Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> R. Majdan << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Plum
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7744 dni

Odp: R. Majdan - 13/08/2006 20:01
Kto chce zniszczyć Majdana?
Protest zjednoczył sympatyków Dumy Pomorza, jednak ulotki rozdawane na meczu rodziły kolejny niezdrowy podział. Kto w tych czasach kiedy tak bardzo liczy się jedność, chce podzielić kibiców i kto chce zniszczyć Majdana?
Chodzi o mecz Pucharu Polski, który długo pozostał w pamięci kibiców, głowie za sprawą sędziego Werdera, który okradł Pogoń z szans na PP i to że, wrócił do Pogoni, pod skrzydła Ptaka i stara się poprawić napiętą sytuację. Trudno, ale też inni piłkarze zachowują się podobnie,
Ulotki te wypominały Radkowi Majdanowi sytuację z pojedynku Pucharu Polski, kiedy to w brawach Wisły w polu karnym faulował Ediego, po czym na gorąco stwierdził, że faulu nie było. Można mieć za to pretensje i żal, ale żeby od razu nienawidzić?
Zarzut stawiany Majdanowi i według autorów tych ulotek ma przeważyć nad wspomnianą również na ulotkach z pamiętną sytuacja we Wrocławiu w 1995 roku i godnym reprezentowaniem barw Pogoni przez tyle lat. Zapomina się, że po obejrzeniu powtórek i już na spokojnie Radek stwierdził, że faul był i przeprosił za to Ediego.
Z ulotki możemy się też dowiedzieć, że Majdan wróciło Pogoni, bo żaden inny klub go nie chciał. Podczas konferencji po ostatnim treningu Pogoni Mariusz Kuras wspomniał, że szczeciński bramkarz miał propozycję z innych klubów. Komu wierzyć? Anonimowym autorom, czy kolejnemu symbolowi szczecińskiej Pogoni.
Inni Pogoniarze też występują czy występowali w niezbyt lubianych w Szczecinie drużynach:
Grzegorz Matlak i Artur Bugaj grali przecież w Lechu Poznań, Olgierd Moskalewicz występował w krakowskiej Wiśle, a obecnie podobnie jak Bartosz Ława gra w Arce Gdynia. Dariusz Dźwigała był zawodnikiem Polonii Warszawa. Wymienić można by jeszcze kilka nazwisk, ale te przykłady pokazują, że nawet najwięksi ulubieńcy kibiców trafiają do innych drużyn, bo jest to taki zawód, lecz nadal mogą cieszyć się sympatią kibiców drużyny, której barwy dumnie reprezentowali, czemu w przypadku Radka ma być inaczej. Jedna wypowiedź ma zaważyć na całym autorytecie? W takim przypadku grono „prawdziwych” Pogoniarzy znacznie by się skurczyło.

Ostatnio edytowany przez: Plum, 13 sierpnia 2006, 21:42 [1 raz(y)]

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Sanchez87
*zablokowany
Na forum od 6979 dni

Odp: R. Majdan - 13/08/2006 21:51
Popieram Twoje słowa..:D oby wiecej takich opinii a damyrade..:] miejmy nadzieje ze to tylko pojedynczy incydent..

berety dwa
Kibic
Na forum od 7516 dni

Odp: R. Majdan - 14/08/2006 00:17
nie ważne

Ostatnio edytowany przez: berety dwa, 14 sierpnia 2006, 09:41 [1 raz(y)]

dzm
Kibic
Na forum od 7695 dni

Odp: R. Majdan - 14/08/2006 03:43
wplaciles juz 100 na flage ? :]

Obrazek jpg wstawiony na forumObrazek jpg wstawiony na forumObrazek jpg wstawiony na forum
Dla pewnego swego i chcącego nic trudnego...

