Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
IS
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7361 dni

Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 20:22
Jako kibic Pogoni, katolik czuje się w obowiązku założyć ten temat. Zapewne jak niektórzy przeczytali nasz ulubieniec kolega M. Pawlak kolejny raz próbuje zaistnieć w debilny sposób - wyraził swoją dezaprobate na dodatek w imieniu kibiców Pogoni dla księdza który razem z piłkarzami wychodził na plyte boiska. Pytanie co komu przeszkadzał ksiądz, którego w dodatku tak naprawde domagają się sami piłkarze ( co tam o nich nie mowić, ale ten fakt wzbudził mój szacunek ) i jeszcze jaka bezczelność pana Pawlaka ktory wspiera tą decyzje jakimiś głosami niezadowolonych kibiców o których mało kto słyszał - zapewne są tacy, ale chyba większość jest zdania że ( jak już to ktoś napisał w komentarzach do artykułu ) ten sposób i tradycja wyprowadzania piłkarzy przez ksiedza może przynosić nam dume, a nie wstyd. Krótko mowiac - klub w którym od dłuższego czasu rzadzi mamona, pieniądze, ( chyba tak zawsze było, ale teraz szczególnie ) i najgorsze klub bez Boga - to wszystko przeraża, chyba spadamy juz na psy - smutne, ale prawdziwe.

Ps. zastanawiam sie tylko czy byłaby możliwość cofnięcia tej decyzji - tylko pytanie jak to zrobić i czy znajdzie się taka większość kibiców - bo według mnie ci którzy kiedys zapalali swiece na jednym z sektorow naszego stadionu i rozwijali flagi z wizerunkiem papieza, ci ktorzy tak tłumnie kroczyli na Jasne Błonia łacząc się w smutku z powodu śmierci naszego rodaka, teraz powinni pokazać ile z tego co mówił do nas Jan Paweł II pozostało w naszych sercach - hmm... pokazać może zbyt wielkie słowa bo niewydaje mi się zeby kibice dzis mieli tak wielki wplyw na to co sie dzieje w naszym klubie, ale zawsze moze zaprotestować przeciwko takiej polityce klubu - są różne sposoby i wtedy moze ktos przyjdzie po rozum do głowy z "naszych" włodarzy Pogoni.

Ostatnio edytowany przez: IS, 28 kwietnia 2006, 20:37 [1 raz(y)]

Dawidos92
Kibic
Na forum od 7207 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 20:26
Mi on nie przeszkadza i jestem za tym żeby Ksiądz Kapelan dalej wyprowadzał naszą Pogoń.

http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35013645
avelyn
Kibic
Na forum od 8472 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 20:41
kolejne debilne posuniecie "naszych" włodarzy
szkoda gadac :/
trzeba poskandowac imie kapelana albo jakas pioseneczke ulozyc :)

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Michał51
*zablokowany
Na forum od 7300 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 20:51
Pawlak niech spada jak mnie ten gościu wkurza co mu przeszkadz ten Kapelan

kto nie skacze ten z policji hop hop hop
kijevo
Kibic
Na forum od 7870 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 20:51
Temu "panu" też już czas powiedzieć Obrigado!

gandzia 92
Kibic
Na forum od 7405 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 20:53
smieszny czlowiek , zara jeszcze zwali na kapelana wszystko ze Pogoń salbo gra

Obrazek jpg wstawiony na forum
P.1948.S
Kibic
Na forum od 7672 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 20:54

Dawidos92 napisał:  
Mi on nie przeszkadza i jestem za tym żeby Ksiądz Kapelan dalej wyprowadzał naszą Pogoń.

Jaką naszą :| ??

tribu
Kibic
Na forum od 7935 dni

*

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 21:02
ale mamy "kochany" zarząd. przeszkadzał "nam" ksiądz Marszałek to go wyeliminowali. szkoda ze dobroc naszego "kochanego" zarządu jest wybiorcza. to co naprawde ludzi wkurwia czyli wiesniacka muzyka przy wejsciu pilkarzy i po strzeleniu bramki dalej jest i zapewne bedzie...
a tak na powaznie odkad chodze na mecze a ladnych pare lat to juz bedzie NIGDY nie uslyszalem zlego slowa na temat kapelana Pogoni czy jakies dezaprobaty z powodu tego iz wprowadza naszych zawodnikow na murawe. to nie jest powod do wstydu zaden. za to wstydzic powinni sie ci ktorzy podszywajac sie pod nas (czy moze raczej uzywajac nas) podjeli ta decyzje. a jak juz tak o nas "dbaja" to powinni sie zajac tym co nas naprawde wkurwia czyli m.in.:
-banda jełopów jako ochrona
-karnety tylko od Karłowicza
-wiesniacka muza
-ogolny syf na stadionie
itp itd. to tyle co do kwestii organizacyjnych. na temat kwestii sportowych sie nie bede wypowiadal...

