Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Katyń 10.04.2010 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
LeOnik
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8830 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 20:40
http://www.fakt.pl/Podali-ze-Kaczynska-nie-zyje-,artykuly,66520,1.html

Veni, vidi, vici
U84%
RM
Ka.
Kibic
Na forum od 7108 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 20:41
Podali, ale miesiąc temu.

Tasior
Kibic
Na forum od 6448 dni

*

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 20:41

LeOnik napisał:  
http://www.fakt.pl/Podali-ze-Kaczynska-nie-zyje-,artykuly,66520,1.html

To informacja dotycząca pomyłki sprzed miesiąca. Spójrz na datę.

1948 MKS POGOŃ SZCZECIN
FC STARGARD
kingaps
Kibic
Na forum od 8497 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 20:46

śmielaq89 napisał:  
Tak naprawdę to dopiero dziś L. Kaczyński stał się prezydentem wszystkich Polaków..

Bez względu na okoliczności w jakich zginął, ale dla mnie on NIGDY nie będzie prezydentem wszystkich Polaków. Teraz po śmierci prawicowi komentatorzy będą na mówili jaki , jaki był on był wspaniały, genialny, boski. Niestety był on małym człowiekiem, rusofobem i uniofobem. I nic tego już nie zmieni. Zawsze będę pamiętał co mówił, komu się meldował z wykonania zadania.

Za 2-3 tygodnie gdy pogrzebią wszystkich tragicznie zmarłych wszystko wróci do normy. Politycy zaczną się kłócić, obywatele na nich narzekać. Podobnie było po śmierci Jana Pawła II. Czyli nic nowego.

Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.

PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !

Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8030 dni

**

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 20:53
Człowieku odpuść sobie w ogóle pisanie, jeśli masz takie dyrdymały pisać.

Mały to Ty jesteś.

Nie odpowiadajcie mu, szkoda czasu.

Miałem nie pisać, ale trudno. Lech Kaczyński może nie był najlepszym prezydentem nie wszystko co robił podobało mi się, ba nawet nie miałem zamiaru na niego głosować w przyszłych wyborach prezydenckich, ale nie można mu odmówić, że był wielki patriotą, człowiekiem idei, dbał o historie kraju i ją doskonale znał takich ludzi bardzo cenie. Trzeba zauważył również, że nie był to populista stąd tak duża niechęć do niego tylko dlatego, że jest niski czy się przejęzyczył, ale takie czas dziś PR ważniejsze nie co się mówi, a jak to się mówi. Raczej człowiek który by się wpasował w czasy sanacji, a nie dzisiejsze.

Ostatnio edytowany przez: Z daleka nie będzie widać, 11 kwietnia 2010, 21:04 [1 raz(y)]

Z daleka nie będzie widać.
J.
Kibic
Na forum od 5937 dni

*

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:01

kingaps napisał:  

śmielaq89 napisał:  
Tak naprawdę to dopiero dziś L. Kaczyński stał się prezydentem wszystkich Polaków..

Bez względu na okoliczności w jakich zginął, ale dla mnie on NIGDY nie będzie prezydentem wszystkich Polaków. Teraz po śmierci prawicowi komentatorzy będą na mówili jaki , jaki był on był wspaniały, genialny, boski. Niestety był on małym człowiekiem, rusofobem i uniofobem. I nic tego już nie zmieni. Zawsze będę pamiętał co mówił, komu się meldował z wykonania zadania.

Za 2-3 tygodnie gdy pogrzebią wszystkich tragicznie zmarłych wszystko wróci do normy. Politycy zaczną się kłócić, obywatele na nich narzekać. Podobnie było po śmierci Jana Pawła II. Czyli nic nowego.

Poznać małego, po słowach jego.

zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
Ostry
Kibic
Na forum od 7417 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:06

kingaps napisał:  

śmielaq89 napisał:  

Uniofobem ? Proponuje zauwazyc, ze mogla to byc proba obrony polskosci, resztek tozsamosci narodowej ktora unia zabiera. Nazywasz Go malym czlowiekiem, wiec jak nazwiesz siebie ? Co osiagnales w zyciu ?...Potrafisz wkurwic czlowieka. Troche szacunku dla glowy panstwa. To, ze byl przeciwko Rosji - wcale sie nie dziwie...sam ich nie lubie.

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
szpadel*
Kibic
Na forum od 6601 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:15

Dostojny kocur napisał:  
Człowieku odpuść sobie w ogóle pisanie, jeśli masz takie dyrdymały pisać.

Mały to Ty jesteś.

Nie odpowiadajcie mu, szkoda czasu.