Obrazek jpg wstawiony na forum
x-pack
Kibic
Na forum od 7638 dni

Odp: R. Majdan - 14/08/2006 09:28

berety dwa napisał:  
Powiem tak! Nie pasuje Wam Ptak; nie pasuje Wam Majdan; nie pasuje Wam wogóle wszystko związane z Pogonią. To czego Wy wogóle chcecie? Trzeba było działać na początku gdy klub był sprowadzany do Szczecina z Piotrkowa Trybunalskiego. Tylko wtedy wszyscy byli zadowoleni i na Wałach Chrobrego bili brawo i witali nową drużynę; bo będziemy mieli 2 ligę krzyczeli. Lepsze dla Was było to niż 4 czy niższa liga. Po awansie do 1 ligi na h.j na murawie wszyscy klaskali i krzyczeli vivat na cześć A.Ptaka. Trzeba było od początku być anty temu przedsięwzięciu i robić protest. Mi osobiście Ptak nie przeszkadza. Cieszę się z tego co mam! A co do Majdana i tych pożal się żałosnych ulotek; to wiem że już kampania wyborcza ruszyła!

i najważniejsze że identyfikuje się z tą drużyną; bo jak wczoraj Sandał mówił przez megafon że to nie wina piłkarzy że tu muszą grać!

Cierpliwosc ma granice a jesli lubisz byc ciagle posmiewiskiem calej polski i znosci kaprysy "zyzolka"crazy to juz twoja sprawa. Sporo ludzi od poczatku nie chialo ptaka, rozumiem ze jak bedzie 4 czy 5 liga to ty mecze sobie odpuszczasz ? czy bedziesz dalej cieszyl sie z tego co masz ?. Co do ulotek to masz racje ........pozdro

Szczecińska albo Zadna
MieteK29
Kibic
Na forum od 7156 dni

Odp: R. Majdan - 14/08/2006 13:31

Cytat:  
Co do ulotek z Majdanem to roznosili je goście w koszulkach "Pogoń Szczecińska albo żadna:" i na 4 sektorze była taka sytuacja, że jeden gościu chciał wyrwać je łepkowi, który je roznosił ( nie udało mu się ) i tak po 5-10 min przyszło z 10 osób w wieku 18-30 lat do tego typa co chciał je wyrwać i zaczęli mu tam jazde robić mało się nie pobili, potem coś gadali o Majdanie itp ... (wyciągnięte z tematu Pogoń Szczecin - Arka Gdynia dop.29)

Musze z przykrością przyznać że to prawda :| mam nawet chyba fotke tego całego zajścia ;/ Co za ludzie... Robić takie zamieszanie o jedną wypowiedź na gorąco po meczu (tą, w której Radek powiedział że faulu nie było) to mocna przesada... eh.

Safe
Kibic
Na forum od 7666 dni

Odp: R. Majdan - 14/08/2006 16:50

29 napisał:  
[cytat]... Robić takie zamieszanie o jedną wypowiedź na gorąco po meczu (tą, w której Radek powiedział że faulu nie było) to mocna przesada... eh.

Tym bardziej ze do jasnej cholery, przeprosil Ediego i powiedzial ze faul byl, pozatym gra z Edim w 1 druzynie i kto byl na treningu ten widzial ze sie nie gryza, pozatym niektorzy mysla ze to co zrobil w PP jest gorsze od tego co zrobil w 95' roku, ''przyszedl bo nie mial gdzie isc~'' wiekszej glupoty to ja chyba nie slyszalem, kurwa przyczepcie sie jeszcze od Kurasa ze jest slabym trenerem i ze wicemistrzostwo to dzieki kurwa zajebistej ekipie bylo ..gdyby oceniac tak kazdego pilkarza, to nikogo caly swiat nie lubialby, pierdole ten temat bo nie idzie czyatc ''zwolennikow ulotek''

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
emjay06
Kibic
Na forum od 7098 dni

Odp: R. Majdan - 14/08/2006 18:40
jakby ktoś nie widział jeszcze:

Majdan - ulotka

pucharTYLKO POGOŃ king
BTR
Kibic
Na forum od 7548 dni

Odp: R. Majdan - 15/08/2006 15:50

KloceK napisał:  

29 napisał:  
[cytat]... Robić takie zamieszanie o jedną wypowiedź na gorąco po meczu (tą, w której Radek powiedział że faulu nie było) to mocna przesada... eh.

