Celem wspólnej akcji „Masz prawo" Instytutu Pamięci Narodowej i Naczelnej Rady Adwokackiej jest uświadomienie represjonowanym przez władze komunistyczne, jakie przysługują im prawa i udzielenie konkretnej pomocy – podkreślił prezes IPN dr Łukasz Kamiński.
Bingo! Masz prawo do zdegradowania wojskowego. Chociażby poprzez postawienie go w stan oskarżenia. Pytanie brzmi, dlaczego z tego prawa nie skorzystano. Bo chyba nie powiesz mi, że ze względu na stan zdrowia tego szmaciarza. Czasu było mało? No proszę Cię.
Nie cierpię takich powiedzonek w stylu: postaw się na jego/jej miejscu. Co Ty byś zrobił itp. Nie wiem co bym zrobił, bo niby skąd mam to wiedzieć, skoro nigdy nie byłem i nie będę w takiej sytuacji. Wiem natomiast, że on był i zrobił najgorzej jak mógł. Nie ma ani jednego gorszego scenariusza do wyboru. Co niby mogli zrobić sowieci? Zaatakować Nas? Hehe. dobre sobie. Człowieku, są na to dokumenty, że oni ODMÓWILI jakiejkolwiek reakcji. Czemu nie zaatakowali Niemców, Rumunów, Czechów itp? Przecież tam też się postawiono sowietom. A teraz powrócę do mojej tezy na temat tej czerwonej świni. Podasz mi choć jeden argument, który by go usprawiedliwiał jako człowieka? Czy dalej będziesz zadawał głupie pytania w stylu: co Ty byś zrobił, jakie miał inne wyjście, czemu nie ocenisz go na chłodno, bez złośliwości itp.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.