Odp: Real Madryt - Fc Barcelona - 29/04/2011 11:57
co do symulowania to powinni sie w komisjach lig czy czyms podobnym tym zajac i tych wszystkich pajacow zawieszac, zapisy wideo sa, jest jakas kontrowersja - zbiera sie komisja i stwierdzaja ze taka krystyna przyaktorzyla strasznie -> za probe oszukania sedziego i wymuszenia czerwa 3 mecze zawieszenia i by sie skonczylo aktorstwo na murawach. bo to juz nudne jest, niezaleznie od ligi pelno pajacow padajacych przy byle czym. niech biora przyklad z mma btw tego co wyzej opisalem to chyba kiedys Eduardo zawiesili za to ze sobie "zrobil" karnego na Borucu. powinni to ogarnac bo robi sie patologia
Tu nie chodzi o sposób grania, rzecz względna-nie każdemu musi podobać sie, czasem jałowy styl grania tysiąca podań-ale jesli ktos grał kiedyś w piłkę powinien wiedzieć czemu ma to służyć i bynajmniej nie rozbija sie o statystyczne posiadanie piłki. w ich grze dostrzegam sporo niedociągnięć i schematyzmu, przewidywalności która może nużyc, ale jest on wyjątkowy i unikatowy (rzekomo taki Arsenal próbuje go naśladować, widać z jakim skutkiem) kluczowym jest dobór graczy o odpowiednim profilu predysponującym do gry w tym klubie-jak widac po takim Zlatanie-graczu naprawdę o nieprzeciętnych umiejętnościach, ze nie każdemu to sie udaje. Do tego szkółka która produkuje graczy którzy w przyszłości staja sie gwiazdami-dobitnie obrazuje to fakt zainteresowanie graczami z cantery innych klubów-taki Wenger permanentnie próbuje kogos z niej wyciągnąć.
A Real? Co jest unikalnego w ich stylu? Czym jest styl druzyn Mourinho, ich wyjątkowosc? Mourinho w okienku zimowym płakał za napastnikiem. po co mu on miejsca na ławce za dużo jeszcze wolnego?
po meczu dał taki popis, że zastanawiam się, czy się ten człowiek nie pogubił sie kompletnie w swoich własnych prowokacjach i czy sam siebie przypadkiem nie sprowokował. pomysł na grę- na zero, z trzema DM, frustrując rywala. u siebie. ze składem za 300 czy 500 baniek.
zrzucanie winy po tym meczu na sędziego jest żałosne. winny jest Mourinho. powtarzam- u siebie, z taką grą, z takim składem. z ławką, która cztery dni wcześniej rozpierdoliła silną przecież Valencię w drobny pył... kibice Realu niech się w końcu ogarną. Król jest nagi-do chuja.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Patologia ogólnie rzecz biorąc co za pokolenie "piłkarzy" mamy ostatnio okazję obserwować
rzuć klubem a znajdę Ci kwiatków takich na potęgę. niestety, to jest element który jest tolerowany przez sędziów to zawodnicy to stosują -nurkowanie, teatralne gesty etc. tak samo jak plucie, szczypanie , "spacery" po rywalu itd itp. dopiero teraz dostrzeżone jest ta patologia jak Barca rządzi w futbolowym świecie? Az tak niektórych frustruje dominacja tego klubu?
Nie nie, nie piję tutaj konkretnie do Barcelony, po prostu odpowiedziałem na filmik Juniora.
Ogólnie chciałem to napisać, że ostatnimi czasy coraz więcej takich pajacy, a charakternych, normalnych piłkarzy niestety coraz mniej i praktycznie w każdym meczu możemy podziwiać takie cyrki... Cóż, takie czasy...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Też tak myśle, podobna historia z finałem LM się już wydarzyła.
PS. Co nie zmienia faktu że w sierpniu na Stadionie Louisa II "smoki" rozjadą Manchester bądż Barce w meczu o Superpuchar Europy
Ówczesne ekipy Milanu i Liverpoolu moim zdaniem były na bardzo zbliżonym poziomie. Tymczasem United przynajmniej teoretycznie silniejsze niż to dzisiejsze uległo Barcelonie dość gładko w Rzymie. W finale oczywiście będę za Manchesterem, aczkolwiek faworytem będzie Barca i raczej to jej sympatycy będą celebrować sukces, mimo wszystko Glory Glory Man United!
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
No chyba że masz na myśli to że czarnuch i Carvalho nie dostali czerwonej.
Wczoraj wszyscy mieli okazję zobaczyć że Crystyna jest cieńki wali bramki tylko słabym zespołom tak było w Anglii tak samo jest w La Liga.
