Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
eM
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7235 dni

**

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 13/11/2012 23:11
Wróćmy do tematu...

Dziad
Kibic
Na forum od 5880 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 13/11/2012 23:12
jak się to u Kraśki pojawi gdzieś na necie i yt to poproszę o linka bo TV brak
Dziewulski to nie ten łysy policyjny komuch?

Poza tym uważam, że Sosnowiec należy zniszczyć.

Sami przeciw wszystkim!
Promocja
Kibic
Na forum od 7154 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 13/11/2012 23:21
http://www.youtube.com/watch?v=s0UqVYIk8oQ&feature=share ruska ku,rwa

Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,

PS!
eM
Kibic
Na forum od 7235 dni

**

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 13/11/2012 23:33

Promocja napisał:  
http://www.youtube.com/watch?v=s0UqVYIk8oQ&feature=share ruska ku,rwa

To chyba Ci prorosyjscy o których wspominał Sakiewiecz ;)

Dziad - tak , to ta czerwona menda.

Arti
Kibic
Na forum od 6350 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 00:06
Artur Zawisza vs "niezalezne media" - Marsz Niepodleglosci 2012

Shivan
Kibic
Na forum od 8417 dni

**

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 10:43
wspaniały gest kibiców Ferencsvaros

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Olaf
Kibic
Na forum od 8351 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 11:55

Król Lew napisał:  

Ciekawe, że ta grupa którą widać na tym filmie 1:20min zwłaszcza ten gość z plecakiem to Ci sami którzy są ok 7:55 min na tym filmie

eM napisał:  

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_0edczRbRp0#!

Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
eM
Kibic
Na forum od 7235 dni

**

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 13:35
Ten w kurtce moro szczególnie rzuca się w oczy...

Obrazek jpg wstawiony na forum

Gryfsz
Kibic
Na forum od 8578 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 14:40
Ponizej troche dlugi ale ciekawy artykul w ktorym byly policjant negaywnie ocenia akcje psiarni podczas Marszu Niepodleglosci. Zamieszczam to poniewaz jakis czas temu policjant w Kanadzie na antenie TV opowiadal jak sie profesjonalnie kontroluje/rozpedza/ochrania potezny tlum demonstrantow i to pokrywalo sie z tym co przeczytalem dzisiaj.

Cytat:  
Niebezpieczny jak policjant w kominiarce.

Policja na Marszu Niepodległości zachowywała się skrajnie niebezpiecznie i nieprofesjonalnie - ocenia Dariusz Loranty, były policjant i negocjator.

- Jestem zdecydowanie przeciwny pracy policji w kominiarkach, ponieważ nie ma ona prawa do ochrony wizerunku, tylko służby specjalne. Dlatego nie rozumiem decyzji wpuszczenia policjantów w kominiarkach w tłum podczas Marszu Niepodległości, nie rozumiem, jaka jest podstawa tej decyzji i dlaczego na tak długo zablokowano marsz przy rondzie Dmowskiego. To było skrajnie niebezpieczne i nieprofesjonalne - zaznacza w rozmowie z "Naszym Dziennikiem" Dariusz Loranty.

Były policyjny negocjator zauważa, że decyzja o zatrzymaniu marszu powoduje siłą rzeczy niebezpieczne zachowania w potężnej grupie ludzi, która nie ma żadnych dróg ewakuacji.

- Interwencje policji zawsze muszą być zdecydowane w przypadku naruszeń porządku publicznego. Natomiast takie zatrzymanie marszu może spowodować, że osoby o skrajnych emocjach mogą prowokować do agresywnego zachowania. Wtedy też prowokatorzy znajdujący się w tłumie, będący wrogo nastawieni do organizatorów, zyskują możliwość oddziaływania i wpływu - wskazuje nasz rozmówca.

Według Lorantego, zabezpieczenie marszu przez organizatorów było na dobrym poziomie, o czym świadczy chociażby fakt, że udało się bez skrajnych emocji przeprowadzić ten pochód do końca. Na uwagę zasługuje także fakt współpracy organizatorów z policją.

