Niekoniecznie. Mozna sie powolywac na wade oswiadczenia woli o sprzedazy. Ogolnie rozne sady roznie do tego podchodza. duzo zalezy tez jakie sie powodztwo sie wytoczy.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/03/2008 00:59
Wygląda na to, że śmigus-dyngus - najbardziej charakterystyczny zwyczaj Świąt Wielkanocnych - wyemigrował wraz z ponad milionem Polaków na Wyspy Brytyjskie - donosi "Metro".
Polacy, którzy wyemigrowali za pracą do Irlandii, jeszcze trzy lata temu Poniedziałek Wielkanocny spędzali w domach. W ubiegłym roku pierwsi odważni polewali się wodą w przydomowych ogródkach. Sąsiedzi Irlandczycy byli tak zszokowani, że krępowali się nawet zapytać, dlaczego to robiliśmy. Gdy im wytłumaczyliśmy, że jest to stary polski zwyczaj, postanowili przyłączyć się w tym roku - mówi Darek Kamiński od czterech lat mieszkający w Dublinie. Podobnie było w Londynie.
Z kolei w Szkocji Polacy przejmują miejscowe zwyczaje. Jednym z nich jest np. toczenie jaja z górki.
Poniedziałek Wielkanocny nie jest co prawda świętem kościelnym w Wielkiej Brytanii, ale przypada akurat na dzień wolny od pracy, więc rodacy na Wyspach, będą mieli - podobnie jak w kraju - dwa dni świąt - informuje "Metro".
Ha jutro wypierdolę wiadro wody na mojego irlandzkiego menadżera ciekawe czy podzieli fascynację Polską tradycją
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Jest chłopaki i dziewczęta taka sprawa - znajoma odpuściła sobie dwa przedmioty na dziennym WZiEU nie stawiając się na zaliczenia, ani na żadną poprawkę z tych przedmiotów. Musi sobie przedłużyć sesję, i potrzebuje na to jakiegoś dowodu, tyle, że z tego co mi pisała to musi być jakiś dowód na piśmie. Miała się pojawić jakiś miesiąc temu, ale nie dała rady, w dziekanacie powiedziała, ze była akurat w pracy za granicą, a oni zawołali jakiś bilet imienny czy coś .. :/ .
Sprawy dość dokładnie nie znam, ale sytuacja jest podbramkowa, i może zawali przez imprezowanie 1 semestr, będzie starać się nawet z inną wymówką, aby tylko jej przedłużyli tą sesję. Może ktoś z was ma znajomego, który w jakiś podobny sposób sobie to załatwił, i jak . Prosze też o oszczędzenie sobie tekstów typu "trza sie było uczyć itp." . Bo sytuacja dość poważna, a laseczka poprosiła mnie o jakąś pomoc. Z góry dziękówa za jakiś odezw.
Powiem Ci, że to naprawdę problem - jakby była na 2 roku to ok ale teraz lipa. Wbrew pozorom i co by nie powiedzieli w ddziekanacie to koleżanka może napisać podanie - tylko, że nie muszą tego uznać...
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Jest chłopaki i dziewczęta taka sprawa - znajoma odpuściła sobie dwa przedmioty na dziennym WZiEU nie stawiając się na zaliczenia, ani na żadną poprawkę z tych przedmiotów. Musi sobie przedłużyć sesję, i potrzebuje na to jakiegoś dowodu, tyle, że z tego co mi pisała to musi być jakiś dowód na piśmie. Miała się pojawić jakiś miesiąc temu, ale nie dała rady, w dziekanacie powiedziała, ze była akurat w pracy za granicą, a oni zawołali jakiś bilet imienny czy coś .. :/ .
Sprawy dość dokładnie nie znam, ale sytuacja jest podbramkowa, i może zawali przez imprezowanie 1 semestr, będzie starać się nawet z inną wymówką, aby tylko jej przedłużyli tą sesję. Może ktoś z was ma znajomego, który w jakiś podobny sposób sobie to załatwił, i jak . Prosze też o oszczędzenie sobie tekstów typu "trza sie było uczyć itp." . Bo sytuacja dość poważna, a laseczka poprosiła mnie o jakąś pomoc. Z góry dziękówa za jakiś odezw.
wnioskuje z tego ze jak "teoretycznie" byla zagranica to wpisow nawet ndst z tych przedmiotow nie ma? w zeszlym semestrze koles nie zebral wpisow do (chyba) listopada i pozniej nawet starania i pisma do rektoratu nie pomogly. a ze nie mial 2 przedmiotow z poprzedniego roku zaliczonych to od pazdziernika zamiast 4 roku bedzie na drugim. jak jej zalezy na studiowaniu to niech szybko podania pisze i kombinuje. w sumie nie jest jeszcze tak pozno bo sesja sie niedawno skonczyla, znajomi z roku jeszcze w zeszlym tygodniu zaliczali. gorzej jak z tych przedmiotow byly egzaminy i sobie wczesniej innego terminu nie zalatwila. wtedy to raczej dupa zimna i bedzie w przyszlym roku poprawka.
Odp: temat ogórkowy cz.2 - 24/03/2008 11:02
Mam parę kaset vhs ze skrótami meczów Pogonii z czasów Bekdasa i trochę wcześniejszych,kwestia taka gdzie można w miarę tanio przegrać to wszystko na cd,prosiłbym o jakieś godne polecenia punkty ewentualnie może ktoś sam by się tego podjął... jakby coś to 4600659
Mam parę kaset vhs ze skrótami meczów Pogonii z czasów Bekdasa i trochę wcześniejszych,kwestia taka gdzie można w miarę tanio przegrać to wszystko na cd,prosiłbym o jakieś godne polecenia punkty ewentualnie może ktoś sam by się tego podjął... jakby coś to 4600659
W Realu jest stoisko z różnorakimi usługami audio-video, zaraz obok tego kiosku gdzie można nabyć bilety na mecze. Kanciapa jest dosyć mała i stoi tam starsza babka. Nie wiem jak z cenami.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Ha jutro wypierdolę wiadro wody na mojego irlandzkiego menadżera ciekawe czy podzieli fascynację Polską tradycją
I jak zadowolony był ??
Nie gryzie się ręki która cię karmi a poza tym miałem dziś takiego kaca na robocie że nawet nie miałbym siły podnieść wiadra wody a ewentualnie z chęcią mógłbym je wypić
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.