Odp: R. Majdan - 09/09/2008 13:51
jedyne co mozna napisać to pozdrowienia dla wąsiarzy od AC AB.
była to zapewnie standardowa rutynowa psiarska interwencja, a wyszła na jaw bo trafili na osoby publiczne. gdyby to spotkało kogoś z nas (zapewne spotkało już nie raz), niestety ale chuj byśmy mogli zrobić
JEBAĆ POLICJE!
Bramkarz warszawskiej Polonii od grudnia ub. roku jest wzywany do sądu jako świadek w procesie kibica gdańskiej Lechii Bartosza P., oskarżonego o rzucanie bananami w ciemnoskórych piłkarzy Pogoni Szczecin (doszło do tego przed dwoma laty, podczas meczu na stadionie Lechii).
Majdan nie stawił się na kilku kolejnych rozprawach. Musi też zapłacić 3 tys. zł grzywny, którą sędzia Beata Majkowska nałożyła wiosną tego roku, po kolejnej nieobecności piłkarza. W końcu nie wytrzymała. - W ocenie sądu takie zachowanie świadka wskazuje na celowe i uporczywe uchylanie się od złożenia zeznań - uzasadniła wtorkową decyzję sędzia.
Najpóźniej w czwartek postanowienie sądu o zastosowaniu aresztu wobec bramkarza Polonii zostanie wysłane do stołecznej policji. Gdy tylko policjanci ustalą miejsce pobytu, trafi on za kratki, gdzie poczeka na kolejną rozprawę przed gdańskim sądem.
Odp: R. Majdan - 14/10/2008 17:58
dla mnie to bzdura kompletna. Ma zeznawac jako swiadek oskarzenia, czyli pomoc sadowi w skazaniu tego rasisty, a jest traktowany jakby to sam byl oskarzony. Poza tym mogliby go najpierw sila doprowadzic, a nie od razu areszt...a poza tym czy Majdan jest jedynym swiadkiem calego zajscia?
dla mnie to bzdura kompletna. Ma zeznawac jako swiadek oskarzenia, czyli pomoc sadowi w skazaniu tego rasisty, a jest traktowany jakby to sam byl oskarzony. Poza tym mogliby go najpierw sila doprowadzic, a nie od razu areszt...a poza tym czy Majdan jest jedynym swiadkiem calego zajscia?
To fakt bez sensu, ale przecież jeszcze w Polsce z tamtego zespołu gra Lilo i Edi, to czemu ich nie wezmą... Głupota..
To fakt bez sensu, ale przecież jeszcze w Polsce z tamtego zespołu gra Lilo i Edi, to czemu ich nie wezmą... Głupota..
Głupota, ale Majdan mógłby się kopsnąć do tego sądu i sprawy by nie było. Na brak zajęć nie narzekał...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Trzej piłkarze oskarżeni o napaść na policjantów
PAP /14:01
Prokuratura Rejonowa w Koszalinie (Zachodniopomorskie) skierowała w środę do sądu akt oskarżenia przeciwko piłkarzom Polonii Warszawa i b. graczowi Pogoni Szczecin w sprawie napaści i znieważenia policjantów - poinformował PAP rzecznik tamtejszej prokuratury okręgowej Ryszard Gąsiorowski.
Oskarżeni to dwaj gracze Polonii Warszawa: Radosław Majdan i Piotr Świerczewski oraz były piłkarz Pogoni Szczecin Jarosław Chwastek (wszyscy wcześniej zgodzili się na podawanie danych osobowych).
Piłkarzom zarzucono w akcie oskarżenia zmuszanie policjantów przemocą do odstąpienia od czynności służbowych i znieważanie funkcjonariuszy. Jednemu z piłkarzy postawiono dodatkowo zarzut spowodowania u jednego z policjantów obrażeń ciała - dodał Gąsiorowski.
Za spowodowanie obrażeń cielesnych u policjanta grozi do pięciu lat więzienia. Zmuszanie funkcjonariuszy przemocą do odstąpienia od czynności służbowych jest zagrożone karą do trzech lat pozbawienia wolności. Za znieważenie policjanta grozi grzywna, ograniczenie wolności lub do roku więzienia.
Skierowany w środę do sądu akt oskarżenia dotyczy wydarzeń w nocy z 27 na 28 lipca ub.r. w jednym z pensjonatów w nadmorskim Mielnie. Z ustaleń prokuratury wynika, że przebywający tam piłkarze mieli zaatakować policjantów interweniujących w sprawie zakłócenia ciszy nocnej przez grupę młodzieży.
Najbardziej aktywnym uczestnikiem zajścia miał być według śledczych Piotr Świerczewski, który jednemu z policjantów uszkodził palec prawej ręki.
Jednym z dowodów na agresywne zachowanie oskarżonych ma być nagranie z monitoringu pensjonatu. Piłkarze, którzy nie przyznali się w śledztwie do zarzutów, uważają że nagranie to świadczy na ich korzyść.
Składając wyjaśnienia piłkarze zgodnie twierdzili, że interwencja policji była bezzasadna, bezprawna i to oni zostali zaatakowani przez funkcjonariuszy. Wersję piłkarzy sprawdza Prokuratura Okręgowa w Poznaniu. Prowadzenie tego śledztwa zleciła jej Prokuratura Krajowa, którą o możliwości popełnienia przestępstwa przez policjantów zawiadomił obrońca piłkarzy.
Oskarżeni będą odpowiadać przed sądem z wolnej stopy. Prokuratura niedawno zmieniła im środki zapobiegawcze. Zniesiono wobec nich dozór policji i zakaz opuszczania kraju, utrzymano poręczenia majątkowe w wysokości 20, 50 i 200 tys. zł.
Odp: R. Majdan - 19/03/2009 19:38
Nie mogę zgodzić się na używanie tanich chwytów
Oświadczam, iż nie mogę utoż samiać się z obecną kampanią reklamowa firmy Taboo, gdyż nie miałem wpływu ani też nie autoryzowałem zdjęć z moim udziałem, a to było warunkiem pojawienia się ich w ogólnej publikacji.
Ponad to nie mogę zgodzić się na używanie tanich chwytów reklamowych nawiązujących do Doroty, gdyż nie miała z tym nic wspólnego, ani tym bardziej nie była to jakakolwiek gra z jej strony.
Nie chcę dodawać nic więcej w tej sprawie żeby nie zaogniać sytuacji, mając jednocześnie wolę i nadzieję, że umowa ta zostanie rozwiązana.
Jedno jest pewne, kompletnie się nie zrozumieliśmy z właścicielami tej firmy, co do wyglądu i prowadzenia kampanii reklamowej z użyciem mojego wizerunku.
Uprzedzając wszelkiego rodzaju dywagacje mądrych drzew, chciałbym zaznaczyć, że jest to moja autonomiczna decyzja, a dziennikarzy proszę kolejny raz o nie wtrącanie się w moje życie prywatne.
Odp: R. Majdan - 29/04/2009 17:36
Radny sejmiku województwa Radek Majdan po raz pierwszy od wielu miesięcy zjawił się na sesji. Nie dotrwał do końca posiedzenia.
Była to pierwsza wizyta polityka, piłkarza i skandalisty w sejmiku od wielu miesięcy. Na posiedzenie przyjechał taksówką, tym samym środkiem transportu odjechał. Po głosowaniu nad udzieleniem absolutorium Władysławowi Husejce wyszedł z sali obrad.
Radni sejmiku województwa udzielili marszałkowi absolutorium.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757983267 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.