- Jeżeli inicjatywa polityczna pana prezydenta zmierza do zakazu uczestnictwa w zgromadzeniach osób zamaskowanych, to skrajnie nieodpowiedzialna była decyzja władz o wpuszczeniu w tłum policjantów w kominiarkach - kwituje były funkcjonariusz policji.
Brak reakcji

Poseł Stanisław Pięta (PiS) relacjonuje, że po zablokowaniu marszu przez policję rozmawiał wraz z posłem Arturem Górskim z funkcjonariuszem dowodzącym akcją. Parlamentarzyści prosili go, by policja nie stosowała wobec uczestników środków przymusu i pozwoliła na kontynuację pochodu, lecz ten nie reagował.

- W pewnym momencie okazało się, że ludzie na czole marszu nie mają kontaktu z resztą jego uczestników. Przekazano nam, że policja zatrzymała marsz, więc z kolegą Arturem Górskim przeszliśmy do kordonów policji. Policja nas grzecznie przepuściła, rozmawialiśmy z funkcjonariuszem, który dowodził akcją. Apelowaliśmy do policjantów o to, by pozwolili spokojnie przejść ludziom i skoncentrowali się na wyłapywaniu osób zachowujących się agresywnie. Ale to zupełnie do nich nie docierało - ocenia Pięta.

Poseł był zaskoczony całkowicie odmienną oceną sytuacji przez policję, która jakby nie dostrzegała, że obecność zamaskowanych funkcjonariuszy prowokuje agresywne zachowania.

- Jeszcze wtedy nie wiedziałem, że całe zamieszanie zostało wywołane przez zajścia z udziałem prowokatorów, o czym poinformowali mnie później fotoreporterzy. Policjanci systematycznie nacierali w kierunku demonstrantów, którzy już nawet nie stali i nie krzyczeli, ale setkami czy tysiącami usiedli na asfalcie. To było zresztą bardzo dobre rozwiązanie, gdyż zdezorientowało prowokatorów - wskazuje parlamentarzysta.

Pięta podkreśla jednocześnie, że sam widział liczne grupki kilku- czy kilkunastoosobowe mężczyzn w podobnych kominiarkach i kurtkach, z teleskopowymi pałkami oraz w podobnym wieku, które poruszały się między kordonem policji a uczestnikami marszu.

- Dowiedziałem się też od fotoreporterów, że zza kordonu policji wybiegła grupa zakapturzonych mężczyzn i obrzuciła petardami uczestników marszu. Wówczas z marszu w stronę policji poleciały również petardy i race, i to było początkiem interwencji oddziałów prewencji policji - mówi poseł, który osobiście prosił dowodzącego akcją, aby wycofał armatki wodne i ustawił policjantów na skrzydłach marszu. Według Pięty, dowodzący jednak mógł nie podejmować sam decyzji, tylko słuchał poleceń z innego ośrodka.

W ocenie parlamentarzysty, prowokatorom zależało na przekazie o agresji uczestników Marszu Niepodległości, rozróbach i awanturach. Poseł zamieścił w internecie zdjęcie, na którym widać grupę zamaskowanych ludzi w kominiarkach na głowie. Dwóch z nich trzyma pałki teleskopowe w ręku, a obok nich mężczyzna rzuca koszem na śmieci. - Policjanci powinni interweniować w takiej sytuacji, bo mieli go na wyciągnięcie ręki. Dlaczego tego nie zrobili? - podnosi Stanisław Pięta.

Wczoraj stołeczny sąd aresztował na 3 miesiące trzy osoby zatrzymane za czynną napaść na policjantów podczas niedzielnych zajść w stolicy. Czwartą osobę zwolniono po wpłaceniu 8 tys. zł kaucji, a piątą - bez stosowania środków zapobiegawczych.

Piotr Czartoryski-Sziler

kiko
Kibic
Na forum od 6908 dni

*

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 17:41

Piotr Lisiewicz napisał:  

Pamiętnik posterunkowego

11 listopada. Rano na odprawie szok. Będziemy dziś bili policjantów, kompanię z Legionowa. I mamy nie pytać czemu, bo to wierchuszka zarządziła.