PS. Prawdziwym wygranym wczorajszego meczu był Abidal wielki szacunek dla niego
Odp: Real Madryt - Fc Barcelona - 04/05/2011 17:40
miał być to czwórmecz genialnych spotkan a tak po prawdzie ciesze sie ze to juz koniec. przez żenującego Mou nic nie mowi sie o piłce, a tylko o tym jaki to biedak jest pokrzywdzony. Spiski i jeszcze raz spiski, dziwne że UEFA do dupy nie moze mu sie dorwać.
żenada. zachowałbyś kolego trochę dystansu i pokory tez by sie zdało.
Mou zasiał wiatr i teraz zbiera burze. zobaczysz co będzie sie działo w przyszłym sezonie.
Mou zasiał wiatr i teraz zbiera burze. zobaczysz co będzie sie działo w przyszłym sezonie.
Żart jakich wiele w internecie gdyby była tam koszulka w białym kolorze to zapewne podobałby Ci się pomysł autora . Przypomnę jaką kariere robił demot o "Boskim" Messim który nie zesłał na ziemię Ronaldo.
Trochę dystansu, bo widzę że wszędzie Mourinho widzisz (pod powyższym linkiem nie ma nic o Mou).
P.S. No chyba, że kibice Real-u nie mają prawa żartować z Barcy bo zabijają tym piękno futbolu
Ostatnio edytowany przez: Paweł85, 5 maja 2011, 18:47 [1 raz(y)]
Odp: Real Madryt - Fc Barcelona - 05/05/2011 18:51
Wczorajszy mecz był ładniejszy od 4 ostatnich spotkań RM - Barcelony razem wziętych, taka moja opinia niestety. Wielkie widowiska jakie mały być, to totalna klapa
Żart jakich wiele w internecie gdyby była tam koszulka w białym kolorze to zapewne podobałby Ci się pomysł autora . Przypomnę jaką kariere robił demot o "Boskim" Messim który nie zesłał na ziemię Ronaldo.
Trochę dystansu, bo widzę że wszędzie Mourinho widzisz (pod powyższym linkiem nie ma nic o Mou).
P.S. No chyba, że kibice Real-u nie mają prawa żartować z Barcy bo zabijają tym piękno futbolu
Nie, no jasne, żartować można i nawet trzeba, tylko pewne tendencje i niewybredne sugestie są po prostu żenujące. Mieliśmy coś co nigdy nie doświadczyliśmy i chyba długo nie doznamy- 4 GD w krótkim odstępie czasu, i nie wiedziałem że mnie tak to zmęczy i zażenuje że po prostu ciesze sie że to juz koniec. Zamiast o piłce jest gadka o spiskach, faworyzowaniu jednych, chamskiej i brutalnej gry z jednej strony, symulek i aktorstwa po drugiej, Zamiast o taktyce i przebiegu tych spotkań, zamiast o fajnej akcji Messiego gada sie o wszystkim tylko nie o tym. Jeszcze raz-ciesze sie że to juz koniec. Temat zasadniczo do zamknięcia na pół roku mniej wiecej
Nie, no jasne, żartować można i nawet trzeba, tylko pewne tendencje i niewybredne sugestie są po prostu żenujące. Mieliśmy coś co nigdy nie doświadczyliśmy i chyba długo nie doznamy- 4 GD w krótkim odstępie czasu, i nie wiedziałem że mnie tak to zmęczy i zażenuje że po prostu ciesze sie że to juz koniec. Zamiast o piłce jest gadka o s[piskach, faworyzowaniu jednych, chamskiej i brutalnej gry z jednej strony, symulek i aktorstwa po drugiej, Zamiast o taktyce i przebiegu tych spotkań, zamiast o fajnej akcji Messiego gada sie o wszystkim tylko nie o tym. Jeszcze raz-ciesze sie że to juz koniec. Temat zasadniczo do zamkniecia na pół roku mniej wiecej
Bardzo dobre podsumowanie, nie mam nic do dodania - 4 GD w tak krótkim czasie to śmiertelna dawka.
Sagi ciąg dalszy w sierpniu (mecz o Superpuchar)
P.S. A pomyśleć, że gdyby w CdR sędzia uznał bramkę Pedro ze spalonego i Barca wygrała 1:0 to nagonka i spiski byłyby jeszcze większe. Marca i As mieliby temat jak Zaborcza o kibolach na cały rok.
P.S. 2 Po tej dawce GD najbardziej martwi mnie fakt, że reprezentacja Hiszpanii wydaje się całkowicie podzielona, dobrze że w tym roku nie ma wielkiej imprezy bo Del Bosque miał by ciężko w szatni w tak krótkim czasie zaleczyć rany.
P.S. 2 Po tej dawce GD najbardziej martwi mnie fakt, że reprezentacja Hiszpanii wydaje się całkowicie podzielona, dobrze że w tym roku nie ma wielkiej imprezy bo Del Bosque miał by ciężko w szatni w tak krótkim czasie zaleczyć rany.
Zazdroszczę zmartwień, uff kamień z serca że nie ma MŚ.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757978449 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.