Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Gdzie na studia? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
elo
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7500 dni

Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 08:46

zakoo napisał:  
skladalem podanie na europeistyke, socjologie, politologie, stosunki i filozofie. dostalem sie na dwa ostatnie :) studiowalem te nieszczesne stosunki na naszym wysmienitym US przez pol roku. szczerze mowiac nie polecam :) bylem lacznie na 13 godzinach wykladow i cwiczen :) nie podszedlem do sesji. poszukaj czegos innego :P aha... orientuje sie ktos jakie prywatne uczelnie w szzecinie organizuja zimowy nabór? bo z tego co sie orientuje na ta chwile to najblizej - Poznan... a chowac sie przed wojskiem w tamtych rejonach to mi sie nie usmiecha :) jezeli ktos cos wie niech pisze.

Zimowy nabór jest na Zachodniopomorskiej Szkole Biznesu.

Obrazek jpg wstawiony na forum
tribu
Kibic
Na forum od 7809 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 08:51

zakoo napisał:  

Mati. napisał:  
Studiuje ktoś może, bądź orientuje się czy trudno się dostać na Politologie bądź Stosunki Międzynarodowe.Chodzi mi o studia dzienne głównie, ale o zaocznych też bym się z chęcią dowiedział ( np. cena itp):)

skladalem podanie na europeistyke, socjologie, politologie, stosunki i filozofie. dostalem sie na dwa ostatnie :) studiowalem te nieszczesne stosunki na naszym wysmienitym US przez pol roku. szczerze mowiac nie polecam :) bylem lacznie na 13 godzinach wykladow i cwiczen :) nie podszedlem do sesji. poszukaj czegos innego :P aha... orientuje sie ktos jakie prywatne uczelnie w szzecinie organizuja zimowy nabór? bo z tego co sie orientuje na ta chwile to najblizej - Poznan... a chowac sie przed wojskiem w tamtych rejonach to mi sie nie usmiecha :) jezeli ktos cos wie niech pisze.

policealna Delta przyjmuje;) przynajmniej w zeszlym roku przyjmowali:D akurat dobra opcja na pol roku:)

100% PD
tarpan
Kibic
Na forum od 7850 dni

Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 09:53

Vega napisał:  
Poszedl ktos na dzienne towaroznawstwo na AR??

Eh moja dziewczyna męczy się już czwarty rok na tym kierunku na AR

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Zbylu
Kibic
Na forum od 7324 dni

Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 12:06

zakoo napisał:  

Mati. napisał:  
Studiuje ktoś może, bądź orientuje się czy trudno się dostać na Politologie bądź Stosunki Międzynarodowe.Chodzi mi o studia dzienne głównie, ale o zaocznych też bym się z chęcią dowiedział ( np. cena itp):)

trza bylo sie uczyc a nie pic :P

Obrazek gif wstawiony na forum
Rafii
Kibic
Na forum od 7271 dni

Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 13:06
A ja mam takie pytanie ... jeżeli przerwałem studia po 1 semestrze (nie podchodziłem do sesji) a odroczenie w ksiazeczce wojskowej mam do pazdziernika moze sie cos takiego wydarzyc ze z Uniwersytetu wyśla jakis papierek ze juz nie jestem studentem ? wie ktos moze jak to wyglada ?

Helmut
Moderator*
Na forum od 8154 dni

Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 18:47
może... powinno... ale nie musi. zalezy czy bedziesz mial szczescie czy nie ;)

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
zakoo
Kibic
Na forum od 7329 dni

Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 18:55

Zbylu napisał:  

zakoo napisał:  

Mati. napisał:  

trza bylo sie uczyc a nie pic :P

trzeba mnie bylo z chaty nie wyciagac :P

If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
zakoo
Kibic
Na forum od 7329 dni

Odp: Gdzie na studia? - 07/02/2006 18:55

Rafii napisał:  
A ja mam takie pytanie ... jeżeli przerwałem studia po 1 semestrze (nie podchodziłem do sesji) a odroczenie w ksiazeczce wojskowej mam do pazdziernika moze sie cos takiego wydarzyc ze z Uniwersytetu wyśla jakis papierek ze juz nie jestem studentem ? wie ktos moze jak to wyglada ?

mam podobnie :D zimowy nabor rlz :D

If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
blessmaster
Kibic
Na forum od 7662 dni

Odp: Gdzie na studia? - 10/02/2006 14:07
niedlugo matura (zdaje ang i matme + gera dod) i czas juz o studiach myslec :D
nie mam zadnego pomyslu gdzie sie wybrac, co powiecie na Zarządzanie i Inżynieria Produkcji na Polibudzie albo ZARZĄDZANIE I MARKETING na AR ?

