Marcal Carlos Dias Edi "Andradina" - 21/09/2005 13:46
Imię Edi Carlos
Nazwisko Dias Marçal "Andradina"
Kraj Brazylia
Data urodzenia 13 września 1974
Miejsce urodzenia Andradina
Wzrost / waga 177 cm / 79 kg
Obecny klub Pogoń Szczecin
Pozycja pomocnik, napastnik
Występy:
sezon klub mecze bramki trofea
SE Matsubara (Cambará)
Mirassol FC
Santos FC
( mecze ) ( bramki )
1998 Arsenał Tuła 38 27
1999 Arsenał Tuła 18
2000 (w) Gamba Osaka 14 3
2000 (j) Oita Trinita 20 13
2001 Albirex Niigata 18 6
2002 Oita Trinita 41 22
2003 (w) Oita Trinita 13 2
2003 (j) Consadole Sapporo 25 8
2004 (j) EC Santo André
2005 (w) AA Portuguesa (Santos)
2004/05 (w) Pogoń Szczecin 10 5
2005/06 (j) Pogoń Szczecin
Jak dla mnie to jeden z najlepszych zawodnikow w historii Pogoni Szczecin. Genialny technicznie, niekonwencjonalny, doskonala lewa noga - swietnie strzela bramki oraz znakomicie asystuje - szkoda ze akurat ma 32 lata Zdecydowanie najlepszy obcokrajowiec w Orange Ekstraklasa - a moze i najlepszy pilkarz w Polsce ?
Pamietajmy ze wlasnie to ON jest najwiekszym ogniwem Pogoni Szczecin
Taka jest moja opinia o nim. A jaka jest Wasza ?
P.S. Moze i temat zbedny i sie przyczepicie o cos...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez: LeOnik, 21 września 2005, 13:59 [2 raz(y)]
Odp: Marcal Carlos Dias Edi "Andradina" - 21/09/2005 14:23
Świetna technika, strzał. Umie dokładnie zagrać, widzi praktycznie wszystko na boisku.
Sztuczki na najwyższym poziomie. Wydaje mi się, że na koniec sezonu zostanie wybranym
najlepszym obcokrajowcem i prawdopodobnie w ogóle zawodnikiem orange ekstraklasy.
Życzę mu też tytuł króla strzelców.
Ciekawe co on wyprawiał jak był młodszy. Z pewnością jeden z lepszych zawodników
grających w całej historii w Pogoni. Ja osobiście poprostu lepszego nie pamiętam.
Bywa, że na boisku jest profesorem i artystą. Tylko by grał tak dalej, a może i lepiej.
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
Odp: Marcal Carlos Dias Edi "Andradina" - 21/09/2005 15:00
Edi jest zajebisty i takich piłkarzy Pogoń powinna trzymać! Ostatnio mówi się o Kaźmierczaku, że Wisła i Legia go chcą kupić i ch... im w dupe- Pogoń ma się wzmacniać a nie osłabiać, w lidze graliśmy z tymi zespołami jak równy z równym.
Według mnie najlepszym obcokrajowcem jest Cantoro, należy też pamiętać o rozkręcającym się dopiero Pauliśce, ale Edi jest naprawde dobry i myśle że pogra u nas jeszcze na takim poziomie spokojnie 3-4 lata, należy też pamiętać że Edi sprowadzony był po dłuższych obserwacjach jego występów dlatego jestem jak najbardziej za aby sprowadzać zawodników z Brazyli jak mają być tak dobźi jak Edi bo w połączeniu z walecznymi Polakiam (czyt. Grzelak, Michalski) mogą stworzyć niezłą drużyne
ps pamiętajmy że rozkręca się Tavares i miejmy nadzieje że się zaaklimatyzuje i będzie dużym wzmocnieniem
Odp: Marcal Carlos Dias Edi "Andradina" - 21/09/2005 15:22
No faktycznie, Edi to jest jedyny nie chujowy brazylijczyk sprowadzony przez Ptaków, i myliłem się co do niego. Ale wydaje mi się ze to nie Ptaszki go wypatrzyli. Chociaż trafił im się jak ślepej kurze ziarno
Ale ten czarodziej środka pola bramke strzelił co prawda po faulu na Cabaju i po jego wejściu nakładką ale do historii jako strzelec gola dla Pogoni przejdzie...
Ale ten czarodziej środka pola bramke strzelił co prawda po faulu na Cabaju i po jego wejściu nakładką ale do historii jako strzelec gola dla Pogoni przejdzie...
Ale warto podkreślic ze ten magic znany był z Fantastycznej zwinności szybkości i nieslychanej Kondycji <lol> [rotfl]
Ale warto podkreślic ze ten magic znany był z Fantastycznej zwinności szybkości i nieslychanej Kondycji <lol> [rotfl]
Jak dla mnie to jeden z najlepszych zawodnikow w historii Pogoni Szczecin" cytat"
Tu juz gruba przesada ,no ale dobry jest to trzeba przyznac
Dlaczego tak uwarzasz?? ( że to gruba przesada )
Ja tez tak uwazam, i wydaje mi sie, a nawet jestem pewien ze lepszym zawodnikiem od Ediego byl chociazby Marek Lesniak, a i znalazloby sie jeszcze wielu
Odp: Marcal Carlos Dias Edi "Andradina" - 21/09/2005 18:51
Nie ma się co spierać, było wielu graczy w Pogoni których nigdy się nie zapomni. Należy do nich również EDI. Mam na myśli takich piłkarzy, którzy wyrózniali się piłkarskimi umiejętnościami ale również walecznością i tworzeniem ducha druzyny. Z czasów które pamiętam byli nimi między INNYMI: Kensy, Ostrowski, Sokołowski, Leśniak, Kaniszczew, Kuras, Jaskulski, Mandrysz, Adamczuk, Dymkowski, Majdan, Stolarczyk, Moskalewicz, Chifon, Dźwigała...
Jak dla mnie to jeden z najlepszych zawodnikow w historii Pogoni Szczecin" cytat"
Ja tez tak uwazam, i wydaje mi sie, a nawet jestem pewien ze lepszym zawodnikiem od Ediego byl chociazby Marek Lesniak, a i znalazloby sie jeszcze wielu
nie napisał że jest najlepszy w historii ale jeden z najlepszych. jeśli utzyma taki poziom to byłbym skłonny tak o nim powiedzieć
Ano dlatego ze za krotko jest w Pogoni to raz,dwa, niech rozegra caly sezon na takim poziomie to wtedy mozna by go nazwac ze jest wyrozniajacym sie pilkarzem Pogoni przez ostatnie 3 lata,ktory wniosl sporo do druzyny i ten zespol zaczol cos grac a on strzela bramki. Dla mnie takim pilkarzem jest w chwili obecnej Batata i Bugaj.
Mozna by wiele jeszcze pisac na ten temat ale po co ,poczekajmy jeszcze z takimi opiniami i zyczmy temu pilkarzowi jak najlepiej
Pozdro
No faktycznie, Edi to jest jedyny nie chujowy brazylijczyk sprowadzony przez Ptaków, i myliłem się co do niego. Ale wydaje mi się ze to nie Ptaszki go wypatrzyli. Chociaż trafił im się jak ślepej kurze ziarno
Bez przesady jest u nas kilku dobrych brazylijczyków !! uważasz że Batata Julcimar i Tavares są chujowi
Bez przesady jest u nas kilku dobrych brazylijczyków !! uważasz że Batata Julcimar i Tavares są chujowi
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768835778 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.