Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> G-10 kontratakuje... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
muniek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8341 dni

*

G-10 kontratakuje... - 06/01/2005 13:09
G-10 bo jak gdyby interesy tzw G-4 sa sprzeczne z pozostala 10 klubow (a juz niedlugo z 12). Juz dawno mialem cos napisac na temat naszych "najlepszych" (Wisla, Legia, Groclin, Amica) bo ten temat przewija sie od kilku miesiecy. Dla mnie jest to sprawa troszke niedorzeczna a juz na pewno smieszna... Bo jesli poniekad rozumiem Wisle i Legia (chociaz o nich pozniej) to postawa Groclinu i Amici to calkowite nie porozumienie. Zaryzykuje stwierdzenie ze liczba meczy Pogoni w obecnym sezonie transmitowanych w TV rowna sie lub jest wieksza niz meczy Amici i Groclinu razem wzietych... (no moze nie liczac kompromitacji Amici w UEFA). Pewnie taka sytuacja ma jakies powody? I pewnie jest to atrakcyjnosc tych spotkan pod kazdym wzgledem nie tylko czysto sportowym. Z reszta sami wiecie jakie emocje i zainteresowanie budza u nas mecze z w/w druzynami a jakie z chocby Katowicami, Gornikiem czy ktoryms z Lodzkiech klubow. Jednym slowem zenada!

Co do Legii i Wisly to tu takich argumentow nie mozna wytoczyc, ale jak pokazuja ostanie wydazenia Wisla to takze kolos na glinanych nogach. Cyrk z Kasperczakiem na konferencji prasowej to apogeum braku profesionalizmu w uwazanym za najbardziej "profesionalny" klubie w Polsce! Niektore decyzje panstwa P to przy tym male piwo (Bosman). No i to ze Wisla caly czas zyje na kreche moze sie dla niej zle skonczyc. Na koniec (L)... To co sie tam dzieje na gorze to pewnie wielu z Was dobrze wie. Niby wszystko jest OK. Sa wspaniali kibice, rozpoznawalna w Polsce marka ale eskalacja zadan moze sie skonczyc tym ze Legia nie bedzie miala z kim grac w tej lidze... no chyba ze z pozostala trojca z G-4. Tylko kto zniesie mecz Amica - Groclin dwa razy w miesiacu?

z ostaniej chwili... apropos tego co sie dzieje w (L) na gorze...

Super Express” poinformował, że prezes Legii Warszawa Piotr Zygo zamierza wprowadzić w życie rewolucyjny przepis, który chyba nie jest stosowany w żadnym klubie na świecie.

Według „Super Expressu”, szef Legii szuka oszczędności i chce wprowadzić przepis mówiący o tym, że zawodnik, który ulegnie kontuzji i wypadnie ze składu, traci 50 procent zarobków.

Ostatnio edytowany przez: muniek, 6 stycznia 2005, 13:37 [1 raz(y)]

Kto nie pije ten donosi....
KOSA
Kibic
Na forum od 7688 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 06/01/2005 13:48
To jest kurna chore . Co znaczy jakaś tam Amica czy też Groclin ,przecież to zwykłe wiochy poprzeplatane lcznymi stodołami z grupą co najwyżej po trzydziestu oddanych fanatyków na jedną wiochę. Co te wiochy znaczą medialnie ze swoją nikłą widownią nic. Żadnych tradycji ,ani publiki i oni chcą współtworzyć jakąś tam grupę G4. Co do Wisły i Legii wiadomo marki rozpoznawalne. Ale finansowo to jak na razie kolosy z pokażnym bagażem długów.Widać to szczególnie po ostatnich zawirowaniach w Wiśle.Dla telewizji i sponsorów najważniejszym argumentem są frekwencje na meczach.Czyli Pogoń i Lech są na topie. I to jak na razie powinno być czynnikiem decydującynm przy podziale kasy. A co się tyczy wioch czyli Wronek i Grodziska ich meczy nikt nie chce oglądać nawet tu w Wielkopolsce ,dla nich nie powinno byc miejsca w ekstraklasie. ONLY POGOŃ MKS

