Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 14/11/2012 14:40
Ponizej troche dlugi ale ciekawy artykul w ktorym byly policjant negaywnie ocenia akcje psiarni podczas Marszu Niepodleglosci. Zamieszczam to poniewaz jakis czas temu policjant w Kanadzie na antenie TV opowiadal jak sie profesjonalnie kontroluje/rozpedza/ochrania potezny tlum demonstrantow i to pokrywalo sie z tym co przeczytalem dzisiaj.
Niepoki mnie to, że aby rozgonić na ulicach Warszawy, bandy awanturujących się chuliganów, trzeba było aż angażować w tą cała akcję 11 listopada funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego oraz odziałów antyterorystycznych, czyli jednostek gruntownie wyszkolonych oraz wyspecjalizowanych w walce z najtrudniejszymi obszarami przestępczości – czyli z terroryzmem, porwaniami, zabójstwami, a także z ciężką przestępczością narkotykową.
Nie po to jest Centralne Biuro Śledcze, by jego funkcjonariuszy wysyłać do wojny ulicznej z chuliganami. Mimo, że całą akcję ze Święta Niepodległości oceniałbym dość pozytywnie, bo jednak policja wykazała się skutecznością.
Piotr Niemczyk
były szef zarządu UOP
trudno się z facetem nie zgodzić, ale znając tęgie policyjne głowy, które mogą wymyślić cokolwiek to działanie tych służb było jak najbardziej wskazane.
I takie ktoś sprzeda tekst – w takim dniu można spodziewać się jakiegoś zagrożenia terrorystycznego? Można! Mógł ktoś kogoś porwać? Mógł! Zabić? Hmm, też mógł! A narkotyki mogły być? Mogły!
Więc działania w/w służb były na miejscu. Normalny człowiek w to nie uwierzy, ale zalecenia były na pewno na wysokich szczeblach rządowych.
Ciekawe, czy żołnierze z GROM-u byli? Przecież ktoś mógł nas w tym czasie zaatakować, z tego co wiadomo obcokrajowców było sporo.
Odp: 11.11.12 - Marsz Niepodległości ! - 15/11/2012 23:43
ogładał ktoś wedlug mnie inspektor sam nie wiedzial o czym mowi w dodatku brak kultury wypowiedzi i przerywanie innym aby dalej ciagnac swoja "oficjalna" wersje to porażka
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
Marian Kowalski (ONR): "To my was nie zapraszamy..."
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Kowalski to jedyny gość, który jako tako miał z czym "startować" do tego psa. Niestety moim zdaniem dobór gości nie był optymalny, zbyt wielowątkowy był to program, by w tak krótkim czasie w każdym z wątku postawić pod ścianą psa. Skupić trzeba się było na jednej, dwóch rzeczach jak chociażby wybiegające psy w kominach w tłum marszu(bo od tego się zaczęła cała zabawa) i mielić to do końca, a tak szczerze powiedziawszy mam spory niedosyt po programie.
Juz ochlonąlem Em ;-).
Wpłaty akurat mnie mało interesują . W końcu skąd mają brać pieniądze. Całkowity brak komercji zmusza ich do zbiorek ale dla mnie to akurat zaleta.
Nie będę polemizował która stacja jest lepsza bo na samym początku wyraziłem swoje zdanie o "wielce nowoczesnych i ...rzetelnych" mediach. Nie zmienia to jednak faktu ,że instytucje prowadzone przez p. Rydzyka są arcy pro PiSowskie.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. To ,że zaproszą kogoś innego niż Piechę, Kempę czy Mularczyka nie zmienia faktu ,że ich goścmi jest jeden obóz. Jak mozna poważnie traktowac debatę w której uczestniczy jedna strona....? Rownie dobrze mozna zaprosic tylko policję uczestniczącą w marszu niepodległosci i zapytac kto był winny brutalnym pobiciom... (tak wlasnie jak wszystkie media z drugiej strony barykady zrobiły). Wychodzi ,ze inne poglądy tylko metody te same.
Nie rozwadniam tematu bo w gruncie rzeczy i tak mamy podobne poglądy. Chodzi tylko o formę
P.S. Em . Moze trochę wiecej ogłady. Masz czasami ciekawe opinie do wyrazenia. Niestety fakt ,ze kazdemu masz cos do zarzucenia jesli nie idzie zgodnie z Twoim nurtem myslenia jest juz mało powazne. Tyle lat na forum i ciagle się podniecasz zamiast przekonywac.
