Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Matura << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Frz
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8765 dni

Matura - 05/05/2004 20:55
Nie wiem czy to działa ale ja się zapisałem :p
SYSTEM KOMPUTEROWY O 6:00 ODPOWIEDNIEGO DNIA ZBIERZE WSZYSTKIE TEMACIKI I WYKONA OPCJĘ: WYŚLIJ DO WSZYSTKICH OSÓB Z LISTY:
http://www.matura2004.vav.pl

A wy macie już jakieś pomysły lub przecieki co do tematów? Ja stawiam z polskiego na coś z Gombrowicza lub motyw władzy lub temat polska literatura w europie. Dziś pani prof. z geografii podała kilka prawdopodobnych zagadnień na maturę.Oto one:
-lądolód i lodowiec górski
-intagracja międzynarodowa
-unia,onz,nato
-konflikty na świecie
-ziemia we wrzechświecie
-mapy (generalizacja,klasyfikacja,wykorzystanie,przeliczanie odległości)
-klimat Polski
-zróżnicowanie klimatu na kuli ziemskiej
-gleby (profile glebowe),proces bielicowania i brunatnienia

Wpisujcie tu swoje pomysły lub jakieś prawdopodobne tematy

2003/2004- Mistrzostwo Klasy B juniorów z Chrobrym Lisie Pole
olo84
Kibic
Na forum od 8732 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 21:42
O ile dobrze pamiętam to w tamtym roku jak pisalem maturke to zaden temat z podanych wczesniej sie nie sprawdzil :)

Swój cel widzę, do przodu idę i choćbyś chciał, nie podetniesz skrzydeł...
Boberek
Kibic
Na forum od 8153 dni

**

Odp: Matura - 05/05/2004 21:53
jako doswiadczony MATURZYSTA powiem tylko tyle ze pewniaki w tamtym roku sie wogole nie sprawdzily!

a jako temat proponuje temat : Andrzej Lepper ,romantyk czy pozytywista?

POLAMANIA PIORA DLA WSZYTKICH MATURZYSTOW!

P.S kto z forumowiczow oprocz Helmuta i Zylety pisze mature i z czego?

ja rok temu pisalem Polski na 3 Angielski na 3 a ustne z polaka .niemca i naglika na 4

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
Frz
Kibic
Na forum od 8765 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 21:55
Ja pisze z angielskiego i geografii. W tym roku na próbną tematy się sprawdziły z polskiego i geografii

2003/2004- Mistrzostwo Klasy B juniorów z Chrobrym Lisie Pole
olo84
Kibic
Na forum od 8732 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 21:56
> jako doswiadczony MATURZYSTA powiem tylko tyle ze pewniaki w tamtym roku sie
> wogole nie sprawdzily!

a jako temat proponuje temat : Andrzej Lepper
> ,romantyk czy pozytywista?

POLAMANIA PIORA DLA WSZYTKICH MATURZYSTOW!

P.S
> kto z forumowiczow oprocz Helmuta i Zylety pisze mature i z czego?

ja rok
> temu pisalem Polski na 3 Angielski na 3 a ustne z polaka .niemca i naglika na 4

Boberek to ty kujon jestes :) . Ja rok temu z pisemnego i polaka i matmy 2 i 2 a ustne wszystkie na 3. Ale do tej matirki zaczelem sie uczyc tydzien przed nia :D Pewnie dla tego teraz mam wakacje :D
>

Boberek
Kibic
Na forum od 8153 dni

**

Odp: Matura - 05/05/2004 22:00

Boberek to ty kujon jestes :) . Ja rok temu z pisemnego i polaka i matmy
> 2 i 2 a ustne wszystkie na 3. Ale do tej matirki zaczelem sie uczyc tydzien
> przed nia :D Pewnie dla tego teraz mam wakacje :D
>

jaki tam kujon po prostu ja sie zaczalem uczyc dwa tygodnie przed matura a ty Olo21 tylko tydzien :D

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
olo84
Kibic
Na forum od 8732 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 22:04
Wiedzialem ze trzeba zaczac sie uczyc wczesniej :P

Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8830 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 22:27
> Ja stawiam z polskiego na coś z Gombrowicza
> lub motyw władzy lub temat polska literatura w europie

ja stawiam na cos o zachowaniu tozsamosci narodowej ;] czyli emigracja itp.

