Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Katyń 10.04.2010 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Z daleka nie będzie widać
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8030 dni

**

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:51
http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100410&typ=ks&id=ks19.txt

Jak ktoś lubi teorie spiskowe.

Z daleka nie będzie widać.
avelyn
Kibic
Na forum od 8347 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:53
już PO zabrało sie za rozwalanie IPN'u

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
eM
Kibic
Na forum od 7236 dni

**

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:59
Przeogromna tragedia dla Polski. Zgineli wspaniali , WIELCY ludzie , ELITA polityczna , znakomici generałowie , wybitni dowódcy.

Świeć Panie nad duszami ofiar!

N.
Kibic
Na forum od 6528 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:02
Antek, znam kilka osób podobnie wypowiadających sie na temat śmierci prezydenta co Ty, że " nie bedzie juz kwa kwa ha ha!" itp. w większości są to ignoranci, ktorzy chcą miec wiecznie na wszystko wyjebane i obzerac sie plackiem pijąc piwo. Nie znają historii swojej ojczyzny, odśpiewanie hymnu jest dla nich wstydem, jakiekolwiek odruchy przynależnosci narodowej i dumy z bycia polakiem są im obce. Żal mi, że nie potraficie uszanować śmierci Prezydenta,Polaka i patrioty.

PS
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8030 dni

**

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:04

avelyn napisał:  
już PO zabrało sie za rozwalanie IPN'u

Akurat to robią już od jakiegoś czasu.

Strach ma wielkie oczy.

Z daleka nie będzie widać.
Orło
Kibic
Na forum od 8189 dni

*

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:05
No niestety prócz normalnych ludzi jest też masa kretynów...

Babilon Team
antek
Kibic
Na forum od 8609 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:12

N. napisał:  
Antek, znam kilka osób podobnie wypowiadających sie na temat śmierci prezydenta co Ty, że " nie bedzie juz kwa kwa ha ha!" itp. w większości są to ignoranci, ktorzy chcą miec wiecznie na wszystko wyjebane i obzerac sie plackiem pijąc piwo. Nie znają historii swojej ojczyzny, odśpiewanie hymnu jest dla nich wstydem, jakiekolwiek odruchy przynależnosci narodowej i dumy z bycia polakiem są im obce. Żal mi, że nie potraficie uszanować śmierci Prezydenta,Polaka i patrioty, a raczej braku rozumu.

Ja powiem Ci tylko, ze na kazdym kroku staram sie byc patriota i smierc prezydenta nie jest dla mnie powodem do radosci. Czulem, ze zarowno jezyk wypowiedzi jak i czas w jakim sie wypowidam spowoduje, ze dla wielu bede podpadziocha, ale wy zrozumcie, ze mam szacunek dla ofiar tego lotu i przypierdalam sie tylko do tego co funduja nam media i do tego, ze dla ogolu sa istoty wazniejsze i mniej wazne. Kasztaniak moze mnie nazwac prymitywem, ktos inny zwierzakiem lub kretynem, ja pogladow nie zmienie i jezeli chcecie mnie dalej obrazac to dyskusje, przynajmniej na forum mozemy zamknac...

PIJEMY AŻ JEBNIEMY !
Prawa Strona Miasta
Kibic
Na forum od 7347 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:32
do kingaps- no jezeli jestes osoba ktora zawsze i wszedzie wchodzi wszystkim w dupe to gratuluje...co to za slowa uniofob albo rusofob?? to ze ktos ma/mial uprzedzenie do ruskich bo zaorali Nasz kraj w czasie wojny a potem orali go po wojnie az do 1989 a on walczyl za wolnosc slowa i nienawidzil ich szczerze, podobnie jak nie wierzyl w ich dobre zamiary, a przede wszystkim nie chcial dopuscic zeby znowu Nam dyktowali co mamy robic..to źle?? nie mowie ze byl to ideal, ze mialem takie przekonania..nie!! ale wkurwia mnie jak ktos chuj majacy pojecie o historii i polityce porusza te sfery...uniofob??? tez jestem przeciwnikiem unii a przede wszystkim jezeli juz w niej jestesmy to walki o swoje!! o swoja tradycje, godnosc, o historie( prawdziwa) , o poszanowanie wolnosci za ktora walczyli moi pradziadkowie....walczylismy o wolnosc slowa,prawa-ludzie tracili zycie ,a teraz tacy jak ty sprzedali by kraj za hajs byle im bylo dobrze...

