Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Wspomnienia... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Sampaio
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8015 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 09/09/2009 15:46

Niebuszewiak napisał:  

eJay napisał:  
A ktoś pamięta sklepik na Bogurodzicy, gdzie gośc przegrywał gry na Amigę za 2,50 zł od dyskietki ? :D Nawet specjalną listę na nośniku dawał z "dostępnym towarem" :D

Zdecydowanie najdziwniejsze miejsce sprzedaży dyskietek z grami na Amigę było w bufecie, w Pleciudze. ;)

Piękne czasy co nie? :D Człowiek wchodził na ostatnie piętro "Pedeciaka" a tam wielkie stanowisko z grami i na monitorze znane wszystkim mrugające zerami "X-copy". Przegrywanie odbywało się na bieżąco, można było sobie nawet popatrzeć w monitor czy wszystko się dobrze kopiuje. W międzyczasie człowiek sobie pogadał z innymi grajkami o wartych zachodu hiciorach lub po prostu poprzeglądał "katalog nowości". Dziś takie pirackie show jest już nie do pomyślenia... Teraz są zakazy, ustawy, paragrafy...

Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 9 września 2009, 15:58 [1 raz(y)]

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
D.
Kibic
Na forum od 6761 dni

Odp: Wspomnienia... - 09/09/2009 21:36

Radziu napisał:  

eJay napisał:  
A ktoś pamięta sklepik na Bogurodzicy, gdzie gośc przegrywał gry na Amigę za 2,50 zł od dyskietki ? :D Nawet specjalną listę na nośniku dawał z "dostępnym towarem" :D

Ja pamiętam, ze jak ktoś miał Amigę na chacie to był "plejasem" w chuj :P Nie mówci, ze nie wspominacie Commodory i Mortal Kombat co chwilę nakręcanej kasety:D

Ta po schodkach w dół co dwa tygodnie chodziłem po nowe joye żeby móc grać w SWOS albo Sierre Soccer chyba najlepsza gra jeżeli chodzi o realizm ;) Ale nie było trybu kariery, a żeby pograć Pogonią trzeba było własną drużynę stworzyć od podstaw. Zrobiłem sobie cała Polską ligę ale gra oferowała jedynie możliwość podpinania tych drużyn pod MŚ 1994 w USA. Fajny wtedy mieliśmy składzik Radosław Majdan, Andrzej Miązek, Waldemar Jaskulski, Janusz Studziński, Leszek Pokładowski, Mariusz Kuras, Marcin Kaczmarek, Maciej Stolarczyk, Rafał Piotrowski, Robert Dymkowski, Olgierd Moskalewicz coś w ten deseń. A jak Mandrysz odchodził gdzieś do Szwecji to płakałem jak bóbr, Jaskulskiego to tylko żałowałem zresztą on do Widzewa poszedł a póżniej do Belgi albo na odwrót z Belgii do Widzewa. Ale wracając do tematu Amgii to pół bywały czasy, że po 10-15 "chłopa" to za duże określenie - maniaków było u mnie ;P

Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili

Obrazek gif wstawiony na forum
Rch.
Kibic
Na forum od 6903 dni

Odp: Wspomnienia... - 14/09/2009 01:00

Dyzio napisał:  

Radziu napisał:  

eJay napisał:  

Ja pamiętam, ze jak ktoś miał Amigę na chacie to był "plejasem" w chuj :P Nie mówci, ze nie wspominacie Commodory i Mortal Kombat co chwilę nakręcanej kasety:D

Ta po schodkach w dół co dwa tygodnie chodziłem po nowe joye żeby móc grać w SWOS albo Sierre Soccer chyba najlepsza gra jeżeli chodzi o realizm ;) Ale nie było trybu kariery, a żeby pograć Pogonią trzeba było własną drużynę stworzyć od podstaw. Zrobiłem sobie cała Polską ligę ale gra oferowała jedynie możliwość podpinania tych drużyn pod MŚ 1994 w USA. Fajny wtedy mieliśmy składzik Radosław Majdan, Andrzej Miązek, Waldemar Jaskulski, Janusz Studziński, Leszek Pokładowski, Mariusz Kuras, Marcin Kaczmarek, Maciej Stolarczyk, Rafał Piotrowski, Robert Dymkowski, Olgierd Moskalewicz coś w ten deseń. A jak Mandrysz odchodził gdzieś do Szwecji to płakałem jak bóbr, Jaskulskiego to tylko żałowałem zresztą on do Widzewa poszedł a póżniej do Belgi albo na odwrót z Belgii do Widzewa. Ale wracając do tematu Amgii to pół bywały czasy, że po 10-15 "chłopa" to za duże określenie - maniaków było u mnie ;P

