Piłka Nożna dla kibiców - 20/04/2005 21:39
Fakt ze rozmowa o otoczce meczu z Lechia prowadzona jest w sasiednim topicu... jednak to co sie dzieje to woła o pomste do nieba...
"Uwarunkowane jest to tym, iż w dniach meczów w bezpośrednim sąsiedztwie klubu, funkcjonują bary i restauracje, sprzedające alkohol." przeciez to paranoja jest... niedługo nie bedą wpuszczać kibiców gości bo pogodynka zapowiadała silne podmuchy wiatru... Dla kogo jet ta cała pojebana sprzedajna liga? Dla panów prezesów i piłkarzyków z bożej łaski czy dla kibiców...?
Odp: Piłka Nożna dla kibiców - 20/04/2005 22:05
To jest już przesada...głupszego pretekstu nie mogli podać :/ Co za różnica czy sklepy są pod stadionem czy gdzieś dalej... kto będzie chciał to i tak się zaopatrzy pare piwek i będzie mógł sobie wypić.
Jak czytam takie newsy to żałość mnie ogarnia
Odp: Piłka Nożna dla kibiców - 20/04/2005 22:08
I jak tu ma byc dobzre w polskie pilce noznej jak ciagle sa jakie zakazy(nie wpuszczanie kibicow przyjezdnych) kary(np.z Legia rzucenie jedne racy na biosko,przesada) ograniczenia(canal+).To jest smiech na sali i jawny walek w bialy dzien.
PILKA NOZNA DLA KIBICOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odp: Piłka Nożna dla kibiców - 20/04/2005 23:01
a najbardziej rozpierdalajace na lopatki w tym txt jest to, ze to chyba problem kibicow craxy, bo przeciez przyjezdnych do barow nie beda wpuszczac () tylko od razu na stadion wladuja...ale moze sie myle...
kolejne jakies jebane preteksty z dupy wyjete, niedlugo powiedza ze nie beda wpuszczac kibicow bo nie maja popcornu, coli, albo ze nie chca kielbasek kupowac na stadionie pojebani...
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
Odp: Piłka Nożna dla kibiców - 21/04/2005 09:54
kiedys bylem na meczu Legia - Lech w Warszawie ... jak to sie robi w stolicy? normalnie: jakis czas przed meczem zamyka sie monopole z sasiedztwa stadionu i po sprawie ... takie trudne? tlumaczenie craxy jest rownie glupie jak bezsensowne jak naszego zarządu w sprawie niedzielnego meczu Pogońi 2 z lechia gdansk ... coz, prawo karmy: szybko dostalismy od craxy to co dalismy lechii ...
kiedys bylem na meczu Legia - Lech w Warszawie ... jak to sie robi w stolicy? normalnie: jakis czas przed meczem zamyka sie monopole z sasiedztwa stadionu i po sprawie ... takie trudne? tlumaczenie craxy jest rownie glupie jak bezsensowne jak naszego zarządu w sprawie niedzielnego meczu Pogońi 2 z lechia gdansk ... coz, prawo karmy: szybko dostalismy od craxy to co dalismy lechii ...
My to chyba z lechią w odwecie Craxie za zeszły rok
TKP Toruń: To, co dzieje się w Gdańsku, obraża polski futbol. Odra Chojna: Lechia straszy nas, że przywiezie 700 kibiców, w tym 100 bojówkarzy – czytamy w „Gazecie Wyborczej”.
Chuligani z Gdańska wzbudzają strach w III lidze. W rundzie wiosennej obecnego sezonu drużyna z Gdańska zagrała pięć meczów na swoim boisku i zaledwie jeden na wyjeździe. Zaplanowany w Świnoujściu mecz z Flotą odbył się 9 kwietnia, ale... w Gdańsku (Lechia wygrała 2:0), a zmianę gospodarza działacze Floty tłumaczyli brakiem zabezpieczenia obiektu. Ich przykład chciała powielić Pogoń Szczecin. Jej rezerwy miały podjąć Lechię 23 kwietnia, ale mecz odwołano, argumentując to renowacją murawy przed spotkaniem reprezentacji Polski z Albanią.