do antek: nie wiem co masz w tej głowie ale jakis jebniety jestes...ogranicz palenie bo ci szkodzi...zaloba nie oznacza ze masz dzisiaj jechac do Wawy i tam lezec krzyzem..zginelo 96 osob, wiekszosc odpowiadala za stabilna sytuacje w kraju..wiesz co by bylo gdyby w dzien katastrofy ktos wjechal do Polski...bylo by gowno..prezes NBP,BBN,Prezydent i Dowódcy wszystkich jednostek wojskowych nie zyja...nie chodzi czy jest to Kaczyński,Kaczorowski,Wasserman...chodzi o ludzi,chodzi o to ze byly to osoby na stanowiskach decyzyjnych,chodzi o miejsce tragedii,chodzi o to ze mieli rodziny..zginely tez stewardessy,zaloga samolotu ktorzy nikomu nie zawinili....a ty opisujesz to tak jak gdyby tobie sie to przydarzylo to tez mialbys wyjebane...a znajac zycie oczekiwalbys zeby caly swiat uzalal sie nad toba wiec skoncz pierdolic jak masz takie brednie pisac

Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
jns
Kibic
Na forum od 7605 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:39
Absolutnie niesamowite, że ludzie którzy walczyli przez całe swe życie o Katyń, o prawdę, polegli w tak dramatycznych okolicznościach, właśnie tam, pod Smoleńskiem. Na rosyjskiej ziemi. A do tego masa innych przedstawicieli, ze wszystkcih opcji politycznych, społecznych. A także duchowni.

Nie sposób wszystkich wymienić i opisać. Nawet pokrótce. Dość powiedzieć, że byli to ludzie wielkiej wiary w wartości, w Polskę. Znamienite postaci.

Toteż "zwyczajne", prosto z serca: wieczne odpoczywanie racz im dać Panie...

Ostatnio edytowany przez: jns, 11 kwietnia 2010, 22:52 [1 raz(y)]

Cywil
Kibic
Na forum od 7427 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:39
Czas takiej ogólnopolskiej żałoby to specyficzny okres, który może drażnić. Bo o ile w szczerość żalu i smutku osób tutaj piszących nie śmiałbym nawet wątpić to w pewnych przypadkach (np na wylęgarniach pokemonów typu n-k) zamienia się to w festiwal obłudy. Ludzie, którzy tydzień temu mieli Prezydenta, czy rocznicę Katynia gdzieś teraz w owczym pędzie wstawiają sobie flagę przepasaną kirem. Tak było po śmierci JP II, tak jest i teraz. Oczywiście nie chciałbym generalizować bo na pewno wiele osób wykonuje takie gesty z potrzeby serca ale obawiam się, że dla dużej części jest to tylko lans. Niemniej uważam, że żałobę powinien uszanować KAŻDY.

eM
Kibic
Na forum od 7236 dni

**

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:55
Niektórzy tutaj płaczą że sklepy były pozamykane inni że prezydent nie podlizywał się kacapom a mnie najbardziej przeraża myśl , jak moja Ojczyzna będzie wyglądać w niedalekiej przyszłości?

IPN , NBP , Wojsko ,Służby, Prezydentura - wszystko przejdzie w "ICH" brudne antyPolskie łapska...!

Niestety , ludzie którym można było zaufać i powierzyć władanie Naszym krajem zgineli wczoraj w katastrofie. A że prezydent Kaczyński był "rusofobem" ? Dla mnie jest to bardzo pozytywna cecha , jednakże nazywanie Go "uniofobem" w obliczu podpisania przez niego Traktatu Lizbońskiego jest niepoważne.Proponuje olewać wszystkich tanich prowokatorów.

Wieczny odpoczynek racz im dać Panie...

Ostatnio edytowany przez: eM, 11 kwietnia 2010, 23:22 [7 raz(y)]

Sz.
Kibic
Na forum od 7318 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 22:58
Antek ma trochę racji, niektórzy popadają w paranoję. Dziś w tramwaju jakiś chłopak się głośniej zaśmiał, a kilka osób zaczęło na niego najeżdżać, że żałoba jest - paranoja! No i zamykanie sklepów - rozumiem zamykanie centr rozrywkowych, ale ja np. musiałem starszym osobom z klatki użyczać swojej lodówki, bo w okolicy wszystkie sklepy pozamykane! A starsi ludzie nie mieli możliwości dalszego "zwiedzania" miasta. Żałoba to sprawa indywidualna, nie należy nikogo do niej zmuszać, bo skutek będzie odwrotny do zamierzonego. Inna sprawa, że żałoba narodowa w Polsce była ostatnimi czasy nadużywana.

