Każda osoba, która z naszego kawałka "600 dni" robi wielką politykę nie ma po prostu serca. Chodzi tu o śmierć niewinnych dzieci. Sam jestem ojcem, kocham swoje dziecko i nie chcę by kiedykolwiek spotkało je to, co teraz ludzie przeżywają w Syrii."
Tak się składa, że to siły Al Assada mordują cywilów (już około 40 tys.) w tym dzieci, więc z tego też względu w negatywnym świetle jest przedstawiony ten wielki i dobroduszny przywódca Syriii, jak go przedstawiają nacjonaliści.
Po drugiej stronie są pewnie tak samo pojebani ludzie i ta wojna jest kompletnie bez sensu, ale zauważ, że OSTR i Hades nie rozstrzygają kto ma rację, może to się nasunąć na myśl, ale nie taki jest cel tego klipu i kawałka. Zwracają uwagę na piekło cywilów, kobiet, dzieci i związaną z tym bierność Zachodu.
To, że wielu Syryjczyków jest za Al Assadem to żaden argument za nim przemawiający. Nie tacy ludzie mieli rzeszę zwolenników, przykładów chyba podawać nie muszę.
A jeśli chodzi o media to manipulacją jak dla mnie jest to, że dzień w dzień mówi się o tym, że księżna Kate jest w ciąży, a prawie w ogóle że na codzień w Syrii giną dzieci w sposób przedstawiony na klipie.
A skoro to topic muzyczny to dodam, że nie rozumiem czemu o Firmie piszą "czołowy skład" skoro muzycznie i lirycznie nie dorastają OSTRemu do pięt. Kilka patriotycznych kawałków to zdecydowanie za mało, żeby tak napisać.
Ostatnio edytowany przez: szczepaneq, 5 grudnia 2012, 20:50 [1 raz(y)]
Odp: Polski hip hop!!! - 22/01/2013 22:17
Jak dla mnie komercha.
Ze Szczecina to tylko ekipa Pol - Haszu mi podchodzi ostatnio ( Tymi, Roka, Smoku , Hyziu ) + Bonson
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.