Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Szczecin w Monopoly PART2 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
malcoolm
Ultraoptymista
IP: zapisany
Na forum od 7954 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 01/03/2011 09:58
Monopoly ma bardzo dobry marketing - za pomocą takich akcji promują przede wszystkim swój produkt - grę planszową. Miasta, które znajdą się na planszy są "jakby przy okazji".

Najpierw edycja światowa, teraz edycja krajowa. Nie kupiłbyś dziecku gry ze swoim miastem? :) Raczej tak szczególnie, że dla aktywnych osób, które głosują oferują zniżki - dodatkowa zachęta.

A co do plakatów meczowych - z chęcią powieszę je na Wyższej Szkole Bankowej. Dla wyjaśnienia: zajmuję się raczej dystrybucją plakatów Monopoly, niekoniecznie ich rozklejaniem.

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
KtoToTaki
Moderator**
Na forum od 7871 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 01/03/2011 13:30

malcoolm napisał:  
Monopoly ma bardzo dobry marketing - za pomocą takich akcji promują przede wszystkim swój produkt - grę planszową. Miasta, które znajdą się na planszy są "jakby przy okazji".

Najpierw edycja światowa, teraz edycja krajowa. Nie kupiłbyś dziecku gry ze swoim miastem? :) Raczej tak szczególnie, że dla aktywnych osób, które głosują oferują zniżki - dodatkowa zachęta.

A co do plakatów meczowych - z chęcią powieszę je na Wyższej Szkole Bankowej. Dla wyjaśnienia: zajmuję się raczej kolportażem plakatów Monopoly, niekoniecznie ich rozklejaniem.

Jak dla mnie zajmujesz się sprawami i ciekawmi i bardzo irytującymi.
Z jednej strony prowadzisz blog plus informujesz nas tutaj o inwestycjach miejskich. Temat pewnie dla wielu ale i dla mnie zajebiście ważny. Sam się tematem interesuje bo wiem jak wszystkie zgadanienia są ważne dla rozwoju miasta na którym na prawdę mi zależy.

Jednak w tym wszystkim pojawia się drugie dno - Twoje maniakalne podejście do wszystkich naprawde pierdołowatych zagadnień związanych z różnymi kwestiami z miastem. I to głównie mnie np zraża do Twoich inicjatyw. Z jednej strony czytam o dość ciekawych inwestychach które odczuje bezpośrednio w życiu codziennych i temat dla mnie jest bardzo ważny a z drugiej robisz jedną wielką dość często promocję różnym sieciówkom jak by to były najważniejsze sprawy ile Subwayów będzie w naszym mieście albo jakie marki będą w naszych centrach handlowych albo kiedy wreszcie będzie w Szczecinie jakaś tam siecowa kawiarnia Starback(czy jak to tam sie piszę).

Rozumiem pretensje Szymena. Bo ogólnie młodzi ludzie zamiast interesować się czymś naprawdę ważnym skupiają się jak dla mnie na pierdołach takich jak bananowe kawiarnie, centra handlowe itp. . Gdzie w czasach obecnych toczona jest walka o stadion dla Pogoni a na twoim blogu większe ubolewanie jest z tytułu tego że Pani Marysi będzie zasłaniać świątło biurowiec na Bramie Portowej albo że wielka radość ogarneła szczecinian bo mamy kolejnego burger kinga. No kosmos jak nic. A co do samej akcji monopoly to osobiście przesłanie rozumiem - czyli promocja miasta. Ale moje zdanie jest takie że jest to promocja gry poprzez ludzi którzy myślą że wypromują dzieki temu swoje miasto. Mogę się mylić. Jak Szczecin dostanie się na tą plansze i będą z tego jakiekolwiek korzyści w które nie wierzę - przyznam się do błędu.