P. S.
Roman Pigwa
Kibic
Na forum od 6092 dni

*

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 23:01
myślę że porównywanie śmierci JPII do wczorajsze tragedii jest nie na miejscu.
dobrze że miałem możliwość pojawienia sie wczoraj pod pałacem prezydenckim...

https://www.facebook.com/ekipakryzys/ Grupa turystyczna mocno powiązana z FCWK - POGOŃ SZCZECIN
nara
Kibic
Na forum od 7555 dni

**

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 23:05

Sz. napisał:  
ja np. musiałem starszym osobom z klatki użyczać swojej lodówki, bo w okolicy wszystkie sklepy pozamykane!

Tylko, że od soboty było już o tym wiadome, że wszystkie większe sieci handlowe będą miały zamknięte właśnie po to, żeby w jakimś stopniu uszanować to co się wydarzyło, więc takie pieprzenie jest nie na miejscu.

Rosa
Kibic
Na forum od 7562 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 23:08

kaes napisał:  

Sz. napisał:  
ja np. musiałem starszym osobom z klatki użyczać swojej lodówki, bo w okolicy wszystkie sklepy pozamykane!

Tylko, że od soboty było już o tym wiadome, że wszystkie większe sieci handlowe będą miały zamknięte właśnie po to, żeby w jakimś stopniu uszanować to co się wydarzyło, więc takie pieprzenie jest nie na miejscu.

kurwa czy my żyjemy w takim chorym mieście gdzie każdy ma jakieś ale.. i nawet w obliczu tragedii musi narzekać? zawsze komuś coś musi przeszkadzać,że oprawa zła piłkarze do dupy zmienić trenera prezesi złodzieje w żałobie nie ma sklepu otwartego itd.. chociaż na czas żałoby przestańmy narzekać na jakieś głupoty..

Walczyć, Trenować Pogoń musi panować!
szpadel*
Kibic
Na forum od 6601 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 23:10

Rosa napisał:  

kaes napisał:  

Sz. napisał:  

kurwa czy my żyjemy w takim chorym mieście gdzie każdy ma jakieś ale.. i nawet w obliczu tragedii musi narzekać? zawsze komuś coś musi przeszkadzać,że oprawa zła piłkarze do dupy zmienić trenera prezesi złodzieje w żałobie nie ma sklepu otwartego itd.. chociaż na czas żałoby przestańmy narzekać na jakieś głupoty..

No nareszcie jakiś głos rozsądku.Życie straciło wielu naszych rodaków,którzy sami polecieli uczcić pamięć Polskich oficerów i to jest najsmutniejsze.Proponuje uciąć tą dyskusje,która do niczego nie prowadzi.

Ostatnio edytowany przez: szpadel*, 11 kwietnia 2010, 23:22 [1 raz(y)]

Sz.
Kibic
Na forum od 7318 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 23:10
Po prostu nie popadajmy w skrajność.

P. S.
nara
Kibic
Na forum od 7555 dni

**

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 23:16
Chodziło mi oto, że ludzie są ignorantami i później wychodzą takie kwiatki jak ten ze sklepami. Mi to nie przeszkadza, że dzisiaj wszystko jest zamknięte, ba nawet jestem za tym bo szacunek takim osobistościom się należy !

Sampaio
Kibic
Na forum od 8015 dni

*

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 23:19
To że media ostro przeginają i prześcigają się w tropieniu sensacji oraz usilnym kształtowaniu opinii publicznej to już wiemy od dawna. Olać tą gastronomiczną papkę. Żałoba po zmarłych, refleksja, zaduma są zdecydowanie na miejscu, ale pamiętajmy aby nie popadać w apokaliptyczną paranoję. Śmieszą mnie te wszystkie wywieszone na naszej klasie czarne flagi, bo za tydzień zastąpi je nowa seria fotek z komórki "mojego misiaczka". Każdy z nas inaczej przeżywa tą tragedię i inaczej reaguje. Jeden pójdzie do kościoła, drugi zapali znicz pod katyńskim pomnikiem, inny z kolei będzie się wietrzył na ławce w parku. Najważniejsze jest, żeby każdy z nas wykorzystał najbliższe dni na przemyślenia i ogólne ogarnięcie się. Bo tak jak piszecie, minie kilka dni i znowu my Polacy będziemy się wszyscy w kraju nawzajem obrzucać gównem. To już chyba nasza wrodzona przypadłość...

FCWK napisał:  
dobrze że miałem możliwość pojawienia sie wczoraj pod pałacem prezydenckim...

FCWK mi to zapachniało lansem ale spoko...

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Sz.
Kibic
Na forum od 7318 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 23:21
Po prostu uważam, że żałobę nosi się wewnątrz, a nie [*] w opisach na gg. A to ze sklepami to raczej rozgoryczenie osobiste było, bo mieszkanie zamieniło się w jadłodajnię, osobiście spodziewałem się zamknięcia wszystkiego i nie miałem nic przeciwko.

P. S.
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757989217 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005