To już nie można podnieść prestiżu tej imprezie na nowo? trzeba ją zlikwidować bo tak jest prościej..
Jakby zaciągneli rękawy to by było dobrze.. tylko że idą na łatwizne.. poprzednie władze doprowadziły Szczecin do ruiny, a te mają problemy z jego odbudowaniem.. i wszystko..
Odp: Dni Morza 2007 Szczecin - 25/05/2007 14:59
W calosci nie poparlem wypowiedzi Pawlaka, Dni Morza istnieja odkad pamietam, wiec nie ma sensu robic nowej imprezy, ktora bedzie jedna wielka zagadka. Trzeba skonczyc z kiczowymi wykonawcami, stalym punktem programu, czyli "przyplynie pare lodeczek, ktos pospiewa, fajerwerki i duuuzo piwa zeby ludzie nie pamietali jak bylo". Z drugiej strony jak podniesc prestiz? Zapraszajac wykowcow, ktorzy graja nieco ambitniejsza muzyke mozna liczyc sie z tym, ze ludzie sluchajacy na codzien gownianych stacji radiowych nie przyjda na te impreze, czyli mniej pieniedzy wpadnie do kieszeni organizatorow, sponsorow itd.
Odp: Dni Morza 2007 Szczecin - 25/05/2007 15:11
coraz bardziej nienawidze to miasto.. cały cyrk wokół Pogoni i to co wyrabiaja władze miasta to jakieś jebane nieporozumienie.. Szczecin odstrasza po kolei inwestorów turystów a powoli nawet i mieszkańców..to dziura w dupie a nie maisto a wszystko przez kolejnego "zajebistego" prezydenta, który pozbawia wszystkich jednej z wiekszych (o ile nie najwiekszej) imprezy w tym mieście.. Nawet ten cymbał jurczyk tak nie robił.. coś mi sie wydaje ze te TSR też będą jedna wielką klapą i wstyd pójdzie na cały świat..
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
...wyprowadzam się z tego miasta, mam dosyć pojebanych władz, ludzi i jeb....... policji co mnie na juwenaliach chciala spisywac za piwo. Spierdalam stąd bo tu kił i mogiła a ludzie niczego nierozumieją.
Cóż za tragedia...Taka wybitna jednostka nas opuszcza, nic tylko się załamać.
coraz bardziej nienawidze to miasto.. cały cyrk wokół Pogoni i to co wyrabiaja władze miasta to jakieś jebane nieporozumienie.. Szczecin odstrasza po kolei inwestorów turystów a powoli nawet i mieszkańców..to dziura w dupie a nie maisto a wszystko przez kolejnego "zajebistego" prezydenta, który pozbawia wszystkich jednej z wiekszych (o ile nie najwiekszej) imprezy w tym mieście.. Nawet ten cymbał jurczyk tak nie robił.. coś mi sie wydaje ze te TSR też będą jedna wielką klapą i wstyd pójdzie na cały świat..
...wyprowadzam się z tego miasta, mam dosyć pojebanych władz, ludzi i jeb....... policji co mnie na juwenaliach chciala spisywac za piwo. Spierdalam stąd bo tu kił i mogiła a ludzie niczego nierozumieją.
Żebyś wiedział
tak wiec spierdalaj
wyluzuj bo kolki dostaniesz
i co znowu bedziesz przepraszal... wez juz tu nic nie pisz.
Zamilcz i wypierdalaj !
co moze nie mam racji ze w całej Polsce mowia ze Szczecin odstrasza ze to "wymarłe miasto". Gdyby nie My Kibice i walka o prawdziwą Pogoń niewieleby zostało.. takie moje zdanie nie trzeba sie wkurwiac ze ktos ma inny punkt widzenia..
A powiedz mi jak mozna napisac ze sie nienawidzi tego maista??... mimo wszystko.
Zamilcz i wypierdalaj !
co moze nie mam racji ze w całej Polsce mowia ze Szczecin odstrasza ze to "wymarłe miasto". Gdyby nie My Kibice i walka o prawdziwą Pogoń niewieleby zostało.. takie moje zdanie nie trzeba sie wkurwiac ze ktos ma inny punkt widzenia..
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Zamilcz i wypierdalaj !
