Odp: Polski hip hop!!! - 28/08/2010 23:27
Chada wyszeł już z pierdla, siedział rok czasu i oczywyiście trasa koncertowa, promująca płyte. Do Szczecina niestety Chada nie przyjedzie, lecz będzie w Zielonej Górze. 13.11 bilety 35 zł. Ja osobiście z paroma znajomymi planuje jechać pociągiem, ale jak więcej osób by było chętnych, można busa wynająć. Jak ktoś by jechał na koncert, to niech na Gadu napisze, jest w profilu. Więcej informacji na www.trasachady.pl/
Odp: Polski hip hop!!! - 29/08/2010 11:11
Solar w ogóle dla mnie do Białasa nie pasuje. O ile dobrze pamiętam to chyba w 2008 roku, w finale WBW Białas zniszczył Solara, zresztą cały turniej jechał kozacko miażdżąc rywali.
'Z Tobą jest zabawa fajna, dobrze, że jesteś legalna, ćpają Ciebie nawet dzieci...'
Ja generalnie ani jednego ani drugiego nie lubie, tzn. w bitwach na wolno ok, ale na kawałkach są średni, te trzy czy cztery akurat są ok, ale generalnie nie przepadam.
Ostatni album Ostrego „Tylko dla dorosłych” już od maja jest platynową płytą. To pierwszy krążek z tego kruszcu dla Adama, jak i pierwszy w historii Asfalt Records.
Już 9 października OSTR zagra w Szczecinie i będzie to jego pierwszy koncert w tym mieście, na którym zaprezentuje ten właśnie materiał. Podczas szczecińskiego koncertu niewątpliwie nie zabraknie kawałków z poprzednich albumów i freestylu. Na scenie towarzyszyć mu będą tradycyjnie DJ Haem oraz Kochan.
OSTR feat. Dj Haem & Kochan, „Tylko dla dorosłych”
Sobota, 9 października 2010
Słowianin, ul. Korzeniowskiego 2
Otwarcie: 20:00, Start: 21:00
Bilety do nabycia (30 złotych w przedsprzedaży, 35 w dniu koncertu): sklep Platinum, deptak Bogusława 7, Szczecin
Eldo & Daniel Drumz w Szczecinie! 1.10.2010r. DK SŁOWIANIN
1. października odbędzie się premierowy koncert promujący najnowszy album rapera wywodzącego się z legendarnego składu Grammatik - pt. "Zapiski z 1001 nocy". Jest to już szósty album solowy tego artysty, gdzie osobiste teksty odgrywają ważną rolę, a całość złożona z 18 "małychfabuł" składa się w jedną całość. Singlem promującym materiał jest utwór "Pożycz mi płuca", do którego powstał również teledysk. Znany z wielu interesujących kolaboracji Eldo (m.in. Leszek Możdżer, DJ Vadim), tym razem do współpracy zaprosił duet producencki The Returners. Jego występ zostanie poprzedzony przez debiut koncertowy zespołu Tłuste Koty, w skład którego wchodzą znani szczecińskiej publiczności Rymek i Dj Twister. Po koncertach zapraszamy na afterparty do klubu Cityhall, gdzie imprezowy set zagra Daniel Drumz.
Door open: 20.30; Start: 21.00
Wstęp: Przedsprzedaż 25,- zl / w dniu 30,- zl.
Przedsprzedaż w Salonie Stoprocent, przy al. Piastów 54
Organizator: dobrzewiesz.net
Partnerzy:
Copyland (copyland.com.pl), klub Cityhall, sklep forDj.pl, hotel Focus, Artvaders
Patroni medialni:
Polskie Radio Szczecin, MM Moje Miasto, Środek Miasta, Audycja Wu-doo, wSzczecinie.pl
zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
Ostatnio edytowany przez: J., 12 września 2010, 11:57 [1 raz(y)]
zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Dzisiaj premiera płyty Vienia - Etos 2010 - jak dla Mnie miazga już hajs szykuje na ten krążek.
A premiera nie jest aby 22 września? Ja przynajmniej coś tak słyszałem. Również czekam
Masz rację ;D W empiku nie było jeszcze chyba przez neta zamówię bo będzie jak z płytą Eldoki czekanie
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Dzisiaj premiera płyty Vienia - Etos 2010 - jak dla Mnie miazga już hajs szykuje na ten krążek.
Jak na pierwsze przesłuchanie moim zdaniem średnia/słaba płyta , o ile bity w większości są dobre , to słuchanie Vienia poprostu męczy , flow nic ciekawego , śmiesznie akcentuje końcówki , goście wpierdalają Jego płyte swoimi gościnnymi zwrotkami (Łona , Medium , Hades , Diox i reszta ) , z ciekawostek mamy dwójkę reprezentantów Szczecina na płycie : Łona (kozacka zwrotka) oraz Sobota (słabiej od Adasia ale trzyma poziom). Postaram się przesłuchać raz jeszcze ten krążek , może się przekonam do niego , bo jak narazie , nie zagości u mnie na odtwarzaczu .
Edit.
Dziś premiera płyty reprezentanta Poznania Słonia pt. Dem6n6l6gia/Demonologia , w moim odczuciu ta płyta to naprawde chore melodie , chore horrorcore'owe teksty , lepsza od debiutu ("Chore Melodie") , polecam .
Ostatnio edytowany przez: kuleK, 24 września 2010, 17:56 [2 raz(y)]
Dziś premiera płyty reprezentanta Poznania Słonia pt. Dem6n6l6gia/Demonologia , w moim odczuciu ta płyta to naprawde chore melodie , chore horrorcore'owe teksty , lepsza od debiutu ("Chore Melodie") , polecam .
Masz rację, Słoń zrobił naprawdę kawał dobrej muzy, bity poprostu rozpierdalają a teksty są naprawde hardcorowe, niekiedy to chyba aż za bardzo. Tutaj taka mała zachęta dla wszystkich Słoń-Początek końca
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.