jesli mowa o 1920, to chyba jeszcze za wczesnie aby o sowietach mowić, wtedy to chyba jeszcze nawet nie byli bolszewicy. ale nie o to sie rozchodzi. faktycznie swiadomość historyczna w narodzie kuleje strasznie... właśnie przy okazji święta 11 listopada, kilka lat temu (nie pamiętam dokładnie), na tvp Szczecin, był program odnośnie tego. ktoś z kamerą i majkiem, chodził po mieście i się pytał przechodniów, czy wiedzą co to za święto 11listopada. było pare odp., ale jedna mi utkwiła w pamięci. na owe pytanie, po dłuższej chwili zastanowienia, z pełną powagą, została udzielona odpowiedz z zapytaniem w głosie: yyy.. konstytucji trzeciego maja?
edit: sprawdziłem w necie, jednak juz w tamtych czasach była mowa o bolszewikach i sowietach
Ostatnio edytowany przez: TradycjaZobowiązuje!, 3 listopada 2008, 11:40 [1 raz(y)]
Z organizującymi widzimy się dopiero w środę, jestem winny wyjaśnienia, więc napiszę tutaj.
Było kilka ustaleń, które się na ulotce nie znalazły. Chodzi przede wszystkim o Orła. Pomyślałem sobie ile tych Orłów wylądowało by potem w koszu na śmieci i dlatego stwierdziłem że go nie będzie. Sami byśmy sobie zaprzeczyli, doprowadzając do takiej sytuacji. Ulotka jest w najprostszej formie (tylko takie mieliśmy możliwości), co sądzę że może być jej plusem. Z daleka widać że nie jest to zwykła reklama, tylko coś innego. Było sporo głosów by tekst zrobić krótszy a większy napis główny. Fakt jest taki że tekst główny i tak jest łatwy do przeczytania, a ilość pozostałych słów nie ma chyba większego znaczenia, zainteresowany przeczyta na 100%, nie zainteresowany o połowę krótszego tekstu i tak by nie przeczytał. Drukować i kserować jak najwięcej do środy.
Odnośnie ''plakatów'' do druku na kompie, to postaram się aby się pojawiły jutro.
PS. Dzięki dla JohnegoO za pomoc.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Trafił idealnie w czas.. Promo nowej płyty Eldo ->Nie pytaj o Nią
Może i trafił z czasem, szkoda tylko, że zrąbał tekst od Grzeogorza Ciechowskiego, a konkretnie to z utworu "Nie pytaj o Polskę"... żal...
silnie nawiazuje do tego utworu, ale czy to zle? eldo trafia do ludzi, ktorzy zapewne po piosenki republiki za czesto nie siegaja....nie rozmywajmy tematu
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
http://beta.wyslijto.pl/files/pre_download/zboqums787 wersja czarno-biała
Każdy kto ma tylko ochotę, drukować i rozklejać gdzie się da. Liczę że w każdej szkole jest ktoś kto tu zagląda, nawet jak nie bierze udziału w akcji to u siebie przyklei i w żadnej szkole plakatu nie zabraknie.
Gdyby ktoś potrzebował kontakt do mnie w związku z tematem to podaję gadu 4476047. Będę się starał minimum raz dziennie zaglądać, najpewniej wieczorem.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Ja Cię proszę-chyba są lepsze miejsca do nakręcania ludzi na ten dzień niż jakis głupkotawy portal który już dawno się minąl z celem jaki miał spełniać.
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
[cytat=Szymen]po meczu w sosnowcu dobrze by było aby ktoś aby ktoś ładnie zedytował zdjęcie to rozmiaru odpowiedniego na NK, no chyba że komuś teraz się nudzi
cytat]
Ja Cię proszę-chyba są lepsze miejsca do nakręcania ludzi na ten dzień niż jakis głupkotawy portal który już dawno się minąl z celem jaki miał spełniać.
fakt portal glupkowaty ale wedlug mnie cel jaki mial on spelnic od poczatku byl jasny(czyt. komercja) tylko otoczka byla taka ze mial sluzyc spoleczenstwu. W tych czasach mało kto robi bezinteresownie cos na wielka skale. pzdr
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.