Jakby ktoś chciał to można wrzucić to info na facebooki itd
Uwaga uwaga! Bardzo ważna sprawa kibole!
Jeden z naszych znajomych aktywnie działa w pomocy dzieciakom chorym na białaczkę! Wszystkim osobom które oddają krew, albo zamierzają ją oddać, podajemy listę imion i nazwisk działających jako hasła w centrum krwiodawstwa, więc proszę o podawanie niżej wymienionych!
1. Pasternak Monika
2.Kasica Wioleta
3. Matuła Wiktoria
4. Pohlenz Malwina
5. Kowalewska Sandra
6. Synkiewicz Julian
7. Aleksiejew Michał
8. Łukasik Marcela
9.Marczewski-Piasecki Jakub
10. Gniadek Julia
11. Oleksy Natalia
12. Grzejdziak Gracjan
Pacjenci Kliniki Pediatrii, Hematologii i Onkologii Dziecięcej w
Szczecinie ul. Unii Lubelskiej 1
Bardzo dziękujemy
Najlepiej oddawać od 9.00 do 12.30. codziennie
Stacja krwiodawstwa
tel. 91 422-34-35
Udostępniamy kibole!
Ostatnio edytowany przez: Persona non grata, 8 września 2012, 22:02 [1 raz(y)]
Odp: Kibole pomagają: Potrzebna krew!!! - 09/09/2012 21:50
Dodatkowo chciałbym wspomnieć, że wcześniej nasz Szczeciński Punkt Krwiodawstwa wspierał akcję Granatowo-Bordowa krew.
Nie wiem czy akcja jeszcze trwa. Ale jeśli tak, to każdy kto odda krew nie dość że pomaga to jeszcze dostanie 2 zaświadczenia.
Jedno zwalniające ze szkoły/pracy tego dnia, który pracodawca/nauczyciel musi przyjąć. A drugie wymieniane jest na darmową wejściówkę na wybrany mecz Pogoni Szczecin. Zaświadczenia należy wymieniać na dzień przed meczem w siedzibie/kasach klubu (przyp. o ile akcja ma miejsce i w tym roku)
Poszperałem trochę w necie i w ustawie z dnia 22 sierpnia 1997 o publicznej służbie krwi (Dziennik ustaw nr 106, z późniejszą zmianą) w artykule 15 jest napisane, kto może oddawać. W ustępie 2. jest napisane "W przypadku, gdy kandydatem na dawcę jest małoletni powyżej trzynastego roku życia, wymagana jest tylko zgoda małoletniego wyrażona w obecności jego przedstawiciela ustawowego lub opiekuna".
Oczywiście taka osoba musi spełniać wymagania, że masa ciała musi być większa niż 50 kg.
Natomiast przed tym, jak zaciągniecie rodzica do punktu krwiodastwa, najlepiej pierw przedzwonić albo napisać maila-
RCKiK w Szczecinie,
Regionalne Centrum Krwiodawstwa
i Krwiolecznictwa w Szczecinie
70-482 Szczecin
al. Wojska Polskiego 80/82
tel. 091 42 43 600
WCKiK Szczecin,
ul. Piotra Skargi 9-11
czynne 7.30-13.00 [email protected]
Odp: Kibole pomagają: Potrzebna krew!!! - 14/09/2012 16:34
Tak się zastanawiam czy nie warto podać grupy krwi każdego z biorców. Nie wiem jak to działa, ale gdy np. XXX chce oddać krew YYY a nie ma zgodności grupowej to ta krew idzie zapewne gdzie indziej. Wiadomo, że każdemu krew jest potrzebna, jednakże jak się chce pomóc komuś konkretnemu warto było by znać jego grupę krwi.
Odp: Kibole pomagają: Potrzebna krew!!! - 18/09/2012 00:13
Jestem Honorowym Krwiodawcą i cieszę się, że ktoś poruszył ponownie temat oddawania krwi. Jako krwiodawca i kibic Pogoni uczestniczyłem w akcji granatowo - bordowa krew... ale, jako kibic i krwiodawca czuję się cholernie zlekceważony przez klub, myślę, że nie tylko ja ale wielu innych kibiców. Miało być podsumowanie akcji, ile litrów to granatowo - bordowej krwi oddaliśmy i nic, nawet słowem nie wspomnieli tak i na meczu, jak i na stronie całą tą akcję mieli po prostu w dupie... nie powiem pisałem w tej sprawie maile do klubu i potraktowali mnie jak zwykły spam.
Nie chce tu wylewać swoich żali,bo nie o to chodzi, ale wydaje mi się, że chyba jestem pierwszym kibicem, który o tym pisze i mamy tu klasyczny przykład robienia akcji pod publikę nie do końca dopracowaną, lepiej pisać o karach za odpalone race, o wulgaryzmach na stadionie, albo o ilości przynoszonych kapsli po piwie, niż o tym, że zwykli kibice idą i oddają krew po to, aby komuś uratować życie. Chuj teraz jest krew potrzebna pójdę i oddam dla jednego z ludzi na tej liście, a co do organizatorów byłej akcji oddawania krwi i władz klubu... cóż...oby wam tej krwi przypadkiem kiedyś nie zabrakło!
to nie działa w ten sposób. jesli podasz nazwisko z listy a twoja krew nie bedzie pasować to faktycznie twoja krew pójdzie gdzies indziej ale w to miejsce bedzie podstawiona krew pasujaca wiec osoba z listy takze skorzysta
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757972081 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.