_nie dziekuje_ [wg tradycji :]]

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
Cinek
Kibic
Na forum od 8029 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 22:38
>Boberek to ty kujon jestes :) . Ja rok temu z pisemnego i polaka i matmy
> 2 i 2 a ustne wszystkie na 3. Ale do tej matirki zaczelem sie uczyc tydzien
> przed nia :D Pewnie dla tego teraz mam wakacje :D

heh ja sie tez zaczelem uczyc tydzien przed matura, jak sie skonczyly zajecia, czyli jakos przed ubieglorocznym majowym weekendem, gdybym sie zaczal uczyc wczesniej pewnie bym wszystko pozapominal, ocenami sie nie bede chwalil, ale byly bardzo dobre :P
pewniakami sie nie zajmujcie, tylko piszcie sciagi :D
polamania piora i zdawajce na wydzial gier i zabaw, czyli na socjologie,
pozdro

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
seeedzik
Kibic
Na forum od 7961 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 22:53
to widze ze jak sie zaczalem uczyc 2 tygodnie przed to mam spore szanse :D
nie wiem jak u was wygldaly probne ,ale ja lajtownie znalem 4 temat z polaka ale postanowilem zakozaczyc i pisalem na nieznany wczesniej 2 temat i pomimo 3 bledow rzeczowych (no kto by zgadl ze antygona nie zostala pochowana z bratem :D albo ze makbet nie zabil swojego brata (bo go nie mial chyba zreszta :D) i 8 ortow dostalem 3 co mnie bardzo ucieszylo ,o probnej z matmy nie bede opowiadal bo to komedia byla (jako szczegolnie zasluzony dla mojej budy pisalem dzien pozniej niz reszta:D (pss ,to tajemnica ,ale to samo co inni:D)) co do realnej matury to polak wiadomo (apropo szukam jakis dobrych materialow na sciagi) ,do tego matma i anglieski , a co do przeciekow to powiem ze jeszcze nigdy (z tego co ja wiem ) sie nie sprawdzily wiec ,zostaje to co ma sie w glowie i kieszeni :D:D

PS Dla wszystkich maturzystow wielkie jol i powodzenia "I nawet jesli nie jest to do konca prawda, powtarzaj sobie, eee" MATURA TO BANAL " i dobrze wierzyc w ten optymistyczny wariant" :D:D:D jezyk

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Helmut
Moderator*
Na forum od 8155 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 23:17
kurwa... widze że tylko ja sie z maturą ogarnąć nie moge :pomoc:

5 dni zostało a ja z matmy najprostszego zadania maturalnego nie potrafie zrobić... baaa... nawet nie potrafie żadnego rozpocząć...

:pomoc: :pomoc: :pomoc:

Jeśli ktoś ma jakieś dobre rady jak w 5 dni nauczyć się do matury z matmy nie umiejąc NIC to niech wali śmiało... będe wdzieczny!

ponadto ogłaszam konkurs na zmotywowanie helmuta do nauki matematyki - zwycięzca, czyli ten którego motywacja będzie najlepsza i która rzeczywiście helmuta zmotywuje oprócz uścisku ręki otrzyma litrową flaszeczkę pełnowartościowego przeroczytego trunku (wódką zwanego ;) ).

Dodam że zadanie nie jest proste - helmuta próbowano już zmotywować na różne sposoby - straszono biletem do woja, brakiem studenckiego życie i na wiele innych sposobów - narazie nic nie pomaga - ale liczę na Waszą kreatywność :)

[Ostatnio edytowane przez helmut: 2004-05-05 23:19]

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Adriano
Kibic
Na forum od 7995 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 23:22
Ja pisze z Polskiego, Geografii i Anglika !
Freezer jak przyślą dobre tematy to masz u mnie piwo !
A tak po za tym prawdopodobnych tematów jest zawsze dużo, proponuje porobić ściągi i pouczyć się jeszcze. Dużo ściąg znajduje się w programie DC++ (polecam, coś jak kaza tylko lepsze). Wracając jeszcze do tematów to może coś z Litosfery i Hydrosfery...

"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."

