Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Bilety PKP << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Prawa Strona Miasta
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7347 dni

Bilety PKP - 18/03/2010 17:55
temat służy do celów informacyjnych.wszelkie pytania dot biletów pisać w tym temacie - w innych ostrzeżenia i bany...może część zacznie używać mózgu

Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
BOSSMAN
Kibic
Na forum od 8004 dni

Odp: Bilety PKP - 18/03/2010 19:37
Bilet Szary - to dwa przejazdy – tam i z powrotem.

Pierwszy bilet kupujesz w normalnej cenie, a za bilet powrotny zapłacisz 20 % mniej!

Bilet Szary obowiązuje w klasie 1 i 2 pociągów TLK w terminach:

od dnia 1 marca 2010 r. do 15 kwietnia 2010 r. oraz od dnia 3 listopada 2010 r. do dnia 10 grudnia 2010 r.

--------------------------------------------

Bilet fioletowy tabela opłat + zniżki http://intercity.pl/pubfile/taryfa%20/2010/bilet_fioletowy/tabele_oplat_fiolet.pdf

--------------------------------------------

Bilet niebieski

Niebieski bilet dedykujemy osobom często podróżującym na tej samej linii. Uprawnia on do 5 przejazdów w komunikacji krajowej w ciągu 2 miesięcy od rozpoczęcia ważności biletu. Bilet można wykupić na pierwszą lub drugą klasę pociągów TLK w wagonach z miejscami do siedzenia.

Cena biletu stanowi równowartość 4 przejazdów w danej relacji i klasie pociągu. Osoba uprawniona do ulgi 33% lub 50% może kupić bilet ulgowy.

Należy pamiętać aby przed każdą podróżą zalegalizować bilet na załączonej wkładce w kasie biletowej lub u konduktora - za opłatą, jak w przypadku zakupu biletu w pociągu.

Bilet niebieski nie jest biletem imiennym, mogą więc korzystać z niego różne osoby.

------------------------

CENNIK USŁUG PKP INTER CITY http://www.intercity.pl/pubfile/taryfa%20/cennik/cennik_1_1_2010.pdf

---------------------------

5 min na googlach pare kopiuj/wklej i jest chyba wszystko :)

bal
Kibic
Na forum od 7319 dni

Odp: Bilety PKP - 18/03/2010 20:54
Bilet podróżnika- koszt 65zł na TLK w drugiej klasie i 99zł na IC w drugiej klasie
‘Bilet Podróżnika’ obowiązuje od godz. 19.00 dnia roboczego, poprzedzającego dzień wolny od pracy, aż do godz. 6.00 pierwszego dnia roboczego następującego po dniach wolnych od pracy. Nie trzeba wykupować miejscówek, bo takowych w TLK już nie ma.

Castaway
Kibic
Na forum od 6733 dni

*

Odp: Bilety PKP - 04/05/2010 11:55
podepne sie pod temat.

Sytuacja jest następująca. Wczoraj w pkp przeszedłem jedną kontrolę pokazałem legite wszystko bylo spoko, później przyszła jakas pizda i sie doczepiła ze legita jest podrobiona. Pinda nie odpuscila i w towarzystwie soku legita zostala mi odebrana. Spisali wszystko bilet ulgowy unieważnili bo nie został wykorzystany w całości choć i tak dojechałem do Szczecina i powiedzieli żeby go zwrocic w kasie, wystawili kwitek potwierdzający konfiskate legity, wystawili dodatkowo mandat z notką że legita jest niewyraźna i przypuszczenie podrobienia. Dziś poszedłem do tych baranów babka robila wielkie oczy jak jej powiedziałem że mi dokumenty zabrali i nie bardzo wiedziala co moge zrobić i gdzie sie odwołać.. Później stwierdzila zebym zaplacil w ciagu 7 dni ten mandat (100 iles złotych) i to sie dołączy do mojego odwolania. Jak jej powiedzialem ze nie zaplace bo to jak przyznanie so dowiny to uslyszalem ze to żadne przyznanie skoro mam dobra legite, na moja odp ze skoro mam dobra to czemu mam placic zrobila debilną mine i na tym sie skonczylo. W końcu stanelo na tym że mam dostarczyć dokumenty z uczelni potwierdzające naukę zaplacic oplate manipulacyjna 14 zika i to wszystko zlozyc razem z odwolanie. Ale nie bardzo jestem do tego przekonany. Co sie teraz stanie z ta legita, gdzie sie dowiadywac i odwolywać i ile cos takiego trwa..? Mial ktos taką sytuacje? Licze na rzeczowe odpowiedzi.