w sumie to moge studiowac wszystko, aby potem mi sie to przydalo i mialbym jakas prace (wiem, ze zadne studia nie gwarantuja posady ale niektore zwiekszaja szanse :P )
podobno psychologia jest 'dobrym' kierunkiem, ale w Szczecinie nie ma takich studiow, w Poznaniu sa ale chyba ciezko tam sie dostac ? ;/
studia najlepiej w Szczecinie, ewentualnie Poznan..
polecicie cos ?
z gory dzieki, pzdr

FC Gryfice
seeedzik
Kibic
Na forum od 7960 dni

Odp: Gdzie na studia? - 10/02/2006 14:53
Zarzadzanie i Inzynieria Produkcji :D calkiem w deche kierunek, fajny skrot ZIP :] ja wlasnie koncze 3 sem i calkiem mi sie podoba :D tylko ze ja na Akademi Ekonomicznej a podobno jest spora roznica miedzy takim kierunkiem na polibudzie a ekonomiczna, co do perspektyw pracy, po kazdych studiach znajdziesz jakas prace, wystarczy chciec :]

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Boryna
Kibic
Na forum od 7291 dni

Odp: Gdzie na studia? - 10/02/2006 14:56

RadzioS napisał:  
niedlugo matura (zdaje ang i matme + gera dod) i czas juz o studiach myslec :D
nie mam zadnego pomyslu gdzie sie wybrac, co powiecie na Zarządzanie i Inżynieria Produkcji na Polibudzie albo ZARZĄDZANIE I MARKETING na AR ?

w sumie to moge studiowac wszystko, aby potem mi sie to przydalo i mialbym jakas prace (wiem, ze zadne studia nie gwarantuja posady ale niektore zwiekszaja szanse :P )
podobno psychologia jest 'dobrym' kierunkiem, ale w Szczecinie nie ma takich studiow, w Poznaniu sa ale chyba ciezko tam sie dostac ? ;/
studia najlepiej w Szczecinie, ewentualnie Poznan..
polecicie cos ?
z gory dzieki, pzdr

Moja była:/ zdawała z Poznaniu na Psychologie ale straaaasznie sie jest tam dostac, ponoc trzeba tez miec znajomosci, odradzam WLKP

•.¸ (`'•.¸ * ¸.•'´) ¸.•'´) •.
«´•.¸ ¸POGOŃ,..¸ ¸.•`»
(¸.•'´ (¸.•'´
crls
Kibic
Na forum od 7664 dni

Odp: Gdzie na studia? - 10/02/2006 15:29
tez na ZIPie jestem, w tym roku zaczalem i jest ogolnie ok ;) klientka z matmy przejebana, ale to chyba zalezy jak sie trafi, przedmioty tez fajne procz chemii na I semestrze...

"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
blessmaster
Kibic
Na forum od 7662 dni

Odp: Gdzie na studia? - 01/05/2006 23:28
witam ;)
znowu musze odkopac ten temat :)
tak sobie pomyslalem, ze na studia ekonomiczne, informatyczne itp. chodzi masa ludu, wiec moze cos bardziej nietypowego, konkretniejszego ?
tym razem chodzi mi np. o Budownictwo na Politechnice.. prosze o opinie i z gory dzieki za pomoc piwo

FC Gryfice
Jay-J
Kibic
Na forum od 8283 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/05/2006 08:22

seeedzik napisał:  
Zarzadzanie i Inzynieria Produkcji :D calkiem w deche kierunek, fajny skrot ZIP :] ja wlasnie koncze 3 sem i calkiem mi sie podoba :D tylko ze ja na Akademi Ekonomicznej a podobno jest spora roznica miedzy takim kierunkiem na polibudzie a ekonomiczna, co do perspektyw pracy, po kazdych studiach znajdziesz jakas prace, wystarczy chciec :]

Na ktorej AE?

Edit: widze ze wroclawskiej ;)

Ja sam kieruje sie na Warszawe... przerzuce sie z brazyliany na polska Legie :D.

Ostatnio edytowany przez: Jay-J, 2 maja 2006, 08:32 [1 raz(y)]

Obrazek gif wstawiony na forum
IS
Kibic
Na forum od 7235 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/05/2006 23:41

RadzioS napisał:  
witam ;)
tak sobie pomyslalem, ze na studia ekonomiczne, informatyczne itp. chodzi masa ludu, wiec moze cos bardziej nietypowego, konkretniejszego ?
tym razem chodzi mi np. o Budownictwo na Politechnice.. prosze o opinie i z gory dzieki za pomoc piwo

Hehe wiesz jak profeesorowie z budownictwa mowia do studentow pierwszego roku tego kierunku "Wy tutaj przyszliście z ulicy, bo dostać się moze kazdy na ten kierunek, ale tylko połowa was przetrwa na pierwszym roku" i dokładnie się nie mylą, jeśli uważasz ze poradzisz sobie z geometrią wykreślną, mechaniką budowlaną i innymi tego typu przedmiotam to spoko - podobno 25% niekonczy roku przez matematyke ktora jest masakryczna. Tak czy tak ja się wybieram na ten kierunek jako drugi, bo normalnie studiouje na architekturze i urbanistyce obecnie. Życze powodzenia i mam nadzieje ze nieprzestraszyłem Ciebie - DO ODWAZNYCH ŚWIAT NALEŻY - pamietaj.

