Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Awans i co dalej? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
verte
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8547 dni

Awans i co dalej? - 18/06/2008 20:28
Pogoń awansowała. Choć w tabeli widac przewagę, to nie można powiedzieć, że w cuglach.Wygrane często nie przychodziły tak łatwo jak sie spodziewaliśmy. Ale może to taka wystarczająca taktyka, aby niepotrzebnie nie wydawać kasy na marne. Ale teraz jeżeli powaznie jest rozpatrywana kwestia awansu nie ma miejsca na amatorszczyznę. Potrzebne sa prawdziwe wzmocnienia czyli pieniądze i lepsza organizacja klubu. Mamy podstawy watpić czy obecni właściciele klubu sprostają takiemu zadaniu. Prawdopodobnie niezbędne będzie wzmocnienie sponsorskie klubu. I to solidne.
W najbliższym czasie zarząd powinien przedstawić cele na następny sezon i rzeczywiste srodki za pomoca których cele te maja byc zrealizowane. jeżeli będzie to tylko gadka nie poparta rzetelnym rachunkiem ekonomicznym, to będzie oznaczało zakotwiczenie w III lidze na dłużej.

21:37
Kluczyk
Kibic
Na forum od 8542 dni

*

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 20:35
Nikt tego nie wie ! Nawet ci którzy coś wiedzą !

eF^
Kibic
Na forum od 8049 dni

*

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 21:06
Co do składu to:
- Kowal - pożegnać go, wypożyczyć do innego klubu, przenieść do rezerw obojętne co ale żeby się ogrywał bo to co on wyprawia na boisku to naprawdę strasznie wygląda, w dzisiejszym meczu grał naprawdę słabiutko, pod koniec parę podań mu wyszło i 2 strzały, ale to już w momencie gdy przeciwnik był dobity, zresztą co to był za przeciwnik,
- Biliński - ogarnia środek pola, doświadczony gracz ale wyraźnie coraz słabszy szybkościowo i wyżej niż nowa 2 liga sobie według mnie nie poradzi więc trzeba powoli szukać jakiegoś perspektywicznego młodszego gracza do środka pola,
- Parzy - dziś bardzo dobra zmiana, doświadczony, opanowany, szybki, dobry technicznie na pewno przyda się w wyższych ligach,
- Ropiejko - super piłkarz, jeden z najlepszych jacy ostatnimi czasy grali w Pogoni, ogromny potencjał który mam nadzieję zaoowocuje również w lidze 2 i wyżej,
- Rydzak - jak wyżej, ostatnimi czasy w bardzo dobrej formie, szybki, dobry technicznie, potrafi pójść na przebój i wyprowadzić groźną akcję, piłkarz na pewno bardzo przydatny,
- Walburg - myśle że powoli również trzeba żegnać ' idola kibiców ' bo tutaj śmiechy śmiechami, ale na wyższe ligi piłkarz słaby technicznie, niepewny, często łapiący durne kartki naprawdę nam nie jest potrzebny,
- Wójcik - niezły bramkarz, zobaczymy jak sobie poradzi z lepszymi przeciwnikami,
- Skrzypek - profesor, prawdziwa podpora defensywy, trzeba szukać powoli jakiegoś następcy bo długo chyba nie pogra.

Nerson48
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 21:24

verte napisał:  

W najbliższym czasie zarząd powinien przedstawić cele na następny sezon i

Cel jest jeden !!Kolejny awans!!, trzeba zrobić konkretne wzmocnienia .Nowi sponsorzy muszą być , bo z takim budżetem będzie trudno.....

Krzaku
Kibic
Na forum od 6652 dni

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 22:04

(L)ukasz . napisał:  

verte napisał:  

W najbliższym czasie zarząd powinien przedstawić cele na następny sezon i

Cel jest jeden !!Kolejny awans!!, trzeba zrobić konkretne wzmocnienia .Nowi sponsorzy muszą być , bo z takim budżetem będzie trudno.....

Coś mi się wydaje że z takimi właścicielami to możemy bronić się przed spadkiem. A może dzisiejszy zysk z biletów został przeznaczony na transfery na przyszły sezon? Oby nie po lipnie by było z tymi wzmocnieniami. Nie ma pieniędzy- Nie ma awansu.