A powiedz mi jak mozna napisac ze sie nienawidzi tego maista??... mimo wszystko.[/cytat]
Dobra może źle sie wyraziłem..nienawidze tych czy innych pacanów (chcąc nie chcąc reprezentuja Szczecin i dają o nim świadectwo w całym kraju) którzy depczą Szczecin i jego symbole. Najpierw nawciskają kitu a później pokazuja na co ich naprawde stać..to naprawde zniechęca.. o to mi chodzi..
Ostatnio edytowany przez: Castaway, 25 maja 2007, 16:00 [1 raz(y)]
Żebyś wiedział
tak wiec spierdalaj
wyluzuj bo kolki dostaniesz
i co znowu bedziesz przepraszal... wez juz tu nic nie pisz.
A mam za co Ciebie przepraszać?, przecież niemusisz mi odpowiadać na posty i to jeszcze w taki sposób. Polacy mają jakś dziwną sarmacką mentalność, że lubią się kłucić o wszystko i zwracają każdemu uwage.
Wiem że jesteś tuzą wśród kibiców, ale chyba brakuje ci dystansu. Oprócz życia kibicowskiego jest jeszcze normalne życie i chyba niewarto tak się ograniczać w sosie właśnej adoracji, bo znaczysz coś prawdpopodobnie tylko tutaj, a w społeczeństwie nie wiem co znaczysz, więc odwróć sobie standarty i hierarchie to może wtedy będziesz wiedział co piszesz.
Po drugie nikogo nieprzepraszałem tylko kiedyś uznałem że niewiedziałem do kogo pisze i się poprawiłem dlatego że szanuje hierarchie kibicowską, więcej się później nieodzywałem w tamtym temacie - a więc skrucha na maxa, ale widać że nawet nikt tego nieuszanował, ciekaw jestem kto by się zdobył na to.
W tym temacie niewidze powodów abym się nieodzywał, bo uważam że mam coś do powiedzenia (w przeciwieństwie do kibicowskich).
Tyle odemnie jak chcesz pogadać to masz mój gg 8146281 i nietraktuj tego postu jako atak, bo ja to sobie na luzie pisze.
A co do tematu:
Bardzo mi się spodobała wypowiedź Stopyry krytykująca wywiad A.Pawlaka. Z jednej strony ma racje Pawlak że impreza się zdewaulowała i przypomina biwak z tą różnicą że jest na nim kilka/kilkadziesiąt tysięcy ludzi. Z drugiej strony Dni Morza powinny się nazywać tak jak się nazywają do tej pory z tą różnicą że powinny być lepiej promowane. Uwazam że to jest jedna z niewielu rzeczy którą Szczecin mógłby sie pochwalić w polsce, niestety widać jak to wygląda ...wygląda źle bo mamy prezydenta ciote tak samo jak część radnych.
Ostatnio edytowany przez: IS, 25 maja 2007, 16:56 [1 raz(y)]
Odp: Dni Morza 2007 Szczecin - 25/05/2007 16:57
a ja mam do was prosbe - obcinajcie cytaty
a druga sprawa jest taka ze Szczecin sie nie rozwija i praktycznie niczego nie oferuje nikomu. popatrzcie na Wrocław, Poznań, Gdańsk... taka smutna prawda
- Pojawiło się trochę niezręczności w wypowiedziach - mówił wczoraj Piotr Krzystek, prezydent Szczecina. Było to wyjaśnienie do informacji, że w tym roku Dni Morza nie będzie.
Przypomnijmy, że taką wiadomość prezydent przekazał w minioną środę mieszkańcom za pośrednictwem Polskiego Radia Szczecin.
- Nazwa jest rzeczą umowną. Impreza będzie, ale nie taka jak w zeszłym roku - tłumaczył Piotr Krzystek.
Na Łasztowni odbędą się Dni Greifswaldu, które w znacznej części sfinansuje Unia Europejska. Unijne wsparcie dostał też III Zlot Oldtimerów. Chociażby z tego powodu obie imprezy muszą się odbyć. Koncert „Hity na czasie” z Wałów Chrobrego został przeniesiony na Jasne Błonia. Firma, która remontuje ul. Jana z Kolna nie wyrobiła się z pracami na czas.
"Kotwice z mandatami Piotra Krzystka, Arkadiusza Pawlaka i Tomasza Banacha wrzucili dziś do Odry członkowie szczecińskiej Młodzieży Wszechpolskiej.