Trzcianka moim miastem Pogoń moim życiem.Jeden klub jedna miłość jedna wiara tylko POGOŃ tylko dla Niej chwała. FAN ClUB WIELKOPOLSKA
Borys
Kibic
Na forum od 8132 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 06/01/2005 15:22
Ja natyomiast uważam że cały ten pomysł z grupą G 4 jest jedym wielkim nieporozumieniem i absolutnie nie powinien byc zrealizowany . Najbardziej denerwuje mnie to że Wisła , Legia (oczywiście z całym szacunkiem dla tego klubu , ale w tym przypadku sprawy kibicowskie należy odstawic na bok), Grociln i Amica uważają sie za klubu lepsze od reszty ekstraklasy . O ile faktycznie od tej reszty odstają finansowo czy pod wzgledem bazy treningowej to nie koniecznie pod względem sportowym a chyba to sie najbardziej liczy w piłce. W takim bądz razie dlaczego te kluby mają zasługiwać na większe "bonusy" niż inni ?
Do tego chciałbym zauważyć ze owe kluby niczym sobie nie zasłużyły na takowe "bonusy" finansowe.
Pozatym jakim prawem takie kluby bez tradycji i sukcesówi jak Amica czy Groclin domagają sie jakiś specjalnych pieniędzy ? Heh jeszcze niedługo zaczną sie tworzyć grupy typu "kluby z wielkich miast" , "kluby ze śląska" , "kluby z wiosek" itd...
Dla mnie cała ta sprawa jest bulwersująca , uważam że każdy klub nie ważne czy jest z wioski czy z metropolii powinien być tak samo traktowany w sporcie ...

O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: G-10 kontratakuje... - 06/01/2005 22:59
Proponuje popatrzeć na pozycje tych 4 klubów w ciągu ostatnich sezonów i porównać je choćby z wynikami i pozycjami Odry Wodzisław...to chyba logiczne, że lepsze kluby powinny dostawać od sponsora więcej pięniędzy...
Do Kosy...chłopie trochę śmieszny jesteś, co z tego, że GKS ma więcej kibiców na stadionie niż Groclin?W transmisji telewizyjnej liczy się kto jak gra a nie ilu jest kibiców na stadionie.
A jak już ktoś ogląda mecz w TV to na pewno wybierze Groclin.
Wam się wydaje, że kibicami są ludzie tylko Ci którzy są na stadionach...nikt nie pomyśli o tym, że np. w sporym mieście jakim jest powiedzmy Lublin...nie ma drużyny na którą można chodzić na stadion więc lepiej sobie jakiś meczyk obejżeć w TV i wtedy na pewno ludzie wybiorą mecz np. A,mica-Groclin niż mecz powiedzmy Odra-GKS
A kasa za transmisje powinna być rozdzielana według pozycji zespołu w poprzednim sezonie.

Ostatnio edytowany przez: qbajag, 6 stycznia 2005, 23:10 [2 raz(y)]

Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
KOSA
Kibic
Na forum od 7688 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 07/01/2005 07:04
Qbajag nie masz racji nikt nie chce oglądać wielkich derby Wielkopolski Amica - Groclin. A przecież wysokość stawek za reklamy zależy od oglądalności zwłaszcza tej telewizyjnej. Mieszkam w Wielkopsce i wiem co mówię. Ulice nie pustoszeją gdy grają te dwie "wielkie firmy". Co innego jest gdy np. potykają sie Pogoń z Lechem. I nieważne jaki poziom sportowy prezentują obydwa zespoły.To samo się tyczy pojedynków Odry i GKS wiadomo u nas hanysów nikt nie lubi ale w skali krajów derby Śląska napewno przyciągną wiecej fanów. ONLY POGOŃ MKS

Trzcianka moim miastem Pogoń moim życiem.Jeden klub jedna miłość jedna wiara tylko POGOŃ tylko dla Niej chwała. FAN ClUB WIELKOPOLSKA
qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: G-10 kontratakuje... - 07/01/2005 12:59

KOSA napisał:  
Qbajag nie masz racji nikt nie chce oglądać wielkich derby Wielkopolski Amica - Groclin. A przecież wysokość stawek za reklamy zależy od oglądalności zwłaszcza tej telewizyjnej. Mieszkam w Wielkopsce i wiem co mówię. Ulice nie pustoszeją gdy grają te dwie "wielkie firmy". Co innego jest gdy np. potykają sie Pogoń z Lechem. I nieważne jaki poziom sportowy prezentują obydwa zespoły.To samo się tyczy pojedynków Odry i GKS wiadomo u nas hanysów nikt nie lubi ale w skali krajów derby Śląska napewno przyciągną wiecej fanów. ONLY POGOŃ MKS

Skoro tak uważasz...

