Odp: Katyń 10.04.2010 - 17/04/2010 18:44
Tak naprawdę jak było na serio to nie dowiemy się nigdy zresztą jak w 2001r z WTC.Co do faktów i spekulacji prawda zawsze leży po środku.Co do skrzynek to one są produkcji rosyjskiej,więc nawet jakby się uparli to po swojemu zrobili by z nimi wszystko nie zostawiając podejrzanych śladów naruszenia,więc oficjalnie wynikiem śledztwa będzie nieszczęśliwy wypadek a jak w rzeczywistości jest Bóg jeden wie...
Tak naprawdę jak było na serio to nie dowiemy się nigdy zresztą jak w 2001r z WTC
tylko tam bylo dostepnych wiele wiecej filmikow, a tu mamy JEDEN, który niby pokazuje jak rosjanie likwiduja tych co przezyli, rownoczesnie zostawiajac przy zyciu kamerzyste i jakiegos dziada. dziwne? jeszcze czytalem, ze strasznie malo czesci wraku widac na tym filmiku...no tak bo jak samolot sie rozbija w lese to wszystko w jednym miejscu lezy...
generalnie pamietajcie, ze jak sadzicie, iż był to nieszczęśliwy wypadek to jesteście zmanipulowani i nie potraficie samodzielnei myslec. (w przeciwienstwie do blogerow z salonu 24 i ich czytelnikow )
Ostatnio edytowany przez: avelyn, 18 kwietnia 2010, 00:19 [1 raz(y)]
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Tak naprawdę jak było na serio to nie dowiemy się nigdy zresztą jak w 2001r z WTC
tylko tam bylo dostepnych wiele wiecej filmikow, a tu mamy JEDEN, który niby pokazuje jak rosjanie likwiduja tych co przezyli, rownoczesnie zostawiajac przy zyciu kamerzyste i jakiegos dziada. dziwne? jeszcze czytalem, ze strasznie malo czesci wraku widac na tym filmiku...no tak bo jak samolot sie rozbija w lese to wszystko w jednym miejscu lezy...
generalnie pamietajcie, ze jak sadzicie, iż był to nieszczęśliwy wypadek to jesteście zmanipulowani i nie potraficie samodzielnei myslec. (w przeciwienstwie do blogerow z salonu 24 i ich czytelnikow )
No bez jaj, ja tam nie wnikam w jakies teorie spiskowe ale kurwica mnie bierze jak ludzie sie nasluchaja`` faktow``, poczytaja troche miedialnej papki i sa swięcie przekonani ze powinno byc tak jak mowia( bo co, inny scenariusz nie jest mozliwy?)...Jakis czas sie nie udzialelem na ten temat , z ciekawosci jakie sa opinie forumowiczow...i niestety sporo osob idzie za papką medialną...Dla mnie osobiscie jests pełno znaków zapytania,mianowicie:
- Dlaczego 2 pilotow bedąc w kokpicie nie zauwazylo wskazniku wysokosci lotu?(chodza sluchy ze jest to wina pilota bo za nisko zszedl przez mgle) Czyli dwoch pilotow(bardzo doswiadczonych) przy podchodzeniu do ladawania nie spojrzalo na wysokosc lotu?
- Wszyscy piloci przed jakimkolwiek kursem sa zawsze informowani o pogodzie, wiec od startu wiedzieli ze beda sie zmagac z mgła nad Smolenskiem( wiec po co te glupie gadanie o mgle jako przyczynie wypadku, skoro z gory wiedzieli jak to bedzie wygladac i wystarczylo wyladawac na innym lotnisku
- Podobo po zbadaniu czarnych skrzynek( jednej czy dwoch) niema mowy o jakichkolwiek naciskach ze strony pasazerów - a takie jak wiadomo moglybyc)
- Tez nierozumiem troche trasy lotu,a dokladnie ladowania,dlaczego nagle samolot podchodzac do ladawania zmienil kurs - z relacji swiadkow wynika ze samolot lecial swoja trasa lotu , nagle w jednym momencie, zaczal gwaltownie spadac...
- Dlaczego po wypadku rosyjski wywiad pojawil sie jako pierwszy na miejscu wypadku i zaczal wykasowywac nagrane tasmy i zdjecia w wiekszosci przez polskich reporterow( z relacji swiadkow jak i reporterow - doslownie zostaly wyrywane kamery i aparaty przez rosyjski wywiad i kasowana została zawartość - pytanie po co? Chyba w chwili takiej tragedii kazda informacja ktora zostalaby zapisana bylaby na wage złota) Gdzie Pogotowie? Policja? Rozumiem przylatuje prezydent ale rosyjski wywiad ustawony w lesie po wypadku wpada i przejmuje dowodzenie?a wiadomo jak to z nimi jest sa tak wyszkoleni ze `` wiedza co i kiedy maja robic``.
Jeszcze mialem pare watpliwosci ale teraz juz niemoge sobie przypomniec, mamy po 4:00 Jeszcze kilka slow na temat tego filmiku,szczerze gowno na nim widzialem, a to co slyszalem inna sprawa...ewidentnie slychac Polski jezyk( moze reporterzy - niewiem) i slowa po rusku typu( strzelaj,zabij) no i slychac te strzaly, mozliwe ze to byly strzaly odstraszajace szabrownikow jak i przypadkowych swiadkow(rowniez niewiadomo). Podsumowujac jak dla mnie jest za dużo znaków zapytania jak dla przypadkowego wypadku, sporo pytan bez odpowiedzi...i sadze ze nigdy ich nie poznamy(podobno ruskie juz w mega-expresowym tempie zakonczyli sledztwo).