Sierre Soccer to moja ulubiona gra piłkarska na Amigę. Jeszcze za małolata całe dnie graliśmy z kumplami w tą gierkę. Początki były ciężkie ale z czasem doszedłem do perfekcji:) strzelając bramki z połowy:) Zazwyczaj gdy rywal zaczynał i grał w systemie 1,4,4,2 wystarczyło przy ich wznowieniu ze środka zrobić szybki wślizg i strzał bramkarz się rzucał ale nie sięgał:) Podobała mi się dynamika tej gry. Oraz menu gry, tabele itd. Ja też miałem tą wersje z drużyną Pogoni. Ktoś kto mi przegrał tą grę zapisał już tam skład. A także Polski i jeszcze paru drużyn.
Pamiętam też jak były gumy z naklejkami drużyn z MŚ 1994 i wklejało się je do albumu.

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7954 dni

Odp: Wspomnienia... - 27/09/2009 10:41
A Spy vs Spy ? bajka i gierka :D:D

http://www.youtube.com/watch?v=8dNxK_wslqo

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
avelyn
Kibic
Na forum od 8347 dni

Odp: Wspomnienia... - 01/10/2009 14:53
Obrazek png wstawiony na forum

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7954 dni

Odp: Wspomnienia... - 01/10/2009 22:00
http://www.wykop.pl/ramka/242253/top-10-gadzetow-zabawek-z-lat-90

eF^
Kibic
Na forum od 7925 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 01/10/2009 22:04
Wśród tych gadżetów brakuje mi jeszcze pistoletów na kulki swojego czasu też był szał na to ;]

PoGo też prawda, a jaki ból był jak się z tego dostało ..

Ostatnio edytowany przez: eF^, 1 października 2009, 22:27 [1 raz(y)]

PoGo
Kibic
Na forum od 7287 dni

**

Odp: Wspomnienia... - 01/10/2009 22:23

eF^ napisał:  
Wśród tych gadżetów brakuje mi jeszcze pistoletów na kulki swojego czasu też był szał na to ;]

Przypomniały mi się czasy, kiedy takie "pistolety" robiło się samodzielnie. Szyjka od plastikowej butelki (najlepsza ze względu na swoją sztywność była po 2l Pepsi), balon i opakowanie grochu... ;-)

Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan! piwo
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7954 dni

Odp: Wspomnienia... - 02/10/2009 01:07
Obrazek jpg wstawiony na forum

1 miejsce

tribu
Kibic
Na forum od 7810 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 02/10/2009 09:59

PoGo napisał:  

eF^ napisał:  

Przypomniały mi się czasy, kiedy takie "pistolety" robiło się samodzielnie. Szyjka od plastikowej butelki (najlepsza ze względu na swoją sztywność była po 2l Pepsi), balon i opakowanie grochu... ;-)

to byly czasy:D a pamietacie szal na te wskazniki laserowe?? albo yoyo. wieksze kozaki inwestowaly grubsze kwoty w jakies firestartery czy inne. jeszcze w czasach podstawowki byla taka zabawka z "chwytakiem" i 2 kulkami na sznurkach ktore sie odbijaly od siebie na gorze i na dole. pamietam ze czlowiek cale lapy posiniaczone od tego mial. a wszystko to było praktykowane w butach ze swiatelkami w podeszwie;)

100% PD
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7695 dni

Odp: Wspomnienia... - 02/10/2009 10:25

PoGo napisał:  

eF^ napisał:  

