Do takich lokat warto skorzystać z kalkulatorów dostępnych online, które aktualizują oferty większości banków i możesz wybrać najbardziej opłacalną.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Srednio/dlugoterminowe ( 1 rok ). Zastanawialem sie nad lokata w innej walucie ale widze duzo nizsze oprocentowanie.
Robię od ok. 2 miesięcy rekonesans na temat lokat i wszędzie jest kiepsko ... Maksimum co da radę wyciągnąć to 4,5 procent (bez odjęcia podatku Belki), a to i tak jedynie promocyjna lokata Idea Banku na 3 miesiące i z granicą maksymalną wpłaty (10 tys.). W innych bankach to ok. 3-3,5 (max) procenta, niestety średnio opłacalne.
Jak masz większą sumę, rzędu minimum 30-40 tysięcy złotych, możesz iśc do doradcy finansowego, np. expandera. Idzie wtedy wynegocjować lepsze warunki. Tylko pilnuj się, żeby nie wcisnął ci polisolokaty. Przy 50.000 zł udało się u pośrednictwa, zamiast standardowych w tamtym czasie maks 7 % wycisnąć 10,5 % w skali roku. lokata była w noble Banku (obecnie getin). Zresztą getin może ci dać najwięcej, ale tam się trzeba pilnować, bo pracownicy są dobrze przeszkoleni do namawiania na inne produkty, a umowy są pokrętne, generalnie trzeba się bardzo pilnować.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 11/03/2014 23:22
Mega fajne aukcje!!! Można wylicytować koszulki meczowe, nowe szaliki, szaliki, które nigdy nie były ogólnodostępne i... 2 pierwsze pasiaki (na potwierdzenie zdjęcia z Radia Szczecin) !!!
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 16/03/2014 01:07
Ma ktoś internet z Multimedia ? Na ruterze też wam tak przerywa albo wręcz nie łączy (szczególnie w weekendy i nocą) ? Jak wam działa na kablu ?
Jakie macie rutery ? Jaki polecicie do Multimedi żeby trochę lepiej działało ?
Ma ktoś od nich mobilny ? W nocy pobiera wam transfer ?
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 16/03/2014 09:17
Mam multimedie i do tego swój router D-LINK DIR-600. Transfer 20mb. Czasem (rzadko) przerywa na drodze mulimedia - router. Ale jak mówię bardzo rzadko i na kilka sekund (pora nie ma znaczenia).
Jeśli podłącze kabel to nie jest zauważalna różnica - prędkość taka sama.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 16/03/2014 19:05
Jeśli chodzi o multimedię to śmigam na kablu. Jak przy początku ich działalności to był dramat tak od kilku lat nie pamietam jakiś awarii. Szczerze to nie pamiętam też przerw w dostawie neta.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 17/03/2014 09:43
Potwierdzam, na początku był dramat, teraz nie jest już tak źle. Na kablu też u mnie działa w porządku, przy 60 MB dociąga nawet do 50
Ale ten nieszczęsny ruter.. mam jakiegoś Asusa i jest dramat. Rozumiem, że będzie wolniej, i że czasem będzie wieszać ale nie żeby to było nagminne. Najgorsze jest to że jak czytam opinie o różnych ruterach to zawsze są skrajne. Dlatego chodzi mi o coś sprawdzonego. Nie chce wydawać pieniędzy na coś co będzie działać podobnie. Chyba, że ktoś ma do zbycia ?
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 18/03/2014 20:56
Czy wie ktoś może, gdzie w Szczecinie dostane art. do łazienki z firmy "Koło" - chodzi mi o kabinę prysznicową i umywalkę, w Castoramach itp. są umywalki ale tej, którą ja chcę, akurat nie posiadają i nie mogą sprowadzić, kabina to już w ogóle czarna magia... Może ktoś z Was wie gdzie mogę dostać produkty z tej firmy w miarę normalnej cenie (znalazłem jeden sklep ale przebita niesamowita - 500 zł różnicy na kabinie). Z góry dzięki za info.
Czy wie ktoś może, gdzie w Szczecinie dostane art. do łazienki z firmy "Koło" - chodzi mi o kabinę prysznicową i umywalkę, w Castoramach itp. są umywalki ale tej, którą ja chcę, akurat nie posiadają i nie mogą sprowadzić, kabina to już w ogóle czarna magia... Może ktoś z Was wie gdzie mogę dostać produkty z tej firmy w miarę normalnej cenie (znalazłem jeden sklep ale przebita niesamowita - 500 zł różnicy na kabinie). Z góry dzięki za info.
Podbij na gg, coś zaradzimy
Jak coś jest w katalogu to można bez problemu towar zamawiać, chyba że KOŁO tego modelu już nie posiada. Wpadnij do LM lub odezwij się na priv.
Naszą siłą nie jest to że nigdy nie upadliśmy, ale to że po każdym upadku potrafimy się podnieść jeszcze silniejszym Juventus Turyn-historia wielkiej miłości
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 19/03/2014 14:50
Kubełek napisz o jaki model kabiny ci chodzi.
Mam w garażu już ponad rok kabinę; nówka sztuka, nie używana i do niczego nie potrzebna.
Jak to ta, to na pewno zaoszczędzisz.
Netoper, a może ty mi na coś ją wymienisz ?
Ostatnio edytowany przez: ROJ, 19 marca 2014, 14:59 [2 raz(y)]
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 19/03/2014 18:57
Nie mam niestety takiej możliwości.
Kubełek daj znać jaki to model, sprawdzimy w jakiej cenie można to dostać w Szczecinie.
Sprawdź od razu cenę w sklepach www, często można dostać takie produkty taniej niż kupuje to hurtownik od producenta.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.