Lechia walczy o awans do II ligi z TKP Toruń. Choć torunianie byli po jesieni zdecydowanym liderem i mieli dziewięć punktów przewagi nad rywalami, teraz spadli na drugie miejsce, tracą trzy punkty do Lechii. TKP przegrał m.in. 1:2 w Świnoujściu, gdzie nie musiała grać Lechia. Cztery minuty przed końcem tego meczu sędzia Zbigniew Rutkowski (ten, który został zawieszony za mecz II ligi Kujawiak Włocławek - ŁKS Łódź) podyktował rzut karny przeciwko ekipie z Torunia. - To był skandal. Mamy ten mecz na kasecie wideo i idealnie widać, że była to kpina ze strony sędziego - mówi trener TKP Piotr Rzepka.
Lechia została samodzielnym liderem i poszła za ciosem. Następny mecz wyjazdowy ma rozegrać w Chojnie z Odrą 3 maja. Od kilkunastu dni do klubu i miejscowej komendy policji napływały faksy z informacjami, że na mecz przyjedzie 700 kibiców z Gdańska, w tym setka "bojówkarzy".
- Podobno mają nawet przyjechać kibice Lechii z Berlina i Hamburga - podkreśla Robert Iżak, prezes Odry. - To wszystko jest śmieszne, działacze z Gdańska, bazując na strachu, starają się zapewnić sobie punkty bez wychodzenia na boisko.
- To nonsens. Złożyliśmy jedynie zamówienie na 400 biletów, a i to było na wyrost - odpowiada Błażej Jenek, dyrektor Lechii.. - Z tego co wiem, liczbę naszych kibiców powiększał komisariat policji w Chojnie, oni też mówili o bojówkarzach.
Więcej w "Gazecie Wyborczej"
źródło : www.onet.pl
Czy to Lechii wina, że ich kibice chcą jeździć na wyjazdyWiększość klubów III ligowych nawet nie wie kto to są kibice przyjezdni, dla nich wygodniej jest jak nikt nie przyjedzie bo zaoszczędzą więcej do własnej kieszeni. Dla mnie to jest bezsens, jak są kibice którzy chcą oglądać swoją drużynę na meczu wyjazdowym, to powinno im się to umożliwić albo chociaż spróbować ale najlepiej uciec od problemu.
Powiem tylko tak jak jest w temacie Piłka Nożna dla Kibiców
Ps. nie to żebym bronił kibiców Lechii czy coś w tym stylu, ale jakby Nasza Pogoń w III lub IV lidze(odpukac, moglo tak byc) i byśmy chcieli pojechać na jakiś wyjazd i cały czas nam nie pozwalali.
Czy to Lechii wina, że ich kibice chcą jeździć na wyjazdyWiększość klubów III ligowych nawet nie wie kto to są kibice przyjezdni, dla nich wygodniej jest jak nikt nie przyjedzie bo zaoszczędzą więcej do własnej kieszeni. Dla mnie to jest bezsens, jak są kibice którzy chcą oglądać swoją drużynę na meczu wyjazdowym, to powinno im się to umożliwić albo chociaż spróbować ale najlepiej uciec od problemu.
Ps. nie to żebym bronił kibiców Lechii czy coś w tym stylu, ale jakby Nasza Pogoń w III lub IV lidze(odpukac, moglo tak byc) i byśmy chcieli pojechać na jakiś wyjazd i cały czas nam nie pozwalali.
