Ptak 100% włascicielem Pogoni - 12/05/2005 14:02
Jakoś nie zauważyłem tego tematu. Czyżby był "niewygodny".
Jestem ciekaw waszych opinii. Mnie to trochę niepokoi. Myślę sobie, że możemy się spodziewać w każdym momencie kolejnych "przenosin". I co gorsza z barwami.
oj tam zle nie bedzie Antoś ma u nas jak u Pana Boga za piecem duzo kasy z oplat targowych, z biletow - beda wyniki lepsze to bedzie wiecej frutu z biletow, sponsorzy sa rozni... gdzie on by mial lepiej niz u nas??
Odp: [b]Ptak 100% włascicielem Pogoni[/b] - 12/05/2005 14:27
Przenieść klub to on może najdalej z Twardowskiego do Karłowicza Inaczej jak ktoś to napisał wyżej - dorwiemy go A tak na poważnie, myśle, że to dobre rozwiązanie. Czas pokaże. Pozdro.
Odp: [b]Ptak 100% włascicielem Pogoni[/b] - 12/05/2005 14:28
Rzeczywiście to trochę niepokojące. Ale z drugiej strony gdy A. Ptak chciałby zrezygnować to i tak Pogoń byłaby w tarapatach. Poza tym czy np. Wrocław, czy Gdańsk czy inne miasto bez I ligi chciałoby mieć w swoim mieście Pogoń
Na razie wszystko idzie w dobrym kierunku. Z zera mamy I ligę. Poza tym wciąż mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży A. Ptak dostanie tereny pod przedsięwzięcie, które będzie przynosiło zyski i zapewniało Pogoni byt.
Odp: [b]Ptak 100% włascicielem Pogoni[/b] - 12/05/2005 14:48
A my chcieliśmy mieć w swoim mieście Piotrcovie ? Pamiętajmy, że Ptak ma juz wszystko. Herb, barwy logo które posiadało stowarzyszenie MKS zostało przekazane na rzecz spółki. Więc w rzeczy samej teraz jest Ptak wszechmogący
Dla zainteresowanych Artykuł 418 z Kodeksu Społek Handlowych, na podstawie którego Ptak zgarnie udziały innych:
Art. 418. § 1. Walne zgromadzenie może powziąć uchwałę o przymusowym wykupie akcji akcjonariuszy reprezentujących mniej niż 5% kapitału zakładowego przez nie więcej niż pięciu akcjonariuszy, posiadających łącznie nie mniej niż 90% kapitału zakładowego. Uchwała wymaga większości dziewięciu dziesiątych głosów oddanych. Statut może przewidywać surowsze warunki powzięcia uchwały. Przepisy art. 416 § 2-5 stosuje się odpowiednio.
§ 2. Uchwała, o której mowa w § 1, powinna określać akcje podlegające wykupowi oraz akcjonariuszy, którzy zobowiązują się wykupić akcje, jak również określać akcje przypadające każdemu z nabywców. Akcjonariusze, którzy mają nabyć akcje i głosowali za uchwałą, odpowiadają solidarnie wobec spółki za spłacenie całej sumy wykupu.
§ 3. Zarząd powinien wydać nabyte akcje po uiszczeniu całej sumy wykupu zgodnie z planem ich podziału, określonym w uchwale, o której mowa w § 2. Przepisy art. 417 § 1-3 stosuje się odpowiednio.
§ 4. Przepisów o przymusowym wykupie akcji nie stosuje się do spółek publicznych.
