Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Gdzie na studia? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Rch.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6902 dni

Odp: Gdzie na studia? - 03/04/2007 22:09

avelyn napisał:  

Rychu napisał:  

Cukrowa i Krakowska (część kierunków) raczej kształci rzesze bezrobotnch jesli chodzi o Polske. np takie kierunki jak Filozofia, Europeistyka, Historia i Pedagogika... masz tylko papier i nic wiecej.

odezwal sie, twoj kierunek tylko ladnie brzmi, a takiego debila jak ty nigdzie do pracy nie przyjma ;p

ciebie też i chuj co sie napinasz. :P

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
coca cola
Kibic
Na forum od 6747 dni

Odp: Gdzie na studia? - 13/04/2007 21:20
kto sie uczy z was na ekonomi na cukrowej??

moonky
Kibic
Na forum od 6954 dni

Odp: Gdzie na studia? - 22/04/2007 10:08
Mam pytanie do osób, które uczą się lub uczyły w Wyższej Szkole Morskiej. Chciałbym dokładnie wiedziec na jakie przedmioty kładziony jest główny nacisk i co jest wymagane aby się na uczelni utrzymac. dzieki z gory za odp.

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7953 dni

Odp: Gdzie na studia? - 22/04/2007 10:49
juz WSM nie ma - teraz jest Akademia Morska... a o jaki wydzial Ci chodzi? chcesz plywac?

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
moonky
Kibic
Na forum od 6954 dni

Odp: Gdzie na studia? - 22/04/2007 10:59
Intresuja mnie wszystkie kierunki.

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7953 dni

Odp: Gdzie na studia? - 22/04/2007 13:37
na nawi matma fizyka nawigacja
mechaniczny to od groma fizyki matmy troche tez chemii
na ekonomicznym dosc duzo o zarzadzaniu :)

wszedzie jest w miare ciezko :) ale potem praca dobrze platna

www.am.szczecin.pl tam masz forum

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
Rybak
Kibic
Na forum od 7769 dni

Odp: Gdzie na studia? - 23/04/2007 22:05

moonky napisał:  
Mam pytanie do osób, które uczą się lub uczyły w Wyższej Szkole Morskiej. Chciałbym dokładnie wiedziec na jakie przedmioty kładziony jest główny nacisk i co jest wymagane aby się na uczelni utrzymac. dzieki z gory za odp.

To zalezy na jaki wydzial chcesz sie wybrac i jaka specjalnosc Cie interesuje... Nie wiem jak jest u nawigejów ale na mechanicznym jest super :) Od tego roku zmienil sie system nauczania i pierwszy rok nie wyglada tak samo jak wygladal gdy ja zaczynalem studiowac na AM (wydz. Mechaniczny specj.ESO)... ale widzac po planie musze Ci powiedziec ze pierwszy rok nie nalezy do najlatwiejszych jesli chodzi o specjalnosc ESO... Przedmioty nie naleza do najlatwiejszych ale wszystko zalezy od tego na jakiego wykladowce sie trafi... Najbardziej prawdopodobne opcje sa takie:

Matematyka - dr Krupinski ( co pan tu tworzy czego ja zrozumiec nie moge :P ) Koles na pierwszy rzut oka wydaje sie surowy ale w rzeczywistosci jest ok. ogolnie z zaliczeniem matmy nie ma problemu bo podejsc do kol i do egzaminu jest sporo wiec wszyscy zdaja jak nie w normalnym terminie to na komisie na pewno matme zalicza...

Fizyka - dr Bieg - postrach studentow pierwszego roku.... jeden z bardziej problematycznych przedmiotow... o ile laborki mozna zaliczyc bez wiekszych problemow to z zaliczeniem wykladow i egzaminu juz wcale nie jest tak latwo... Sciagac raczej sie nie da bo koles ma dar do wylapywania nawet najwiekszych cwaniakow wiec jak ktos sie nie nauczy rozwiazywac zadan to niech sie odrazu nastawi na liczne poprawki (na nich tez nie ma taryfy ulgowej) albo odrazu na warunek.....