Tym bardziej ze do jasnej cholery, przeprosil Ediego i powiedzial ze faul byl, pozatym gra z Edim w 1 druzynie i kto byl na treningu ten widzial ze sie nie gryza, pozatym niektorzy mysla ze to co zrobil w PP jest gorsze od tego co zrobil w 95' roku, ''przyszedl bo nie mial gdzie isc~'' wiekszej glupoty to ja chyba nie slyszalem, kurwa przyczepcie sie jeszcze od Kurasa ze jest slabym trenerem i ze wicemistrzostwo to dzieki kurwa zajebistej ekipie bylo ..gdyby oceniac tak kazdego pilkarza, to nikogo caly swiat nie lubialby, pierdole ten temat bo nie idzie czyatc ''zwolennikow ulotek''

Chyba trochę za młody jesteś żeby tak przeklinać...

''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Safe
Kibic
Na forum od 7666 dni

Odp: R. Majdan - 15/08/2006 17:14

BTR napisał:  

KloceK napisał:  

29 napisał:  

Chyba trochę za młody jesteś żeby tak przeklinać...

uzylem 2 wulgarnych slow ''Kurwa'' i ''Pierdole''
Sorry, prawda moze jestem za mlody, ale ''tak''? Widziales moze zebym w innych postach przeklinal? Nie, wlasnie, nie przeklinam bo uwazam, ze ludzie w MOIM wieku przeklinajacy, chca zablosyanc, a jednak jest to zly sposob, i odpycha mnie to, to samo dotyczy sie kobiet, ale nie wazne, przeklnelem poniewaz nie wytrzymalem tego jak ktos ''jezdzi'' po moim IDOLU, a Radek Majdan jest nim od dziecinstwa, mam pelno autografow i koszulek z jego Podpisami,Nazwiskami nawet udalo mi sie pozyskac kiedys rekawice, ale stalo sie z nimi cos, czego nie zamierzam mowic, tak ponioslo mnie, ale jak juz wspomnialem gdyby to bylo i innej osobie, napewno ta wypowiedz brzmialaby inaczej, jezeli Cie urazilem, przpraszam i naprawde nie chce wdawac sie w zbedna dyskusjie, gdyz nie chce miec problemow i ''jestem za mlody'' na niektore tematy,
Pozdrawiam Ciebie

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
Scarface
Kibic
Na forum od 7694 dni

*

Odp: R. Majdan - 15/08/2006 23:30
pod ulotką jest podpis kibice jako jeden z kibców ogłaszam że się niepodpisuję.
Majdan nie jestem dla mnie ani żadnym megabohaterem ani szują i zdrajcą jest człowiekiem który zasłużył wg mnie na szacunek za lata oddane klubowi i w żaden sposób nie można porównywać go do qrwy drumlaka czy coś tam takiego.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Ibdzia15
Kibic
Na forum od 7109 dni

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 00:12
eh... ten temat bedzie sie ciagnał a ciagnał..bo z tego co wiem to nie koneic takich akcji jak np. ta z ulotką..;/ żałosne sa te ulotki ...

flaga1 Nie mówię szeptem, gdy mówię skąd jestem...!flaga1 spiew "Jak Feniks z Popiołów odradzamy sie na nowo!"spiew
Cinek
Kibic
Na forum od 8029 dni

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 09:59
...

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
malolat_ps
Kibic
Na forum od 8149 dni

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 10:30

KloceK napisał:  

uzylem 2 wulgarnych slow ''Kurwa'' i ''Pierdole''
Sorry, prawda moze jestem za mlody, ale ''tak''? Widziales moze zebym w innych postach przeklinal? Nie, wlasnie, nie przeklinam bo uwazam, ze ludzie w MOIM wieku przeklinajacy, chca zablosyanc, a jednak jest to zly sposob, i odpycha mnie to, to samo dotyczy sie kobiet, ale nie wazne, przeklnelem poniewaz nie wytrzymalem tego jak ktos ''jezdzi'' po moim IDOLU, a Radek Majdan jest nim od dziecinstwa, mam pelno autografow i koszulek z jego Podpisami,Nazwiskami nawet udalo mi sie pozyskac kiedys rekawice, ale stalo sie z nimi cos, czego nie zamierzam mowic, tak ponioslo mnie, ale jak juz wspomnialem gdyby to bylo i innej osobie, napewno ta wypowiedz brzmialaby inaczej, jezeli Cie urazilem, przpraszam i naprawde nie chce wdawac sie w zbedna dyskusjie, gdyz nie chce miec problemow i ''jestem za mlody'' na niektore tematy,
Pozdrawiam Ciebie

