Studiuje ktoś może, bądź orientuje się czy trudno się dostać na Politologie bądź Stosunki Międzynarodowe.Chodzi mi o studia dzienne głównie, ale o zaocznych też bym się z chęcią dowiedział ( np. cena itp)
skladalem podanie na europeistyke, socjologie, politologie, stosunki i filozofie. dostalem sie na dwa ostatnie studiowalem te nieszczesne stosunki na naszym wysmienitym US przez pol roku. szczerze mowiac nie polecam bylem lacznie na 13 godzinach wykladow i cwiczen nie podszedlem do sesji. poszukaj czegos innego aha... orientuje sie ktos jakie prywatne uczelnie w szzecinie organizuja zimowy nabór? bo z tego co sie orientuje na ta chwile to najblizej - Poznan... a chowac sie przed wojskiem w tamtych rejonach to mi sie nie usmiecha jezeli ktos cos wie niech pisze.
Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 13:06
A ja mam takie pytanie ... jeżeli przerwałem studia po 1 semestrze (nie podchodziłem do sesji) a odroczenie w ksiazeczce wojskowej mam do pazdziernika moze sie cos takiego wydarzyc ze z Uniwersytetu wyśla jakis papierek ze juz nie jestem studentem ? wie ktos moze jak to wyglada ?
Studiuje ktoś może, bądź orientuje się czy trudno się dostać na Politologie bądź Stosunki Międzynarodowe.Chodzi mi o studia dzienne głównie, ale o zaocznych też bym się z chęcią dowiedział ( np. cena itp)
skladalem podanie na europeistyke, socjologie, politologie, stosunki i filozofie. dostalem sie na dwa ostatnie studiowalem te nieszczesne stosunki na naszym wysmienitym US przez pol roku. szczerze mowiac nie polecam bylem lacznie na 13 godzinach wykladow i cwiczen nie podszedlem do sesji. poszukaj czegos innego aha... orientuje sie ktos jakie prywatne uczelnie w szzecinie organizuja zimowy nabór? bo z tego co sie orientuje na ta chwile to najblizej - Poznan... a chowac sie przed wojskiem w tamtych rejonach to mi sie nie usmiecha jezeli ktos cos wie niech pisze.
trza bylo sie uczyc a nie pic
trzeba mnie bylo z chaty nie wyciagac
If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
A ja mam takie pytanie ... jeżeli przerwałem studia po 1 semestrze (nie podchodziłem do sesji) a odroczenie w ksiazeczce wojskowej mam do pazdziernika moze sie cos takiego wydarzyc ze z Uniwersytetu wyśla jakis papierek ze juz nie jestem studentem ? wie ktos moze jak to wyglada ?
mam podobnie zimowy nabor rlz
If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
Odp: Gdzie na studia? - 10/02/2006 14:07
niedlugo matura (zdaje ang i matme + gera dod) i czas juz o studiach myslec
nie mam zadnego pomyslu gdzie sie wybrac, co powiecie na Zarządzanie i Inżynieria Produkcji na Polibudzie albo ZARZĄDZANIE I MARKETING na AR ?
w sumie to moge studiowac wszystko, aby potem mi sie to przydalo i mialbym jakas prace (wiem, ze zadne studia nie gwarantuja posady ale niektore zwiekszaja szanse )
podobno psychologia jest 'dobrym' kierunkiem, ale w Szczecinie nie ma takich studiow, w Poznaniu sa ale chyba ciezko tam sie dostac ? ;/
studia najlepiej w Szczecinie, ewentualnie Poznan..
polecicie cos ?
z gory dzieki, pzdr
Odp: Gdzie na studia? - 10/02/2006 14:53
Zarzadzanie i Inzynieria Produkcji calkiem w deche kierunek, fajny skrot ZIP ja wlasnie koncze 3 sem i calkiem mi sie podoba tylko ze ja na Akademi Ekonomicznej a podobno jest spora roznica miedzy takim kierunkiem na polibudzie a ekonomiczna, co do perspektyw pracy, po kazdych studiach znajdziesz jakas prace, wystarczy chciec
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
niedlugo matura (zdaje ang i matme + gera dod) i czas juz o studiach myslec
nie mam zadnego pomyslu gdzie sie wybrac, co powiecie na Zarządzanie i Inżynieria Produkcji na Polibudzie albo ZARZĄDZANIE I MARKETING na AR ?
w sumie to moge studiowac wszystko, aby potem mi sie to przydalo i mialbym jakas prace (wiem, ze zadne studia nie gwarantuja posady ale niektore zwiekszaja szanse )
podobno psychologia jest 'dobrym' kierunkiem, ale w Szczecinie nie ma takich studiow, w Poznaniu sa ale chyba ciezko tam sie dostac ? ;/
studia najlepiej w Szczecinie, ewentualnie Poznan..
polecicie cos ?
z gory dzieki, pzdr
Moja była:/ zdawała z Poznaniu na Psychologie ale straaaasznie sie jest tam dostac, ponoc trzeba tez miec znajomosci, odradzam WLKP
Odp: Gdzie na studia? - 10/02/2006 15:29
tez na ZIPie jestem, w tym roku zaczalem i jest ogolnie ok klientka z matmy przejebana, ale to chyba zalezy jak sie trafi, przedmioty tez fajne procz chemii na I semestrze...