Termodynamika (wyklady) i mechanika plynow (wyklady i cwiczenia) - dr Matuszak (dj Matusz) - powiem krotko... zakuwac zakuwac i jeszcze raz zakuwac a moze przy odrobinie szczescia jak koles sie do czegos nie przyczepi uda nam sie zaliczyc wyklady cwiczenia i najwazniejsze egzamin... Po elektrotechnice z mechaniki plynow jest najwiecej warunkow....

Termodynamika (laborki) - dr Janek Monieta - jesli trafimy na kolesia to znaczy ze nie mamy w zyciu szczescia... [ja niestety trafilem :((( ] Zycze powodzenia z zaliczeniem...

Elektrotechnika (wyklady) - dr Nienartowicz (wujek Niefart) z tego przdmiotu u mnie bylo najwiecej warunkow.... Mozna wykuc caly material na pamiec isc na egzamin wszystko ladnie powiedziec i kiedy juz czlowiek mysli ze zdal to w 50% przypadkow slyszy "przykro mi ale nie czuje Pan pradu... 2!!!" na wyklady radze chodzic bo ma to pozniej wplyw na przebieg egzaminu... troche ludzi zdaje idac na totalny beton ale to juz jest maksymalny fart jak sie tak zaliczy egzamin... radze liczyc na wiedze a nie na szczescie....

Elektrotechnika (laborki) - jak sie nie trafi na Niefarta to bedzie to sama przyjmnosc :P

a teraz cos przyjemnego:

Chemia- swietne laborki duzo smiechu i dobrej zabawy z Pania technik :P Zaliczenie to przewaznie maly przekret :P

Mechanika (wyklady) - dr Kaczmarek - smiech na sali :D na egazmin przychodzi sie z notatkami i skryptem... wszystko jedziemy na zywca a koles sie nawet slowem nie odezwie zeby nie sciagac... zdawalnosc 100% bez najmniejszych problemow....

Mechanika (laborki) - inz Nicewicz - Laborki nawet ciekawe z zaliczeniem nie ma wiekszych problemow :)

Angielski - luzik...

To by bylo na tyle jesli chodzi o specjalnosc ESO na mechanicznym przynajmniej jesli chodzi o przdmioty z pierwszeo roku.... a co zrobic zeby sie utrzymac? Robic przekrety, dobra mine do zlej gry miec troche dobrych checi i od czasu do czasu zajrzec do notatek...

Pozdr

3l3m3nt
Kibic
Na forum od 8027 dni

Odp: Gdzie na studia? - 24/04/2007 00:42
Ja mam dylemat co do dalszych planów nauki między AM (wydz.Inżynieryjno-Ekonomiczny Transportu ) lub Polibuda ( wydział budownictwo ) . Chciałbym zaczerpnąć troche informacji od osób już uczących się na tych kierunkach ( szczególnie chodzi o PS ).

Obrazek jpg wstawiony na forum
Naszą siłą nie jest to że nigdy nie upadliśmy, ale to że po każdym upadku potrafimy się podnieść jeszcze silniejszym
Juventus Turyn-historia wielkiej miłości
Prw
Kibic
Na forum od 7211 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 24/04/2007 10:25

Szczurek88250 napisał:  
kto sie uczy z was na ekonomi na cukrowej??

Ja. Specjalizacja: Turystyka i Hotelarstwo :) Czego chciałbyś się dowiedzieć?
pzdr.

To nie są leszcze Stefan...
Radziu
Kibic
Na forum od 6955 dni

Odp: Gdzie na studia? - 24/04/2007 12:00
Jak jest ogólnie na Cukrowej teraz? Z tego co słyszałem to najtrudniejszy jest tam dojazd :). Interesuje mnie ekonomika transportu i logistyka. Jest ktoś na tym kierunku?

Prw
Kibic
Na forum od 7211 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 24/04/2007 15:48
Wydział Gier i Zabaw :) I to niestety jest trochę zgubne. Można się po prostu odzwyczaić od nauki...Jedno koło raz na dwa miesiące (przynajmniej na moim kierunku), a tak siedzisz i "Jana palisz" :D Ciężko się zebrać do zrobienia czegokolwiek. Koleżanek masz do wyboru do koloru, więc studiowanie na Cukrowej jak najbardziej przyjazne :) Tylke te dojazdy :/

pzdr.

