Odp: R. Majdan - 30/06/2006 20:43
Nie moge zrozumieć po co Radek pcha się w to bagno. Przecież to z daleka pachnie Rzgowskim wazeliniarstwem w stosunku do kibiców. Prawdopodobnie nielot tym posunięciem uratował frekwencje na stadionie, choć chciałbym się mylić.
Z jednej strony cieszy to że "portowiec" znalazł się w Pogoni ale z drugiej strony jesli zostanie Peskovic to raczej Radek bedzie siedział na ławie . Pewno Antek teraz bedzie chcial gdzies opchnąć Borisa.
Nie moge zrozumieć po co Radek pcha się w to bagno. Przecież to z daleka pachnie Rzgowskim wazeliniarstwem w stosunku do kibiców. Prawdopodobnie nielot tym posunięciem uratował frekwencje na stadionie, choć chciałbym się mylić.
Radek pcha się w to bagno bo chyba jednak kocha Pogoń i chce w niej zakończyć kariere...
Radek "pcha się w to bagno", bo nigdzie indziej go nie chcą.
Kocha Pogoń nie bardziej niż Ptak, Cwikłą czy Waszak...
PS. porównywanie go z Borisem to jak stawianie Zaporożca obok "Lambo"
Napewno nie Tobie to oceniac czy kocha, czy nie kocha i tak jak ktos napisal trzeba jeszcze miec jakies porownanie dluzsze niz 3 czy 4 lata wstecz.............
Odp: R. Majdan - 01/07/2006 11:32
Majdan: dziękuję kibicom Wisły
- Nie spodziewałem się, że wrócę do Pogoni już w tym roku. Miałem podpisać nowy kontrakt z Wisłą, już wszystko było dogadane, ale klub wolał Dolhę. Mój pierwszy klub zgłosił się po mnie, więc z Krakowa razem z żoną Dorotą przeprowadzamy się do... Łodzi - powiedział wczoraj były bramkarz "Białej Gwiazdy" Radosław Majdan, który podpisał dwuletni kontrakt z Pogonią.
Najważniejsze, że Majdan jest zdrowy. Wczorajsze badania usg wykazały, że ma wyleczoną kontuzję. Teraz będzie mocnym punktem naszpikowanej Brazylijczykami ekipy Mariusza Kurasa. - Śmiejemy się z Mariuszem, że będę się przyczyniał do poprawienia stosunków polsko-brazylijskich - żartuje pan Radosław. Poprawa tych stosunków będzie konieczna, bo po kiepskiej w wykonaniu "brazylijskiej" Pogoni rundzie wiosennej kibice niezbyt przychylnie patrzą na zespół.
W niedzielę Majdan i jego małżonka Dorota Rabczewska wyprowadzą się z Krakowa do Łodzi. Dlaczego nie do Szczecina? Zespół Antoniego Ptaka jest skoszarowany pod Łodzią. - Szczecin będę odwiedzał tylko z okazji meczów - tłumaczy były bramkarz Wisły. - Zmiana miejsca zamieszkania ma też plusy. Moja żona Dorota ma sporo pracy w Warszawie, z Łodzi będzie mogła spokojnie dojeżdżać.
Radosław Majdan bardzo miło wspomina okres gry z białą gwiazdą na piersi. Dobrze rozstał się też z kibicami Wisły. Nie może powiedzieć tego samego o klubowych działaczach. - Zachowali się jak kapitaliści z początku XX wieku. Zawiodłem się też na trenerze Petrescu. Zarówno on, jak i prezes Miętta zapewniali mnie, że chcą mnie na kolejny rok - opowiada piłkarz. - Wszystko było uzgodnione, negocjowałem tylko punkt o tym, że do grudnia Wisła będzie się musiała określić, czy w czerwcu 2007 roku ze mnie zrezygnuje, czy przedłuży ze mną umowę. Chciałem po prostu mieć więcej czasu na poszukiwanie pracy. Tymczasem sprawa mojego kontraktu się przeciągała, a w tym czasie Wisła załatwiała bramkarza z Rumunii. Traktowali mnie jak wyjście awaryjne.