PS !
Janek80
Kibic
Na forum od 6718 dni

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 22:13
Pogoń grająca w nowej 2 lidze, czyli na prawdę trzeciej, na dłużej jest nie do przyjęcia. Mam nadzieje, że w takim mieście jak Szczecin znajdą się pieniądze, które zagwarantują walkę o awans już w najbliższym sezonie.

E.
Kibic
Na forum od 6733 dni

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 22:29
Panowie świętujmy narazie:) Będziemy myśleć o kolejnym awansie później.
Narazie wszędzie gdzie czytam to każdy już pisze że Pogoń sobie nie poradzi w II Lidze.
Dajmy im szanse:) a potem będziemy ich oceniać:)

PSSS Bardzo ciekawie się zapowiadam nowa II liga:

1 ) Tur Turek (spadkowicz z obecnej 2 ligi),
2 ) Zagłębie Sosnowiec (spadkowicz z ekstraklasy),
3 ) POGOŃ SZCZECIN (zwycięzca baraży),
4 ) Zawisza Bydgoszcz (zwycięzca baraży),
5 ) GKS Tychy (zwycięzca baraży),
6 ) Unia Janikowo (obecna 3 liga gr.2),
7 ) Nielba Wągrowiec (obecna 3 liga gr.2),
8 ) Jarota Jarocin (obecna 3 liga gr.2),
9 ) Kotwica Kołobrzeg (obecna 3 liga gr.2),
10 ) Victoria Koronowo (obecna 3 liga gr.2),
11 ) Elana Toruń (obecna 3 liga gr.2),
12 ) Raków Częstochowa (obecna 3 liga gr.3),
13 ) Gawin Królewska Wola (obecna 3 liga gr.3),
14 ) MKS Kluczbork (obecna 3 liga gr.3),
15 ) Miedź Legnica (obecna 3 liga gr.3),
16 ) Polonia Słubice (obecna 3 liga gr.3),
17 ) Lechia Zielona Góra (obecna 3 liga gr.3).
18 ) Czarni Żagań (zwycięzca baraży),

Ostatnio edytowany przez: E., 18 czerwca 2008, 22:34 [1 raz(y)]

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7550 dni

*

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 22:31
``Równolegle z meczem barażowym, w nawiązaniu do wcześniejszych rozmów dotyczących ewentualnych możliwości współpracy Spółki Akcyjnej Pogoń Szczecin oraz Sportowej Spółki Akcyjnej Groclin Dyskobolia, podjęte zostały ponownie rozmowy dotyczące poszerzenia współpracy sportowej oraz finansowej obu Spółek. W negocjacjach uczestniczą bezpośrednio Prezesi Zarządów â�� Artur Kałużny i Zbigniew Drzymała. Kluby traktują je jako kontynuację rozmów zainicjowanych przez władze miasta Szczecina w czerwcu 2007 roku. Z potencjalnym inwestorem spotkał się również Prezydent Szczecina Piotr Krzystek, który z życzliwością przygląda się prowadzonym rozmowom.``

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Endless Vibe
Kibic
Na forum od 8555 dni

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 23:03

eF^ napisał:  
Co do składu to:

- Walburg - myśle że powoli również trzeba żegnać ' idola kibiców ' bo tutaj śmiechy śmiechami, ale na wyższe ligi piłkarz słaby technicznie, niepewny, często łapiący durne kartki naprawdę nam nie jest potrzebny,

dla mnie Walburg przez dzisiejsze 10 min świetnie zagrał. ;) żałuje tylko ze Kuras go wczesniej nie spróbował na tej pozycji za masakrycznie słabego Bilińskiego. (Niedosc ze najwolniejszy na boisku, to do tego zero techniki i świece z połowy boiska..)