Bronek
Kibic
Na forum od 7282 dni

Odp: Gdzie na studia? - 24/04/2007 16:04
A jakie są jeszcze inne kierunki zwiazane z ekonomią??

Może ktoś cos powiedzieć o kierunku bankowość i finanse??

Obrazek jpg wstawiony na forum
Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
Radziu
Kibic
Na forum od 6955 dni

Odp: Gdzie na studia? - 24/04/2007 16:21
Najbardziej właśnie boje się dojazdów. Z majowego jest daleko do Centrum, a Cukrowa to już dla mnie będzie koniec świata :)

borsuk
Kibic
Na forum od 8828 dni

**

Odp: Gdzie na studia? - 24/04/2007 18:14
Ja studiowalem na Cukrowej transport i logistyke...z tego co wiem to w tym roku akademiskim nie zrobili tej specjalizacji bo nie bylo chetnych...ale jak bedzie w tym roku to nie wiem...ale fajnie jest...teraz jestem na KRakowskiej i tez nie narzekam:)

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
Prw
Kibic
Na forum od 7211 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 24/04/2007 18:30

Radziu napisał:  
Najbardziej właśnie boje się dojazdów. Z majowego jest daleko do Centrum, a Cukrowa to już dla mnie będzie koniec świata :)

Ja ze Słonka daje rady wiec Ty tez dasz ;) Najlepiej przez Podjuchy jeździć moim zdaniem. Jedna przesiadka wiecej niż przez Wyszka ale czasowo tyle samo zajmuje, a w busach luzy. A samochodem to w ogóle luzik. Dobrze, że od czasu do czasu jakaś bryka się znajdzie.

www.wzieu.pl tutaj macie info o dostępnych kierunkach...

pzdr.

kiko
Kibic
Na forum od 6908 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 04/05/2007 21:04
Orientuje się ktoś może czy na US na kierunkach: Europeistyka, Socjologia i Turystyka są egzaminy rekrutacyjne ??? czy są brane pod uwagę tylko i wyłącznie świadectwa maturalne???

goral1982
Kibic
Na forum od 7586 dni

Odp: Gdzie na studia? - 04/05/2007 21:28

kiko napisał:  
Orientuje się ktoś może czy na US na kierunkach: Europeistyka, Socjologia i Turystyka są egzaminy rekrutacyjne ??? czy są brane pod uwagę tylko i wyłącznie świadectwa maturalne???

Europeistyka i Socjologia :Licza sie oceny z matury, nie ma zadnego egzaminu

http://usfiles.us.szc.pl/pliki/plik_1177485052.doc

kiko
Kibic
Na forum od 6908 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 04/05/2007 21:40
Duże dzięki za odp. i link ;)

cypis
Kibic
Na forum od 7220 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2007 20:40
A E-biznes - internet w zarządzaniu i biznesie, na Wydziale Nauk Ekonomicznych i Zarządzania, tam koło stadionu ktoś studiuje..? Jak tam warunki ciężko z nauką, i załapaniem się..? Bo czas sobie chyba coś wybrać, ale nie wiem dalej co. Narazie lukam coś ciekawego, a potem z braku laku, rozejrze się za jakimś bardzo "lajtowym" kierunkiem. Dzięki za jakąś odp.

FCB
avelyn
Kibic
Na forum od 8346 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2007 21:15

cypis1948 napisał:  
A E-biznes - internet w zarządzaniu i biznesie, na Wydziale Nauk Ekonomicznych i Zarządzania, tam koło stadionu ktoś studiuje..? Jak tam warunki ciężko z nauką, i załapaniem się..? Bo czas sobie chyba coś wybrać, ale nie wiem dalej co. Narazie lukam coś ciekawego, a potem z braku laku, rozejrze się za jakimś bardzo "lajtowym" kierunkiem. Dzięki za jakąś odp.

w poprzednim roku byl niedobor (na niektorych kierunkach) i przyjmowali byle kogo ;]

a to co podales to przypadkiem nie sa specjalizacje? tak czy siak nowe sa=gowno ;]

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757960093 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005