1. Charakteryzując Makbeta na podstawie danych fragmentów dramatu Szekspira określ, na czym polega tragizm postaci i porównaj go z tragizmem bohatera ze znanego ci dramatu antycznego.
2. Zanalizuj podany fragment Chłopów Reymonta i scharakteryzuj występujące w nim postacie. Na podstawie fragmentu i I tomu powiesci określ przyczyny kłótni i źródła dramatyczności sceny.
Odp: Matura - 05/05/2006 16:27
Heh na dzisiejszym rozszerzonym angielskim temat wypracowania dobry byl, nie pamietam calosci ale badz co badz opisalem jeden z meczy Pogoni
Odp: Matura - 05/05/2006 17:21
myslalem, ze podstawowy bedzie troche latwiejszy, zas rozszerzony bardzo trudny - a sie okazalo inaczej. no ale jakos w miare mi poszlo
najlepszy byl motyw z grupami część osób szybko zauwazyla roznice w arkuszach, inni w ogole - sciagali od kogo sie dalo
Odp: Matura - 05/05/2006 21:47
ja to na szczescie zdawalem stara. Matura nie ma sie co martwic = ja 3 dni nauki i 5,4,4,3 - wiec jak sie chce to mozna. A chodzi ktos do slawetnej Budowlanki na Unislawy ??
Odp: Matura - 06/05/2006 13:12
Najgorsze jest to ze zrobilem blad w podstawowym. Wszystko przez to ze nie odrozniam fantasy od s-f. Na 2 probnych angolach podstawowych mialem 100% a teraz szykuje sie 98%... za to rozszerzenie calkiem dobrze. Licze na 92, 93 %.
Odp: Matura - 08/05/2006 16:12
WOS podst. - raczej banalny, bez nauki prawie wszystko dobrze zrobilem
WOS rozsz. - bez komentarza, trudne jak cholera - trudne teksty, trudne polecenia, diabelnie trudne wypracowanie i baaaardzo duzo czytania
Wos podstawowy - banalny
Wos rozszerzony - także nie aż tak trudny, wypracowanie zajebiste w szczególności temat 1.
Geografia podstawowy - banalny
Geografia rozszerzony - no to już było w miare ciężko, ale nie jest źle.
Odp: Matura - 10/05/2006 15:48
Gegra rozszerzona byla, jak na moj kompletny brak przygotowania trudna,, a podstawowa to tak jak u eF z WOSem. Jutro matma, a ja juz strasznie zmeczony jestem...
Odp: Matura - 10/05/2006 17:08
Ta ja juz tez jestem wykonczony nie tyle nauka co czekaniem na te wszystkie egzaminy, jutro ostatni pisemny (z matmy) i potem formalnosci (ustne angielski i polski)
Odp: Matura - 10/05/2006 20:36
Jutro zdaje matme i zapewne dadza !#*@($&%!@ zadania i polegne na rozszerzonej, bo niestety w piateczek ustny polski, wiec na matme nie ma czasu sie uczyc.. zreszta prezentacje tez tak sobie umiem ;/
Odp: Matura - 11/05/2006 14:39
ja matury mam juz za soba, ale jako ze moj brat w tym roku zdawal to i ja doloze 3 grosze. Przegladalem w wyborczej mature z wosu i co mnie oburzylo to bledy w pytaniach. W jednym z pytan (nie pamietam ktorym) gdize byly wypis z kodeksu karnego, jeden art. byl nieaktulany. W innym tym o grze komputerowej byl razacy blad w odpowiedzi. Sciagniecie gry z netu nie jest korzyscia majatkowa, korzyscia jest dopiero sprzedaz tej gry. Odpowiedz wskazywala na to ze jest, wiec widac ze testy ukladali nauczyciele, ktorzy nie pomysleli, by pytania zachaczajace o prawo skonsultowac z prawnikami. Wielki wstyd
Odp: Matura - 11/05/2006 14:51
już po matmie podstawa do zniesienia, a rozszerzona ? nie wypowiadam się bo nie mialem w szkole nawet tego matarialu a pisalem zeby tylko napisac (zawsze to cos ) tak to jest gdy we wrzesniu w 3 kl deklaruje sie matematyke P.S. mialem profil humanistyczny
Odp: Matura - 11/05/2006 15:30
no zgadzam sie podstawa dosyc latwa, oprocz kilku drobnych bledow wszystkie zadanka policzone elegancko
a rozszerzony.. tak jak na probnej.. caly czas robilem nastepne zadanie
Odp: Matura - 11/05/2006 16:12
zamiast tych wszstkich sesji chcialbym napisac se mature jeszcze raz niektorzy lamentuja ze masakra itp, ale zobaczycie ze po czasie to jest pikus
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757983226 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.