Sporo Ludzi mowi: Poczekajmy na badania naszej prokuratury, pytam po co? Nawet jesli cos znajda(cokolwiek) To zadna informacja oczerniająca ruskich nie ujrzy światła dziennego, w dobie takiego kryzysu i nagłych ociepleń stosunków Polsko - Rosyjskich poprostu jest to niemozliwe.
Nie mowie o jakies teorii spisku czy zamachu , ale miejmy wlasny rozum, nie sugerujmy sie ta jebana telewizja i prasa...Szacunek jak najbardziej dla zmarlych, wielcy ludzie nie zyją,katastrofa na skale swiatowa naprawde niesamowita, rozumiem to przygnebienie i smutek, ale to nie znaczy ze mamy uchodzic za szarą mase i sluchac tego co nam wmawia prasa i telewizja(sugerujac same przypuszczenia i co wypada a co nie)! Jezeli sa jakies pytania i znaki zapytania(choćby niewielkie) dotyczace takiej katastrofy nalezy je zadac i wymagac odpowiedzi!
Odp: Katyń 10.04.2010 - 18/04/2010 10:05
Randall McMurphy- Według ciebie jak nie wierze w te teorie spiskowe to oczywiscie jestem zmanipulowany przez media i nie potrafie samodzielnie myslec, a za to ci wszyscy co nie wierza w ta oficjalna wersje to mysla samodzielnie. Zgadzam sie ze jest duzo znaków zapytania, ale takze duzo tych znaków zapytania jest przy tych teoriach spiskowych i tych filmikach na, których tak naprawde nic nie widac i same domysly tylko sa, a codziennie słysze jakies nowe te teorie spiskowe, takze ustalcie miedzy soba jedna wersje. Nie jestem zmanipulowany przez media to na pewno.
Odp: Katyń 10.04.2010 - 18/04/2010 10:07
Byłem wczoraj na mszy...sześć godzin stałem non stop na przemian w słońcu i wietrze, momentami przy dość przenikliwym zimnie... Dla takich momentów jak przemówienie ministra Łopińskiego czy "Boże coś Polskę" warto być bo zostawiają ślad na całe życie.
wróciłem do domu posiedziałem i o 23 pojechałem pod archikatedrę gdzie kolejne godziny czekałem, żeby po raz ostatni w Warszawie złożyć hołd Prezydentowi.
Zastanawiam się jakim brakiem empatii i taktu trzeba się wykazywać, żeby nad niezłożoną jeszcze na wieczny odpoczynek trumną prowadzic dywagacje na temat debilnych filmików, wywiadów z sowieckimi agentami i dziesiatek teorii spiskowych...
Dziś jest pogrzeb - może przynajmniej w trakcie jego trwania darujcie sobie co kto był? Od jutra można ruszać pełną parą...
Ostatnio edytowany przez: avelyn, 18 kwietnia 2010, 11:43 [1 raz(y)]
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Katyń 10.04.2010 - 18/04/2010 11:39
Odpisze ci na dniach, ogolnie mialem sie powstrzymac z komentarzami do konca zaloby ale sie wylamalem wiec przynajmniej dzis to przemilcze...
Odp: Katyń 10.04.2010 - 18/04/2010 16:22
Taki mój mały komentarz odnośnie trwających uroczystości w Krakowie. Niektórym ludziom chyba we łbach się poprzewracało od tej gastronomicznej papki medialnej. Uroczystości pogrzebowe to nie mecz piłkarski ani pochód pierwszomajowy. Nie podobają mi się te oklaski i skandowanie nazwiska Prezydneta RP.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Taki mój mały komentarz odnośnie trwających uroczystości w Krakowie. Niektórym ludziom chyba we łbach się poprzewracało od tej gastronomicznej papki medialnej. Uroczystości pogrzebowe to nie mecz piłkarski ani pochód pierwszomajowy. Nie podobają mi się te oklaski i skandowanie nazwiska Prezydneta RP.
jeszcze dodalbym do tego, ze wiekszosc ludzi oddajaca cześć Kaczynskim podczas konduktu robila to poprzez cykane fotek....
Ludwig von Mises
Odp: Katyń 10.04.2010 - 19/04/2010 00:19
W końcu trzeba mieć co pokazać na NK po powrocie do domu... Mi nie podobały się także odpalone przez kogoś race na uroczystościach w Warszawie.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
jeszcze dodalbym do tego, ze wiekszosc ludzi oddajaca cześć Kaczynskim podczas konduktu robila to poprzez cykane fotek....
Tez na to zwrocilem uwage juz podczas przewiezienia trumny z Okecia do Palacu Prezydenckiego i tym bardziej nie moge zrozumiec po co komus zdjecia radiowozu czy innych pojazdow. Przyszli oddac hold Prezydentowi RP czy popatrzec i zrobic zdjecia?
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757978475 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.