Odp: temat ogórkowy cz.2 - 26/12/2013 14:44
Interesuje się ktoś numizmatyką? Chodzi o wycenę monety z XVIII w. Poszperałem po różnych forach/aukcjach i coś tam jest warta, ale dobrze jakby rzuciła na nią oko osoba będąca temacie. Mile widziane namiary na numizmatyka.
Interesuje się ktoś numizmatyką? Chodzi o wycenę monety z XVIII w. Poszperałem po różnych forach/aukcjach i coś tam jest warta, ale dobrze jakby rzuciła na nią oko osoba będąca temacie. Mile widziane namiary na numizmatyka.
a co to za moneta dokładnie?
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
a co to za moneta dokładnie?
2 sole wybite w 1792 r. za panowania Ludwika XVI Burbona. Stan monety trochę lepszy niż na tych fotografiach: http://samaeldetect.s.a.pic.centerblog.net/0d3ea664.JPG
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 26/12/2013 22:10
Ciężko tak określić stan, ale majątku z tego nie będzie... Przy dobrych wiatrach i jako takim stanie z 50 zl, bo domyslam się, że nie posiadasz monety w stanie I/II
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
2 sole wybite w 1792 r. za panowania Ludwika XVI Burbona. Stan monety trochę lepszy niż na tych fotografiach: http://samaeldetect.s.a.pic.centerblog.net/0d3ea664.JPG
Stan monety gdzieś III/IV. Egzemplarz na pewno chodliwy, bo rzadko się pojawia na aukcjach, ale tak jak kolega mówił, kupy kasy z tego nie będzie, myślę że trochę ponad 5 dyszek. Osobiście zostawił bym sobie jako pamiątkę aniżeli opchnął na aukcji
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 30/12/2013 16:14
A tak jeszcze do tematu monet, gdzie polecacie kupować je w Szczecinie? Gdzie są w dobrych, nie zawyżonych cenach? Wiadomo, że dobrze kupować na aukcjach na necie, ale może znacie gdzieś dobre miejsca też w Szczecinie?
A tak jeszcze do tematu monet, gdzie polecacie kupować je w Szczecinie? Gdzie są w dobrych, nie zawyżonych cenach? Wiadomo, że dobrze kupować na aukcjach na necie, ale może znacie gdzieś dobre miejsca też w Szczecinie?
Zależy jakie monety chcesz kupować?
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Gdzie w Szczecinie duzy wybor puzzli od 1000 w gore. Hipermarkety sprawdzone. Jakies sklepy z zabawkami?
Kiedyś był taki sklep z modelami byłem w nim jakieś 2 lata temu i nie wiem czy jeszcze istnieje. Sklep mieści się obok Irish Pubu (jeśli jeszcze jest). Zawsze kupywałem tam modele do sklejania bardzo duży wybór i jeśli mnie pamięć nie myli było też sporo puzzli.
Zależy jakie monety chcesz kupować?
Głównie lustrzanki od 1990-2000 roku (takie z niższym nakładem bo te z nowszych lat to "złom numizmatyczny")
Pytanie 2:
Muszę kupić laptopa, ma on służyć głównie do pracy biurowej więc parametry wybieram takie sobie, ma on być przede wszystkim tani.
Wybrałem dwa laptopy w podobnej cenie i z podobnymi parametrami różnią się tylko procesorami: jeden ma AMD E2-2000 (2 rdzenie, 1.75 GHz, 1 MB cache) drugi Intel Celeron 1000M (2 rdzenie, 1.80 GHz, 2 MB cache).
I teraz pytanie który z tych dwóch jest lepszy? W różnych testach pokazuje, że Celeron jest trochę lepszy ale jak to jest w rzeczywistości procesory AMD nie są uznawane za solidniejsze?
Ostatnio edytowany przez: ArP, 30 grudnia 2013, 22:44 [2 raz(y)]
Kiedyś był taki sklep z modelami byłem w nim jakieś 2 lata temu i nie wiem czy jeszcze istnieje. Sklep mieści się obok Irish Pubu (jeśli jeszcze jest). Zawsze kupywałem tam modele do sklejania bardzo duży wybór i jeśli mnie pamięć nie myli było też sporo puzzli.
Był też właściciel o ciekawych poglądach i orientacji. Ogólnie radzę omijać.
Jak Cię okazjonalne 2zł NG interesują to w NBP są. Sreberka też, ale większy wybór na allegro oczywiście. Wszystko rozchodzi się o to, jakie monety Cię interesują
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 31/12/2013 15:20
No to Panie i Panowie, życzę Wam wszystkiego dobrego w nadchodzacym 2014 Roku. Abyśmy byli zadowoleni z występów Naszej Pogonki.... bo mistrza czas nadejdzie, ale jeszcze chyba nie teraz. Chociaż "pudło" pucharowe jest możliwe
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
No to Panie i Panowie, życzę Wam wszystkiego dobrego w nadchodzacym 2014 Roku. Abyśmy byli zadowoleni z występów Naszej Pogonki.... bo mistrza czas nadejdzie, ale jeszcze chyba nie teraz. Chociaż "pudło" pucharowe jest możliwe
MISTRZA NADEJDZIE CZAS NIEDŁUGO i aby czekały nas niespodzianki na wiosne POZDRAWIAM serdecznie w nowym roku WSZYSTKICH zagorzałych kibiców POGONI którzy są od lat z NIMI !!1!!!!!!!od POCZĄAATKU do KOŃCA......................................................................................................................................................................................................................................Panowie Życze NAM by było na każdym meczu tylu kibiców co na półfinale i FINALE a nie TYLKO się napinać na necie Pozdrawwiam serdecznie dla WAS wszystkich
I Pozdrowienia ś.p Mateusza Prawdziwy KIBIC
Ostatnio edytowany przez: mefisto1969, 31 grudnia 2013, 18:26 [3 raz(y)]
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 03/01/2014 17:39
potrzebuje zegarka na prezent, a nie bardzo się na tym znam. Poleci ktoś sklep w Szczecinie ? Jeśli chodzi o kwotę to tak w granicach 600-1000 zł
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.