Visca el Barca!!!
ofconcern
Kibic
Na forum od 7681 dni

Rewolucja!!! - 08/01/2005 13:21
Antoni Ptak: "Nieporozumieniem jest tworzenie grupy G-4"

Właściciel Pogoni jest zaniepokojony problemami przy tworzeniu zawodowej ligi piłkarskiej
- Jest inicjatywa i wola klubów, aby wreszcie oderwać się od Polskiego Związku Piłki Nożnej i stworzyć profesjonalną organizację ligową - tłumaczy Antoni Ptak, właściciel Pogoni - To nie jest żadna nowość. W Anglii zrobiono to dawno, a piłka z dnia na dzień stała się normalną gałęzią gospodarki.
Zdaniem właściciela klubu tylko podjęcie odważnych decyzji może doprowadzić do wzrostu sportowego poziomu polskich klubów oraz ustabilizować ich sytuacje finansową. Jak mówi Ptak w klubach jest duże nie zadowolenie z polityki PZPN'u.
- W klubach jest duże niezadowolenie z polityki PZPN-u. Nieporozumieniem jest także tworzenie grupy G-4, bo tylko wszystkie kluby mogą stworzyć nową organizację - mówi właściciel Pogoni. - Niedawno rozmawiałem z jednym z głównych akcjonariuszy Manchesteru United panem Edwardsem. Powiedział mi wprost, że gdyby nie stworzenie profesjonalnych rozgrywek, to futbol angielski po prostu by upadł. Nie oszukujmy się. PZPN-owi jest nie na rękę oddawanie ligi klubom. O takich rzeczach komu i za ile sprzedać prawa do transmisji powinny decydować kluby, a nie jacyś działacze z Warszawy.
W rozmowie z dziennikarzem "Głosu Szczecińskiego" Antoni Ptak przypomniał, że już raz próbował coś zmienić.
- W 1998 roku stworzyliśmy spółkę, do której akces zgłosiło 12 prezesów klubów. Umówiliśmy się tydzień później na podpisanie papierów. Pojawiło się nas trzech. Ja reprezentowałem ŁKS, pan Folbrycht Pogoń, a Romanowski Polonię Warszawa. Co się stało z resztą, możemy się tylko domyślać. Powiem tylko tyle, że w nagrodę za próbę zmian mój ŁKS spuszczono z ligi, a ja nie chcąc uczestniczyć w tym bagnie wycofałem się z futbolu i wyjechałem zagranicę. Tamta spółka wciąż istnieje. Wystarczy, by poszczególne kluby objęły udziały i już można przejąć rozgrywki. Lada dzień PZPN sprzeda bez naszego udziału prawa telewizyjne i znowu przez 5 lat będziemy klepać biedę. Prawa do relacjonowania rozgrywek ligowych koniecznie trzeba sprzedać telewizji niekodowanej. Tylko wtedy, gdy polska liga będzie ogólnodostępna, do klubów przyjdą sponsorzy i reklamodawcy. Nikogo nie obchodzi stacja kodowana, którą ogląda raptem 100 tysięcy ludzi - wyjaśnia właściciel Pogoni.
Zdaniem Antoniego Ptaka pakiet telewizyjny można rozsądnie podzielić. Na przykład najciekawsze mecze może transmitować telewizja kodowana, a mniej atrakcyjne - ogólnodostępna.
- Wszystko można załatwić. Tylko trzeba to zrobić z głową.

