Odp: 11 listopad - Święto Niepodległości !!! - 11/11/2011 19:01
Spłonęło kilka wozów transmisyjnych (2 TVNu, Polsatu i chyba polskiego radia) - to tak na słodki deser. Widziałem materiały, gdzie goście w kominiarkach w barwach Legii rozpierdalają swoją Warszawę, dla mnie to paranoja. Najwyraźniej szukają wrażeń z lat 90tych. Na trybunach już ich nie ma, więc czas robić to na ulicy. Szkoda, że podczas tak fajnej inicjatywy. Już słyszałem głosy, że ludzie żałują, że dali się nabrać na ten Marsz. Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda. Wiem, że w dużej mierze te grupy demolujące zostały sprowokowane przez lewaków, ale nie tędy droga. Skonfrontować się z bojówkami antify czy anarchistami niemieckimi można było w mniej medialny sposób, gdzieś na uboczu, z resztą podobno wielu grupom się to udało. Ale na jaki chuj przedzierać się przez 2 kordony policji kompletnie niszcząc wizerunek Marszu..
Ci co tam byli i widzieli, proszę o rzetelne i obiektywne relację
Ja mogę napisać o Marszu w Szczecinie. Baardzo pozytywnie, nie spodziewałem się takiej ilości uczestników. A antifa na placu lotników? Nie żartujmy, kilkanaście osób z różowymi balonami i gwizdkami, które ledwo było słychać, ponieważ Marsz przechodząc obok placu potroił siłę swoich okrzyków. Marsz miał należytą ochronę, chłopaki od nas stanęli obok lewaków, gdy Marsz tamtędy przechodził, oczywiście nie było to potrzebne. Tak sobie myślę, że dobrym pomysłem byłoby, żeby w kulminacyjnym momencie grupka od nas wmieszała się w tą grupkę lewaków tak żeby ich zakrzyczeć, myślę, że byłoby to skuteczne ośmieszenie i podkurwienie tej grupki. Wśród lewaków widziałem chyba Steliosa Alewrasa (co mnie nie zdziwiło) z Ruchu Palikota. W naszych szeregach okrzyki: "Bóg honor i ojczyzna". "Polska, biało czerwona", obok placu Lotników także "raz sierpem, raz młotem.." Widoczny transparent Nowej Prawicy, wśród maszerujących dużo osób starszych i młodzieży, cały przekrój społeczeństwa. Dużo aparatów i tak dalej. Na placu Lotników był TVN, ale raczej się rozczarował. Żadnych ksenofobicznych haseł, więc wszystko na +.
Dokładnie. Sam by tego lepiej nie ujął. Żal patrzeć w tv, że to się dzieje w takie święto, gdzie dla większości z nas to najważniejsze święto w roku. Cześć i chwała bohaterom!
Cieszę się, że też tak uważasz, chociaż kiedy widzę te filmiki to nie dziwię się, że niektórym puściły nerwy już całkiem. Aż ciężko sobie wyobrazić co się tam działo i jakie temu towarzyszyły emocje.
Odp: 11 listopad - Święto Niepodległości !!! - 11/11/2011 22:38
Dziękuję wszystkim za obecność, a w szczególności dziękuję tym, którzy w jakiś sposób przyczynili się do organizacji marszu, czy też pomogli już na samym marszu! Nie ukrywam, że liczba uczestników pozytywnie zaskoczyła!
Aby jeszcze mocniej umocnić naszą Polskość, przytoczę wypowiedziane dzisiaj słowa byłego żołnierza AK- Mirosława Kellera:
"Niepodległość to nie znaczy, że ja będę robił to co ja chce. Trzeba służyć ojczyźnie i dla narodu. Wszystkie swoje siły, całe swoje ego, trzeba oddać dla narodu, a wtedy bedziemy mieli to o co walczyliśmy!"
ps. na temat antify, lewakcich faszystów i innych nieludzi nie będę się szerzej wypowiadał, bo nie mogę w słowach opisać swoich uczuć do ty faszystów z lewej strony. Tutaj też pasuje idealnie cytat Rafała Gan-Ganowicza ""Nie wiem jak to jest zabić człowieka... zabijałem tylko komunistów..."
Ostatnio edytowany przez: Szymen, 11 listopada 2011, 23:18 [2 raz(y)]
Spalony jeszcze drugi wóz tefałenu i jeden Polsatu.