Musimy uczyć się zachowań chuliganów, za których będziemy przebrani. Dowódca puścił nam rap. Razem krzyczeliśmy „Zostać stróżem prawa to jest pomysł durny, p...y wszyscy razem policyjne k...y”, pokazując na siebie palcami. Potem rozdał nam kominiarki, race i koszulki z napisem HWDP. Nie starczyło i część została w koszulkach z napisem „ Policja”. Pomyślałem, że to niezbyt mądrze, ale ja nie jestem od myślenia. Chuligani mają hasło „Bóg, Honor, Ojczyzna”, więc spytałem, czy możemy krzyczeć „Bij, kto w Boga wierzy” jak w „Trylogii”. Z polskiego miałem trzy plus. Dowódca, że OK.

Zawieźli nas na Marszałkowską. Ci z Legionowa stali kordonem. Wrzasnąłem „gestapo” i ruszyliśmy. Poszedł gaz i salwa z gładkolufowej. Niestety, oberwałem. Wzięli mnie za kordon, gdzie oprzytomniałem. Niestety, przez zamroczenie pomieszało mi się, czy jestem policjantem, czy chuliganem. I rzuciłem w tłum racą. Teraz rzecznik tłumaczy, że rzucałem w obronie własnej. Głupio wyszło, ale dowódca pociesza, że będzie dużo takich akcji, to się nauczę.

;)

Król Lew
Kibic
Na forum od 7799 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 19:50
Antyteroryści nie są od rozpędzania burd

Niepoki mnie to, że aby rozgonić na ulicach Warszawy, bandy awanturujących się chuliganów, trzeba było aż angażować w tą cała akcję 11 listopada funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego oraz odziałów antyterorystycznych, czyli jednostek gruntownie wyszkolonych oraz wyspecjalizowanych w walce z najtrudniejszymi obszarami przestępczości – czyli z terroryzmem, porwaniami, zabójstwami, a także z ciężką przestępczością narkotykową.
Nie po to jest Centralne Biuro Śledcze, by jego funkcjonariuszy wysyłać do wojny ulicznej z chuliganami. Mimo, że całą akcję ze Święta Niepodległości oceniałbym dość pozytywnie, bo jednak policja wykazała się skutecznością.

Piotr Niemczyk
były szef zarządu UOP

trudno się z facetem nie zgodzić, ale znając tęgie policyjne głowy, które mogą wymyślić cokolwiek to działanie tych służb było jak najbardziej wskazane.
I takie ktoś sprzeda tekst – w takim dniu można spodziewać się jakiegoś zagrożenia terrorystycznego? Można! Mógł ktoś kogoś porwać? Mógł! Zabić? Hmm, też mógł! A narkotyki mogły być? Mogły!
Więc działania w/w służb były na miejscu. Normalny człowiek w to nie uwierzy, ale zalecenia były na pewno na wysokich szczeblach rządowych.
Ciekawe, czy żołnierze z GROM-u byli? Przecież ktoś mógł nas w tym czasie zaatakować, z tego co wiadomo obcokrajowców było sporo.

ktn
Ultraoptymista
Na forum od 8014 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 21:49
Jan Pietrzak cała prawda o Marszu Niepodległości

Better dead than red!
eM
Kibic
Na forum od 7235 dni

**

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 15/11/2012 14:27
Dziś TVP INFO godz. 22.30 :

http://vod.gazetapolska.pl/2771-o-czym-bedzie-u-janka-pospieszalskiego

Woro
Kibic
Na forum od 6231 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 15/11/2012 23:43
ogładał ktoś wedlug mnie inspektor sam nie wiedzial o czym mowi w dodatku brak kultury wypowiedzi i przerywanie innym aby dalej ciagnac swoja "oficjalna" wersje to porażka

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
ManeS
Kibic
Na forum od 5823 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 16/11/2012 11:18
Mariusz Sokołowski (rzecznik policji): "Kolejny Marsz Będzie spokojny jak nie zaprosicie bandytów."

Marian Kowalski (ONR): "To my was nie zapraszamy..."

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7694 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 16/11/2012 11:25

ManeS napisał:  
Mariusz Sokołowski (rzecznik policji): "Kolejny Marsz Będzie spokojny jak nie zaprosicie bandytów."