Młodzież Wszechpolska protestowała w ten sposób przeciwko planom likwidacji Dni Morza. Szczepan Ostrowski, prezes okręgu zachodniopomorskiego Młodzieży Wszechpolskiej jest przekonany, że w tym roku Dni Morza się nie odbędą.
- Zanurzamy kotwice z mandatem, by pokazać szczecinianom, że źle zarządzane miasto idzie na dno. Nie możemy pozwolić, by zniknęła impreza z 60-letnią tradycją - tłumaczył Ostrowski.
Zdaniem MW, Dni Morza mogłyby się odbyć w tym roku na Wałach Chrobrego, gdyby wcześniej zaplanowano modernizację ulicy Jana z Kolna. - Mamy do czynenia z kolejnym zaniedbaniem - dodaje Szczepan Ostrowski.
Młodzież Wszechpolska zapewniła, że po zakończeniu happeningu wyciągnie kotwice z Odry."
źródło: Radio Szczecin
Bardzo dobra akcja! ...i to jest akurat prawda! zakonczenie tych wykopow mozna bylo przyspieszyc rok temu podpisujac nową umowę. W dodatku prezydent Krzystek powołał Tomasza Banacha na stanowsko pełnomocnika do spraw regat - pytanie po co skoro nic niepotrafi zrobić i w dodatku bezczelnie sobie zazartowal z mieszkancow i radnych ze skoro chcemy miec Dni orza to sobie ogrodzmy plotem wykopy, przynajmniej bedzie wiecej miejsc reklamowych - stwierdził na końcu. Jak tacy ludzie mogą rządzić szczecinem, w dodatku Krzystek do dzis sie niezwrocił do Ministra Gospodarki Morskiej Rafala Wiecheckiego w sprawie rozbudowy Struga na która Wiechecki z ministerstwa chce przeznaczyc spore miliony złotych, ponoć Krzystek niema kompetentych osób do wypełnienia formularzy o te pieniadze które leża na ziemi. Szybkiego tramwaju też niebędzie bo niezłozylismy wniskow o dotacje z UE, przed chwilą w ogólnopolskiej telewizji mowili że Szczecin jest najgorzej zarządzanym miastem w Polsce. Wiecej mi sie niechce pisac bo naprawde jak myśle o tym to chce mi sie spieprzac z tego miasta, ale wiem że niemoge bo je kocham.
Ostatnio edytowany przez: IS, 26 maja 2007, 17:01 [1 raz(y)]
Bardzo dobra akcja! ...i to jest akurat prawda! zakonczenie tych wykopow mozna bylo przyspieszyc rok temu podpisujac nową umowę. W dodatku prezydent Krzystek powołał Tomasza Banacha na stanowsko pełnomocnika do spraw regat - pytanie po co skoro nic niepotrafi zrobić i w dodatku bezczelnie sobie zazartowal z mieszkancow i radnych ze skoro chcemy miec Dni orza to sobie ogrodzmy plotem wykopy, przynajmniej bedzie wiecej miejsc reklamowych - stwierdził na końcu. Jak tacy ludzie mogą rządzić szczecinem, w dodatku Krzystek do dzis sie niezwrocił do Ministra Gospodarki Morskiej Rafala Wiecheckiego w sprawie rozbudowy Struga na która Wiechecki z ministerstwa chce przeznaczyc spore miliony złotych, ponoć Krzystek niema kompetentych osób do wypełnienia formularzy o te pieniadze które leża na ziemi. Szybkiego tramwaju też niebędzie bo niezłozylismy wniskow o dotacje z UE, przed chwilą w ogólnopolskiej telewizji mowili że Szczecin jest najgorzej zarządzanym miastem w Polsce. Wiecej mi sie niechce pisac bo naprawde jak myśle o tym to chce mi sie spieprzac z tego miasta, ale wiem że niemoge bo je kocham.
widzisz. takie wladze sobie Szczecinianie po raz kolejny wybrali... swoja droga "bylo" sposrod kogo wybierac...
co do pogrubionej czesci cytatu to nie od dzis tak jest. cala kadencja maryjana to byl pokaz elokwencji i racjonalnego zarzadzania
Odp: Dni Morza 2007 Szczecin - 26/05/2007 17:33
Nie mam nic przeciwko temu, zeby zamiast gownianych Dni Morza i nedznych The Tall Ship's Races odbyl sie po prostu dobrze zorganizowany zlot zaglowcow, zebysmy nie musieli sie wstydzic przez calym swiatem. Co do akcji MW... Marna proba zwrocenia na siebie uwagi, nie popieram zadnych dzialan tej faszystowskiej organizacji.