ps. i polecam wszystkim kanarom przestudiowanie słownika ortograficznego, bo takich jebanych analfabetów przy wypisywaniu mandatow to chyba nigdzie nie ma, no chyba ze na policji

Ostatnio edytowany przez: Castaway, 4 maja 2010, 12:19 [3 raz(y)]

"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Prawa Strona Miasta
Kibic
Na forum od 7347 dni

Odp: Bilety PKP - 04/05/2010 17:04

Animal. napisał:  
podepne sie pod temat.

Sytuacja jest następująca. Wczoraj w pkp przeszedłem jedną kontrolę pokazałem legite wszystko bylo spoko, później przyszła jakas pizda i sie doczepiła ze legita jest podrobiona. Pinda nie odpuscila i w towarzystwie soku legita zostala mi odebrana. Spisali wszystko bilet ulgowy unieważnili bo nie został wykorzystany w całości choć i tak dojechałem do Szczecina i powiedzieli żeby go zwrocic w kasie, wystawili kwitek potwierdzający konfiskate legity, wystawili dodatkowo mandat z notką że legita jest niewyraźna i przypuszczenie podrobienia. Dziś poszedłem do tych baranów babka robila wielkie oczy jak jej powiedziałem że mi dokumenty zabrali i nie bardzo wiedziala co moge zrobić i gdzie sie odwołać.. Później stwierdzila zebym zaplacil w ciagu 7 dni ten mandat (100 iles złotych) i to sie dołączy do mojego odwolania. Jak jej powiedzialem ze nie zaplace bo to jak przyznanie so dowiny to uslyszalem ze to żadne przyznanie skoro mam dobra legite, na moja odp ze skoro mam dobra to czemu mam placic zrobila debilną mine i na tym sie skonczylo. W końcu stanelo na tym że mam dostarczyć dokumenty z uczelni potwierdzające naukę zaplacic oplate manipulacyjna 14 zika i to wszystko zlozyc razem z odwolanie. Ale nie bardzo jestem do tego przekonany. Co sie teraz stanie z ta legita, gdzie sie dowiadywac i odwolywać i ile cos takiego trwa..? Mial ktos taką sytuacje? Licze na rzeczowe odpowiedzi.

ps. i polecam wszystkim kanarom przestudiowanie słownika ortograficznego, bo takich jebanych analfabetów przy wypisywaniu mandatow to chyba nigdzie nie ma, no chyba ze na policji

oplata manipulacyjna powinna byc placona w momencie kiedy cos jest z Twojej winy, np. zgubisz legitke, zapomnisz itd.

napisz odwołanie,uzyj mocnych argumentow ze zostales zle potraktowany, ze legitka jest prawdziwa i nie podrobiona,wyslij p;otwierdzenie z uczelni, napisz ze żądasz zwrotu legitymacji, anulowania mandatu i przeprosin...mozesz jeszcze na kanarow napisac ze postapili nieprofesjonalnie, ze narobili Ci wstydu, ze nigdy nie dostales mandatu..itd

Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Gryfsz
Kibic
Na forum od 8579 dni