Marian Kowalski (ONR): "To my was nie zapraszamy..."

Kowalski to jedyny gość, który jako tako miał z czym "startować" do tego psa. Niestety moim zdaniem dobór gości nie był optymalny, zbyt wielowątkowy był to program, by w tak krótkim czasie w każdym z wątku postawić pod ścianą psa. Skupić trzeba się było na jednej, dwóch rzeczach jak chociażby wybiegające psy w kominach w tłum marszu(bo od tego się zaczęła cała zabawa) i mielić to do końca, a tak szczerze powiedziawszy mam spory niedosyt po programie.

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Dziad
Kibic
Na forum od 5880 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 16/11/2012 11:48
bardzo fajne podsumowanie pewnych marszowych i okołomarszowych spraw

Cytat:  
Kto przestraszył się Marszu Niepodległości i dlaczego

Najważniejszym sukcesem Marszu Niepodległości był jego obywatelski charakter. To szczególnie dziś, w czasach atomizacji społeczeństwa i fałszywej troski rządzących o jego upodmiotowienie, największa zasługa organizatorów Marszu. To autentyczny ruch społeczny jakim stał się Marsz, a nie burdy i kominiarki zaczyna niektórym przeszkadzać.

Marsz Niepodległości był wielką społeczną, a nie państwową czy partyjną uroczystością. Zaznaczmy, że jak słusznie wskazywał Robert Winnicki - jeden z organizatorów Marszu i prezes Młodzież Wszechpolskiej marsz prezydenta "Razem dla Niepodległej" był odpowiedzią na sukces Marszu Niepodległości z roku 2011.

Jeśli iść torem oficjalnej medialnej propagandy i nazwać uczestników Marszu Niepodległości "faszystami, chuliganami i kibolami", to aż dziw bierze, że urząd Prezydenta RP organizuje własny marsz mając za punkt odniesienia właśnie "zadymy tych skrajniaków". Bez mała świadczy to tylko niekorzystnie o prezydencie Komorowskim, jak też o dzisiejszej, całej klasie politycznej.

To dopiero Marsz Niepodległości, a więc ludzi i środowisk z których media i politycy szydzą i mają w głębokiej pogardzie zwrócił im uwagę, że wypadałoby coś zorganizować poza sztampową doroczną zmianą wart pod Grobem Nieznanego Żołnierza i wygłaszaniem tych samych mów - przez 20 lat rok w rok tego samego urzędowego komunikatu, że mamy sojuszników od UE po NATO.

Organizatorami były w dużej mierze Młodzież Wszechpolska i Obóz Narodowo-Radykalny - dziś dwaj wrogowie publiczni zajmujący ex aequo pozycję nr 1, ale udział wzięły różne organizacje społeczne, a także w dużej mierze zwykli niezrzeszeni ludzie, którzy chcieli uczcić 11 listopada idąc w największej manifestacji narodowej.

To, tak naprawdę, najbardziej boli rządzących i niektórych polityków na tzw. prawicy parlamentarnej. Marsz Niepodległości nie zorganizował żaden z nich, ale jednak liczba kilkudziesięciu tysięcy uczestników jest łakomym kąskiem politycznym i wyborczym. Stąd już nazajutrz zaczęło się napominanie organizatorów, żeby nie daj Boże nie próbowali stworzyć partii politycznej.

Dla mnie zabrzmiało to podobnie do kanalizowania Kościoła katolickiego tylko do posługi sakralnej, bez prawa do komentowania sfery społeczno-politycznej i nazywania rzeczy złych w sferze publicznej po imieniu. Możecie sobie działać i maszerować, ale we własnym gettcie, polityka, ta wielka jest dla nas "prawdziwych i normalnych prawicowców". Poseł PiS Joachim Brudziński u Moniki Olejnik stwierdził: "Nie boję się żadnych skrajnych ruchów". Chciałoby się rzec, że ten kto mówi "nie boję się" właśnie czegoś się obawia.