Miałem nie pisać, ale trudno. Lech Kaczyński może nie był najlepszym prezydentem nie wszystko co robił podobało mi się, ba nawet nie miałem zamiaru na niego głosować w przyszłych wyborach prezydenckich, ale nie można mu odmówić, że był wielki patriotą, człowiekiem idei, dbał o historie kraju i ją doskonale znał takich ludzi bardzo cenie. Trzeba zauważył również, że nie był to populista stąd tak duża niechęć do niego tylko dlatego, że jest niski czy się przejęzyczył, ale takie czas dziś PR ważniejsze nie co się mówi, a jak to się mówi. Raczej człowiek który by się wpasował w czasy sanacji, a nie dzisiejsze.

Dokładnie tak,całkowita prawda.

antek
Kibic
Na forum od 8609 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:16
A ja napilem sie pycha piwa i zjadlem niezlego placka ,i ciesze sie ze dzis dzialala gastronomia.Ta zaloba jest dosc prymitynym nawolywaleniem ludzi do pewnych zachowan. Najwiekszy z Polakow przekonywal nas, ze czyjas smierc nie jest powodem do smutku. Wierzmy w to, ze wszyscy tragicznie zmarli trafili w miejsce, gdzie jest im lepiej. I chocby zgineli najwieksi, razem z nimi gineli Ci mniej znani i pomijajac temat winy zauwazmy, ze kazde zycie jest tak samo cenne. I moze bede malo popularny, ale nazwe to co ogladam w tv oraz slucham w radio cyrkiem.. dosc zenujacym. Pozwole sobie dodac, ze wiele osob bedacych na pokladzie zrobilo dla naszej ojczyzny wiecej niz tragicznie zmarla glowa panstwa. Ba pozwole sobie stwierdzic, iz wczesniej ginely osoby m in. w moim mniemaniu bardziej zaangazowane w chwalenie imienia Polski, niz osoby ktore zginely w katastrofie. Zginal prezydent i pozwole sobie spytac wszystkich zalamanych..."jeszcze jeden"?

Chcialbym zaznaczyc, iz zdaje sobie sprawe z rozmiaru tragedii, szczerze wspolczuje rodzina tych, ktorych najwyzszy postanowil zabrac do siebie. Nalezy sie pamiec, tym ktorzy zasluzyli szacunek a nie wszechobecny smutek.

PIJEMY AŻ JEBNIEMY !
ManeS
Kibic
Na forum od 5824 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:23
rozumiem to ze odbierasz to jako cyrk, ale moim zdaniem to jest potrzebne, bo niektorych inaczej nie da sie zmusic do pewnych refleksji, sa osoby ktore nie potrzebuja takiego bodzca, ale sa tez tacy ktorzy sie moze zastanowia chwile dzieki temu.

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
KtoToTaki
Moderator**
Na forum od 7871 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:30

antek napisał:  
A ja napilem sie pycha piwa i zjadlem niezlego placka ,i ciesze sie ze dzis dzialala gastronomia.Ta zaloba jest dosc prymitynym nawolywaleniem ludzi do pewnych zachowan. Najwiekszy z Polakow przekonywal nas, ze czyjas smierc nie jest powodem do smutku. Wierzmy w to, ze wszyscy tragicznie zmarli trafili w miejsce, gdzie jest im lepiej. I chocby zgineli najwieksi, razem z nimi gineli Ci mniej znani i pomijajac temat winy zauwazmy, ze kazde zycie jest tak samo cenne. I moze bede malo popularny, ale nazwe to co ogladam w tv oraz slucham w radio cyrkiem.. dosc zenujacym. Pozwole sobie dodac, ze wiele osob bedacych na pokladzie zrobilo dla naszej ojczyzny wiecej niz tragicznie zmarla glowa panstwa. Ba pozwole sobie stwierdzic, iz wczesniej ginely osoby m in. w moim mniemaniu bardziej zaangazowane w chwalenie imienia Polski, niz osoby ktore zginely w katastrofie. Zginal prezydent i pozwole sobie spytac wszystkich zalamanych..."jeszcze jeden"?

Chcialbym zaznaczyc, iz zdaje sobie sprawe z rozmiaru tragedii, szczerze wspolczuje rodzina tych, ktorych najwyzszy postanowil zabrac do siebie. Nalezy sie pamiec, tym ktorzy zasluzyli szacunek a nie wszechobecny smutek.

prymitywny to jesteś Ty kolego...

... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8030 dni

**

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:32
antek nie wiem skąd Ci się wzięło, że w czasie żałoby nie wolno się napić piwa czy jeść w restauracji, no ale skoro tak uważasz to gratuluje.

Jeśli masz w gdzieś żałobę narodową to uszanuj tych którzy jej nie mają gdziś i zamilcz.

To samo się tyczy innych osób które chcą nas uraczyć swoim głupkowatymi przemyśleniami na temat L. Kaczyńskiego czy żałoby narodowej.

