TO przykre że sędziowie niszczą Szczecińską POGOŃ - 10/04/2007 03:09
Nazywam się Andrzej Nesterowicz , kilka lat temu miałem okazję bycia spikerem na NASZEJ SZCZECIŃSKIEJ POGONI.Podczas meczu z Widzewem przez mikrofon powiedziałem ; panie sędzio proszę pana o chociaż odrobinę uczciwości w pańskiej pracy . Wcale nie byłem zdziwiony kiedy oddani kibice swojego klubu głośno wykrzykiwali hasła w stronę pzpn-u .Po uwadze technicznego , powiedziałem że ; w obliczu tego co wyprawiają polscy sędziowie wcale nie zależy mi na tej (w takiej sytuacji) śmiesznej licencji .Podczas oczywiście krótkiego wywiadu z redaktorem Polskiego radia na pytanie ; czy zdaje pan sobie sprawę z tego że klub może zapłacić karę za moją wypowiedź przez mikrofon? . Ja odpowiedziałem ; Jeśli sędzia odda jedną trzecią tego co wziął za zepsute widowisko sportowe to powinno wystarczyć na pokrycie kary jeżeli taka będzie .
Dzisiaj wiem że nadal poziom polskiego sędziwania jest beznadziejnie niski !!!!
W świetle przepisów sędzia po całej sytuacji przy drugim golu i po uwagach Radka i po naradzie z liniowymi oraz technicznym swobodnie miał prawo nie uznać gola i byłoby zupełnie inaczej .
POPROSTU ŻENADA !!!!!
Odp: TO przykre że sędziowie niszczą Szczecińską POGOŃ - 10/04/2007 08:48
Szkoda, że ta Pogoń która grała w Kilcach raczej nie zasługuje na miano szczecińska, ale jak już krytykujemy pracę sędziego to proszę bardzo: druga żółta kartka dla zawodnika Korony. Julicmar wije się z bólu, a powtórki pokazały, że faulu nie było, nic nie było, ale Julci przeaktorzył i wymusił czerwoną kartkę... tak więc sędzia mylił się w obie strony...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: TO przykre że sędziowie niszczą Szczecińską POGOŃ - 10/04/2007 12:13
Rozumiem, że sędziowie mogą się pomylić raz czy dwa. Ale zeby przez ileś tam meczy Pogoń była tą bardziej krzywdzoną stroną? Przecież po prostu okradają nas z punktów... Nie wierzę, że to sa jakieś dziwne zbiegi okoliczności(oczywiscie mogę się mylić). Jak tu się nie wnerwiać, jak jednego dnia widzę, jak małek sędziujący mecz Pogoń-wisła płock "nie widzi' tamtego autu, odgwizduje wątpliwe faule i przez całą drugą połowę daje grać wiśle na czas, a Majdana od razu opiernicza, a następnego dnia czytam, że małek jest sędzią wyznaczonym na Mistrzostwa Europy do lat 19... Inna sprawa, że sędziowie prezentują beznadziejny poziom.
z punktow to nas Brazilianos okradaja nawet tych widokowych bo juz czasami czarno widze wszytko.. no ale coby nie bylo ze ejstem rasista zmienie temat i.. odpowiem na temat nastepujacymi slowami
,Najlepszym komentarzem bedzie brak komentarza' tyle.
PS Bilard w amigo > all ; p
Odp: TO przykre że sędziowie niszczą Szczecińską POGOŃ - 10/04/2007 14:15
Też się nie dziwię - jak jest taka drużyna kuriozum, w której Polak w składzie jest ewenementem, to zrozumiałe, że takiej drużyny się nie lubi. Zresztą Pogoń niszczy kto inny, sędziowie od zawsze okradają nas z mniej więcej równej ilości punktów na sezon - tyle, że w tym sezonie to jest po prostu dokańczanie dzieła Ptaka.
Pewnie stawki za gwizdanie przeciwko Pogoni są promocyjne. Bo nie dość, że sędziowie chętnie pogwiżdżą przeciw nam (wiadomo, brazyliana) to jeszcze wiedzą, że im włos z głowy nie spadnie - wszak w PZPN też nas nie lubią i dziwnym trafem zawsze sędziom numery przeciwko Pogoni uchodzą na sucho lub przy jakiejś symbolicznej karze "na odczepnego" (żeby media im się do skóry nie dobierały).
Ja bym sędziował pod druzynę z 9 polakami w składzie A Pogoni wcale nie niszczą sędziowie, to jest autodestrukcja zaczęta przez naszego miłościwego pana Antka.
zawsze kazdy kibic kazdej druzyny moze powiedziec ze sedziowie krzywdza ich druzyne. ja podobne podzielam zdanie co Wieczorek:"sedziowie przez ta afere sedziuje zestresowani"
To na pewno ma jakiś tam wpływ, ale nie zgadzam się co do tego, że okradają nas z punktów (przynajmniej w tym sezonie). Nie narzekalibyśmy na poziom sędziowania gdyby była dobra drużyna, a tak jak zespół stacza się po równie pochyłej to i automatycznie szukamy przyczyny pośrednich.
A bezpośrednia i zarazem decydująca jest taka, że Pogoń stała się przytułkiem dla paralityków z plaży, za sprawą zezowatego bandyty spod Rzgowa.
Odp: TO przykre że sędziowie niszczą Szczecińską POGOŃ - 10/04/2007 17:03
Zawsze narzekamy na sędziów.(i tak bedzie zawsze) jak by Pogoń była Pogonią i grali dobrze to niebyloby problemu. Ja już sie przyzwyczaiłem że sędziowie wypaczają wyniki. Nic z tym nie zrobimy...
Trzeba liczyc na siebie. Jak druzyna bedzie lepiej grac i strzelać bramki to nawet sędzia nam nie popsuje wyniku.
Pamietam jeden taki przypadek Korea - Hiszpania
MŚ 2002 tam to była żenada i drukowanie wyniku. 2 nie uznane prawidłowo bramiki. Z takim czymś poprostu jest trudno walczyć.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768784076 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.