Autor: Przemysław Sas
Źródło: Głos Szczeciński

Co sądzicie na ten temat? Ja osobiście uważam że to są święte słowa (chociaż nie bardzo lubie "ptaków") Lepiej olać PZPN i stworzyć profesjonalną organizację ligową. Która sama podajmowałaby decyzje np. Jaka talawizja ma transmitować mecze czy kodowana czy nie, kto powinien sponsorować lige i za jakie pieniądze. A nie to co się teraz dzieje... Ze jezeli zostanie podpisana umowa z IDEĄ to nie bedzie możliwosci żeby inni mogli sponsorować POGOŃ czy inne kluby... Nie bedzie juz druggiego BOSMANA... Takie jest moje zdanie i czekam na wasze! PRECZ Z PREZESEM I PZPN BO WYNISZCZĄ NASZĄ LIGE!!! :(

Mick
Kibic
Na forum od 8118 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 08/01/2005 14:18
nie czytałem postów reszty i nie wiem czy ktos wpominał to.. ale do rzeczy

jak sie nie myle jak tworzyła sie taka sama sytuacja w PL koszykówce to wszystkie zespoły dostały po równo kasy i nie wazne czy sa na górze czy na dole tabeli.. kazdemu sie kasa przydala a szczegółnie tym biedniejszym klubom.. wiec uwazam ze w ekstraklasie powinni równiez rozdac kase po równo..

Obrazek jpg wstawiony na forum
KAMIL_MKS
Kibic
Na forum od 7681 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 08/01/2005 17:20
Myśle że Amicia po swojej "grze" w UEFA powinna sie skulić ze wstydu i walczyć o odzyskanie szacunku
kibiców a nie walczyć o kase.Poza tym wszyscy wiemy że POGOŃ ,lech czy nawet cracovia sa dużo
chętniej oglądane niż taki groclin.Kasa powinna byc dzielona sprawiedliwie,bo rozwiązanie forsowane
przez G-4 tylko zwiększy przepaść w naszej kopanej

qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: G-10 kontratakuje... - 08/01/2005 18:26

Cytat:  
Co sądzicie na ten temat? Ja osobiście uważam że to są święte słowa (chociaż nie bardzo lubie "ptaków") Lepiej olać PZPN i stworzyć profesjonalną organizację ligową. Która sama podajmowałaby decyzje np. Jaka talawizja ma transmitować mecze czy kodowana czy nie, kto powinien sponsorować lige i za jakie pieniądze. A nie to co się teraz dzieje... Ze jezeli zostanie podpisana umowa z IDEĄ to nie bedzie możliwosci żeby inni mogli sponsorować POGOŃ czy inne kluby... Nie bedzie juz druggiego BOSMANA... Takie jest moje zdanie i czekam na wasze! PRECZ Z PREZESEM I PZPN BO WYNISZCZĄ NASZĄ LIGE!!! :(

Jasne a UEFA nas wykluczy z pucharów za niesubordynacje i FIFA zdyskwalifikuje naszą kadrę.
Oni nie tolerują żadnych tego typu rozwiązań.
Ludzie co wy wogóle piszecie.To może cała 2 liga powinna wystąpić z PZPN i stworzyć swoją własną "pierwszą" ligę.

Visca el Barca!!!
ofconcern
Kibic
Na forum od 7681 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 08/01/2005 18:29

qbajag napisał:  

Cytat:  

Jasne a UEFA nas wykluczy z pucharów za niesubordynacje i FIFA zdyskwalifikuje naszą kadrę.
Oni nie tolerują żadnych tego typu rozwiązań.
Ludzie co wy wogóle piszecie.To może cała 2 liga powinna wystąpić z PZPN i stworzyć swoją własną "pierwszą" ligę.

Nie wiem czy umiesz czytać ale w angli zrobili to samo i co? zdyskwalifikowali ich? zdegradowali kogos?

qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: G-10 kontratakuje... - 08/01/2005 23:27
Tylko, że liga angielska jest jedną z najlepszych na świecie za którym stoi potężne lobby...nie jestem zwolennikiem PZPN-u ale może najpierw dogadać się z UEFA a nie najpierw odłączyć się od PZPN a dopiero później kombinować...poza tym potrzebne by było przyzwolenie wwszystkich klubów a w Polskich realiach nastąpią zapewne kłótnie o władze i skończy się tym, że część się odłączy a część nie...