Odp: Bilety PKP - 05/05/2010 07:49
Animal - wlasciwie to wszystko napisal juz Prawa S.M. To zadzialalo w przypadku syna mojego kumpla. Bardzo podobna sytuacja tylko ze chlopak doswiadczyl tego w autobusie miejskim no i nie zabrali mu legitymacji. Przyniosl nowe legitke...anulowali kare ale mial troche klopotow przez nastepne pare lat. Otoz regularnie co kilka m-cy przychodzily mandaty za jazde na gape...i znow latanie i tlumaczenie sie ze to nie on itp. Wszystko to skonczylo sie w momencie kiedy udal sie na policje. Opisal sprawe i wykazal ze ma wlasny samochod i juz od dluzszego czasu nie jezdzi komunikacja miejska. Dodatkowo 1 mandat wystawiony byl kiedy go nie bylo w kraju - co udowodnil. Prawdopodobnie ktos sie pod niego podszywal gdyz znal wszystkie dane wlacznie ze szkola i numerem legitki. Takze zrob to samo a nawet kiedy zwroca ci legitke i anuluja kary to zatrzymaj sobie na jakis czas te ich wystawione pokwitowania...o tak na wszelki wypadek. Powodzenia.

Tony Montana
Kibic
Na forum od 7463 dni

Odp: Bilety PKP - 06/05/2010 22:15
Znizka w TLK

Ciekawa zniżka dla wszystkich już nie studentów - w TLK jest zniżka dla osób do 26 roku życia - 26 %, trzeba mieć dokument poświadczający wiek, najlepiej dowód osobisty.

https://media.giphy.com/media/3ohc0SrzhBrmKfudTW/giphy.gif
KtoToTaki
Moderator**
Na forum od 7871 dni

Odp: Bilety PKP - 07/05/2010 09:07

Tony Montana napisał:  
Znizka w TLK

Ciekawa zniżka dla wszystkich już nie studentów - w TLK jest zniżka dla osób do 26 roku życia - 26 %, trzeba mieć dokument poświadczający wiek, najlepiej dowód osobisty.

działa również w InterCity

po za tym jescze jedna ważna kwestia z ostatnich dni

przewozy Interegio we wtorek prawdopodobnie splajtowały

... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Mefion
Kibic
Na forum od 5823 dni

Odp: Bilety PKP - 07/05/2010 13:56
@up... do Bydgoszczy nie latają IR.. z głównego.. jedynie TLK...

avelyn
Kibic
Na forum od 8347 dni

Odp: Bilety PKP - 07/05/2010 23:54

Kasztaniak napisał:  

Tony Montana napisał:  
Znizka w TLK

działa również w InterCity

po za tym jescze jedna ważna kwestia z ostatnich dni

przewozy Interegio we wtorek prawdopodobnie splajtowały

no intercioty musialy pozbyc sie konkurencji

SuperBilet pkp IC generalnie ściema na maksa i chyba 2 tygodnie wcześniej trzeba je zamawiać bo ostatnio dwa razy 5 dni przed odjazem chciałem kupić i się na pule tańszych biletów nie załapałem

Ostatnio edytowany przez: avelyn, 8 maja 2010, 00:36 [1 raz(y)]

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Berliński FC ´09
Kibic
Na forum od 4732 dni

Odp: Bilety PKP - 05/12/2012 16:45

Cytat:  
Na linii RB66 Berlin-Angermünde-Szczecin jeździć będą dwie pary pociągów bezpośrednich, odjeżdżających ze stacji Berlin Gesundbrunnen o 8.05 i 17.19 oraz o 6.11 i 19.56 ze Szczecina Głównego.

Ze zmianą rozkładu jazdy w grudniu planowane jest całkowite zniesienie sprzedaży biletów w pociągach regionalnych na terenie Berlina i Brandenburgii. Jedynie gdy na stacji brak jest automatu z biletami lub jest on uszkodzony zakup biletu możliwy będzie w pociągu. Należy zwrócić się wtedy natychmiast po wejściu do pociągu do konduktora - w przeciwnym razie grozi kara min. 40 euro, również w przypadku braku biletu na przewóz psa lub roweru. Na liniach, po których kursują pociągi wyposażone w automaty do sprzedaży biletów, pasażerowie są zobowiązani do nabycia biletu natychmiast po wejściu do pojazdu.

http://www.rynek-kolejowy.pl/36260/Niemcy_Nowy_rozklad_jazdy_pociagow_w_Berlinie_i_Brandenburgii.htm

[email protected]
Paweł85
Kibic
Na forum od 7157 dni

Odp: Bilety PKP - 05/12/2012 19:57

Berliński FC napisał:  

Cytat:  
Na linii RB66 Berlin-Angermünde-Szczecin jeździć będą dwie pary pociągów bezpośrednich, odjeżdżających ze stacji Berlin Gesundbrunnen o 8.05 i 17.19 oraz o 6.11 i 19.56 ze Szczecina Głównego.