W sukurs oficjalnej prawicy zaraz przyszli tzw. konserwatywni dziennikarze. Piotr Zaremba zaskoczony (?!) tym, że tyle osób zjawiło się na Marszu Niepodległości, chciałby go delikatnie mówić "politycznie" spacyfikować, a swoje wywody na wpolityce.pl podsumowuje: "warto dmuchać na zimne". Michał Karnowski twórca i główny redaktor serwisu w swoich siedmiu punktach ma nadzieję, że "środowiska narodowe cofną się z drogi wykorzystania marszu jako wehikułu politycznego, co jest kolejnym elementem wspólne maszerowanie osłabiającym". Nie wspomnę już o redaktorze Tomaszu Sakiewiczu, który razem z "Gazetę Polską" był na Marszu Niepodległości, ale wcześniej, a także w jego trakcie, jak również po nim, wygłaszał dziwne asekuracyjne mowy, które raczej swoją poetyką w stylu "wielonarodowej tradycji Rzeczpospolitej" i "niezadrażniania" lepiej chyba by pasowały na Marszu "Razem dla Niepodległej". Te jego odcinanie się od ideologii narodowej i Dmowskiego doskonale przypomniało tradycje "Gazety Polskiej" z lat 90., kiedy była prawicowym dodatkiem do "Gazety Wyborczej".

W tym kontekście warto zwrócić uwagę, że w przeddzień Marszu Niepodległości odbyła się kolejna miesięcznica katastrofy smoleńskiej. Przygotowania do Marszu jednak całkowicie wyparły tematykę smoleńską z prawicowych serwisów. Tym razem wszędzie był Winnicki i Zawisza, a nie Kaczyński i Macierewicz.

Jeśli dodamy do tego fakt, że na kilkudziesięciotysięcznym Marszu Niepodległości była w zdecydowanej mierze głównie młodzież, która dziś nie może znaleźć pracy, ani miejsca we współczesnej Polsce, to zarówno prezydentowi Komorowskiemu z Giertychem jak i prawicy parlamentarnej możemy powiedzieć: "Miałeś chamie złoty róg".

Choć może bardziej celne wydaje się stwierdzenie, że po 11 listopada 2012 r. "wszyscy obudzili się z ręką w nocniku". Stanęli bowiem naprzeciw z siłą, o której potencjale nie mieli pojęcia. Komorowski i rząd próbuje ją zdyskredytować oskarżeniami o wywoływanie burd, a prawica na wszystkie sposoby rozpoczęła operację ugniatania jej, jak plastelinę do pożądanej przez siebie konsystencji.

Jedno jest pewne. Marsz Niepodległości to społeczny pozytywny wybuch aktywności obywatelskiej, który zaskoczył Platformę Obywatelską i Prawo i Sprawiedliwość. Rządzący nie zdawali sobie sprawy, że siły patriotyczne tak dobrze potrafią się zorganizować, a prawica parlamentarna, że poza narracją smoleńską zaniedbana jest jeszcze ta główna - narodowa, którą nagle wypełniła młodzież licealna i studenci, a nie starsi i bardziej doświadczeni "mężowie stanu".

Paweł Zbrojewicz

źródło

Poza tym uważam, że Sosnowiec należy zniszczyć.

Sami przeciw wszystkim!
grzes1948
Kibic
Na forum od 6166 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 17/11/2012 12:46

eM napisał:  

Gryfsz napisał:  
Do grzes 1948 - rzeczowa odpowiedz dostales juz od eM takze jesli dalej nie rozumiesz to przeczytaj sobie jeszcze raz badz popros kogos aby ci to wytlumaczyl. Dodam tylko ze niezaleznosc wymienionych mediow polega rowniez na ich wlasnym zdaniu ktore jest rozne od tego prezentowanego przez TVN, Polsaty oraz pozostale media ktore gloryfikuja tuska i cala ta tzw. poprawnosc polityczna. Chyba widzisz roznice?

