Transport Tycoon to czlowieku byłem najwiękdzy master na całym osiedlu
a settlersy to była jedna z nielicznych gier która odpalała na moim kompie który miał procek właśnie taki jak ten co napisałem wyżej.
Do tego 800 MB twardziel i 32MB RAM
j
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 20:27
a pamietacie takie gry jak Ufo: enemy territory (i 2 czesc: terror from the deep), settlers, lotus 3, striker, warcraft, transport tycoon i polskie produkcje: Polanie, teenagent oraz hicior Tajemnica statuetki pamietam jak sie nocki zarywalo grajac w to. te gry mialy w sobie to cos czego obecne nie maja
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 20:33
Teenagent był spoko - w ogóle przygodówki z tamtego okresu były fajowe a nad Warcraftem i Starcraftem i Settlersami nie jedną noc zarwałem
A gj-joe to był po prostu hit, każdy koleś (łącznie ze mną) to miał
Ta pegasusowi to się osobny temat należy (Contra, Mario etc.) - no i gry 9999 w 1 - a w rzeczywistości gier było 15 i się powtarzały
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 20:55
Granie w kapsle - to dopiero była rozrywka, jedna trasa, mnóstwo dzieciaków, no i integrowało się prawie całe podwórko Albo gumy Turbo i zbieranie tych papierków z samochodami - aż wzdychało sie na widok takiego Vectora czy Lancii w kumpla kolekcji Nie wiem czy ktoś z was pamięta w latach 80-tych na Bramie Portowej ludzi sprzedających prawdziwe oscypki - to dopiero był chodliwy towar. Czekałem na wizytę tych "górali" prawie jak na gwiazdkę. Albo huczne pochody pierwszomajowe, a w lecie fruwające po Zalewie wodoloty - normalnie aż sie rozmarzyłem
To były naprawdę piękne czasy, człowiek przez pół dnia biegał na boisku za gumową piłką, a potem jeszcze miał siłę łazić po drzewach i przeskakiwać przez płoty. A wizytę rodziny zza granicy przeżywało całe podwórko hehe No ale naszym starym nie było tak błogo - w kraju szalała inflacja, a w sklepach można było oglądać co najwyżej gołe półki...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 20:58
Bez napinki.
Pamietam jak przyjezdzali do Aldiego (tani niemiecki market typu Biedronka) Polacy i brali haribo, olej, czekolade, margaryne.
Po takim najazdzie to nic nie zostawalo, a wygladalo to naprawde przedziwnie.
Swego czasu w Aldim zabraklo koszykow (te co wrzucalo sie do nich marke), ludzie mysleli "Taki fajny koszyk tylko za marke". Hehe.
Tak pozatym to mam te same wspomnienia co Wy. Kapsle, gry typu Ufo, polskie Pewexy itp.
Casuals aus Dynamo Berlin
über uns lacht die Sonne, über den Rest lachen wir !
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 22:06
ja w domu znalazłem całkiem niedawno kasetę do Atari mam je chyba jeszcze gdzieś w piwnicy może uda się gierke jakąś odpalić to pogram soobie
a tez byliscie fanami moto-myszy z marsa? i sie jaraliscie wrestlingiem na eurosporcie i chyba polsacie 2?? lex luger, sting, the giant, goldberg pamietam jak sie w weekendy siedzialo i ogladalo. a jak mi przykro bylo jak sie dowiedzialem ze to wszystko rezyserowane/ustawiane jest i jeszcze pamietam ze czesto ogladalem monster trucki (gravedigger'a najbardziej lubilem)
Też byłem bardzo zdziwiony jak mi ktoś powiedział, że ten wrestling to udawany jest - zawsze lubiłem patrzeć jak 'walczy; Goldberg i Sting.
Seriale też godne, każdy chciał być za młodu Mag Gyverem sam próbowałem coś tam z gniazdkiem majstrować kiedyś to cały blok z prądu wyjebało
ja za najlepszy serial uważam ten poniżej hehe, takiej oglądalności nie miał nawet Małysz
bardzo miło wspominam też programy popularno-naukowe: SONDA (którą tworzyli wręcz kultowi Kamiński i Kurek) i LABORATORIUM, w kinach natomiast przed filmem można było pooglądać sobie kronikę filmową (narzędzie propogandy PRL)
Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 22 kwietnia 2008, 23:34 [1 raz(y)]
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 23:18
Jeśli juz wspominamy stare programy w TV to w latach 80 bodajże w niedzielę ok 18 na dwójce był program " Przegląd Telewizji satelitarnych " - powiew zachodniego świata w czasach komuny.
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 23:25
A ja do dzis jaram się SIGMĄ I PI - dwa matplanetyczne znaki
Kilka razy nawet przez ich edycję (cos 12-13) urywałem się z łajb
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757983679 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.