Odp: [b]Ptak 100% włascicielem Pogoni[/b] - 12/05/2005 15:17
Bez wątpienia to niepokojąca informacja, monopol w każdnej dziedzinie życia jest niezdrowy! Szczerze mówiąc to mnie to martwi gdyż teraz wszystko co związane i kojarzone z POGONIĄ zależy tylko i wyłacznie od 1 człowieka, od jego humoru i samopoczucia! Nie bardzo rozumiem tylko to , że wszystko jest legalne, zgodne z kodeksem spółek handlowych. Czyli podpisując umowę ze stowarzyszeniem wszystko było i tak jasne że Ptak zgarnie 100% więc po co ten fikcyjny podział akcji oraz umowa na mocy której zmiana nazwy Pogoni, dodanie do nazwy dodatkowego członu oraz zmiana siedziby spółki na inne miasto niż Szczecin wymaga zgody wszystkich akcjonariuszy Jedno jest pewne, że Ptak bardzo mądrze to rozegrał i wygrał szkoda tylko że uchwałę podjęto pod nieobecnośc pozostałych akcjonariuszy ( i tak by to nic nie zmieniło ale z pewnością inaczej by to wyglądało)
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 12/05/2005 15:44
Hmm mysle ze temat jest bardzo wazny... na tyle wazny ze nie powinno sie o nim pierdolic na necie... bo jakość tych rozwazan jest znana i wyszla np przy okazji dopingu wyjazdow itd... Moim zdaniem powinno sie podjac jakies działania ktore przyniosa jakies rozwiazanie a takim napewno nie jest temat na forum A zeby Powery i tym podobni uzytkownicy forum nie pojechali po mnie (spac bym nie mogl ) to od siebie napisze ze Ptaka mam serdecznie w dupie... oraz zupełnie nie mam pojecia jakie działania mogłyby zostac podjete Cieszy mnie jednak to ze jest wiele osob madrzejszych odemnie kibicowsko jak i zyciowo nie przejmuje sie na zapas POGON TO MY
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 12/05/2005 15:58
Z pewnością istnieje jakieś niebezpieczeństwo, jednak nie ma co martwić się na zapas... Póki co Ptakowi w Szczecinie jest dobrze i nie ma powodu do "zmiany klimatu" - dopóki tak pozostanie, to ta operacja przejęcia akcji będzie miała tylko symboliczny wymiar.
Dokladnie to samo mnie zastanawia...po podpisaniu umowy wszyscy mowili ze nie ma takiej molziwosci zeby Ptak przejal 100% akcji bez zgody kibicow, ktorych jesli sie nie myle reprezentuje Stoawarzyszenie...ciekawy jestem czy ktos to po prostu przeoczyl, czy ktos sie "wylamal" i ulegl Ptakowi dajac mu wladze absolutna...
Hmm mysle ze temat jest bardzo wazny... na tyle wazny ze nie powinno sie o nim pierdolic na necie... bo jakość tych rozwazan jest znana i wyszla np przy okazji dopingu wyjazdow itd... Moim zdaniem powinno sie podjac jakies działania ktore przyniosa jakies rozwiazanie a takim napewno nie jest temat na forum A zeby Powery i tym podobni uzytkownicy forum nie pojechali po mnie (spac bym nie mogl ) to od siebie napisze ze Ptaka mam serdecznie w dupie... oraz zupełnie nie mam pojecia jakie działania mogłyby zostac podjete Cieszy mnie jednak to ze jest wiele osob madrzejszych odemnie kibicowsko jak i zyciowo nie przejmuje sie na zapas POGON TO MY
Az tak wazny?
A Ty mimo to potrafisz napisac rozklady jazdy pociagow i pksow, hahaha.
Bo to łatwiejsze :p a co cos w tym złego?
No wedlug mnie cos bardzo zlego, ale sam sobie doloz fakty Dasz rade Duzy jestes
Ponoć miały być zabezpieczenia uniemożliwiające mu przejęcia 100%...
Dokladnie to samo mnie zastanawia...po podpisaniu umowy wszyscy mowili ze nie ma takiej molziwosci zeby Ptak przejal 100% akcji bez zgody kibicow, ktorych jesli sie nie myle reprezentuje Stoawarzyszenie...ciekawy jestem czy ktos to po prostu przeoczyl, czy ktos sie "wylamal" i ulegl Ptakowi dajac mu wladze absolutna...