Dla Lechii (jako klubu-nie kibiców) takie rozwiązanie jest co najmniej dobre. Zespoły z mniejszych miejscowości boją się najazdu fanów z Gdańska i oddająim punkty bez walki..chociaz jest to niezgodne z duchem sportu. Ciekawy jestem tylko czy gdyby Pogoń grała w III lub IV to na nasze wyjazdy jeździło by aż tylu kibiców.Ze względu na ich liczby wyjazdowe nalezy im się szacunek, bo stawiają się wszędzie tam gdzie im na to pozwolą, w bardzo licznym gronie. Moze to paradoks ale życzę Lechii awansu do II a później I ligi, ponieważ spotkania dla kibiców po ich awansie odzyja i będzie się czuć atmosferę, a nie tak sztywno jak się gra z MKS Mławą czy RKS Radomsko ;/ Pozdro[cytat][/cytat]
Dla Lechii (jako klubu-nie kibiców) takie rozwiązanie jest co najmniej dobre. Zespoły z mniejszych miejscowości boją się najazdu fanów z Gdańska i oddająim punkty bez walki..chociaz jest to niezgodne z duchem sportu. Ciekawy jestem tylko czy gdyby Pogoń grała w III lub IV to na nasze wyjazdy jeździło by aż tylu kibiców.Ze względu na ich liczby wyjazdowe nalezy im się szacunek, bo stawiają się wszędzie tam gdzie im na to pozwolą, w bardzo licznym gronie. Moze to paradoks ale życzę Lechii awansu do II a później I ligi, ponieważ spotkania dla kibiców po ich awansie odzyja i będzie się czuć atmosferę, a nie tak sztywno jak się gra z MKS Mławą czy RKS Radomsko ;/ Pozdro
To ja wiem, że LEchii to na rękę( to nie jest ich problem tylko drużyny która ma ich przyjać, mają atut w postaci kibiców to dlaczego mają go nie wykorzystać??), ja rownież jak Ty życzę awansu LEchii najpierw do II a później z II do I(myśle, że sporo osób tak myśli i życzy).Czyżby w sezonie 2006/2007 na Twardowskiego zawitała do Nas Lechia Gdańsk(działacze już wtedy nic nie wymyślą choć kto wie, nasi działacze są zdolni do wszystkiego)
Ps. A z tymi wyjazdami to myśle, że jeździłaby spora grupa ale mniejsza niż ta co jeździ za LEchią
Ps. A z tymi wyjazdami to myśle, że jeździłaby spora grupa ale mniejsza niż ta co jeździ za LEchią
a mi sie wydaje ze sie mylisz... temat walkowany nie raz, ale...co z tego ze teraz jest po 10 tys masek, a na II lidze bylo po 18 ?? spojrz na czasy Gondora. Wtedy bylo srednio 2 tys ludzi, a Pogoń grala przeciez w I lidze. Gdybysmy byli w III lub IV przychodzilo by moze troche wiecej niz na rezerwy, a z czasem by i tak to spadlo, mysle ze 500 osob to by byl max, a na wyjazdach jezdzila byla garstka ludzi, ktorzy obecnie jezdza + troche masek na te ciekawsze mecze. To tylko moje zdanie, ale nam pod tym wzgledem duzo brakuje do takich klubow jak Lechia
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
a mi sie wydaje ze sie mylisz... temat walkowany nie raz, ale...co z tego ze teraz jest po 10 tys masek, a na II lidze bylo po 18 ?? spojrz na czasy Gondora. Wtedy bylo srednio 2 tys ludzi, a Pogoń grala przeciez w I lidze. Gdybysmy byli w III lub IV przychodzilo by moze troche wiecej niz na rezerwy, a z czasem by i tak to spadlo, mysle ze 500 osob to by byl max, a na wyjazdach jezdzila byla garstka ludzi, ktorzy obecnie jezdza + troche masek na te ciekawsze mecze. To tylko moje zdanie, ale nam pod tym wzgledem duzo brakuje do takich klubow jak Lechia
Ja nie miałem na myśli 500 masek na wyjazd, tylko około 100-150, na III czy IV lige to i tak duza prawda??U nas jest tak, że jak są wyniki to są kibice, jak nie ma wyników są tylko najwierniejsi(prawdziwi kibice)
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 2 maja 2005, 18:13 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768856379 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.