Wie ktoś o co chodzi, gram w fife 13 na ps3 i robie zadanie za 750PD zrobiłem je i dostaje tylko 500FC i 0PD?
może lepiej poczytaj jakąś książkę ;p
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
opisz krótko o co chodzi (czy o krótką opinie prawną czy o coś więcej np. prowadzenie sprawy, i o jaką dziedzinę chodzi) to może będę w stanie Ci pomóc.
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
opisz krótko o co chodzi (czy o krótką opinie prawną czy o coś więcej np. prowadzenie sprawy, i o jaką dziedzinę chodzi) to może będę w stanie Ci pomóc.
znajoma ma problem z bankiem , nalegaja strasznie zeby wyslala im oswiadczenie o upadlosci konsumenckiej
znajoma ma problem z bankiem , nalegaja strasznie zeby wyslala im oswiadczenie o upadlosci konsumenckiej
oświadczenie? a ogłoszono jej upadłość? Domyślam się że nie. O upadłości orzeka sąd wydając postanowienie, wcześniej przeprowadzając skomplikowane, dlugie i bardzo sformalizowane postępowanie. Upadłość konsumencka to nowa instytucja, za bardzo nie wiem jak to wygląda w praktyce bo malo kto się za to bierze. Podobno w 95% sąd takie wnioski oddala. Niewypłacalność musi być bowiem spowodowana czynnikami niezaleznymi od dlużnika (strata pracy z powodu choroby, jakaś nadzwyczajna sytuacja ekonomiczna - np. inflacja, itd). A z reguły ludzie sami są winni zaciągania kredytów nieadekwatnych do zarobków.
czyli jeśli znajoma nie jest jedną z nielicznych osób w Polsce (może ze 100 ich jest) której sąd ogłosił upadłość konsumencka, to oświadczenia takiego nie może złożyć i pewnie bank jest tego świadomy więc nie wiem po co coś takiego pisze.
w każdym razie jeśli ma długi, to kieorwanie wniosku o upadłość to ostateczność.Bo przeprowadzić ją można tylko jak sie ma kasę (gdzieś z 10000 na koszty sądowe, a i prawnikza darmo nie poprowadzi bo to skomplikowane). A jak ma majątek duży, to chyba jednak lepiej sprobować jakoś sprytnie uciec z majątkiem, bo po tej upadłości zostaje sie z niczym (i co gorsze traci się też zazwyczaj majątek wspólny - czyli w polowie należący do malżonka który niczym nie zawinił). No chyba ze dług jest tak olbrzymi, a odsetkirosną tak szybko, że do końca życia nie da rady tego spłacić, i znajoma ma szansę na to by w przyszłości zacząć jednak sporo zarabiać. Tylko wtedy instytuacja ta (wymyslona w zasadzie dla bogatych) ma jakiś sens, co nie zmienia faktu że w 95% sąd wnioski oddala.
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
oświadczenie? a ogłoszono jej upadłość? Domyślam się że nie. O upadłości orzeka sąd wydając postanowienie, wcześniej przeprowadzając skomplikowane, dlugie i bardzo sformalizowane postępowanie. Upadłość konsumencka to nowa instytucja, za bardzo nie wiem jak to wygląda w praktyce bo malo kto się za to bierze. Podobno w 95% sąd takie wnioski oddala. Niewypłacalność musi być bowiem spowodowana czynnikami niezaleznymi od dlużnika (strata pracy z powodu choroby, jakaś nadzwyczajna sytuacja ekonomiczna - np. inflacja, itd). A z reguły ludzie sami są winni zaciągania kredytów nieadekwatnych do zarobków.
czyli jeśli znajoma nie jest jedną z nielicznych osób w Polsce (może ze 100 ich jest) której sąd ogłosił upadłość konsumencka, to oświadczenia takiego nie może złożyć i pewnie bank jest tego świadomy więc nie wiem po co coś takiego pisze.