... przestan wierzyc w swiat IDOLI ....

a co do Radka to on sam wybral taka droge , gdyz w tak trudnym momencie dla Szczecinskiej pilki wolal sie opowiedziec za lizaniem Ptaka po jajkach niz za walka o przeniesienie druzyny do Szczecina

Radek juz nie jest tym Majdanem , ktory opuszczal Pogon twierdzac ze nie zagra w zadnym innym Polskim klubie ( pod wzgledem charaktertu oczywiscie - zaszkodzil mu zwiazek z Doda, showbiznes i hajs,hajs,hajs - teraz to on ma inny swiatopoglad..... )

i wszelkie nazekania ze nie mozna kogos takiego skreslic za jedna krzywa akcje - otoz mozna i Radek wlasnie za nia zostal skreslony - bo w zyciu tak jest, jedna lewa akcja i to na co sobie zapracowal w przeszlosci ( 11 lat - to sporo czasu ) pryslo jak banka ....

.................... zegnaj radziu ...... cmoknij ptaka w jajko na pozgnanie

z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 8015 dni

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 10:40
i na wpisie powyżej można zakończyć temat ;)

Better dead than red!
rico
Kibic
Na forum od 7431 dni

*

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 11:14
Widze że polityka znowu wchodzi do piłki żałosne.... no chyba że chodzi o coś naprawde... chętnie poznam szczegóły bo gadać to sobie może każdy ...

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
malolat_ps
Kibic
Na forum od 8149 dni

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 11:31

rico napisał:  
Widze że polityka znowu wchodzi do piłki żałosne....

proponuje wizyte u okulisty lub bryle ala stepien ( z 13 posterunku ) bo slabo z twoim wzrokiem.....

rico napisał:  
no chyba że chodzi o coś naprawde... chętnie poznam szczegóły bo gadać to sobie może każdy ...

nikt tu przed toba nie bedzie skladal wyjasnien, to nie komisariat misiu ....

a to nie gadaka tylko stanowisko pewnej grupy kibicow wobec zaistnialej sytulacji , jezeli z poprzedniego posta nie potrafisz wyciagnac wnioskow - twoj problem , nie rozumiesz tego - tez twoj problem

jak ktos nie rozumie co to znaczy sprzedac dupe to albo sam ja komus opierdolil albo jest do tego zdolny

Plum
Kibic
Na forum od 7744 dni

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 13:17
A tak z ciekawości zapytam co sądzisz o innych Portowcach, którzy opuścili Pogoń i grali/grają w takich klubach jak Arka, Lech czy Wisła? I co mówili gdy grali w tych drużynach?

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
malolat_ps
Kibic
Na forum od 8149 dni

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 13:48

Plum napisał:  
A tak z ciekawości zapytam co sądzisz o innych Portowcach, którzy opuścili Pogoń i grali/grają w takich klubach jak Arka, Lech czy Wisła? I co mówili gdy grali w tych drużynach?

... tu nie chodzi o to ze Majdan gral w Wisle , tu nie chodzi o to co mowil grajac w Wisle , nawet fakt ze w pamietnym meczu w PP Majdan falulowal naszego asfalta nie ma tu nic do rzeczy ....

chodzi o jawne sprzedanie dupska atnosiowi a w ow przekonaniu umocnil on kibicow osobiscie w zeszly piatek ( dzien przed meczem z Arka ) wiec jak widzisz twoj komentarz ma sie nijak do rzeczywistosci

a z ciekawosci powiem ci ze nie mozna oceniac " eks - Portowcow " zbiorowo , to indywidualne przypadki , np : Olo to Olo i zawsze bede sie cieplo o nim wyrazal a np: Drumlak to wiadomo - obrzezany - co mowi chyba samo za siebie

Plum
Kibic
Na forum od 7744 dni

Odp: R. Majdan - 16/08/2006 15:14
To idąc takim tokiem myślenia dochodzimy do wniosku, że Kuras też sprzedał się Ptakowi...

[Choć ja tak nie uważam]

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757983717 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005