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
Odp: Gdzie na studia? - 01/05/2006 23:28
witam
znowu musze odkopac ten temat
tak sobie pomyslalem, ze na studia ekonomiczne, informatyczne itp. chodzi masa ludu, wiec moze cos bardziej nietypowego, konkretniejszego ?
tym razem chodzi mi np. o Budownictwo na Politechnice.. prosze o opinie i z gory dzieki za pomoc
Zarzadzanie i Inzynieria Produkcji calkiem w deche kierunek, fajny skrot ZIP ja wlasnie koncze 3 sem i calkiem mi sie podoba tylko ze ja na Akademi Ekonomicznej a podobno jest spora roznica miedzy takim kierunkiem na polibudzie a ekonomiczna, co do perspektyw pracy, po kazdych studiach znajdziesz jakas prace, wystarczy chciec
Na ktorej AE?
Edit: widze ze wroclawskiej
Ja sam kieruje sie na Warszawe... przerzuce sie z brazyliany na polska Legie .
Ostatnio edytowany przez: Jay-J, 2 maja 2006, 08:32 [1 raz(y)]
witam
tak sobie pomyslalem, ze na studia ekonomiczne, informatyczne itp. chodzi masa ludu, wiec moze cos bardziej nietypowego, konkretniejszego ?
tym razem chodzi mi np. o Budownictwo na Politechnice.. prosze o opinie i z gory dzieki za pomoc
Hehe wiesz jak profeesorowie z budownictwa mowia do studentow pierwszego roku tego kierunku "Wy tutaj przyszliście z ulicy, bo dostać się moze kazdy na ten kierunek, ale tylko połowa was przetrwa na pierwszym roku" i dokładnie się nie mylą, jeśli uważasz ze poradzisz sobie z geometrią wykreślną, mechaniką budowlaną i innymi tego typu przedmiotam to spoko - podobno 25% niekonczy roku przez matematyke ktora jest masakryczna. Tak czy tak ja się wybieram na ten kierunek jako drugi, bo normalnie studiouje na architekturze i urbanistyce obecnie. Życze powodzenia i mam nadzieje ze nieprzestraszyłem Ciebie - DO ODWAZNYCH ŚWIAT NALEŻY - pamietaj.
Odp: Gdzie na studia? - 03/05/2006 16:15
Ja koncze prawo (V rok).
Porownujac z innymi kierunkami na US jest ciezko, ale medycyna na pewno jest ciezsza
U mnie z poczatkowych prawie 300 osob zostala polowa, najwiecej padlo po pierwszym roku - nie mozna miec warunkow tym bardziej powtarzania roku.
Z tego co sie orientuje obecny I rok ma jeszcze trudniej - polityka władz uczelnianych, ktore chca rozslawic nasz wydzial w Polsce wysokim poziomem ksztalcenia.
Jak ja zdawalem na jedno miejsce przypadalo 3 kandydatow, teraz nie wiem jak z tym jest.
Co do politologii - mam tam paru znajomych. Trudniej jest sie dostac (wiecej osob/miejsce), ale duuuuzo latwiej utrzymac - ogolnie fajny kierunek do studiowania. Tylko co potem, polityka ??
Odp: Gdzie na studia? - 03/05/2006 18:14
ja rowniez jestem na prawie - II rok. W porownaniu z innymi kierunkami na US jest ciezej, ale nie przesadzajmy. Plus to bardzo malo zajec. na I roku bywaly tygodnie ze mialem az 2 godziny zajec (nie liczac wykladow na ktore i tak sie nie chodzi).
Najgorsze jest utrzymac sie na I roku - duzo osob odpada. Pozniej juz mozna brac warunki. W tym roku bardzo duzo osob odpadlo ale to byc moze dlatego ze slabi byli. Lepsi poszli gdzie indziej. Bo z nowa matura duzo latwiej sie dostac do Poznania (wczesniej Szczecinian Pyry kosili). W Poznaniu latwiej jest studiowac- wybiera sie przedmioty + sesja ciagla (zdajesz kiedy chcesz) - i mozna ominac paskudne nudne kobyly. jak cos to wyslij maila z pytaniem: [email protected]
witam
Hehe wiesz jak profeesorowie z budownictwa mowia do studentow pierwszego roku tego kierunku "Wy tutaj przyszliście z ulicy, bo dostać się moze kazdy na ten kierunek, ale tylko połowa was przetrwa na pierwszym roku" i dokładnie się nie mylą, jeśli uważasz ze poradzisz sobie z geometrią wykreślną, mechaniką budowlaną i innymi tego typu przedmiotam to spoko - podobno 25% niekonczy roku przez matematyke ktora jest masakryczna. Tak czy tak ja się wybieram na ten kierunek jako drugi, bo normalnie studiouje na architekturze i urbanistyce obecnie. Życze powodzenia i mam nadzieje ze nieprzestraszyłem Ciebie - DO ODWAZNYCH ŚWIAT NALEŻY - pamietaj.
dzieki za pomoc
no coz chyba bardziej sie boje ze nie dostane sie na studia, niz tego co bedzie potem (zapewne bardzo sie myle). matma w liceum dla mnie byla latwa, maturke tez pisze z tego przedmiotu, ale zdaje sobie sprawe, ze wyzsza matematyka to calkiem cos innego ;/
jeszcze troche czasu jest na przemyslenia, wiec wszystko sie moze zdarzyc
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757960098 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.