Krzysiek_89
Kibic
Na forum od 7664 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 03/05/2006 01:14
Studiuje ktos Prawo albo Politologie? Ciężko jest strasznie?

Narodowiec podbij na gadulca 8169005 Pilne

Obrazek jpg wstawiony na forum
Kuba L.
Kibic
Na forum od 7402 dni

Odp: Gdzie na studia? - 03/05/2006 16:15
Ja koncze prawo (V rok).
Porownujac z innymi kierunkami na US jest ciezko, ale medycyna na pewno jest ciezsza;)
U mnie z poczatkowych prawie 300 osob zostala polowa, najwiecej padlo po pierwszym roku - nie mozna miec warunkow tym bardziej powtarzania roku.
Z tego co sie orientuje obecny I rok ma jeszcze trudniej - polityka władz uczelnianych, ktore chca rozslawic nasz wydzial w Polsce wysokim poziomem ksztalcenia.
Jak ja zdawalem na jedno miejsce przypadalo 3 kandydatow, teraz nie wiem jak z tym jest.

Co do politologii - mam tam paru znajomych. Trudniej jest sie dostac (wiecej osob/miejsce), ale duuuuzo latwiej utrzymac - ogolnie fajny kierunek do studiowania. Tylko co potem, polityka ??

Jak masz jakies pytania to smialo na gg.

Trybik w machinie zwanej Pogonią.
Tony Montana
Kibic
Na forum od 7462 dni

Odp: Gdzie na studia? - 03/05/2006 18:14
ja rowniez jestem na prawie - II rok. W porownaniu z innymi kierunkami na US jest ciezej, ale nie przesadzajmy. Plus to bardzo malo zajec. na I roku bywaly tygodnie ze mialem az 2 godziny zajec :D (nie liczac wykladow na ktore i tak sie nie chodzi).
Najgorsze jest utrzymac sie na I roku - duzo osob odpada. Pozniej juz mozna brac warunki. W tym roku bardzo duzo osob odpadlo ale to byc moze dlatego ze slabi byli. Lepsi poszli gdzie indziej. Bo z nowa matura duzo latwiej sie dostac do Poznania (wczesniej Szczecinian Pyry kosili). W Poznaniu latwiej jest studiowac- wybiera sie przedmioty + sesja ciagla (zdajesz kiedy chcesz) - i mozna ominac paskudne nudne kobyly. jak cos to wyslij maila z pytaniem: [email protected]

https://media.giphy.com/media/3ohc0SrzhBrmKfudTW/giphy.gif
blessmaster
Kibic
Na forum od 7662 dni

Odp: Gdzie na studia? - 03/05/2006 19:18

narodowiec napisał:  

RadzioS napisał:  
witam ;)

Hehe wiesz jak profeesorowie z budownictwa mowia do studentow pierwszego roku tego kierunku "Wy tutaj przyszliście z ulicy, bo dostać się moze kazdy na ten kierunek, ale tylko połowa was przetrwa na pierwszym roku" i dokładnie się nie mylą, jeśli uważasz ze poradzisz sobie z geometrią wykreślną, mechaniką budowlaną i innymi tego typu przedmiotam to spoko - podobno 25% niekonczy roku przez matematyke ktora jest masakryczna. Tak czy tak ja się wybieram na ten kierunek jako drugi, bo normalnie studiouje na architekturze i urbanistyce obecnie. Życze powodzenia i mam nadzieje ze nieprzestraszyłem Ciebie - DO ODWAZNYCH ŚWIAT NALEŻY - pamietaj.

dzieki za pomoc :)
no coz chyba bardziej sie boje ze nie dostane sie na studia, niz tego co bedzie potem (zapewne bardzo sie myle). matma w liceum dla mnie byla latwa, maturke tez pisze z tego przedmiotu, ale zdaje sobie sprawe, ze wyzsza matematyka to calkiem cos innego ;/
jeszcze troche czasu jest na przemyslenia, wiec wszystko sie moze zdarzyc :D

FC Gryfice
GRZ
Kibic
Na forum od 8143 dni

Odp: Gdzie na studia? - 03/05/2006 19:19
Ma ktos program tegorocznych juwenalii bo szukam i nie moge nic znalezc..

Tylko Pogoń, ukochana Pogoń...
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757960098 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005