WYPOWIEM SIE ALE OD RAZU MOWIE, SA TO PRZYPUSZCZENIA MOJE I TYLKO MOJE NIE MAM POJECIA PO PROSTU PRZYPUSZCZAM.
Wedlug mnie jest to po prostu, niedopatrzenie pewnego punktu prawnego, spolka powstawala w bardzo szybkim tempie, nie wszystko mozna bylo zauwazyc, wiec cos czuje ze jest to po prostu przeoczenie ktore Ptak wykorzystal, ale nawet nie chce tu czytac zadnych komentsow krytykujacych PN bo oni zrobili to co mogli i zrobili to idealnie.
Ponoć miały być zabezpieczenia uniemożliwiające mu przejęcia 100%...
WYPOWIEM SIE ALE OD RAZU MOWIE, SA TO PRZYPUSZCZENIA MOJE I TYLKO MOJE NIE MAM POJECIA PO PROSTU PRZYPUSZCZAM.
Wedlug mnie jest to po prostu, niedopatrzenie pewnego punktu prawnego, spolka powstawala w bardzo szybkim tempie, nie wszystko mozna bylo zauwazyc, wiec cos czuje ze jest to po prostu przeoczenie ktore Ptak wykorzystal, ale nawet nie chce tu czytac zadnych komentsow krytykujacych PN bo oni zrobili to co mogli i zrobili to idealnie.
Chcecie czytać to czytajcie, jak nie to nie. Tylko proszę nie pier...o czymś o czym nie macie pojęcia...
Pogoń Nowa (PW) podpisywała umowę o powołaniu SSA z kilkoma podmiotami (Stowarzyszenie MKS, Ptak, Stasiak, Dąbrowski). Ptak nie miał wtedy 95% akcji. Wszystko zaczęło się kilka miesięcy temu, kiedy nastąpiło podwyższenie kapitału SSA. Wiedzielismy co się święci, ale skąd mielismy brać kasę na dopłatę do naszych tzw. "akcji". Jakieś pomysły Zbiórki na stadionie Szczecińskie firmyPospolite ruszenie lokalnych patriotów
Jasne - zawsze można mieć pretensje, że tego nie przewidzieliśmy. Uwierzcie - wtedy nie było kasy nawet na wodę mineralną dla Pogoni Nowej, a co gorsze CZASU na zgłaszanie zawodników do 4 ligi. A tym co teraz mówią, że trzeba było 2 lata temu zaczynać od 4 ligi, powiem, że z chwilą pojawienia się Ptaka w Szczecinie i szans na 2 ligę w Szczecinie, temat czwartoligowej Pogoni upadł w ZZPN. Po Ptaku wybór był prosty II liga albo A-klasa...
Odp: Ptak 100% włascicielem Pogoni - 13/05/2005 02:21
no ładnie się dzieje!!!!!!!!
Proszę aby ci wszyscy wtajemniczeni dali sobie siana i przestali pierdolić, że ktoś wie a ktoś nie!!!!!!!!! albo jesteście gówniarzami, albo tak zajebiście głupi!!!!!!!!!
zawsze jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę!!!!!!!1 I mam wrażenie że ci wszyscy, którzy wiedzą o co chodzi mają w tym udział i jeszcze sterują małolatami, którym można wcisnąć wszystko. Biedni ci małolaci, bo oni nie wiedzą naprawdę o co chodzi!!!!!!! Nie ma co tu się rozwodzić, ale barw naszych nigdy nie oddamy(mimo sprzeciwu wtajemniczonych). Nie raz dostałem gumą w obronie tych barw i klubu i niech ktoś spróbuje mi je zabrać. Czekam. A w razie czego Rzgów niedaleko.
Pozdrawiam wszystkich "dziadków" kibiców POGONI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768844283 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.