1. Gdzie w Szczecinie są jakieś sklepy medyczne gdzieś dostanę ubrania medyczne ?
2. Czy wie ktoś czy jeszcze w jakiejś aptece znajdę Vratizolin ?
Z góry dzięki za pomoc.
jest tez sklep medyczny na mieszka I ale kurwesko drogi z tego co kojarze jesli ubrania nie musza byc nowki to kawalek dalej na mieszka byla fajna hurtownia ciuchow med bhp i innych w dobrych cenach i jakosci (nie wiem czy jeszcze jest ale wiem ze fartuchy bez nadruku biale cale itd mozna bylo trafic za sume oscylującą wokol dyszki)
A jeżeli ten sklep jeszcze to w jakim miejscu, gdzie dokładnie na Mieszka I ?
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 07/03/2014 08:28
Proszę o polecenie jakiegoś dobrego ortopedy w Szczecinie, zarówno gdzieś publicznie, jak i prywatnie. W przypadku prywatnego jak wyglądają ceny ? Dość pilna sprawa, choć nie musi być koniecznie na zaraz, najważniejsze żeby był ktoś solidny i sprawdzony. Dzięki bardzo.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Proszę o polecenie jakiegoś dobrego ortopedy w Szczecinie, zarówno gdzieś publicznie, jak i prywatnie. W przypadku prywatnego jak wyglądają ceny ? Dość pilna sprawa, choć nie musi być koniecznie na zaraz, najważniejsze żeby był ktoś solidny i sprawdzony. Dzięki bardzo.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 09/03/2014 12:37
Zależy od długości lokaty, jeszcze planujesz na długie lata to Nordea, na krótko to już internet powie gdzie dają największy procent i tam sie uderza.
Srednio/dlugoterminowe ( 1 rok ). Zastanawialem sie nad lokata w innej walucie ale widze duzo nizsze oprocentowanie.
Robię od ok. 2 miesięcy rekonesans na temat lokat i wszędzie jest kiepsko ... Maksimum co da radę wyciągnąć to 4,5 procent (bez odjęcia podatku Belki), a to i tak jedynie promocyjna lokata Idea Banku na 3 miesiące i z granicą maksymalną wpłaty (10 tys.). W innych bankach to ok. 3-3,5 (max) procenta, niestety średnio opłacalne.
Temat w miarę ogarnięty, jestem w trakcie robienia. Krok pierwszy to zakup pojemników na kał (apteka) i książeczki sanepidowskiej (ja kupiłem w przychodni portowej za 5zł jak wracałem z sanepidu bo to rzut beretem). Jedziesz z pierwszą próbką, bulisz coś koło 100zł, na drugi dzień druga próbka i na trzeci dzień trzecia. Potem czekanie na wyniki, ale ile tego nie wiem, pewnie koło tygodnia. Potem jak masz wyniki to ogarniasz lekarza medycyny pracy i idziesz na wizytę. Zależnie od jego humoru i widzimisię - albo podbije książeczkę, albo zleci dodatkowe badania (krew WR i RTG klatki). Jak zrobisz ewentualne badania i będzie ok to podbija książeczkę i finito. Ogólnie straszna biurokracja i dużo pierdolenia. Jak ktoś zna lekarza medycyny pracy, który podbija książeczkę tylko na podstawie badań z sanepidu to poproszę o cynk, bo nie chce mi się 60zł wydawać na zjebane pozostałe badania.
Srednio/dlugoterminowe ( 1 rok ). Zastanawialem sie nad lokata w innej walucie ale widze duzo nizsze oprocentowanie.
Robię od ok. 2 miesięcy rekonesans na temat lokat i wszędzie jest kiepsko ... Maksimum co da radę wyciągnąć to 4,5 procent (bez odjęcia podatku Belki), a to i tak jedynie promocyjna lokata Idea Banku na 3 miesiące i z granicą maksymalną wpłaty (10 tys.). W innych bankach to ok. 3-3,5 (max) procenta, niestety średnio opłacalne.
Z tego co widze to po 3 miesiacach bede mial tyle co na samolot do PL
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.