy ludzie pija juz przed meczem potem jeszcze wnosza 0,25 l lub 0,5 litra itam sie doprawic i potem tylko przeszkadzaja ludziom spokojnie ogladac mecz a czasem nawet rzucaja sie do innych . poki co mimo jesli nie zmieni sie mentalnosc ludzi to wprowadzenie Bosmana nie byloby dobrym pomyslem . a z takim egzekwowaniem prawa i zakazow meczowyh to nie widze w blizszej przyszlosci szans na zlikwidowanie plotow w Polsce szczegolnie jak sie pomysli o tym co moglo by sie wydarzyc na meczach klubow ktorych kibice maja "kose".
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 22:30
Moim zdaniem piwo to dobre posunięcie. Wg mnie nie będzie więcej najebanych, bo kto będzie kupował kilka piw gdzieś po 6 zł żeby się zajebać? Kto ma wnieść flache ten wniesie
|
MW'03
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 22:37
> Moim zdaniem piwo to dobre posunięcie. Wg mnie nie będzie więcej najebanych, bo
> kto będzie kupował kilka piw gdzieś po 6 zł żeby się zajebać? Kto ma wnieść
> flache ten wniesie 
Zgadzam sie z toba..
|
... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 23:26
> Obecnie głownym sponsorem Pogoni jest Browar Bosman. Otóż zastanawia >mnie taka rzecz.... czy szczecińscy kibice
> dojżeli do tego, aby na stadionie było sprzedawane PIWO BOSMAN ?? >myślę, że tak.
Myślę, co tam myślę - widzę, że nie masz pojecia o polskim prawodawstwie. Na obiektach sportowych jest zakazana sprzedaż i spożywanie napojów alko. (oficjalnie) Zresztą do niedawna nie można było nawt reklamowac piwa. Poza tym, Bosman nie utrzymuje Pogoni, nie finansuje klubu, jest tylko firmą sponsorującą, czyli dokładającą się do kasy klubu. To tak w kwestiach formalnych.
BTW na Schalke04-Legia było piwo w bufecie, ale bezalkoholowe i to chyba po 4€ za 0,3l więc...
|
To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 23:31
piwko na meczu za 4 zeta - byłoby świetnie
niestety... my polacy nie dorosliśmy jeszcze do takiego luksusu
standardowy scenariusz to zajebac sie w pol godziny, a potem podtrzymywac fazke
albo doprowdzic sie do rzygania lub stanu śpiączki
a co do zagranicznych specyfikow - nie sadze zebysmy przerzucili sie na "markowe" piwa niemieckie po 1 euro, wcale nie lepsze od naszych krajowych
a wobec zwyklych szwabskich szczochów nasz bosmanek to Piwo przez duze P 
[Ostatnio edytowane przez Sampaio: 2004-04-07 23:32]
|
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 23:34
A czy myslicie ze ile piw wypijecie w ciagu calego pobytu na stadionie?? Max 2, 3, bo raz ze kolejki beda ogromne jak za kielbaskami a poza tym cena(ktora bedzie zdecydowanie wyzsza niz w sklepie) bedzie odstraszac tak wiec wydaje mi sie ze nie bedzie wiecej pijanych kibicow, tylko sympatycy MKS bede zadowolenie ze na spokoju , bez zadnego "przemycania" beda mogli wypic piwko.
Pozdro
|
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 07/04/2004 23:41
Orzesz... Jakby tak kiedyś w końcu zaczęli sprzedawać to piwo... To chyba rozwiązałby się problem z dopigiem... Czyli... "Cała sala(stadion) śpiewa z nami..."
|
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 08/04/2004 00:03
> no i trzeba bedzie basen otworzyc na Twardowskiego, bo zwykle kible nie wyrobia
> z taka iloscia moczu, a ploty wokol stadionu to chyba splyna zlota rzeka...
Hehehehe DOKŁADNIE !
A odnośnie Piwka na innych stadionach to na zachodzie mają Monitoring ...taki mały szczegół i tam "ZŁYCH" kibiców można wyłapać. To jeszcze nie te czasy żeby Piwko było na stadionie(oficjalnie), musiałoby się wiele zmienić, cała infrastrurktura czyli pożądny stadion z monitoringiem, kiblami, daszkiem, brakiem płotów, i całym zapleczem(od kawiarenke stadionowcyh poczynając). To jeszcze (długo) nie nasz poziom ! Dochodząc do takiego etapu może władze pomyślałby nad sprzedaza Piwa ! Bo w chwili obecnje NIGDY się na to nie zgodza bojac sie awantur i chuliganstwa !!!
(Obiegając trszoke od tematu podoba mi się jak to np. na meczu Arsenalu na 15 min przed rozpoczeciem na trybunach nie ma prawie nikogo, kibice siedza sobie w kawiarenakch klubowyc pijąc pewnie Piwko ...ale jak już napisałem to nie ten etap i z przykroscia bedziemy jeszcze na takie cos musieli długo czekać )
|
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 08/04/2004 00:11
NIECH LEPIEJ BOSMAN POMYŚLI NAD CZYMYŚ TAKIM !!
Jak pewnie zauważyliście w warszawkich sklepach Królewskie rozpoczęło kampanię promocyjną związaną z Legią.
Stołeczni piwosze i kibice klubu Legia cieszą się z zacieśnienia współpracy pomiędzy ich ulubioną drużyną a producentem piwa Królewskie.
Na początku kwietnia w sklepach na Mazowszu rozpoczęła się promocja pod hasłem "Ja kocham Legię", w której wygrać można atrakcyjne nagrody.
Promocyjny konkurs z pewnością nie sprawi kłopotów fanom Legii. Zadaniem konsumenta jest ułożenie z napisów umieszczonych na wewnętrznej stronie kapsli pary "Legia Mistrzem Polski + dowolny rok (rok zdobycia przez Legię Mistrzostwa Polski)"
- Zależało nam, aby promocja była atrakcyjna nie tylko dla fanów sportu – mówi Justyna Piszczek, przedstawiciel producenta marki "Królewskie". Nagrodą dla pierwszych 50 000 osób, które zbiorą jedną parę kapsli są karty do gry. Konsumenci w zależności od upodobań mogą wybrać komplet z wizerunkami piłkarzy Legii lub z motywem piwnym Królewskim.
Kolejne nagrody to prawdziwa gratka dla kibiców. Za trzy pary kapsli otrzymać można replikę koszulki piłkarzy Legii z indywidualną "ksywką" (nagroda dla pierwszych 5000 osób). Zebranie sześciu par kapsli premiowanych będzie srebrnym sygnetem Legionisty (nagroda dla pierwszych 500 osób). Za osiem par kapsli na pierwszych 100 osób czeka tu uwaga … karnet na mecz w rundzie jesiennej (trybuna C lub D).
Promocją objęte są również stacje benzynowe Statoil na terenie Warszawy, gdzie za zakup 4 puszek piwa Królewskie Pełne konsument otrzymuje wybraną talię kart. Na zdobycie tych wszystkich nagród konsumenci Królewskiego mają czas do końca maja - taki jest czas trwania promocji.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=10504
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Piwo na stadionie - 08/04/2004 12:40
Byloby zajebiscie ale widzac te osoby wchodzace na stadion ktore ledwo trzymaja sie na nogach to mam watpliwosci a zresztą i tak Pogoń nie dostalaby pozwolenia.To Polska a nie Anglia lub Niemcy.
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
-
|