Pan Radosław uważa, że działaczom zabrakło odwagi cywilnej. - Nikogo nie było stać na to, żeby powiedzieć: "Dziękujemy ci, Radek, za grę u nas, lecz tak wyszło, że postanowiliśmy ściągnąć innego bramkarza". Zamiast tego wszyscy odwracali głowę w drugą stronę, gdy mnie widzieli - dodaje rozgoryczony. - Gdybym się sam nie dopominał o spotkania z prezesem, o tym, że klub ze mnie rezygnuje, dowiedziałbym się pewnie z internetu. Jeśli Wisła chce osiągnąć standardy europejskie, musi zacząć szanować ludzi.
Majdan przypomina, że urazu nabawił się przez to, że w rundzie wiosennej grał z kontuzją dla Wisły właśnie, a później został potraktowany jak zabawka, która się zepsuła. - Trochę niesmaku pozostaje, ale wcześniejszych dni spędzonych w Wiśle nigdy nie zapomnę - przysięga. - Tytułów mistrzowskich, które zdobywaliśmy, triumfalnych przejazdów autokarem bez dachu po Rynku, meczów z Realem czy Panathinaikosem... To było wspaniałe. Proszę podziękować w gazecie kibicom Wisły za to, że wspierali mnie w ostatnim trudnym dla mnie okresie. Będę ich zawsze wspominał.
"dalem wam Kurasa, daje Radzia, wiec zamknijcie pyski..." ot co! cala filozofia.... Nie podnieca mnie ten fakt. Wrecz zagral mi na nerwach.
Dokladnie. Jak widac niektorzy za krotko zyja na tym swiecie, aby czytac miedzy wierszami.
Wolicie sprzedawczyka Peskovicia ?? Bo ja nie, R.Majdan jest ikona tego klubu- wystarczy wspomniec dziare, odbicie flagi Wroclaw 95r., gadanie ze zaden klub go nie chce to bzdura bo kilka ofert mial w tym zagraniczne a ze to moze zagrywka Ptaka a moze nie, nie ma dla mnie znaczenia bo prawdziwy Portowiec wrocil do Szczecina a nie " banda z kraju kawy".
"dalem wam Kurasa, daje Radzia, wiec zamknijcie pyski..." ot co! cala filozofia.... Nie podnieca mnie ten fakt. Wrecz zagral mi na nerwach.
100% racji masz. Cieszę się że Radek wraca, ale powiem szczerze że dla mnie będzie to dziwnie wyglądało,50 brazylijczyków a do tego Radek i Kuras na zwabienie kibiców ;]
100% racji masz. Cieszę się że Radek wraca, ale powiem szczerze że dla mnie będzie to dziwnie wyglądało,50 brazylijczyków a do tego Radek i Kuras na zwabienie kibiców ;]
Jakie zwabienie kibiców prawdziwy kibic nie patrzy kto gra dla mnie morze grać nawet 100 Brazylijczykuw a ja i tak bende chodził na stadion
Odp: R. Majdan - 01/07/2006 12:11
niektorych to juz nic nie zadowoli sa bambusy to źle jest Kuras to tez źle jest Radek jeszcze gorzej chyba pora na chinczykow.........pozdro
Odp: R. Majdan - 01/07/2006 12:32
Czytajac Wasze wypowiedzi mozna wywnioskowac ze jestescie niezadowoleni z powrotu Majdana, i to sa kibice ... Kazde dzialanie Ptaka jest przez kibicow krytykowane i te ZLE i te DOBRE, to czego Wy wogule chcecie bo to juz sie smieszne zaczyna robic co Wy tu wypisujecie.
Podzielam zdanie kolezanki. Powrot Majdana to bardzo dobry chwyt marketingowy.
Kiedys po przyjsciu Backhama do Realu rozmawialem z jednym fanem Krolewskich i zadalem mu pytanie - macie tyle gwiazd ze niektore siedza na lawce to po co wam jeszcze Becks. On spokojnie odparl ze jego transfer zwroci sie ze sprzedarzy samych koszulek.
Zachowujac proporcie i jednak rozne sutuacje to w gruncie rzeczy chodzi mniej wiecej o to samo. 2 tys. sprzedanych biletow wiecej bo jest Radek. Temat mozna rozwijac o kolejne watki ale mysle ze wiekszosc i tak wie o co chodzi.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757983228 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.