Nie mam nic przeciwko temu, zeby zamiast gownianych Dni Morza i nedznych The Tall Ship's Races odbyl sie po prostu dobrze zorganizowany zlot zaglowcow, zebysmy nie musieli sie wstydzic przez calym swiatem. Co do akcji MW... Marna proba zwrocenia na siebie uwagi, nie popieram zadnych dzialan tej faszystowskiej organizacji.
Marna to jest Twoja chęć napisania czegokolwiek w tym temacie... Nieobrażaj tej pięknej 60 letniej tradycji Dni Morza, bo gówniana to może być Twoja muszla klozetowa.
Odp: Dni Morza 2007 Szczecin - 26/05/2007 18:53
Piszac "gowniane" mialem na mysli ostatnie imprezy z cyklu Dni Morza oraz to, ze miasta nie stac na dwie duze, dobrze zorganizowane imprezy w przeciagu kilku miesiecy. Jesli bylyby zorganizowane dwie duze imprezy jedna z nich sila rzeczy musialaby byc kiepska, poniewaz nie byloby na nia pieniedzy. Lepsza jest jakos niz ilosc. Ostatnimi czasy Dni Morza staly sie pretekstem do tego, ze cale miasto moze przyjsc na Waly i napierdolic sie bez ryzyka wypisania mandatu za picie alkoholu w miejscu publicznym.
Piszac "gowniane" mialem na mysli ostatnie imprezy z cyklu Dni Morza oraz to, ze miasta nie stac na dwie duze, dobrze zorganizowane imprezy w przeciagu kilku miesiecy. Jesli bylyby zorganizowane dwie duze imprezy jedna z nich sila rzeczy musialaby byc kiepska, poniewaz nie byloby na nia pieniedzy. Lepsza jest jakos niz ilosc. Ostatnimi czasy Dni Morza staly sie pretekstem do tego, ze cale miasto moze przyjsc na Waly i napierdolic sie bez ryzyka wypisania mandatu za picie alkoholu w miejscu publicznym.
To już jest bardziej precyzyjne i z tym sie zgadzam, ale nazwy niepowinniśmy zmieniać tylko powinniśmy podnieść range tej imprezy jak to już ktoś tutaj napisał zachasać rękawy i do roboty ...przeciez tak robią w Wlkp, Wrocławiu czy nawet Gdańsku. Za tym świętem przemawia tradycja i niech tak zostanie, bo jest ona piękna.
Odp: Dni Morza 2007 Szczecin - 26/05/2007 19:07
Powiem szczerze, ze... nie znam "pieknej tradycji Dni Morza". Moje skojarzenia to: "kiepska muzyka, Bosman, jachty, fajerwerki, masa ludzi". Za blad uwazam to, ze osoba nie zglebiajaca specjalnie tematu nie wie skad sie wziela ta impreza, od jak dawna jest organizowana itd. Ponadto Dni Morza sa strasznie przewidywalne, co juz jest bledem. Wiadomo, ze przyjada populistyczni wykonawcy, poniewaz artystami ich nie mozna nazwac, nie wiadomo dlaczego przybedzie masa ludzi i bedzie rozwodnione piwo. Niestety taka jest prawda. Dni Morza powinny faktycznie podkreslac morski charakter Szczecina, o ktorym mozna zapomniec. Szczecin dumne miasto portowe? Nie, Szczecin jest brudnym, niedostatecznie promowanym, zapomnianym miastem. Szczecin jest miastem, ktore staje sie posmiewiskiem. Oprocz hipermarketow, klubu sportowego, ktory stal sie posmiewiskiem dla calej Polski mamy niewiele. Nie wykorzystuje sie szans, ktore stwarza dogodne polozenie, poniemiecka architektura, wiele zabytkow, o ktorych wie niewiele osob (np. wieza Bismarcka na Goclawiu). Sytuacja Dni Morza przypomina sytuacje Szczecina, spory potencjal, calkowicie zmarnowany... Przykre, lecz prawdziwe.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757978471 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.