prawda jest taka, ze straszna pala z p*****a:)

Ostatnio edytowany przez: tribu, 28 kwietnia 2006, 21:14 [2 raz(y)]

100% PD
kaktus56
Kibic
Na forum od 7412 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 21:03
co to za debilna decyzja?? kto tu mówił że kapelan przeszkadza?? niech wraca bo to bardzo dobra tradycja żeby ksiądz wyprowadzał piłkarzy na boisko.
p.s. brazylijczycy są bardzo religjni więc pewnie też im to nie pasuje :D ;)

BARCA & POGOŃ......
Shivan
Kibic
Na forum od 8543 dni

**

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 21:19
Skoro Pawlak tak bardzo wsluchuje sie w glos kibicow, to moze by laskawie wywalil tego wiesniaka Baranowskiego z tymi jego jeszcze bardziej wiesniackimi przyspiewkami i muzyczkami, czy kibice maja to wyrazniej zaakcentowac??

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
valeron
Kibic
Na forum od 8449 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 21:20
Ja osobiscie jestem niewierzacy, ale to ze komus (Pawlakowi) przeszkadzal Ksiadz Kapelan to dla mnie zupelnie niezrozumiale... Jak dla mnie to fakt ze ksiadz wyprowadzal pilkarzy na murawe to bardzo ciekawy i w sumie fajny zwyczaj... I komu to przeszkadzalo...

Pink Floyd - The Biggest Band On The World
Pogon Szczecin - The Biggest Club On The World
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 21:45
Może będę nieobiektywny ze względu na stosunek do kościoła, ale mnie osobiście ks. Marszałek śmieszył. Niech będzie kapelanem - skoro lubią go piłkarze, to co mi do tego. Fajnie też, że kibicuje Pogoni. Ale pozowanie wraz z piłkarzami do plakatów i wychodzenie na murawę to była żenada, naprawdę sporo osób miało z tego ubaw, to dało się usłyszeć na trybunach, szczególnie na początku jego "działalności". Tego się zwyczajnie nie praktykuje nigdzie na świecie, tylko u nas panował jakiś dziwaczny folklor.
Rozumiem więc tą decyzję, nie rozumiem natomiast oburzenia księdza, który mówi coś na zasadzie "ja tu jeszcze wrócę" - czyli jak? Nie będzie już kapelanem tylko dlatego, że nie może wyjść na murawę?

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
Plum
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 21:57
Pierwsze nie wszycy kibice to katolicy. Ogólnie w Polsce religia i futbol nie idą w parze. Chyba, że ktoś jest naprawdę odbłudny, bo tutaj ksiądz, miłowanie bliźniego a zaraz bluzgi na przeciwników itd.
To raz, ale mi jako "niekatolikowi" nie przeszkadzało to, że ksiądz wprowadzał piłkarzy na murwę, jak jest to ok, nie mam nic przeciko, ale płakać po nim nie będę.
Kapelani są w innych druzynach, tylo u nas wyprowadzał piłkarzy na murawę, i teraz nagle nie może być kapelanem? Nie, nikt mu nie zabrania, chyba wyprowadzanie piłkarzy to nie jedyne, a na pewno nie najważniejsze jego zadanie.
Zwyczaj fajny czy nie, to już kwestia gustu i wiary, ale czy coś ciekawego on wnosił i czy będzie nam go brakowac? Nie, więc po co ta cała afera.

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8278 dni

**

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 22:01
A mnie Szoln smieszylo co innego, to czym sie tak podniecales w przerwie zimowej i podniecasz sie nadal. A pokazywanie w LApu-capu kapelana nie uwazam zeby bylo pokazane jako smieszne, tylko jako ciekawe i wlasnie nietypowe.
A obecnym dozeniom do dostowywania wiekszosci spoleczenstwa do mniejszosci pod haslami tolerancji - mowie NIE

Ostatnio edytowany przez: Pszczółek, 28 kwietnia 2006, 22:08 [1 raz(y)]

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
avelyn
Kibic
Na forum od 8472 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 22:17

Cytat:  
Tego się zwyczajnie nie praktykuje nigdzie na świecie

LOL, no takiego argumentu to sie zbic nie da po prostu! przekonales mnie, ze kapelan wychodzacy z pilkarzamy to wieśniactwo i ciemnogrod!!!
<ironia attack>

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Dawidos92
Kibic
Na forum od 7207 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 22:19

maks napisał:  

Dawidos92 napisał:  

Jaką naszą :| ??