Po życia kres!
eF^
Kibic
Na forum od 8049 dni

*

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 23:07
Nie wiem czy piszesz to na poważnie czy sobie żarty robisz, miał parę dokładnych podań z klepki ale co to za sztuka grać tak przez ostatnie 10 minut ze słabiutką drużyną, do tego zrezygnowaną i już kompletnie cofniętą pod swoje pole karne.
Walburg w jednym czy dwóch meczach był wystawiany właśnie w środku pola, nie wiem czy pamiętasz ale jego występy były wtedy kompletnym niewypałem, w większości akcji podawał niecelnie i nie wiedział za bardzo co się na boisku dzieje.

goral1982
Kibic
Na forum od 7711 dni

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 23:18
Co dalej latwo przewidziec. Zainteresowanie kibicow rozgrywkami na tym poziomie jest marne , wiec damy Szczecinowi od nowego sezonu 1 lige . Nie na darmo podnosili ceny biletow . Symbolicznie bo symbolicznie , ale bylo pewne , ze frekwencja nie bedzie wyzsza niz przez caly sezon . Stadion sie zapelni , gastronomicy troche zarobia , wladze miasta pozbeda sie klopotliwego balastu itd...
Moze to brzmi pesymistycznie , ale chyba wyglada to realistycznie . Po co oficjalna strona podaje kilka godzin po meczu info , ze rozmawiaja z Drzymala??
?Ps. Jestem pesymistycznie nastawiony do kolejnego inwestora , jakby ktos mi chcial zarzucic , ze tesknie za 1 liga . Ale tak mi sie to wszystko uklada w calosc.

Krzaku
Kibic
Na forum od 6652 dni

Odp: Awans i co dalej? - 18/06/2008 23:31

goral1982 napisał:  
Co dalej latwo przewidziec. Zainteresowanie kibicow rozgrywkami na tym poziomie jest marne , wiec damy Szczecinowi od nowego sezonu 1 lige . Nie na darmo podnosili ceny biletow . Symbolicznie bo symbolicznie , ale bylo pewne , ze frekwencja nie bedzie wyzsza niz przez caly sezon . Stadion sie zapelni , gastronomicy troche zarobia , wladze miasta pozbeda sie klopotliwego balastu itd...
Moze to brzmi pesymistycznie , ale chyba wyglada to realistycznie . Po co oficjalna strona podaje kilka godzin po meczu info , ze rozmawiaja z Drzymala??
?Ps. Jestem pesymistycznie nastawiony do kolejnego inwestora , jakby ktos mi chcial zarzucic , ze tesknie za 1 liga . Ale tak mi sie to wszystko uklada w calosc.

Co do inwestora zgodze się z Tobą aczkolwiek bez takowego nie przetrwamy wyżej jak 2 liga. Jeśli Drzymała zostałby właścicielem Pogoni ale tej 2 ligowej bez przenosin do Ekstraklasy w nowym sezonie to można mu zaufać.

PS !
Przema
Kibic
Na forum od 6541 dni

Odp: Awans i co dalej? - 19/06/2008 01:27
Na razie Drzymaly w Pogoni nie ma. W sezonie 2008/2009 zostanie w Grodzisk wiec poki co problemem nie ma co sie przejmowac. Mysle, ze duza role odegra tutaj budowa nowego stadionu. Decyzja ma zapasc w tym roku wiec jesli wszystko pojdzie po mysli kibicow, to Drzymala moze powoli zacznie inwestowac w Pogon. Jesli zrealizujemy jasno postawiony cel rok temu, czyli kolejny awans to mysle, ze Drzymala bedzie gotow poswiecic maly Grodzisk dla swoich interesow (tak to nazwijmy), ale do tego daleka droga.
Najpierw trzeba pokazac sie z dobrej strony w nowej II lidze. Silnych druzyn nie brakuje, najgrozniejsze oczywiscie bedzie Zaglebie Sosnowiec.Na papierze ciekawie prezentuje sie rowniez GKS Tychy, ale my tez mamy dobra druzyne. Pisalem o tym jakis czas temu, ze potencjal w tej druzynie jest spory, ale czesto widac brak motywacji, ambicji nie mowiac juz o braku pomyslu na gre. Nie chce tutaj rozliczac Kurasa ze swojej pracy, bo awans wywalczyl, w przekonujacym stylu, ale wedlug mnie gra Pogoni pozostawiala wiele do zyczenia. Bledy w taktyce mozna bylo nadrobic, ale widac bylo rowniez nienajlepsze przygotowanie fizyczne, co zreszta potwierdzali pilkarze (swego czasu zdarzylo mi sie podsluchac rozmowe pilkarzy w pewnej pizzeri, ktorzy narzekali na zbyt mala ilosc czasu poswiecana na przygotowanie fizyczne, wiec cos w tym chyba musi byc...).
Mysle, ze podobnie jak reprezentacja Polski powinnismy pozegnac sie z niektorymi zasluzonymi pilkarzami.
Walburg w IV lidze byl jednym z najslabszych obroncow, naprawde lubie goscia, ale ile mozna patrzec na jego kiksy, kartki i karne w konsekwencji? To juz nie te lata, gdzie pilka moze przejsc, a zawodnik juz nie...
Bilinski - doswiadczenie procentuje, ale jest juz wolny i nie tak skuteczny, wedlug mnie na tym etapie mozna znalezc lepszego zawodnika na ta pozycje i wcale duzych pieniedzy wydawac nie trzeba