Jeszcze specjalnie dla Grzesia dodam że kilka tygodni temu w "rozgłośni propagandowej PiS" gościem jednej z audycji był pan Rafał Ziemkiewicz który jak wiadomo bywa krytyczny wobec J. Kaczyńskiego i jego partii (tak jak Michalkiewicz który również jest stałym bywalcem mediów Rydzyka)..Jakimś cudem podczas rozmów nikt mu nie przerywał , nikt nie wyciągał brudów , nikt nie manipulował faktami .Prowadzący audycję pozwolił natomiast RAZ-owi spokojnie odpowiedzieć na wszystkie pytania. Bez kłótni , bez narzucania swojego punktu widzenia czyli tak jak w powinno być w niezależnych mediach. No ale skoro tak często słuchasz RM to pewnie kojarzysz tą sytuację tylko może z głowy ci wypadło. Można mieć zastrzeżenia do samej osoby ojca Tadzia i abstrahując od jego hipnotyzujących przemówień , gdzie natarczywie namawia ludzi na wpłaty , to należące do niego media robią kawał dobrej roboty(Nasz dziennik , RM , TV TRWAM). I to jest niezaprzeczalny fakt.

A w temacie. Nowy filmik:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_0edczRbRp0#!

Od 7:45 min.

Juz ochlonąlem Em ;-).
Wpłaty akurat mnie mało interesują . W końcu skąd mają brać pieniądze. Całkowity brak komercji zmusza ich do zbiorek ale dla mnie to akurat zaleta.
Nie będę polemizował która stacja jest lepsza bo na samym początku wyraziłem swoje zdanie o "wielce nowoczesnych i ...rzetelnych" mediach. Nie zmienia to jednak faktu ,że instytucje prowadzone przez p. Rydzyka są arcy pro PiSowskie.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. To ,że zaproszą kogoś innego niż Piechę, Kempę czy Mularczyka nie zmienia faktu ,że ich goścmi jest jeden obóz. Jak mozna poważnie traktowac debatę w której uczestniczy jedna strona....? Rownie dobrze mozna zaprosic tylko policję uczestniczącą w marszu niepodległosci i zapytac kto był winny brutalnym pobiciom... (tak wlasnie jak wszystkie media z drugiej strony barykady zrobiły). Wychodzi ,ze inne poglądy tylko metody te same.

Nie rozwadniam tematu bo w gruncie rzeczy i tak mamy podobne poglądy. Chodzi tylko o formę

P.S. Em . Moze trochę wiecej ogłady. Masz czasami ciekawe opinie do wyrazenia. Niestety fakt ,ze kazdemu masz cos do zarzucenia jesli nie idzie zgodnie z Twoim nurtem myslenia jest juz mało powazne. Tyle lat na forum i ciagle się podniecasz zamiast przekonywac.

grzes1948
Kibic
Na forum od 6166 dni

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 17/11/2012 12:58

Król Lew napisał:  
Antyteroryści nie są od rozpędzania burd

Niepoki mnie to, że aby rozgonić na ulicach Warszawy, bandy awanturujących się chuliganów, trzeba było aż angażować w tą cała akcję 11 listopada funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego oraz odziałów antyterorystycznych, czyli jednostek gruntownie wyszkolonych oraz wyspecjalizowanych w walce z najtrudniejszymi obszarami przestępczości – czyli z terroryzmem, porwaniami, zabójstwami, a także z ciężką przestępczością narkotykową.
Nie po to jest Centralne Biuro Śledcze, by jego funkcjonariuszy wysyłać do wojny ulicznej z chuliganami. Mimo, że całą akcję ze Święta Niepodległości oceniałbym dość pozytywnie, bo jednak policja wykazała się skutecznością.

Piotr Niemczyk
były szef zarządu UOP

trudno się z facetem nie zgodzić, ale znając tęgie policyjne głowy, które mogą wymyślić cokolwiek to działanie tych służb było jak najbardziej wskazane.
I takie ktoś sprzeda tekst – w takim dniu można spodziewać się jakiegoś zagrożenia terrorystycznego? Można! Mógł ktoś kogoś porwać? Mógł! Zabić? Hmm, też mógł! A narkotyki mogły być? Mogły!
Więc działania w/w służb były na miejscu. Normalny człowiek w to nie uwierzy, ale zalecenia były na pewno na wysokich szczeblach rządowych.
Ciekawe, czy żołnierze z GROM-u byli? Przecież ktoś mógł nas w tym czasie zaatakować, z tego co wiadomo obcokrajowców było sporo.

