Odp: temat ogórkowy cz.2 - 14/04/2012 16:33
ALE
Jeżeli chcesz korzystać z 3D to jednak warto zainwestować w ok 400Hz telewizor. Różnica przy 3d jest znacząca. Jak widziałem 3d na 600Hz to różnicy nie stwierdziłem
Poczytaj trochę pewnie gdzieś jest dobrze opisane.
Panowie może ktoś jest bardziej kumaty w sprawach tv. Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna nowego tv, ale chcę żeby to był wybór przemyślany, a nie pod wpływem promocji. Wiem, że muszę zwracać uwagę na odświeżanie i dla mnie w tv to minimum 400Hz musi być. Wobec tego moje pytanie na co jeszcze zwrócić uwagę i może ktoś wyjaśni różnicę w cenie np. tych dwóch modelów: Pierwszy i Drugi
Czy tu tak naprawdę chodzi tylko o te dodatkowe "bajery" typu skype, wifi i dlna?
100Hz wystarczy, i tak nie zauważysz różnicy...
No ok, to w takim razie od czego zależy efekt smużenia? Od czasu reakcji?
dokładnie tak jak piszesz. Moim zdaniem maksymalny czas reakcji w LCD to 4-5 ms. Philipsy z serii 54(..) oferowały bardzo dobry czas reakcji swojego czasu. Efekt smużenia występuje teraz w chyba nielicznych modelach LCD tak na dobrą sprawę...
Zastanów się dobrze czy chcesz wydawać taką kase .... technologia 3D to niewypał (póki trzeba używać okularów, a i filmów w 3D póki co jest bardzo bardzo mało)...w dodatku jakieś śmieci typu SKype, które notabene masz w komputerze ... połówy funkcji i tak nie będziesz używał (domyślam się), a za 1000zł mniej masz taki sam TV bez bzdurnych Skype`ów etc...
Ostatnio edytowany przez: reclaimenn, 14 kwietnia 2012, 18:14 [1 raz(y)]
To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć !!
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 16/04/2012 22:21
Wie ktos z emigrantow gdzie dostac najtansze ubezpieczenie samochodu w UK szukalem na gocompare i tego typu podobnych stronach i wychodzi od 8 do 10 tysiecy £ przeciez to jakas paranoja, dzwonilem do Churchill bo slyszalem ze jest w miare tani ale tam powiedzieli okolo 5 tysiecy, gosciu ma 21 lat lat i prawko niecale 2 lata
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Wie ktos z emigrantow gdzie dostac najtansze ubezpieczenie samochodu w UK szukalem na gocompare i tego typu podobnych stronach i wychodzi od 8 do 10 tysiecy £ przeciez to jakas paranoja, dzwonilem do Churchill bo slyszalem ze jest w miare tani ale tam powiedzieli okolo 5 tysiecy, gosciu ma 21 lat lat i prawko niecale 2 lata
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 18/04/2012 14:50
Pytanie od znajomka:
Gdzie w Szczecinie znajdę kogoś kto oferuje Swap Magic lub jakiś inny czy tam czipa do PS2. Jakie koszta?
od razu uprzedzę- nie chcę kupować konsoli z chipem po okazyjnych cenach
Pytanie od znajomka:
Gdzie w Szczecinie znajdę kogoś kto oferuje Swap Magic lub jakiś inny czy tam czipa do PS2. Jakie koszta?
od razu uprzedzę- nie chcę kupować konsoli z chipem po okazyjnych cenach
Jeżeli chodzi o swap magic i chcesz taniej to szukaj na allegro, jest instrukcja, więc samemu można sobie poradzić z instalacją. Jeżeli większy hardware tzn chip to polecam w nowym turzynie, jest taki sklep w którym znajdziesz wszystko co dotyczy konsol. Na samym środku jakoś jest jeśli dobrze pamiętam.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 22/04/2012 21:05
Jakiego dostawce internetowego byscie polecili w Gryficach Chodzi o internet stacjonarny + WIFI . Jakas lokalna firma czy ktoras z tych wiekszych ??
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/04/2012 23:14
Kiedyś, sporo lat temu byłem z rodziną w Drawsku Pomorskim, w takim fajnym ośrodku nad samym jeziorem, w domkach, które się bodaj trampy nazywają Może ktoś z Drawska kojarzy taki ośrodek? Lub coś podobnego, proszę o szybką odpowiedź tutaj lub na gg, z jakimś linkiem lub kontaktem do takiego ośrodka
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.