Mamy kilka pewnych puntkow w druzynie:
Wojcik - o ile Zaglebie nie bedzie chcailo go z powrotem. Vaclavik odszedl, Janukiewicz odszedl, zostal Ptak i ? szkoda by go bylo, bo gra bardzo dobrze, dyrguje obrona i nie boi sie wyjsc do pilki
Skrzypek - profesor, co tu wiecej pisac. wiecznie jednak grac nie bedzie
Tychowski - niedawno gral w I lidze a to do czegos zobowiazuje, jesli bedzie gral chociaz na takim poziomie jak dzisiaj to spokojnie ma pierwszy sklad o ile nie bedzie lapal kartek
Kosakowski - jak dla mnie najlepszy zawodnik Pogoni w dzisiejszym spotkaniu. Kuras duzo mieszal w skladzie, ale akurat to mu wyszlo idealnie. przekwalifikowanie napastnika na lewa obrone wyszlo dobrze. skuteczny w odbiorze, dobrze wlacza sie do przodu, agresywny. zobaczymy jak bedzie na wyzszym poziomie, ale o te pozycje jestem spokojny
Jarymowicz - niby gral w tym Gorzowie wiec powinien dac rade, no ale zobaczymy
Chi-Fon - kto byl na meczach ten widzial, komentarz zbedny
Parzy - jak chce to potrafi, doswiadczenie, technika, umiejetnosci, nie wyobrazam sobie druzyny bez niego
Ropiejko - silny i niezly technicznie napastnik, wiele sobie po nim obiecuje, mysle za da rade w II lidze, a kto wie czy wyzej tez by sobie nie poradzil

no i to tyle. jesli uznac prawa pomoc za obsadzona to wyraznie widac, ze wzmocnic trzeba prawa oborne, lewa pomoc, srodek pola i atak. to powinno byc priorytetem dla dzialaczy. miejmy nadzieje, ze pieniazki z dzisiejszej podwyzki na cos sie przydadza.
chcialbym aby do Pogoni przyszedl prawdziwy lider srodka pola, ktory w razie czego popisze sie indywidualna akcja i bedzie potrafil ja wykonczyc (nie ktos taki jak Silvera, tylko Drumlak za starych dobrych lat, oczywiscie tego pana w Pogoni nie widze, ale pilkarz o takich walorach pilkarskich bylby mile widziany).

E.
Kibic
Na forum od 6733 dni

Odp: Awans i co dalej? - 19/06/2008 10:02

Cytat:  
Dość nie oczekiwanie pojawiła sie informacją o wtorkowym sparingu Pogoni Szczecin.
Jak podaje Polska Agencja Prasowa we wtorek Pogoń ma rozegrać mecz z ... Groclinem Zbigniewa Drzymały.
Jest to informacja dość sensacyjna biorąc pod uwagę słowa trenera Mariusza Kurasa, który wczoraj po meczu mówił, że po poniedziałku piłkarze Pogoni dostaną wolne.

- 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768765979 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005