Nie traktuj mojego wpisu jako ataku na Twoją osobę ale jako uwaga do prowadzonej działalności blogowo-informacyjnej. Masz dobrę chęci bo chcesz promocji miasta ale czasami jest to tak przesycone głupią treścią i tematem - że tak jak wspomniałem na początku - aż irytujące. Jeżeli na prawdę zależy Wam na rozwoju miasta i pierwsza edycja monopoly pomogła wam się zorganizowac w dobrą grupę do działania - włączcie się np. w promocję budowy stadionu. Tutaj każda pomoc jest potrzebna a jako osoba która wie jak jest to ważna inwestycja dla Szczecina - możecie mieć możliwość przyczynienia się do naprawde ważnej i olbrzymiej inwestycji.
Pozdrawiam

... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7954 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 01/03/2011 14:23
Zgadza się, są rzeczy ciekawe i mniej ciekawe (względnie irytujące). Szczecin Blog z założenia ma informować o tych pierwszych, jak i drugich. Jednych interesują tylko i wyłącznie inwestycje, a drugich co nowego w gastronomii, czy handlu. Dlatego na blogu są wyszczególnione działy, kategorie, tagi - interesuje Cię artykuł - czytasz, jeśli nie - to po prostu ignorujesz.

Wiadomo, że nie trafi się w gusta każdego.

Cytat:  
z drugiej robisz jedną wielką dość często promocję różnym sieciówkom jak by to były najważniejsze sprawy ile Subwayów będzie w naszym mieście albo jakie marki będą w naszych centrach handlowych albo kiedy wreszcie będzie w Szczecinie jakaś tam siecowa kawiarnia Starback(czy jak to tam sie piszę).

Publikuję takie informacje, bo wiem, że jest na nie zapotrzebowanie i nieszczególnie można o nich przeczytać w innych miejscach. Dla wyjaśnienia: nie jestem wszechwiedzący, wystarczy przejrzeć statystyki z Keyword Tool Google AdWords.

Cytat:  
Gdzie w czasach obecnych toczona jest walka o stadion dla Pogoni a na twoim blogu większe ubolewanie jest z tytułu tego że Pani Marysi będzie zasłaniać świątło biurowiec na Bramie Portowej albo że wielka radość ogarneła szczecinian bo mamy kolejnego burger kinga.

Publikuję informacje o spotkaniach w sprawie stadionu. Będą pojawiać się również informacje o meczach (zarówno na stronie, jak i na FB). Jeśli ktoś chciałby coś napisać dłuższego (np. felieton), zapraszam, chętnie opublikuję. Jestem jak najbardziej otwarty w tej kwestii - Szczecin Blog może być jak najbardziej kanałem informacyjnym w sprawie Nowego Stadionu (i nie tylko).

Jeśli widzisz jakiś ciekawy temat, podeślij info - nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego. Zaangażowanie w akcję Szczecin w Monopoly part 2 jest niejako konsekwencją edycji z 2008. Moja obecna sytuacja nie pozwala na takie zaangażowanie, jakie bym chciał i mogłem sobie pozwolić przed trzema laty (chociaż mam nadzieję, że to się zmieni ;) ).

Tak jak już wspominałem - z chęcią pomogę w różnych akcjach.

Również pozdrawiam i zapraszam do dalszej merytorycznej dyskusji.

Ostatnio edytowany przez: malcoolm, 1 marca 2011, 14:36 [2 raz(y)]

Servant
Kibic
Na forum od 5594 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 01/03/2011 17:47
Jakieś chojnice nas wyprzedziły ...

CzesiuHydraulik
Kibic
Na forum od 7169 dni

**

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 01/03/2011 18:21
Nie wiem czy tylko ja tak mam... Od 3 dni chcę zagłosować i jak wciskam "głosuj" odrazu po zalogowaniu to muli, muli, muli... Nie przyjmuję głosów, tylko sie zastanawia...Specjalnie czekałem godzinę, aż zaskoczy tu nic... Więc co jest 5..?