Ogólnie marsz na wielki plus Frekwencja przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Szacunki mówią nawet o 30 000 ludzi. Widok idących starszych Pań trzymających się za dłonie ramię w ramie w kibolami niesamowity. Na Marszu byli dresy, kibole, kibice, rodziny z dziećmi, starsi ludzie, ludzie w garniakach - dosłownie cały przekrój społeczny. Zbiórka pod źródłem to jakiś kosmos. Przychodzimy na miejsce zbiórki a tam... muszę przyznać lekka konsternacja. Kominy Lecha, czapki Arki, Widzew, ŁKS i wiele innych ekip w jednym miejscu, i spokój.
Uj w dupę psom, które prowokowały cały czas
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 12 listopada 2011, 10:56 [2 raz(y)]
Odp: 11 listopad - Święto Niepodległości !!! - 12/11/2011 10:23
"Info z trasy, mam nadzieję że częściowo chociaż prawdziwe - Czuwaj wyłapał konkretne bęcki w pierwszą stronę, nie obeszło się podobno bez szpitala, bus Pogoni Szczecin jakieś niecałe 20 sztuk też trafiony, starcie podobno dla Hiva i wreszcie coś pozytywnego, Śląskie ekipy (KSG, GKS, R) na wieść o Przemyślanach zebrały się i antifa konkretnie obita, nie było co zbierać. Zobaczymy ile z tego wszystkiego jest prawdy.
Pytanko, czy i jakie ekipy nie dojechały?
Co do wrażeń pozytywne, trochę niepoukładane to wszystko. Widząc tyle starszych osób serce się cieszy. Bardzo ładnie zaprezentował się ŁKS (białe czapki robiły wrażenie), efektowne wejście Wisły(tylko nie zrozumiałem której)."
Odp: 11 listopad - Święto Niepodległości !!! - 12/11/2011 12:30
Rzeczywiście pochód jaki szedł od Źródełka w stronę pl Konstytucji robił wrażenie.
Co do dymu początkowego troszkę wina organizatorów, do końca nie wiadomo było gdzie jest początek, gdzie koniec marszu, w która stronę idziemy. Marsz ruszył, tymczasem kupa ludzi o tym nie wiedziała i została z tyłu, tam się zaczęły dymy z policją. W trakcie marszu komunikacja z uczestnikami tez słaba, ale przy takiej ich ilości mogło się to zdarzyć.
Policja pałuje wszystkich - młodych, kobiety, staruszków, nawet tych ludzi co tylko przyglądali się całej akcji.
Widok na belwederskiej i przy pomniku naprawdę robił wrażenie
edit nie no jak zaczęli jechać po obiektywności mediów to nagle na polsacie i tvp wyłączyli
oczywiście jak skończyli po nich jechać to wrócili do nadawania
cyrk
Ostatnio edytowany przez: WM, 12 listopada 2011, 13:47 [1 raz(y)]
ale ładnie na TVN24 odpowiadają na konferencji organizatorzy MN
Włączcie sobie
edit nie no jak zaczęli jechać po obiektywności mediów to nagle na polsacie i tvp wyłączyli
oczywiście jak skończyli po nich jechać to wrócili do nadawania
cyrk
Jak zaczęli mówić o kopaniu ludzi przez policje znowu wyłączyli...
Odp: 11 listopad - Święto Niepodległości !!! - 12/11/2011 14:20
Co to za suka dziennikarska ciągle pieprzy o kibicach, że biegali po mieście i rozbijali grupy policji? O tym, że bojowki niemieckie burdel na ulicach robily to nie wspomnial chyba,ze wczesniej o tym bylo mowione(w co wątpie) a za pozno wlączyłem<na tvp info o tym jest> Jeszcze rudy pajac gada, ze policja uzywala sily tylko w uzasadnionych przypadkach co widac na filmikach w internecie. Ja widziałem, ze facet przechodził spokojnie z flaga i dostał pare razy pałą. Na tvn 24 jakis dziad gadał ze biedni policjanci oberwali ławka a baba, ze policjanci "zachowywali sie pieknie ! bardzo spokojnie, tak ladnie w grupie szli"
Ostatnio edytowany przez: majster007, 12 listopada 2011, 14:45 [2 raz(y)]
" Pogoń jest potęgą ludzi z charakterem bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę "
Spłonęło kilka wozów transmisyjnych (2 TVNu, Polsatu i chyba polskiego radia) - to tak na słodki deser. Widziałem materiały, gdzie goście w kominiarkach w barwach Legii rozpierdalają swoją Warszawę, dla mnie to paranoja. Najwyraźniej szukają wrażeń z lat 90tych. Na trybunach już ich nie ma, więc czas robić to na ulicy. Szkoda, że podczas tak fajnej inicjatywy. Już słyszałem głosy, że ludzie żałują, że dali się nabrać na ten Marsz. Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda. Wiem, że w dużej mierze te grupy demolujące zostały sprowokowane przez lewaków, ale nie tędy droga. Skonfrontować się z bojówkami antify czy anarchistami niemieckimi można było w mniej medialny sposób, gdzieś na uboczu, z resztą podobno wielu grupom się to udało. Ale na jaki chuj przedzierać się przez 2 kordony policji kompletnie niszcząc wizerunek Marszu..