w każdym razie jeśli ma długi, to kieorwanie wniosku o upadłość to ostateczność.Bo przeprowadzić ją można tylko jak sie ma kasę (gdzieś z 10000 na koszty sądowe, a i prawnikza darmo nie poprowadzi bo to skomplikowane). A jak ma majątek duży, to chyba jednak lepiej sprobować jakoś sprytnie uciec z majątkiem, bo po tej upadłości zostaje sie z niczym (i co gorsze traci się też zazwyczaj majątek wspólny - czyli w polowie należący do malżonka który niczym nie zawinił). No chyba ze dług jest tak olbrzymi, a odsetkirosną tak szybko, że do końca życia nie da rady tego spłacić, i znajoma ma szansę na to by w przyszłości zacząć jednak sporo zarabiać. Tylko wtedy instytuacja ta (wymyslona w zasadzie dla bogatych) ma jakiś sens, co nie zmienia faktu że w 95% sąd wnioski oddala.
ok , dzieki. chyba ze jest taka mozliwosc zeby znajoma zadzwonila do ciebie i bys jej moze podpowiedzial co robic , jesli tak to pusc strzalke na moj numer 727586293 a ja jej przekarze twoj numer
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 18/01/2013 19:45
Czy zna ktoś dobry, autoryzowany serwis Cyfry+ ? Potrzebuje pilnie wezwać jakieś fachowca do sprawdzenia sprzętu i naniesienia ewentualnych korekt. Od 2 tygodni nie mogę odebrać 2 programów, mimo, że reszta śmiga jak marzenie. Przeprogramowanie dekodera i zmiana częstotliwości nie pomogły.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Czy zna ktoś dobry, autoryzowany serwis Cyfry+ ? Potrzebuje pilnie wezwać jakieś fachowca do sprawdzenia sprzętu i naniesienia ewentualnych korekt. Od 2 tygodni nie mogę odebrać 2 programów, mimo, że reszta śmiga jak marzenie. Przeprogramowanie dekodera i zmiana częstotliwości nie pomogły.
Najlepiej zadzwon do cyfry i polacz sie z dzialem technicznym,ja zawsze tak robie jak mam Problem a tam prowadza mnie jak dziecko za raczke i problem zalatwiony
No tak, ale ja już do nich napisałem i przekazali mi kilka złotych rad. Żadna nie zadziałała.
A masz ustawione LNB na godz 5 po 7 jak ja mialem na 6 to pare kanalow brakowalo
Możesz troszkę jaśniej? Co konkretnie ustawić w parametrach technicznych?
Nie chodzi o ustawienia w dekoderze tylko przy antenie tam gdzie wpiety jest kabel na koncu drazka
Musi byc poprostu nie w pionie jakby byla godz 6 tylko przekrecony lekko w prawo taK by dol tego byl na godz 7
mam nadzieje ze zrozumiales
A i jeszcze taka ciekawostka w zaleznosci jaki posiadamy dekoder jego aktualizacja uzalezniona jest od dnia tygodnia tzn jezeli po dluzszym czasie chcemy aktualizowac dekoder i pokazuje nam ze jest jej brak to trzeba probowac codziennie np dekoder z dyskiem 250 gb chyba philips pvr mozna aktualizowac tylko od wtorku od polnocy przez nastepna dobe itd..
Ostatnio edytowany przez: AMS, 19 stycznia 2013, 10:08 [1 raz(y)]
W pierwszym lepszym salonie samochodowym w rajchu. U nas chcą 70-80 zł a tam 5 euro bodajże.
i mozna tez w niektórych dostac za darmo w Berlinie
o co chodiz z tym rajchem? jaka to jest miejscowość? i dasz mi jakieś konkretne stacje w berlinie gdzie to dostane bo jutro jadę i musze to mieć ogarnięte?
o co chodiz z tym rajchem? jaka to jest miejscowość? i dasz mi jakieś konkretne stacje w berlinie gdzie to dostane bo jutro jadę i musze to mieć ogarnięte?
nie wiem o co chodzi z tym rajchem, nie wiem co masz na mysli
jadac ze Szczecina, wlatujesz na "ring" i pakujesz sie w kierunku Hamburga, zjezdzasz na Pankow/Zentrum dalej musi Ciebie nawigacja poprowadzic do
DEKRA
Blankenburger Str. 85-105
13156 Berlin
Phone 030/47411200
Fax 030/47411202 [email protected]
tam zaplacisz 5€
kiedys za darmo mozna bylo dostac w Mercedes Saparautzki na poludniowej dzielnicy Steglitz
Körnerstraße 50-51
12169 Berlin
Ale musisz tam jechac przez caly Berlin, takze nie wiem czy to sie bedzie oplacalo (paliwo+czas), powodzenia
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.