Pogoń jest NASZA.Tak samo jak jest pioseneczka NASZA Pogoń najlepsza w Polsce jest...

http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35013645
Safe
Kibic
Na forum od 7791 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 22:23

Pszczółek napisał:  
A mnie Szoln smieszylo co innego, to czym sie tak podniecales w przerwie zimowej i podniecasz sie nadal. A pokazywanie w LApu-capu kapelana nie uwazam zeby bylo pokazane jako smieszne, tylko jako ciekawe i wlasnie nietypowe.
A obecnym dozeniom do dostowywania wiekszosci spoleczenstwa do mniejszosci pod haslami tolerancji - mowie NIE

Jeszcze tylko dodam ze Szołn chyba od Ptaka.. wierzy w tego Ptaka jak cholera, a co nie podoba sie zarzadowi to i mu ..
no ale trudno, nie znam Cie na zywo nie bede sie wypowiadal, tylko czemu niby mialo byc smieszne ? smiejesz sie z walsnej wiary ? jezlei Ci nie pasuje to zmien wiare mzoe ? bo ja nie wtydze sie powiedziec ze jestem wierzacy i Wierze w Boga a na moi ch ustach slowa '' Wierze w Ciebie Boze zywy..'' nie sa rzucane na wiatr ..

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 22:32

avelyn napisał:  

Cytat:  
Tego się zwyczajnie nie praktykuje nigdzie na świecie

LOL, no takiego argumentu to sie zbic nie da po prostu! przekonales mnie, ze kapelan wychodzacy z pilkarzamy to wieśniactwo i ciemnogrod!!!
<ironia attack>

Tu nie chodzi o przekonywanie kogokolwiek, bo w sprawach religijnych jest to niemożliwe lub prawie niemożliwe. Wyraziłem swoją opinię - nie słyszałem, aby w jakimkolwiek klubie kapelan wychodził z piłkarzami na murawę. I chyba nie dzieje się tak dlatego, że świat jest zły, a Pogoń jest jedynym katolickim klubem we wszechświecie?
<little bit of irony would make everyone's day brighter, right?>

Trochę żenujące są zaś wpisy niektórych - atak zamiast argumentów, rośnie nowe pokolenie moherowych beretów. Cóż, szkoda.

Zdelegalizować traktor.
Cycek.
Kibic
Na forum od 7549 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 22:38
Jak czytam wpisy Szołna i Pluma to zastanawiam się dla kogo jest kapelan? Chyba dla piłkarzy i skoro oni chcą jego obecności to chyba jest im potrzebny. Zresztą i tak wygrało stwierdzenie, że przeciwko jego wejściu na murawe protestowali kibice:/ jacy kurwa kibice??? ja bynajmniej nic nie słyszałem. A swoją drogą ks. kapelan musiał się jakoś narazić ptakowi, bo do tej pory wszytko było w porządku i nikomu nie przeszkadzał-może krytyka cudownych transferów?...

Plum napisał:  
Pierwsze nie wszycy kibice to katolicy. Ogólnie w Polsce religia i futbol nie idą w parze. Chyba, że ktoś jest naprawdę odbłudny, bo tutaj ksiądz, miłowanie bliźniego a zaraz bluzgi na przeciwników itd.

skoro religia nie idzie w parze z futbolem, to według Ciebie setki tysięcy kibiców w Polsce to osoby niewierzące? czy może jesteś w stanie oceniać ich wiare na podstawie kilku słów które usłyszysz na stadionie?

Plum napisał:  
Zwyczaj fajny czy nie, to już kwestia gustu i wiary, ale czy coś ciekawego on wnosił i czy będzie nam go brakowac? Nie, więc po co ta cała afera?
.

nie wypowiadaj się za wszystkich może Tobie nie bedzie go brakować, ale w końcu kapelan jest dla piłkarzy, a nie dla Ciebie. A afera jest bo pawlak próbuje swoje decyzje usprawoedliwić głosami anonimowych kibiców.

...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 22:46

Cycek. napisał:  
Jak czytam wpisy Szołna i Pluma to zastanawiam się dla kogo jest kapelan? Chyba dla piłkarzy i skoro oni chcą jego obecności to chyba jest im potrzebny.

W artykule mowa jest nie o tym, że piłkarze "chcą obecności" księdza na murawie, ale o tym, że im "w żaden sposób nie przeszkadzał". A to chyba spora różnica - a ja przecież też nie twierdzę, że przeszkadzał.

Inna sprawa, że sam artykuł napisany jest niejasno i tak naprawdę nie wiem, czy ksiądz Marszałek został "zdjęty" z funkcji kapelana Pogoni (to byłoby rzecz jasna absurdalne), czy tylko ma nie wychodzić na murawę.

Zdelegalizować traktor.
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768802734 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005