Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
rozmawiamy luźno, fakt już jest taki a nie inny. tylko patrzmy w przyszłość, bo przeszłość, czyt sacrum w tym przypadku Wawel to zostało zachwiane. Równie dobrze mogło by być Gniezno.
Swoja droga doskonale ktoś napisał-Prezydent Kaczynski nic nie miał wspolnego z tym miastem. Wawel teraz stanie sie trywialny moim zdaniem. Źle sie stało-bo żaden polityk z dzisiejszych czasów na to nie zasłużył. Podziekować Dziwiszowi. Papież z góry na to patrzy i bardzo sie smuci.
eM-a od kiedy dla Ciebie Wybiórcza jest wyznacznikiem?
Oczywiscie nie jest dla mnie wyznacznikiem i nigdy nie będzie.Nawet na przykładzie artykułu który wkleiłem widać ze gówno jest w "formie" . Nie omieszkali w ostanim akapicie "wspomnieć" o ludziach piszących na "fejsbóku" że to "naród powinien decydować o tak ważnym pochówku a nie rodzina". Manipulacja im się udała.
Prawdą jednak jest , jak wspomniał w tym samym artykule "poseł PiS" iż to kardynał Dziwisz za zgodą Jarka podjał decyzje.
Ostatnio edytowany przez: eM, 13 kwietnia 2010, 22:38 [2 raz(y)]
Odp: Katyń 10.04.2010 - 13/04/2010 22:28
Z całym szacunkiem dla zmarłego Prezydenta i jego małżonki ale uważam, że na Wawelu nie powinno się już obecnie chować nikogo. Za wysokie progi na nasze skromne nogi. Koniec kropka.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Nie mam pojęcia kto jest tym "kimś" wiem jednak iż osoba kardynała Dziwisza była bardzo bliska pewnej opcji politycznej...
No ale to pewnie przypadek , teoria spiskowa itd...
Niestety, ten "ktoś" juz nie raz sie przysłużył rzecz jasna w cudzysłowiu Prezydentowi. teraz znów rzucił na szale wszystko i zrobił coś z premedytacją by było kontrowersyjne i wzbudziło skrajne emocje. Udało mu sie jak zwykle. Ten typ tak ma.
Odp: Katyń 10.04.2010 - 13/04/2010 22:36
ja mam nadzieje, ze corka wezmie do siebie tylko te mile odruchy i gesty setek tysiecy ludzi na całym swiecie, a potem jak protesty zamilkna, bedzie mogla odwiedzic śp Lecha i Marię na Wawelu, obok Piłsudskiego, mam gleboka nadzieje ze to ja podbuduje i pozwoli zapomniec o tych przykrych sytuacjach ktore teraz maja miejsce.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Niestety, ten "ktoś" juz nie raz sie przysłużył rzecz jasna w cudzysłowiu Prezydentowi. teraz znów rzucił na szale wszystko i zrobił coś z premedytacją by było kontrowersyjne i wzbudziło skrajne emocje. Udało mu sie jak zwykle. Ten typ tak ma.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Katyń 10.04.2010 - 13/04/2010 22:53
Wawel, to złe miejsce dla pochowania Prezydenta. Z całym szacunkiem dla Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, ale za tragizm smierci, nie powinno się chować go w takim miejscu.
Adam Mickiewicz
Juliusz Słowacki
Jan III Sobieski
Stefan Batory
Zygmunt II August
Zygmunt I Stary
Zygmunt III Waza
Tadeusz Kościuszko
Józef Piłsudski
Władysław Sikorski
To tylko kilka osobistości jakie tam zostały pochowane. Wnioski same się nasuwają.
Przykre ale w 100% prawdziwe...
Boli mnie to dużo bardziej, niż te wszystkie zagrywki za życia..
Przykre ale w 100% prawdziwe...
Boli mnie to dużo bardziej, niż te wszystkie zagrywki za życia..
Dziwisz zasłynał z tego iż zablokował lustrację w kościele. Czyżby miał coś za uszami? "Ciekawe" kto jest tym tajemniczym "bliskim wspólpracownikiem" JP 2 który na niego donosił? Stasiu? Ależ skąd!
Dziwisz nie miał wyboru , musiał zrobić to co kazali "starsi i mądrzejsi" bo mogłyby wyjść na jaw kompromitujące go informacje.
Dlatego też nalegał na Wawel. Jaki jest tego wynik? Widać gołym okiem.
Skłócone społeczeństwo ,podjudzanie przez "gówno" do protestów, koniec atmosfery żalu i smutku , ataki na Jarka.
Odp: Katyń 10.04.2010 - 13/04/2010 23:08
Aż dziw, że Jarosław się na to zgodził, kto jak kto, ale on musiał wiedzieć, jakie będą tego konsekwencje. Przecież on i reszta rodziny również przez to cierpią. Byłem pewien, że atmosferę żalu zakończą politycy wracając do swoich zagrywek, ale stało się inaczej. Jak mogło do tego dojść, że ktoś zszedł poniżej ich poziomu?
Aż dziw, że Jarosław się na to zgodził, kto jak kto, ale on musiał wiedzieć, jakie będą tego konsekwencje.
Postaw się w jego sytuacji. Strata brata blizniaka , bratowej , matki prawdopodobnie również i wielu bliskich współpracowników z partii.
Cięzko w takiej atmosferze podejmować decyzje. Pewnie chciał dobrze , a wyszło jak zawsze...
Znamy autora pomysłu pochówku Kaczyńskich na Wawelu
Polska Gazeta Krakowska Marian Satała, Marta Paluch
Dzisiaj 23:08:09
Jak informuje rzecznik krakowskiej kurii ks. Robert Nęcek, z inicjatywą pochówku na Wawelu wyszła rodzina prezydenta. Krakowski opozycjonista związany z PiS Stanisław Markowski twierdzi, że pomysł wyszedł od niego, a podchwycił go Jarosław Kaczyński jeszcze w poniedziałek wieczorem.
Wtedy też miały się toczyć rozmowy na ten temat z kard. Dziwiszem. Metropolita miał wstępnie wyrazić chęć współpracy.
- Do Jarosława Kaczyńskiego dzwonił Ryszard Terlecki, a z kardynałem sprawę załatwiał biskup Albin Małysiak - twierdzi Markowski. Terlecki nie chce komentować sprawy. Rzecznik kurii zaprzecza, jakoby w sprawie pochówku interweniował biskup Małysiak. - Przypominam, że kardynał nie jest tutaj stroną. Wszystko zależało od woli rodziny - tłumaczy ks. Nęcek.
Pochówek na Wawelu popierają krakowscy radni PO.- Rozmawiałem z kolegami z PiS, PO i niezależnymi. Wszyscy prezydenci Polski, przy których nie ma większych kontrowersji, wyjątkiem może być tylko Wojciech Jaruzelski, powinni być chowani na Wawelu - uważa Paweł Bystrowski, krakowski radny Platformy. Większość pytanych przez nas polityków i ludzi kultury wolała się jednak nie wypowiadać. Prywatnie przyznawali, że mają wątpliwości.
Ostatnio edytowany przez: hornetq, 13 kwietnia 2010, 23:28 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757983682 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.