Odp: Krzystek chce zmienic nazwę miasta... ? - 12/04/2008 19:16
tez to czytalem :/ jesli to jest pomysl na promowanie miasta to raczej narazimy sie na smiesznosc.....Szczecin to Szczecin...nasze miasto ma przeciez swoje okreslenia w innych jezykach:
http://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_European_cities_in_different_languages:_Q-T#S
dorzuce jeszcze hiszpanska wersje: Estetino
Odp: Krzystek chce zmienic nazwę miasta... ? - 14/04/2008 00:06
Szczecin zostanie Szczeciniem dla Polaków, natomiast autorowi artykułu chodzi o uproszczenie nazwy miasta dla obcokrajowców. Jestem jak najbardziej za tym pomysłem, tym bardziej że nie jest to jedynie pomysł Szczecina z polskich miast. Wrocław to samo zamierza zrobić i prawdopodobnie uprości swoją zagraniczną nazwę. Ja jestem jak najbardziej za tym byleby nie był to Stettin, osobiście odpowiada mi bardziej łacińska nazwa Sedina, Sedinum lub coś w ten deseń. Myślę że dzięki temu Szczecin więcej zyska niż straci (właśnie byłem tak ciekaw ilu obcokrajowców zapamietało nazwe naszego miasta dzięki akcji Monopoly - mam nadzieje że jak najwięcej ,ale z drugiej strony chyba wiemy z jaka trudnością jest wypowiadana nazwa stolicy pomorza zach.).
nazwa "Floating Garden" bardzo przypadla mi do gustu .
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
W końcu zadziałało. Dużo ładnych, kolorowych obrazków, gorzej będzie z realizacją. Co do zapisu fonetycznego to nie wydaje mi się żeby to było czytelne dla przeciętnego człowieka.
Ostatnio edytowany przez: Cywil, 14 kwietnia 2008, 21:19 [2 raz(y)]
Odp: Krzystek chce zmienic nazwę miasta... ? - 14/04/2008 21:06
Ja jestem pod wrazeniem calej tej prezentacji. Logo wedlug mnie swietne, bardzo charakterystyczne. Kolory jak najbardziej. Ekologia dobry pomysl, przydalo by sie nam wiecej zieleni. Widac, ze postanowili dalej ciagnac sukces z TSR. Oby na slowach sie nie skonczylo i w naszym miescie moze cos w koncu ruszy!
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
zgadzam sie najczestsza reakcja chyba bedzie: 'WTF??!'
a tak sobie mysle, rok 2010 konczy sie kadencja Krzystka i zalozmy ze prezydentem zostaje ktos z pisu powiedzmy (przyklad taki) co wtedy dzieje sie z 'nowa wizja' i baltic neopolis ?? laduje w szufladzie??
dobre :
http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,78940,5116230.html
Ostatnio edytowany przez: mastah86, 14 kwietnia 2008, 22:13 [1 raz(y)]
szkoda, że nie ma konkretów a karmienie opinii publicznej sloganami i hasłami to coś co PO umie robic najlepiej.
Mówienie zrobimy to, to i to nie jest odkrywcze, a nie usłyszałem jak Krzystek chce do tego dość. 100% obietnic, 0 konkretów
Zaraz zaraz tu nie chodzi o obietnice w tej chwili tylko o wypracowanie marki Szczecina, co od lat jest potrzebne temu miastu. Bez tego nie będzie inwestycji - wizja miasta jest bardzo ważna dotychczas jej brakowało. Mylisz troche prezentacje marki Szczecina z kampanią wyborczą, polityką, PO, bo tu nie o to chodziło w głównej mierze chociaż owszem może to sprawić że Krzystek będzie miał lepsze notowania, ale to mi akurat nie przeszkadza jakoś gdyby faktycznie miało się dziac dobrze za jego sprawą, a zaczyna się chyba dobrze jak na poczatek (dodam że nie jestem jego jakimś zwolennikiem ani zadnej opcji polit. jestem raczej zwolennikiem dobrych pomysłów, a ten jest dobry moim zdaniem).
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757977127 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.