6 minutowy filmik ukazujący 5 godzin malowania logo Szczecin ESK 2016 na placu Grunwaldzkim Zachęcam do obejrzenia, może ktoś kto malował siebie też zobaczy
Odp: Szczecin 2016 Europejska Stolica Kultury - 30/12/2009 13:58
Dzięki naszym głosom praca Marii Mileńko ma szansę na zostanie oficjalnym plakatem Dni Europy 2010. 22-letnia świnoujścianka jest jedyną Polką, która zakwalifikowała się do tego ogólnoeuropejskiego konkursu. Oddanie głosu nic nie kosztuje.W swojej propozycji pokazała Europę jako mieszankę, swego rodzaju koktajl różnych kultur, osobowości, krajów link
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
Odp: Szczecin 2016 Europejska Stolica Kultury - 07/02/2010 13:01
Nie wiem o którą imprezę pytasz, ale jeśli chodziło Ci o Wielkie Malowanie to mógł przyjść na tą imprezę każdy kto chciał pomalować i włączyć się w starania Szczecina o Europejską Stolicę Kultury - nie ma to nic wspólnego z marszami mniejszości jakichkolwiek, ale też tych mniejszości nie deprecjonuje, bo ideą jest łączenie ludzi wokół kultury Szczecina i nikt nikomu kto chce się włączyć w akcje miastotwórcze nie zagląda w metrykę jakiego jest wyznania lub orientacji (mnie to w każdym bądź razie na pewno nie interesuje - liczy się zaangażowanie dla Szczecina, dlatego zapraszam na takie wydarzenia każdego, a w szczególności kibiców Pogoni którzy wielokrotnie podczas różnych akcji typu "Szczecin w Monopoly" pokazywali że są szczególnie zaangażowani w sprawy miasta i chcą być obecni podczas takich akcji, za co należą się duże podziękowania)
Ostatnio edytowany przez: IS, 7 lutego 2010, 13:16 [4 raz(y)]
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
a z nami m.in. Łódź, która zrobiła najwięcej żeby zdobyć ten tytuł...kpina, wygrało kolesiostwo i to, które miasta mają największe lobby. Warszawa i Wrocław zrobiły chyba najmniej spośród wszystkich kandydatów, a jakimś magicznym sposobem przeszły dalej.
Jak widać po poruszeniu na forum, zdziwienia chyba nie było po takiej a nie innej decyzji.
Czasem nachodzi mnie taka refleksja że ten nasz kochany Szczecin to taka kula u nogi w tym kraju...wieczne upokorzenia.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Aluzja chybiona, bo malkontentem nie jestem-to raz. A slogan-"co Ty możesz zrobić dla swojego kraju-regionu" chyba juz kiedyś przerabialiśmy. Tu rozbija sie o co innego i to na grubsza skale, warto zauważyć jaką role i w jakim miejscu jest Szczecin na mapie Polski (bynajmniej nie chodzi mi o położenie geograficzne) Nam po prostu nawet nie daje sie szansy - tu jest podstawowy problem. Inna sprawa z lobbingiem i skutecznym działaniem władz, ale patrząc po reakcji co niektórych czasem mam wrażenie że jest masa ludzi i to we władzach niezbyt przychylnych Szczecinowi.
Nie sztuka zapodać sobie ultraoptymista i iść z pieśnia pochwalną i propagandą sukcesu oraz udawać że wszystko będzie oki. Niestety, mam coraz większe wątpliwości czy tak będzie (chyba że bazujemy ja absurdalnym dla mnie osobiście z racji że raczej nie dozyje abstrakcyjnym haśle Floating Garden 2050)
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Nie sztuka zapodać sobie ultraoptymista i iść z pieśnia pochwalną i propagandą sukcesu oraz udawać że wszystko będzie oki. Niestety, mam coraz większe wątpliwości czy tak będzie (chyba że bazujemy ja absurdalnym dla mnie osobiście z racji że raczej nie dozyje abstrakcyjnym haśle Floating Garden 2050)
Nie sztuka również czekać na gotowę, a przy okazji szerzyć szczeciński defektyzm (nie piszę o tobie, ale o postawie wielu innych osób).
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757978260 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.