SAMI PRZECIWKO WSZYSTKIM!!! MW'03
WSKL
Kibic
Na forum od 6697 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 02/03/2011 01:58

JLB napisał:  
Nie wiem czy tylko ja tak mam... Od 3 dni chcę zagłosować i jak wciskam "głosuj" odrazu po zalogowaniu to muli, muli, muli... Nie przyjmuję głosów, tylko sie zastanawia...Specjalnie czekałem godzinę, aż zaskoczy tu nic... Więc co jest 5..?

Ja również. Próbowałem z dwóch komputerów i lipa.

Gdy na mnie nastają złośliwi, by zjeść moje ciało, wtenczas oni, wrogowie moi i nieprzyjaciele, chwieją się i padają.
pit26
Kibic
Na forum od 8158 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 02/03/2011 09:12

Waszka napisał:  

JLB napisał:  

Ja również. Próbowałem z dwóch komputerów i lipa.

mam to samo - od dwoch dni nie moge oddac glosu...

Vi kommer sammen!
Danske liv... Odense...
christoph
Kibic
Na forum od 8459 dni

**

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 02/03/2011 11:00
Ja głosuję przez facebook'a i nie mam żadnych problemów.

Dziękuję :)
Ukasz
Kibic
Na forum od 5535 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 02/03/2011 14:06
Ja normalnie głosuje przez ich strone i nie mam żadnych problemów.

Pogoń jak feniks,miała siłę żeby się podnieść z płomieni.
Luk Luk
Kibic
Na forum od 7899 dni

**

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 10/03/2011 20:23
nawet gorzow nas wyprzedzil, lol :/

"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7954 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 10/03/2011 20:56
Kraków i Wrocław też wyprzedzone przez Gorzów :P

Ukasz
Kibic
Na forum od 5535 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 15/03/2011 18:27
Podbijam temat.Zostało 5 dni głosowania,a jesteśmy na 10 miejscu.

Pogoń jak feniks,miała siłę żeby się podnieść z płomieni.
WWP K_
Kibic
Na forum od 7099 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 18/03/2011 08:54
Do końca pozostały tylko dwa dni,a My niestety cały czas spadamy w dół;/ PEŁNA MOBILIZACJA- GŁOSOWAĆ!!

zamiast gadać o zasadach lepiej ich przestrzegać..
PL
Kibic
Na forum od 7092 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 18/03/2011 09:40

bezlik napisał:  

Spoko Spoko Prezydent Soska już jedzie na pomoc!

Obrazek jpg wstawiony na forum

Paweł85
Kibic
Na forum od 7157 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 18/03/2011 11:35

PL napisał:  

bezlik napisał:  

Spoko Spoko Prezydent Soska już jedzie na pomoc!

Obrazek jpg wstawiony na forum

Ostatnio w radiu "Szczecin" więcej słychać o T. Gollobie i gorzowskiej Stali niż o naszej Pogoni! ŻENADA!
Nawet w jakimś śmiesznym konkursie do wygrania było bodajże zaproszenie na mecz do Gorzowa i ... szalik Stali (o zgrozo!), no ale nie dziwi to skoro były prezes PR Szczecin promuje ten małomiasteczkowy sport gdzie się tylko da.

A co do konkursu Monopoly... to tym razem mnie ten konkurs nie rusza, "promocje" byśmy mieli gdybyśmy znaleźli się rok/dwa lata temu przed Gdynią i byli na planszy Światowej. Dla Szczecina to żadna promocja, ta akcja promuje tylko i wyłącznie Monopoly ;), ale kto im kupi wersję gry gdy na planszy będzie Gorzów, Piotrków Trybunalski, Kalisz czy Tarnów :).

SamAxe
Kibic
Na forum od 7694 dni

Odp: Szczecin w Monopoly PART2 - 21/03/2011 02:13

Konter napisał:  
Do końca pozostały tylko dwa dni,a My niestety cały czas spadamy w dół;/ PEŁNA MOBILIZACJA- GŁOSOWAĆ!!

No i bedziemy na planszy z 12 miejsca.

- 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757983224 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005