Odp: Paliwo po 5zł? - 03/04/2012 01:32
Jeszcze z miesiąc i będzie trzeba zmienić nazwę tematu. Ciekaw jestem kiedy ludzie zaczną w końcu na ulice wychodzić. Nie może to trwać przecież w nieskończoność.
podobnie myślałem parę miesięcy temu. potem mała analiza, kto wyciągnie ludzi z domu? Solidarność pod wodzą Dudy, który współpracuje z PiS? sam prezes Kaczyński ze swoją świtą? przecież nie Solidarne Polskie, Ruchy Palikota i inni karierowicze.
im wszystkim żyje się lepiej, wybory się nie szykują więc po się wychylać, że się robi coś dla Polaków. oni muszą walczyć o swoje koryto, po to zostali wybrani.
co musi się stać? skomplikowany temat, który powinien być omówiony w temacie o polityce, żeby nie zaśmiecać paliwowego tematu.
Odp: Paliwo po 5zł? - 03/04/2012 12:41
Jest źle a będzie gorzej...paliwo to jedno a co za tym idzie drożeje wszystko jak leci,wystarczy spojrzeć na ceny art. spożywczych i człowieka chuj strzela.Puszeczka makreli czy tuńczyka 4,5-5zł w carrefour czy paczka najtańszej szynki 5zł to przecież przegięcie kutasa.A płaca w miejscu,na szczęście donek ostatnio tak wspaniale mówił na konferencji o "poczuciu bezpieczeństwa" przyszłych emerytów więc bądźmy spokojni,w końcu emerytura cząstkowa ma być na poziomie 400zł więc cena paliw czy art. spożywczych i tak nie będzie nikogo dotyczyć bo nie będzie za co kupować
PANIE PREMIERZE JAK ŻYĆ?
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Odp: Paliwo po 5zł? - 03/04/2012 16:35
do pełna na szelu w Polsce 55 litrów 330/340 zł w Niemczech do pełna 54 litry 82/83 euro i teraz zarobki to taki mały przykład z wczoraj
Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
odpowiadam pod pierwszym wpisem zaraz po poruszeniu przeze mnie tego zagadnienia diesla jakbym kupił to juz w ogóle teraz można byłoby sobie strzelić w skroń heh. a wracając do meritum, szkoda pisać, ja swój samochód sprzedałem, po prostu nie stać mnie na jego utrzymanie, latem rowerek wyciągnę i tyle. Było źle a będzie jeszcze gorzej. ja już dawno odpuściłem sobie kopanie z koniem.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Paliwo po 5zł? - 06/04/2012 21:37
Jesli nam dadza dunskie, norweskie czy nawet niemieckie zarobki, to mozemy nawet 10zl za litr placic i nie bedziemy narzekac, ze drogo...
Odp: Paliwo po 5zł? - 07/04/2012 10:58
Dokladnie EM,bo ceny sa proporcjonalne do zarobkow,tylko nie u nas.W Szwecij ropa troche drozsza bo ok 6.70 za litr a zarobki tez ok 55 zl za godzine.Ja tankuje miesiecznie za 1200 zl .W pl bym chyba tylko na paliwo pracowal( Nie wiem kiedy sie cos ruszy u nas
Odp: Paliwo po 5zł? - 07/04/2012 12:07
Dokładnie - to jest śmiech! Wszelkie podwyżki usprawiedliwiają tym, że unia każe,takie wymogi, że i tak mamy najniższe ceny w Europie (np, gaz). Ale do jasnej cholery mamy też najniższe zarobki! Zarobki te prawdziwe (zwykłych ludzi) nie te wysokie, które zawyżają i to mocno średnią krajową.
A paliwo...bywały o wiele droższe ceny baryłki ropy w przeszłości a i tak cena nie była wysoka (jak na teraźniejsze ceny).
I teraz pytanie: jak długo my to wszystko wytrzymamy(?)
W Danii jeśli dojeżdżasz z domu do miejsca zatrudnienia więcej niż 12 km w każdą stronę możesz odliczyć koszty dojazdu do pracy od podatku Bez znaczenia jest, jakich środków transportu używasz...
Odliczenie za km za dzień pracy na wynosi:
25-100 km: 1,90 kr za km
powyżej 100 km: 0,95 kr za km
Ostatnio edytowany przez: eM, 7 kwietnia 2012, 12:51 [1 raz(y)]
Tak na dobrą sprawę, kogo stać to i tak jedzie i tankuje - nie oszukujmy się, samochodów z powodu wysokich cen benzyny wcale nie ubywa. Klientów w hipermarketach też nie.
Więc chyba nieprędko ktokolwiek zdecyduje się na jakiś protest.
To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć !!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757977540 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.