Ciekaw jestem w jaki sposób ocenia się według niego tą skuteczność?

Ilością pobitych uczestnikow marszu?
Liczbą rannych funkcjonariuszy?
Liczbą zatrzymanych?

Jezeli Niemczyk ocenia "dość pozytywnie, bo jednak policja wykazała się skutecznością" to moze czas sciągnąc z powrotem starych kompanow i reaktywowac ZOMO. Oni strzelali, katowali dzieki czemu byli "skuteczni".
Młodym szczylkom z prewencji niczego nie brakuje, moze nawet wniosą cos nowego.

eM
Kibic
Na forum od 7235 dni

**

Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 17/11/2012 13:30

grzes1948 napisał:  
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. To ,że zaproszą kogoś innego niż Piechę, Kempę czy Mularczyka nie zmienia faktu ,że ich goścmi jest jeden obóz. Jak mozna poważnie traktowac debatę w której uczestniczy jedna strona....? Rownie dobrze mozna zaprosic tylko policję uczestniczącą w marszu niepodległosci i zapytac kto był winny brutalnym pobiciom... (tak wlasnie jak wszystkie media z drugiej strony barykady zrobiły). Wychodzi ,ze inne poglądy tylko metody te same.

Nie rozwadniam tematu bo w gruncie rzeczy i tak mamy podobne poglądy. Chodzi tylko o formę

Sęk w tym że oni zapraszają polityków koalicyjnych tylko dziwnym trafem ci nigdy "nie mają czasu". Przypadek czy po prostu boją się niewygodnych pytań , bo przecież u TW Stokrotki czy Liska chytruska nic im nie grozi?

Przykłady pierwsze z brzegu. Paweł Olszewski (PO).

Cytat:  
A media o. Rydzyka nie zapraszały pana?

- Z Telewizji Trwam, prywatnej inicjatywy Rydzyka, dostałem raz zaproszenie, ale odmówiłem.

- Partia zakazała?

- Nie miałem czasu. To był jedyny powód.

- A jakby Radio Maryja czy Telewizja Trwam pana zaprosiło, to przyjąłby pan zaproszenie np. do "Rozmów Niedokończonych"?

- "Rozmowy Niedokończone" to niekończące się monologi polityków PiS-u i Solidarnej Polski, przerywane co kilka kwadransów potaknięciem prowadzącego redemptorysty. Nie interesuje mnie taka formuła. Szanuję wszystkie media i kiedy w Sejmie dziennikarze Radia Maryja czy TV Trwam proszą o komentarz, to nie odmawiam.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/olszewski-rydzyk-bedzie-sie-smazyl-w-piekle-za-to-,1,5042466,wiadomosc.html

Dalej R. Sikorski (MSZ):

Cytat:  
Radek Sikorski miał być w Radiu Maryja, ale nie przyszedł. Rydzyk mówi, że to z powodu lęku przed dialogiem. Co na to PO?

Minister spraw zagranicznych chciał wystąpić w słynnych "Rozmowach Niedokończonych" na antenie Radia Maryja - donosi "Nasz Dziennik". Sam miał o takowy występ zabiegać. Ale kiedy przyszło co do czego, Sikorski swojej obecności nie potwierdził i co za tym idzie nie pojawił się. Według ojca Rydzyka to lekceważenie słuchaczy i lęk Platformy przed dialogiem, przed prawdą.

http://www.pardon.pl/artykul/6518/platforma_bo_radio_maryja_nas_nie_chce_zobacz/22

Wracając do tematu:

Dziś w mediach znów nagonka na uczestników i organizatorów Marusz Niepodległości. Na szczęście by obronić nas przed faszyzmem SLD i Ruch palikmiota przybijają oficjalny układ antyfaszystowski! Oj , bardzo boli poruszenie w Narodzie. I słusznie , ich czas powoli mija ;)

Ostatnio edytowany przez: eM, 17 listopada 2012, 13:36 [2 raz(y)]

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757972017 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005