"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"

"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
seeedzik
Kibic
Na forum od 7961 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 23:33
ponadto ogłaszam
> konkurs
na zmotywowanie helmuta do nauki matematyki - zwycięzca, czyli ten
> którego motywacja będzie najlepsza i która rzeczywiście helmuta zmotywuje oprócz
> uścisku ręki otrzyma litrową flaszeczkę pełnowartościowego przeroczytego
> trunku (wódką zwanego ;) ).

tos mnia ta flaszeczka ujal do glebi :D
1. bedziesz mogl a la znana skad inad (znaczy z nienacka :D) karolina chwalic sie ze ty masz mature i wyzywac innych od bezmaturalnych idiotow i debili :D
2. jako ze to chyba ostatni dzwone by pisac mature stary sposobem , to radze zdac ,bo podobno nowa mature ma oblac 40 % podchodzacych
3. mozesz przyjmowac zaklady (no np. na wezmy pierwsza z brzegu lepsza rzecz ,czyli flaszeczki wodexa) ze zdasz (nie wiem jaka masz opinie, ale moze ktos sie skusi jezyk)
4. hihi i najlepsze co udalo mi sie wymyslec (poza podpunktami 1,2 i 3 :D)
BEDZIESZ MOGL SOBIE WPISAC
WYKSZTALCENIE : SREDNIE (hehe ,bez matury to brzmi jakos tak smiesznie ,srednie niepelne jezyk)

PS co to matmy w 5 dni ,to tylko powiem ,szczesc Boze ,idz do kosciola ,szybka pielgrzymka do czestochowy, rzuc cos dla ojca rydzyka ,obladuj sie sciagami i licz ze trafisz na lawke z tylu w otoczeniu "dobrych" kolegow
PS2 Jeszcze raz pozdro dla maturzystow ,a tobie helmut to nawet nie wiem czy powodzenia zyczyc ,moze raczej szczescia ?? ...(taki joke :D:D)

mike
Kibic
Na forum od 7911 dni

*

Odp: Matura - 05/05/2004 23:40
Helmut, spox, u mnie na maturze byli klienci z matmy, ktorzy mieli na koniec 2 a maturki na 6. rozjebywali 3 zadania na czysto, bez zadnych skreslen i robili do tego piekne opisy. dziwnym trafem wszystki prace byly do siebie podobne... jednak zycie potrafi byc zadziwiajace. :D

a co do mojej skromnej osoby, to na 4 dni przed matura zrezygnowalem z pisemnej matmy na rzecz pisemnego anglika. i zabrako mi 3 punktow na egzamie... :|
[Ostatnio edytowane przez .mike.: 2004-05-05 23:42]

olo84
Kibic
Na forum od 8732 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 23:40
> [tnijcie cytaty!]

Hemut nie martw sie ja tez matme pisalem i nic kompletnie nie umialem na nia tak jak ty. Ale od czego jest nauczyciel od matmy :P napewno ci pomoze. Do mnie przyszedl z skserowana kartka ma ktorej bylo gotowe zadanko :D :D

Cinek
Kibic
Na forum od 8029 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 23:41
helmut, po pierwsze zjebiesz sobie czesc wakacji i bedziesz musial sie uczyc na poprawke, a w tym czasie to juz sie chyba rogrywki zaczna wiec to sie mija z celem, wakacje to nie czas na nauke, warto posiedziec chociaz te piec dni, zeby miec potem problem z glowy,
zycie studenckie fajna sprawa, no i legitymacja studencka jeszcze lepsza, kto chodzi na balety wie o co chodzi,
pozdrawiam i zycze powodzenia
p.s. nie ucz sie ;), pisz sciagi, poza tym nauczyciele i tak Ci pomoga

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8830 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 23:48
a w 5 dni 4 lata z polaka? jakies rady?

> Nie wiem czy to działa ale ja się zapisałem :p
lepiej chuchac na zimne... zapisany ;]

----------------------
ja z matma nie mam problemow, ale polak.... lezy i kwiczy.

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
seeedzik
Kibic
Na forum od 7961 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 23:56
> a w 5 dni 4 lata z polaka? jakies rady?

jakies sciagi ?? jezyk :D

Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8830 dni

Odp: Matura - 05/05/2004 23:57
nie pisze zadnych - korzystam z dokonan poprzednikow ;]]

http://www.rydel.org/matura/matura.tar.gz - zalecam sciagniecie tego ;]

seeedzik
Kibic
Na forum od 7961 dni

Odp: Matura - 06/05/2004 00:08
wielkie dzieki za ten link ,na bank sie przyda i polecam innym dla ktorych polski to nie latwizna-proscizna jezyk :D

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757978477 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005