Niepoki mnie to, że aby rozgonić na ulicach Warszawy, bandy awanturujących się chuliganów, trzeba było aż angażować w tą cała akcję 11 listopada funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego oraz odziałów antyterorystycznych, czyli jednostek gruntownie wyszkolonych oraz wyspecjalizowanych w walce z najtrudniejszymi obszarami przestępczości – czyli z terroryzmem, porwaniami, zabójstwami, a także z ciężką przestępczością narkotykową.
Nie po to jest Centralne Biuro Śledcze, by jego funkcjonariuszy wysyłać do wojny ulicznej z chuliganami. Mimo, że całą akcję ze Święta Niepodległości oceniałbym dość pozytywnie, bo jednak policja wykazała się skutecznością.
Piotr Niemczyk
były szef zarządu UOP
trudno się z facetem nie zgodzić, ale znając tęgie policyjne głowy, które mogą wymyślić cokolwiek to działanie tych służb było jak najbardziej wskazane.
I takie ktoś sprzeda tekst – w takim dniu można spodziewać się jakiegoś zagrożenia terrorystycznego? Można! Mógł ktoś kogoś porwać? Mógł! Zabić? Hmm, też mógł! A narkotyki mogły być? Mogły!
Więc działania w/w służb były na miejscu. Normalny człowiek w to nie uwierzy, ale zalecenia były na pewno na wysokich szczeblach rządowych.
Ciekawe, czy żołnierze z GROM-u byli? Przecież ktoś mógł nas w tym czasie zaatakować, z tego co wiadomo obcokrajowców było sporo.
Ciekaw jestem w jaki sposób ocenia się według niego tą skuteczność?
Jezeli Niemczyk ocenia "dość pozytywnie, bo jednak policja wykazała się skutecznością" to moze czas sciągnąc z powrotem starych kompanow i reaktywowac ZOMO. Oni strzelali, katowali dzieki czemu byli "skuteczni".
Młodym szczylkom z prewencji niczego nie brakuje, moze nawet wniosą cos nowego.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. To ,że zaproszą kogoś innego niż Piechę, Kempę czy Mularczyka nie zmienia faktu ,że ich goścmi jest jeden obóz. Jak mozna poważnie traktowac debatę w której uczestniczy jedna strona....? Rownie dobrze mozna zaprosic tylko policję uczestniczącą w marszu niepodległosci i zapytac kto był winny brutalnym pobiciom... (tak wlasnie jak wszystkie media z drugiej strony barykady zrobiły). Wychodzi ,ze inne poglądy tylko metody te same.
Nie rozwadniam tematu bo w gruncie rzeczy i tak mamy podobne poglądy. Chodzi tylko o formę
Sęk w tym że oni zapraszają polityków koalicyjnych tylko dziwnym trafem ci nigdy "nie mają czasu". Przypadek czy po prostu boją się niewygodnych pytań , bo przecież u TW Stokrotki czy Liska chytruska nic im nie grozi?
Przykłady pierwsze z brzegu. Paweł Olszewski (PO).
A media o. Rydzyka nie zapraszały pana?
- Z Telewizji Trwam, prywatnej inicjatywy Rydzyka, dostałem raz zaproszenie, ale odmówiłem.
- Partia zakazała?
- Nie miałem czasu. To był jedyny powód.
- A jakby Radio Maryja czy Telewizja Trwam pana zaprosiło, to przyjąłby pan zaproszenie np. do "Rozmów Niedokończonych"?
- "Rozmowy Niedokończone" to niekończące się monologi polityków PiS-u i Solidarnej Polski, przerywane co kilka kwadransów potaknięciem prowadzącego redemptorysty. Nie interesuje mnie taka formuła. Szanuję wszystkie media i kiedy w Sejmie dziennikarze Radia Maryja czy TV Trwam proszą o komentarz, to nie odmawiam.
Radek Sikorski miał być w Radiu Maryja, ale nie przyszedł. Rydzyk mówi, że to z powodu lęku przed dialogiem. Co na to PO?
Minister spraw zagranicznych chciał wystąpić w słynnych "Rozmowach Niedokończonych" na antenie Radia Maryja - donosi "Nasz Dziennik". Sam miał o takowy występ zabiegać. Ale kiedy przyszło co do czego, Sikorski swojej obecności nie potwierdził i co za tym idzie nie pojawił się. Według ojca Rydzyka to lekceważenie słuchaczy i lęk Platformy przed dialogiem, przed prawdą.
Dziś w mediach znów nagonka na uczestników i organizatorów Marusz Niepodległości. Na szczęście by obronić nas przed faszyzmem SLD i Ruch palikmiota przybijają oficjalny układ antyfaszystowski! Oj , bardzo boli poruszenie w Narodzie. I słusznie , ich czas powoli mija
Ostatnio edytowany przez: eM, 17 listopada 2012, 13:36 [2 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757972017 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.