Visca el Barca!!!
muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: G-10 kontratakuje... - 09/01/2005 01:14

qbajag napisał:  
Tylko, że liga angielska jest jedną z najlepszych na świecie za którym stoi potężne lobby...nie jestem zwolennikiem PZPN-u ale może najpierw dogadać się z UEFA a nie najpierw odłączyć się od PZPN a dopiero później kombinować...poza tym potrzebne by było przyzwolenie wwszystkich klubów a w Polskich realiach nastąpią zapewne kłótnie o władze i skończy się tym, że część się odłączy a część nie...

Od kiedy siegam pamiecia a pilka interesuje od dziecka zawsze "uzdrawiano" polska pilke. Co roku te same obietnice, programy itp. A "centrala" tak jak byla betonowa tak jest nadal. Nie wiem czy wlansie nie nadszedl czas na radykalne rozwiazania! Mozna pana P. nie lubic ale jego sytem prowadzenia klubu w realiach ekonomicznych jest slyszny.... Nie ma zycia na kreche, wielkich nie adekwatnych do umiejetnosci kontraktow (i nie mowie tu personalnie o nikim). Jesli polska pilka chce sie piac w gore a nie wegetowac na granicy bankructwa musi przyjac taki "zdrowy" system. Dlatego tak potrzebna jest profesionalna zawodowa liga.

qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: G-10 kontratakuje... - 09/01/2005 09:27
Zawodowa Liga jest potrzebna ale najpierw kluby muszą dogadać się między sobą, a jakoś w Polsce tego nie widzę.

Visca el Barca!!!
ofconcern
Kibic
Na forum od 7681 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 09/01/2005 11:39

qbajag napisał:  

Liga Angielska jest najleszą na świecie bo zrobili to co teraz Ptak proponuje... Najlepiej tak jak mówiles najpierw dogadać się z UEFA albo nawet z FIFA a potem dzialać... Tak samo jak pisales ja nie widze dogadania sie polskich klubów:(

qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: G-10 kontratakuje... - 09/01/2005 14:14
No więc po wymianie argumentów doszliśmy do takich samych wniosków :D fajnie by było ale to Polska więc pewnie nic z tego i tak nie wyjdzie

Visca el Barca!!!
muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: G-10 kontratakuje... - 09/01/2005 14:36

qbajag napisał:  
No więc po wymianie argumentów doszliśmy do takich samych wniosków :D fajnie by było ale to Polska więc pewnie nic z tego i tak nie wyjdzie

wioski sa identyczne bo i recepty sa dosc proste... tylko nikt poza kibicami i czescia dziennikarzy tego nie zauwaza... (albo nie chce tego zauwazyc)

Maiden
Kibic
Na forum od 7752 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 18/01/2005 20:40
PRZYZNAM SZCZERZE NIE ROZUMIEM TEMATU......ALE WARTO KAŻDY TEMAT SKOMENTOWAC :P

Kocham Pogoń szczecińską!
Dla niej oddałbym wszystko!
Serce moje jedyne -
Oddam swojej drużynie!
Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8956 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 18/01/2005 20:58

Maiden napisał:  
PRZYZNAM SZCZERZE NIE ROZUMIEM TEMATU......

Zasady pisania wypowiedzi napisał:  
5. Wypowiedzi nie wnoszące nic do tematu będą usuwane.

To po co się udzielasz?

Maiden napisał:  
ALE WARTO KAŻDY TEMAT SKOMENTOWAC :P

czyli nabijac posty? przez 80 dni na tym forum nie spostrzegles sie ze nabijacze postow nie sa mile widziani?

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
mem
Kibic
Na forum od 7821 dni

Odp: G-10 kontratakuje... - 18/01/2005 21:34

Maiden napisał:  
PRZYZNAM SZCZERZE NIE ROZUMIEM TEMATU......ALE WARTO KAŻDY TEMAT SKOMENTOWAC :P

6.Duże litery stosuje się wyłącznie to wyrażenia krzyku. Jesteśmy na forum, więc krzyczenie nie jest potrzebne - podsumowując nadużywanie dużych liter będzie karane.

"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."

"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768861331 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005