Z daleka nie będzie widać.
Ostry
Kibic
Na forum od 7417 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:32

antek napisał:  

"Nie po to kablowke place, by ogladac w skrzynce kaczy kuper bracie!" - Dodalem Twoje GG na chwile bo wiedzialem czego mozna sie spodziewac. No i sie nie pomylilem. Twoj opis mowi wszystko - sa ludzie i zwierzeta.

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
antek
Kibic
Na forum od 8609 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:35
Swoja droga pamietacie lot do Gruzji? Pilot odmowil "zwierzchnikowi" ale nadal zyje i dostal medal. Proponuje poczytac wszystkie perypetie pilota po tym locie...Tu link macie ze scierwa odnoscie lotu do Gruzji

PIJEMY AŻ JEBNIEMY !
antek
Kibic
Na forum od 8609 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:35
.

PIJEMY AŻ JEBNIEMY !
antek
Kibic
Na forum od 8609 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:37

RodowityPolak napisał:  

antek napisał:  

"Nie po to kablowke place, by ogladac w skrzynce kaczy kuper bracie!" - Dodalem Twoje GG na chwile bo wiedzialem czego mozna sie spodziewac. No i sie nie pomylilem. Twoj opis mowi wszystko - sa ludzie i zwierzeta.

Wiesz, mozesz zarowno Ty jak i inni odbierac ten opis roznie, chodzi o to aby zwrocic uwage ludzia na pewne rzeczy. Ale masz tez prawo oceniac mnie po opisie.

PIJEMY AŻ JEBNIEMY !
szpadel*
Kibic
Na forum od 6601 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:38
Niestety ja się już przyzwyczaiłem na tym forum,że przy ważnych wydarzeniach ,muszą się znaleść osoba/osoby które tylko denerwują ludzi,lub chcą zabłysnąć w bardzo prymitywny sposób tak naprawdę oceniając pewne rzeczy w stylu" Inni rzucają kamieniem,czemu ja mam być gorszy".

antek
Kibic
Na forum od 8609 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:44

szpadel85 napisał:  
Niestety ja się już przyzwyczaiłem na tym forum,że przy ważnych wydarzeniach ,muszą się znaleść osoba/osoby które tylko denerwują ludzi,lub chcą zabłysnąć w bardzo prymitywny sposób.

Panowie tu nie chodzi o to, zeby zablysnac. Cytujac Łone: "Kiedy wszyscy oprócz ciebie równiuteńko idą
Przyjacielu ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość". To, ze jezyk mam dosc dosadny wcale nie znaczy, ze chce zablysnac. Moze zbyt dosadny i zle mnie odbieracie, ale na to nic nie poradze. Ogolnie chcialem podyskutowac na ten temat niekoniecznie powodujac kłotnie...

PIJEMY AŻ JEBNIEMY !
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7695 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:46
Antek w sumie poruszył "wrażliwy" obszar, ale po części można się z nim zgodzić.
Wiadome było, że w świetle tragedii, która dotknęła całą Polskę, media będą prześcigać się w relacjach, wywodach itp. wszakże, oni "żerują" na sensacji i dla nich to istna woda na młyn.
Patriotyzm... uważam, że w wielu polakach gdzieś tam głęboko siedzi i niestety wychodzi on dopiero przy okazji takich sytuacji jaką mamy obecnie, chciałbym aby podczas każdego Dnia Niepodległości, 3 maja czy rocznicy pierwszych "Wolnych" wyborów ludzie okazywali, że bycie polakiem to powód do dumy, coś zobowiązującego, a nie kolejny dzień wolny od pracy, gdzie "wypadałoby" wywiesić flagę...

Mówią przede wszystkim o Kaczyńskim, bo pełnił on rolę głowy Państwa, rola wręcz symboliczna i to przecież prezydent jest najważniejszą funkcją w Państwie, a nie szef IPN'u czy BBN'u.
Ludzie, którzy robili "więcej" tak jak pisałeś, może właśnie dlatego pełnili takie funkcje, żeby spokojnie w cieniu innych wykonywać co do nich należało(to tak jak w piłce nożnej głównie pochwały zbierają napastnicy za to, że władował 1 bramkę na 10 sytuacji, a nie defensywni pomocnicy, którzy "Czyszczą" co trzeba). Pamięć i szacunek należy się każdemu z tego samolotu, bo lecieli oddać hołd tym, którzy 70 lat temu zostali zamordowani na ziemii Katyńskiej.

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Mati.
Kibic
Na forum od 8013 dni

Odp: Katyń 10.04.2010 - 11/04/2010 21:48
O zmarlych mówi się dobrze, albo wcale...

Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757994907 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005