Ci co tam byli i widzieli, proszę o rzetelne i obiektywne relację
Ja mogę napisać o Marszu w Szczecinie. Baardzo pozytywnie, nie spodziewałem się takiej ilości uczestników. A antifa na placu lotników? Nie żartujmy, kilkanaście osób z różowymi balonami i gwizdkami, które ledwo było słychać, ponieważ Marsz przechodząc obok placu potroił siłę swoich okrzyków. Marsz miał należytą ochronę, chłopaki od nas stanęli obok lewaków, gdy Marsz tamtędy przechodził, oczywiście nie było to potrzebne. Tak sobie myślę, że dobrym pomysłem byłoby, żeby w kulminacyjnym momencie grupka od nas wmieszała się w tą grupkę lewaków tak żeby ich zakrzyczeć, myślę, że byłoby to skuteczne ośmieszenie i podkurwienie tej grupki. Wśród lewaków widziałem chyba Steliosa Alewrasa (co mnie nie zdziwiło) z Ruchu Palikota. W naszych szeregach okrzyki: "Bóg honor i ojczyzna". "Polska, biało czerwona", obok placu Lotników także "raz sierpem, raz młotem.." Widoczny transparent Nowej Prawicy, wśród maszerujących dużo osób starszych i młodzieży, cały przekrój społeczeństwa. Dużo aparatów i tak dalej. Na placu Lotników był TVN, ale raczej się rozczarował. Żadnych ksenofobicznych haseł, więc wszystko na +.
po pierwsze widze ze masz bardzo slabe pojecie o tym o czym piszesz...malo wiesz a duzo pieprzysz a to wlasnie mnie denerwuje zawsze u internetowcow relacjonujacych pewne zdarzenia..ludzie w kominiarkach Legii i innych ekip nie rozpierdalaly Warszawy tylko walczyly z psami i z debilami ktorzy nie rozumieja pojecia niepodleglej Ojczyzny, ciesze sie ze zarowno dziennikarzez dostali w pizde, jak i czesc psow, ze zostaaly spalone wozy transmisyjne, przy takich zamieszkach jezeli sa starty to wynikajace z ogromu dzialan i niestety tak bywa...a co do kibicow szukajacyh wrazen z lat 90. to masz gowniane o tym pojecia jak widac wiec nie poruszaj tematu ktory jest Ci obcy...
w zwiazku z marszem niepodleglosci w Szczecinie grupka ktora podbila w okolice tej niby lewackiej zbieraniny nie miala na celu przekrzykiwac tej dzieciarni, ani tymbardziej wmieszac sie w grono tych wynaturzencow, co bylo potrzebne a co nie to tez nie twoja decyzja ani twoj problem, a skoro dziwisz sie ze stelios alweras z ruchu palikota byl z nimi to widze ze w tym tez masz male pojecie...skoro w ruchu palikota jest cwel, pedal i tranzol to chyba logiczne ze popra ruch lewacko-homo
ogólnie cieszy mnie liczba osób biorących udział w marszu i mam nadzieję że z roku na rok liczba będzie wzrastać, jak widać brudasy, antifa i inne środowiska marginesu (homo itd) nie maja racji bytu w Szczecinie podczas takich uroczustości.
Polska cała Tylko B...!!
[120x: modena, bo za dużo czytają i rozkminiają koleżanki z ceedow ]
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757972386 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.