Ze zmianą rozkładu jazdy w grudniu planowane jest całkowite zniesienie sprzedaży biletów w pociągach regionalnych na terenie Berlina i Brandenburgii. Jedynie gdy na stacji brak jest automatu z biletami lub jest on uszkodzony zakup biletu możliwy będzie w pociągu. Należy zwrócić się wtedy natychmiast po wejściu do pociągu do konduktora - w przeciwnym razie grozi kara min. 40 euro, również w przypadku braku biletu na przewóz psa lub roweru. Na liniach, po których kursują pociągi wyposażone w automaty do sprzedaży biletów, pasażerowie są zobowiązani do nabycia biletu natychmiast po wejściu do pojazdu.

http://www.rynek-kolejowy.pl/36260/Niemcy_Nowy_rozklad_jazdy_pociagow_w_Berlinie_i_Brandenburgii.htm

Czyli jadąc ze Szczecina do Berlina nie kupię już biletu grupowego (5os.) u konduktora? Można kupić ten bilet w kasie PKP lub w automacie (wiesz czy jest jakaś dopłata)?

Mam też pytanie, czy ten bilet na 5 os. lub ten za 10 Euro upoważnia do całodziennej, darmowej jazdy komunikacją w Berlinie?

Jadę ze znajomymi w sobotę, będę wdzięczny za odpowiedź.

Berliński FC ´09
Kibic
Na forum od 4732 dni

Odp: Bilety PKP - 06/12/2012 09:01

Paweł85 napisał:  

Berliński FC napisał:  

Cytat:  

Czyli jadąc ze Szczecina do Berlina nie kupię już biletu grupowego (5os.) u konduktora? Można kupić ten bilet w kasie PKP lub w automacie (wiesz czy jest jakaś dopłata)?

Mam też pytanie, czy ten bilet na 5 os. lub ten za 10 Euro upoważnia do całodziennej, darmowej jazdy komunikacją w Berlinie?

Jadę ze znajomymi w sobotę, będę wdzięczny za odpowiedź.

kupisz, ale po wejsciu do pociagu musisz isc do kondukora, nie mozesz czekac az on przyjedzie do ciebie - tak to wyglada
Berlin Brandenburg Ticket kosztuje w automacie 29€
Biletem "BBT" mozna jechac docelowo do miejsca "zamieszkania" w Berlinie, ale nie na caly dzien
ten za 10€ poszukaj tutaj na berlinskim forum polonijnym - ale bedzie tak samo jak wyzej

[email protected]
PoGo
Kibic
Na forum od 7287 dni

**

Odp: Bilety PKP - 06/12/2012 15:25

Berliński FC napisał:  
kupisz, ale po wejsciu do pociagu musisz isc do kondukora, nie mozesz czekac az on przyjedzie do ciebie - tak to wyglada

Tak samo wygląda to w przypadku TLK. Za brak zgłoszenia chęci nabycia biletu zaraz po wejściu do pociągu naliczana jest kara w wysokości 90 zł + cena biletu. Informacje niestety z pierwszej ręki :(

Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan! piwo
G_
Kibic
Na forum od 6294 dni

Odp: Bilety PKP - 06/12/2012 18:44

PoGo napisał:  

Berliński FC napisał:  

Tak samo wygląda to w przypadku TLK. Za brak zgłoszenia chęci nabycia biletu zaraz po wejściu do pociągu naliczana jest kara w wysokości 90 zł + cena biletu. Informacje niestety z pierwszej ręki :(

w pociągu regio to 50zł plus cena biletu, za palenia papierosów i załapanie przez czujki i automatyczne zatrzymanie pociągu sprawa w sądzie. Informacie niestety z pierwszej ręki :D

CWKS & MKS
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757977708 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005