Pukawka tak zwana :D Fajnie się tym w żarówki strzelało w klatkach i piwnicach :) większą sztuką było trafić w żarówkę w normalnych ulicznych lampach... U nas się stawało na murek w przedszkolu(przedszkole było ogrodzone zwykłym płotem oraz takim murem z żółtych cegieł, wysokość była różna ale w najwyższym punkcie coś koło 3 metrów i fajnie się po latarni zjeżdżało jak po strażackiej rynnie :D ) i kto trafi ten wygrywa :D

PS. A najlepsze automaty to były na Turzynie !!! :D akurat Babcia mieszkała na 26 kwietnia, to ze szkoły ( SP 60 i SP 51) śmigałem na Turzyn pograć w Mortala, i po wyczyszczeniu kieszeni jechało się do Babci i takie kółko zataczało :)

Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 2 października 2009, 10:53 [1 raz(y)]

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Samo
Kibic
Na forum od 6906 dni

Odp: Wspomnienia... - 28/12/2009 11:23
http://www.youtube.com/watch?v=VrgercWIqt4&feature=related Kiedyś to się czekało na mecz Ligi Mistrzów

http://www.youtube.com/watch?v=HIcM5c_BrMc albo na bajki :D

1973
Kibic
Na forum od 7699 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 29/12/2009 23:38
Ktoś pamięta może czasy (czy tylko ja jestem taki stary lol ) jak hitem były oficerki milicyjne a żeby efekt był lepszy i głośniejszy co naturalnie wkurwiało psiarnie nosiło się je z odpiętymi paskami... ;)

Obrazek jpg wstawiony na forum

tomek77
Kibic
Na forum od 6522 dni

Odp: Wspomnienia... - 30/12/2009 21:53
NIe jesteś taki stary. Ja też pamiętam te czasy ;)

"MY PORTOWCY, MY PORTOWCY NASZ CHARAKTER SIŁĄ JEST!!!"
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7695 dni

Odp: Wspomnienia... - 30/12/2009 22:06
Kto pamięta ten pamięta.... :P

Niebuszewiak
Kibic
Na forum od 7649 dni

Odp: Wspomnienia... - 27/05/2010 16:54
ciekawe zestawienie zestawów Lego ;)
lego kosmos
lego piraci
lego miasto
lego rycerze

Zawsze Pogoń Szczecin MKS.
tribu
Kibic
Na forum od 7810 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 27/05/2010 17:13

Niebuszewiak napisał:  
lego kosmos
lego piraci
lego miasto
lego rycerze

kilka z nich jeszcze gdzies mam w piwnicy, dla potomnych trzymam;) a matchboxy pamietacie?
ja do dzis jeszcze od czasu do czasu pogrywam w te stare ruskie jajka co je mysza zbiera:)

100% PD
Przema
Kibic
Na forum od 6417 dni

Odp: Wspomnienia... - 27/05/2010 17:21

tribu napisał:  

Niebuszewiak napisał:  
lego kosmos
lego piraci
lego miasto
lego rycerze

kilka z nich jeszcze gdzies mam w piwnicy, dla potomnych trzymam;) a matchboxy pamietacie?
ja do dzis jeszcze od czasu do czasu pogrywam w te stare ruskie jajka co je mysza zbiera:)

Heh tez to dosc dlugo trzymalem, ale potem sprzedalem na allegro. Mialem tego z 6 kg i poszlo za ladna kase. :)

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7695 dni

Odp: Wspomnienia... - 27/05/2010 18:29

tribu napisał:  
a matchboxy pamietacie?

ja po Matchboxy latałem do Pazimu, jeszcze przed tym jak pojawiły się w "sieciówkach", przy okazji śmigałem kilka razy ruchomymi schodami:D

moje klocki poszły się gdzieś j***ć, pamiętam, że jak zawsze byłem chory i siedziałem w domu, to głównym punktem dnia były klocki:)

V...
Kibic
Na forum od 8653 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 27/05/2010 21:34
Chyba nie bylo:
http://www.wykop.pl/link/240845/tv-polska-lata-1985-95/

nie wiem jak mozna bylo zapomniec o najlepszej japonskiej bajce...

Ostatnio edytowany przez: V..., 27 maja 2010, 21:48 [1 raz(y)]

MKS
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757978049 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005